Irham Čečo, zbogom...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Banksy

#1 Irham Čečo, zbogom...

Post by Banksy »

Duboko sam potresena viješću o njegovoj smrti.

Bio je beskrajno inteligentan i obrazovan, najoštriji i najduhovitiji forumaš i komentator kojeg sam imala priliku čitati, prijatelj s kojim se forumalo više od decenije po raznim živim i ugašenim forumima, u vrijeme kad se na njima, od pametnijih od sebe, moglo svašta čuti i naučiti. Oštrog jezika, strastven i zadrt, a pravdoljubiv, topao i iskren. Uvijek ću pamtiti lucidne komentare, počesto iskre i svađe, ali najviše silni smijeh i zajebancije.

Iskrena i duboka sućut porodici, tako mi je žao, nemam riječi.

Jimmy, Ronin, Sacirbay ... Zbogom.
dobar osjecaj

#2 Re: Irham Čečo, zbogom...

Post by dobar osjecaj »

Užas. Nemam riječi.
muha_sa

#3 Re: Irham Čečo, zbogom...

Post by muha_sa »

rahmet mu duši :(
Sociolog

#4 Re: Irham Čečo, zbogom...

Post by Sociolog »

Uzas..

Jesu li ostali supruga, ili djeca iza njega?
julisiz es grant

#5 Re: Irham Čečo, zbogom...

Post by julisiz es grant »

koji ba forumaš?
Maraschino

#6 Re: Irham Čečo, zbogom...

Post by Maraschino »

Prerano...bas tuga. :(
Rahmet mu dusi.
spreca

#7 Re: Irham Čečo, zbogom...

Post by spreca »

Rahmet mu dushi :(
kafanski_covjek

#8 Re: Irham Čečo, zbogom...

Post by kafanski_covjek »

zbogom @Mo
Ommadawn

#9 Re: Irham Čečo, zbogom...

Post by Ommadawn »

Počivao u miru! Nekoliko puta smo razmijenili komentare na FB-u, na nekim zajedničkim grupama i stranicama - prijatan i pametan sagovornik. Nisam vjerovao kad sam pročitao jutros...
Nadzorna_ploca

#10 Re: Irham Čečo, zbogom...

Post by Nadzorna_ploca »

Ne znam o kojem se forumasu radi..ali rahmet mu dusi.
karanana

#11 Re: Irham Čečo, zbogom...

Post by karanana »

Koji je nick na forumu?
omar little

#12 Re: Irham Čečo, zbogom...

Post by omar little »

nasekirala sam se, bas me potreslo. a, prekcujer se zajebavali na fejsu nesto, ko checho i kad me podjebava on podjebava duhovito da se moram smijat. prica neka, kao i stotine puta prije toga, obicna, zivotna, svakodnevna, nekako nedostojno da bude zadnja. sad te ima, sad te nema...

jezik mu k'o sablja bio i znao je uprijet nekad mazgovito, ali nije zlonamjernosti u njemu bilo. dobrica. pametan, inteligentan, obrazovan, nacitan, britak, saljiiiiv, boze, sto je bio saljiv i duhovit, rijetko, uvijek za zajebanciju, uvijek, o svemu volio cavrljati. prepirali smo se cesto, ali sam, za razliku od vecine ostalog svijeta, od njega svasta kroz to i naucila.

dvoumila sam se oko ovog forumskog oglasavanja,sta ja znam nesto, ali,opet, prikladno mi je jer smo toliko vremena proveli skupa po raznim forumskim bespucima.

chechko, prerano nam ode, prerano...

nek mu je rahmet dusi i da mu dragi allah dzenet podari.
Škobo Habu

#13 Re: Irham Čečo, zbogom...

Post by Škobo Habu »

Meni su forumi već odavno passe, vjerovatno i zbog godina, ali i zbog viška vremena koje sam im'o dok sam bio mlađi, a koje više nemam.
Ali je upravo jedan od ovdašnjih foruma zaslužan za moje poznastvo sa Čečom. Nakon toga smo počeli se viđati na kafi, razmjenjivati mišljenja, tabirtiti politiku, i svaki put je to bilo jedno zanimljivo i vrijedno iskustvo.
Mogli se vi slagati ili ne sa rahmetli Čečom po određenim pitanjima, niste mogli izbjeći nikako čudan osjećaj poštovanja prema njemu samom. Banksy ga je veoma dobro opisao, bio je jak karakter, samouvjeren, inteligentan čovjek koji je svoju mudrost uvijek kombinovao sa dobrom zajebancijom.
Nije bio jedan od onih krutih, napirlitanih, malograđanskih likova od intelektualaca koji su svoj bijeg od provincijskog usuda prekrivali koprenom jeftine urbane šminke. Čečo je bio suprotno od toga. Jedinstven tip. Zbog toga sam sinoć bio potpuno šokiran kad sam pročitao vijest o njegovoj pogibiji. U jednom trenutku sam se osjećao potpuno dezorjentisano, te nisam znao šta da uradim. Onda sam počeo zvati zajedničke prijatelje da ih pitam je njegova smrt potvrđena ili šta?
Nažalost, vijest se pokazala tačnom, svi su bili u potpunom šoku.
Ono čega se ja najviše bojim jeste činjenica da mnogi nisu svjesni kakav je ljudski potencijal izgubila ova zemlja. Čečo nije bio samo brilijantan sugovornik, novinar, analitičar, i šta sve ne, već je bio i jedan od rijetkih bosansko-hercegovačkih intelektualnih nomada koji je imao neki svoj autentičan pravac mišljenja. I bio je uvijek spreman pomoći drugima, i fizički ih braniti ako je smatrao da je to potrebno u određenom trenutku.
Ne znam više šta reći o Mo Šaćirbeyu, tom brilijantnom forumašu koji je iz svoje virtuelne zemunice sa Rogoja, dugo bio jedan od vladara ovoga foruma, a kasnije i foruma RS-a.

Zbogom druže, počivaj u miru.
radiostar

#14 Re: Irham Čečo, zbogom...

Post by radiostar »

dobri moj ratni druze,

prethodni sagovornici su manje vise napisali ono sto se da napisati
yebiga, vidimo se na drugoj strani
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#15 Re: Irham Čečo, zbogom...

Post by pici »

karanana wrote:Koji je nick na forumu?
:? zaista koji nick... rahmet mu dusi...

U saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila u Hadžićima, prema informacijama "Slobodne Bosne", poginuo je Irham Čečo (42), savjetnik bošnjačkog člana Predsjendištva BiH Bakira Izetbegovića.

Irham Čečo je bio savjetnik za odnose s medijima bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića. Kao novinar, između ostalog, pisao je za magazine BH Dani i Stav. Također je radio u Uredu visokog predstavnika, te kao kao koordinator za projekte Fondacije Heinrich Böll u Sarajevu.

Kako smo saznali od očevidaca događaja, vozač automobila je ostao mrtav na mjestu. Prema nezvaičnim informacijama, Irham Čečo je imao srčani udar.

dali je ovo to... cisto informativno
julisiz es grant

#16 Re: Irham Čečo, zbogom...

Post by julisiz es grant »

Da, to je taj..a na forumu mu nick ne znam.
Sjećam ga se spočetka 2000-tih, dok je pisao za Dane.
Inače je Fočak.
shake69

#17 Re: Irham Čečo, zbogom...

Post by shake69 »

Sociolog wrote:Uzas..

Jesu li ostali supruga, ili djeca iza njega?
Samo supruga. Nisu imali djece. I ja se pitam pod kojim je nickom bio ovdje. Hajde recite, sad više ne bi trebala biti tajna.
Poznavali smo se. Obrazovan, inteligentan i originalan. S njim nikad nije bilo dosadno.
Rahmet ti duši, druže. :sad:
shake69

#18 Re: Irham Čečo, zbogom...

