Iritantan zvuk u automobilu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Rossonero86

#1 Iritantan zvuk u automobilu

Post by Rossonero86 »

Imam sljedeci slucaj a to je da kad recimo mijenjam iz vece u manju brzinu cuje se jako iritantan zvuk ,ne znam da li je neki remen u pitanju,isti slucaj je kad upalim auto pa ukljucim grijanje,zvuk koji traje 4-5 sekundi i prestane.Pitanje je da li se mozda neki remen olabavio,da li ga treba mozda podmazati ili sta vec jer kazem desava se samo pri mijenjaju brzina i to kad se smanji broj obrtaja ,ne znam da li se nekome desavalo nesto slicno :izet:
_mufljuz_

#2 Re: Iritantan zvuk u automobilu

Post by _mufljuz_ »

premalo si informacija dao - je l tebi huci ventilacija ili mjenjac, kada, na hladno?, na toplo?, kad mijenjas brzine ili kad palis ventilator, iz kojeg dijela auta?

pa brate hajd malo vise infa daj pa da gatamo.... koja marka auta koji motor koje godiste?
LeKo

#3 Re: Iritantan zvuk u automobilu

Post by LeKo »

Ako je auto iz VW grupe (G4 ili Octavia 1), najvjerovatnije je ventilator kabine zreo za zamjeniti. Probaj ugasiti ventilaciju i vidi javlja li se zvuk kada prebacis u manju,
iTo

#4 Re: Iritantan zvuk u automobilu

Post by iTo »

kad mjenjas brzine samo mjenjac bi trebao zvukove da poizvodi
a to oko klime mozda je kompresor on kod VAG grupacije crkne prvi
Rossonero86

#5 Re: Iritantan zvuk u automobilu

Post by Rossonero86 »

Auto je renault clio 2 1,2 8v

Znači zvuk se javlja obično kad upalim grijanje u autu,recimo kad hocu da osušim stakla ili recimo kad mijenjam brzine iz veće u manju,recimo iz 4 u 3 ili 3 u 2 ,ne uvijek ali 80 % slučajeva se čuje zvuk za koji kažu svi da je remen u pitanju,kao cvrčanje ili nešto slično i traje 4-5 sekundi
preludezalude

#6 Re: Iritantan zvuk u automobilu

Post by preludezalude »

Kad procitah naslov teme sjetih se davne price jednog svog jarana. Poce on odjednom iz cista mira i mrtav ozbiljan da prica kako je taj dan sjeo u auto i od kako je krenuo nesto zvoca, drobi s desne strane. Ma nikako da prestane. I onda slijedeca recenica: " U jednom trenutku ja pogledah nesto desno, kad ono moja zena prica nesto, ne zatvara usta." :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply