Iranske novine raspisale su natječaj o holokaustu!!!
-
novalic
ja da pitam.. nesto
nisu li iranci malo pobrkali loncice.. danci objavili neukusne (u najmanju ruku) karikature.. a iranci.. udri po izraelu..
mislim.. da im toliko i ne smetaju karikature.. koliko im treba.. povod.. da provociraju izrael.. kojemu.. uzgred budi receno.. puno ne treba..
gdje ce prvi skudovi poletjeti... sirija.. jordan.. ili iran...
nisu li iranci malo pobrkali loncice.. danci objavili neukusne (u najmanju ruku) karikature.. a iranci.. udri po izraelu..
mislim.. da im toliko i ne smetaju karikature.. koliko im treba.. povod.. da provociraju izrael.. kojemu.. uzgred budi receno.. puno ne treba..
gdje ce prvi skudovi poletjeti... sirija.. jordan.. ili iran...
- manijak1
E moj paša solidni tu se onda vraćamo na pitanje ........ko je prvi počinio nepravdu ?Kakva je logika u tome da se jedna nepravda/zlocin ispravlja negacijom druge?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
ajmo na trenutak biti pragmatični
ko najviše dobiva ovim karikaturama????
iran??? big NO NO
šta će iran dobiti ovim???
ništa...osim možda američko izraelske intervencije nad nuklearnim postrojenjima ...
nebo nad irakom je čisto... postoje piste za slijetanje izraelskim avionima...uostalom slušao sam izraelskog pilota...imaju tehnologiju da odu i unište postrojenja i bez slijetanja u irak
uostalom nijedan od 6 mil. ubijenih židova nije odgovoran za patnje palestinaca, iračana... karikature...
ko najviše dobiva ovim karikaturama????
iran??? big NO NO
šta će iran dobiti ovim???
ništa...osim možda američko izraelske intervencije nad nuklearnim postrojenjima ...
nebo nad irakom je čisto... postoje piste za slijetanje izraelskim avionima...uostalom slušao sam izraelskog pilota...imaju tehnologiju da odu i unište postrojenja i bez slijetanja u irak
uostalom nijedan od 6 mil. ubijenih židova nije odgovoran za patnje palestinaca, iračana... karikature...
- manijak1
Nije li bar jedan potomak od tih nevino ubijenih predaka ......zamijenio Palestince Nijemcimauostalom nijedan od 6 mil. ubijenih židova nije odgovoran za patnje palestinaca, iračana... karikature...
- DaysleepeR
Hajde de...komi wrote:uostalom nijedan od 6 mil. ubijenih židova nije odgovoran za patnje palestinaca, iračana... karikature...
Koliko je muslimana odgovorno za terorizam u svijetu?
ili
Koliko je Nijemaca odgovorno za holokaust?
Reci ces pojedinci
Cemu onda karikatura simbola jedne vjere
-
Prenj
Vratiti se moguce samo na razne izgovore koje politika i politicari koriste kao sredstvo za zamlacivanje glupih narodnih masa dok su stvarni njihovi ciljevi sasvim drugi.manijak1 wrote:E moj paša solidni tu se onda vraćamo na pitanje ........ko je prvi počinio nepravdu ?Kakva je logika u tome da se jedna nepravda/zlocin ispravlja negacijom druge?![]()
Mojne nacista , Tita ti
![]()
I tako je to oduvijek, ta metodologija je stara kao i ljudski rod.
Sjecate li se Ilijade? Sta ono bi razlog da Grci napadnu Troju? Lijepa Helena? Malo sutra.
- manijak1
Jarane ........shvati ovo kako hoćeš .........malo znanja je opasno znanje
a ti ......prestani bar na tren zamlaćivati sebe .......
to je najopasnije ako bistriš globalnu politiku sa osloncem na lokalnu situaciju
...mislim da sam jasan ; refleksija nije isto što i uzrok ona je samo
odgovor ....... na uzrok. 
-
novalic
ako se poznaje uzrok... ako postoji reflexija... zasto traziti povod.. na sprovodjenje sile..
sta moze donijeti sukob.. iran/izrael... godine rata.. nepovratno gubljenje zivota... i sta moze biti kraj.. niti ce nestati irana, niti izraela.. dakle... nije li uzalud.. sva ta patnja.. koja se nazire...
sta moze donijeti sukob.. iran/izrael... godine rata.. nepovratno gubljenje zivota... i sta moze biti kraj.. niti ce nestati irana, niti izraela.. dakle... nije li uzalud.. sva ta patnja.. koja se nazire...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
evo krivca
nakon pada jeruzalema 70. godine (jel tako?)
židovski pozdrav je skoro 2000 godina bio
vidimo se u jeruzalemu
oduvijek su smatrali da pripadaju u pelestini
meni se čini da su trebali dobiti komad zemlje u africi...ali je taj plan napušten i imamo ono što imamo danas
podneblje koje samo čeka da bukne
možda griješim?
nakon pada jeruzalema 70. godine (jel tako?)
židovski pozdrav je skoro 2000 godina bio
vidimo se u jeruzalemu
oduvijek su smatrali da pripadaju u pelestini
meni se čini da su trebali dobiti komad zemlje u africi...ali je taj plan napušten i imamo ono što imamo danas
podneblje koje samo čeka da bukne
možda griješim?
-
FFK as Lucy01
Interesantno je kako, kad se malo izadje iz "lokalnih" avlija, sve ovo ustvari izgleda kao da se okrece na pogresnu stranu.
Karikatura Muhameda u Danskim novinama i pobuna muslimana sirom svijeta, je nista drugo nego zamazivanje ociju toj istoj muslimanskoj populaciji o groznom polozaju koji muslimani sirom svijeta imaju, o krsenju osnovnih ljudskih prava u tom istom Iranu koji nije pozivao da se crtaju karikature Bush-a po cijem naredjenju umiru i bivaju ubijene hiljade Iracana-muslimana zbog dolara i nafte, ili crtanje karikatura Saudijskog princa koji tu istu muslimansku populaciju drzi u represiji vec godinama i u kojem zene vrijede manje nego kamile.....
Zasto je karikatura poslanika Muhameda toliko povrijedila vjerske osjecaje muslimana, a sva ova gore nabrojana dogadjanja nisu??
Karikatura Muhameda u Danskim novinama i pobuna muslimana sirom svijeta, je nista drugo nego zamazivanje ociju toj istoj muslimanskoj populaciji o groznom polozaju koji muslimani sirom svijeta imaju, o krsenju osnovnih ljudskih prava u tom istom Iranu koji nije pozivao da se crtaju karikature Bush-a po cijem naredjenju umiru i bivaju ubijene hiljade Iracana-muslimana zbog dolara i nafte, ili crtanje karikatura Saudijskog princa koji tu istu muslimansku populaciju drzi u represiji vec godinama i u kojem zene vrijede manje nego kamile.....
Zasto je karikatura poslanika Muhameda toliko povrijedila vjerske osjecaje muslimana, a sva ova gore nabrojana dogadjanja nisu??
-
Prenj
Koga je jos briga za zive ljude?Lucy01 wrote:Interesantno je kako, kad se malo izadje iz "lokalnih" avlija, sve ovo ustvari izgleda kao da se okrece na pogresnu stranu.
- DaysleepeR
Zato sto muslimani vjeru stavljaju ispred svega pa i ispred zivota.Lucy01 wrote:Interesantno je kako, kad se malo izadje iz "lokalnih" avlija, sve ovo ustvari izgleda kao da se okrece na pogresnu stranu.
Zato sto vjeruju u drugi svijet i da zivot tek pocinje nakon smrti.
Zato sto vjeruju da je zivot na ovom svijetu kratkotrajana zivot da drugom svijetu vjecan i da od postovanja preva vlastitoj vjeri ovisi koliko ce ti biti lagodan zivot za citavu vjecnost.