Post by shake69 »

pici wrote:
karanana wrote:Koji je nick na forumu?
:? zaista koji nick... rahmet mu dusi...

U saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila u Hadžićima, prema informacijama "Slobodne Bosne", poginuo je Irham Čečo (42), savjetnik bošnjačkog člana Predsjendištva BiH Bakira Izetbegovića.

Irham Čečo je bio savjetnik za odnose s medijima bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića. Kao novinar, između ostalog, pisao je za magazine BH Dani i Stav. Također je radio u Uredu visokog predstavnika, te kao kao koordinator za projekte Fondacije Heinrich Böll u Sarajevu.

Kako smo saznali od očevidaca događaja, vozač automobila je ostao mrtav na mjestu. Prema nezvaičnim informacijama, Irham Čečo je imao srčani udar.

dali je ovo to... cisto informativno
Da, to je. I nije umro od posljedica nesreće nego od jakog srčanog udara. Dobro da nije druge ubio kad je već sve tako bilo tragično.
ins

#19 Re: Irham Čečo, zbogom...

Post by ins »

Irham Čečo je bio dobar čovjek, jako jako dobar čovjek.

Principijelan, u doba kada to vise niko nije. Intelektualac u punom smislu te riječi.

Ja sam zadnjih godina bio uvjeren da je najbolje od njega tek trebalo uslijediti, da bi u svojim 50-im i 60-im u punom sjaju pokazao koliko je mudar i pametan čovjek, ali eto sad ode prerano. Tuga

Čečo, da ti je laka zemlja Bosanska, koju si toliko volio..
cyprus

#20 Re: Irham Čečo, zbogom...

Post by cyprus »

Jučer među rajom na facebooku nađoh sigurno 6-7 komentara o ovom čovjeku u smislu njihove potresenosti i konstatacije da se radilo o velikom čovjeku... I to sve od ljudi sa kojima su nespojivi politički koncepti Bakira Izetbegovića i magazina Stav... Zato ostadoh začuđen informacijom da je Čečo bi Bakirov savjetnik i da je pisao za Stav... I još mi čudnije bi to što s obzirom na sve to, ja prvi put čujem za njega...

A evo sad pročitah da je bio i forumaš, al ne skontah koji...

Pa eto, iako ga nisam poznavao, čini mi se da sam time puno propustio... Rahmet mu duši...
mousstapha

#21 Re: Irham Čečo, zbogom...

Post by mousstapha »

Vidio sam na Facebooku vijest i iskreno nisam znao nista o njegovom radu, pa ni to da je bio savjetnik Bakira. Po vecini komentara se vidi da se radi o jednom karakteru kojeg su postovali svi, pa i oni koji se mozda nisu ni slagali. A nisam nesto ni upratio nick na forumu. Zalosno, zalosno je kada nas neko tako mlad napusti. :sad:

Ako neko ima link na neki tekst ili kolumnu, volio bih procitati? Imam neku potrebu da se barem na taj nacin upoznam sa njegovim djelovanjem.
ins

#22 Re: Irham Čečo, zbogom...

Post by ins »

Pisao i za Dane i za Stav, radio i u OHR i to skoro deceniju i u Bakirovom kabinetu...

I nigdje se nije uklapao :D
BarbaDue

#23 Re: Irham Čečo, zbogom...

Post by BarbaDue »

Čeča sam znao preko raje mada se nikad nismo upoznali, i žao mi je zbog toga. Allahrahmetile Irhame!
ljevoruki

#24 Re: Irham Čečo, zbogom...

Post by ljevoruki »

Rahmet mu dusi.
Hoce li se Bakir oglasiti, ne nadjoh nigdje u medijima da se javio povodom pogibije njegovog savjetnika?
shake69

#25 Re: Irham Čečo, zbogom...

Post by shake69 »

Bogme, da je Mirza Hajric onomad zaplatio glavom vikendom s motorom, Alija bi se vec oglasio. Kirba na Poljinama, nema kad. :sad:
Locked