- Macuser
Stoji i to. Slazem se. Ja samo povlacim razliku izmedju karikatura i Holokausta. Nisam rekao da je Izrael raj za zivot.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Sta da radimo sa tim sto u Izraelu vlada diskriminacija prema gradjanima koji nisu zidovske vjere u smislu dobivanja posla, gradjevinskih dozvola itd. Sto se milijoni Palestinaca ne mogu vratiti na prostore s kojih suMacuser wrote:
Izrael je okruzen drzavama koje zele njegovo unistenje. Sta su trebali da rade? Da puste da ih pobiju?
Hitler je koristio propagandu da siri neistine o Jevrejima. Osama Bin Laden i Mahmoud Ahmadinejad sami daje izjave gdje slave 11 septembar ili negiraju da se desio Holokaust i negiranje Izraela kao drzave.. Dakle, razlika je ocigledna.
izbjegli i ne mogu dobiti izraelsko drzavljanstvo, dok je istovremeno
to omoguceno bilo kojoj osobi koja predje na zidovsku vjeru gdje god
da se rodila? Izraelska vojska svakodnevno onemogucava Palestincima na
Palestinskim prostorima koje okupira da odlaze na posao, djeci da
odlaze u skolu, humanitarnim organizacijama da odrzavaju cijelo
to stanovnistvo na zivotu (jer je nezaposlenost izrazito velika, a
palestinska ekonomija unistena), bolesnima da prime lijecnicku pomoc.
Izraelska vojska provodi izvansudska smaknuca tijekom kojih
uvijek pogibaju i neduzni civili, a osobe za koje tvrdi da su teroristi,
nisu pravomocno osudjene ni na jednom sudu za terorizam.
Izraelska vojska provodi racije i unistava imovinu neduznih
civila koji nemaju nikakve veze s teroristima, te da odbija ranjenicima
pruziti hitnu pomoc.
Izraelska vojska vrsi kolektivno kaznjavanje rusenjem kuca
i deportiranjem zasticenih osoba sto je krsenje Zenevskih konvencija,
tj. krsenje medjunarodnog prava, tj. ratni zlocin.
Izraelska vojska uhicuje na tisuce Palestinaca, koji nisu gradjani
Izraela i drzi ih u administrativnom zatocenistvu mjesecima u uvjetima koji su ravni ponizavajucem postupanju, zlostavljanju i mucenju, bez
prava da vide svoje odvjetnike, lijecnike i clanove obitelji.
Izrael gradi zid na Palestinskim podrucjima, aneksirajuci i
konfiscirajuci zemlju Palestinskih poljoprivrednika, stvarajuci enklave iz
kojih ce stanovnistvo morati izbjeci, jer nece dobiti potrebne dokumente da boravi u Izraelu, a bit ce potpuno odcijepljeno od Palestinskih podrucja.
Palestinci nemaju svoju vojsku, a suoceni su sa mocnom armijom
koju financira jedina supersila svijeta.
Dakle nisu stvari crno-bijele niti je Izrael demokratija za koju se prodaju.
-
Prenj
Posalji te visoke principe pripadnicima svih vladajucih rezima u arapskim zemljama, koji obicno kada jednom zajasu na vlast, vise sa nje ne silaze.DaysleepeR wrote:Zato sto muslimani vjeru stavljaju ispred svega pa i ispred zivota.Lucy01 wrote:Interesantno je kako, kad se malo izadje iz "lokalnih" avlija, sve ovo ustvari izgleda kao da se okrece na pogresnu stranu.
Zato sto vjeruju da je zivot na ovom svijetu kratkotrajana zivot da drugom svijetu vjecan i da od postovanja preva vlastitoj vjeri ovisi koliko ce ti biti lagodan zivot za citavu vjecnost.
Dok od principa zivi i gine za njih, iskljucivo fukara.
-
novalic
Zato sto muslimani vjeru stavljaju ispred svega pa i ispred zivota.
promijeni musliman.. u krscanin.. i.. eto.. sve isto..
kao da su samo muslimani vjernici....
-
Goran_35
Ovo sto Iran radi nije dobro.
Odnosi ce se samo zaostriti
Mada razumijem pozadinu svega,a to je da se pokaze kakva ce biti reakcija u ovom slucaju,kada je u pitanju tkzv. "sloboda medija" kojom danska vlada opravdava objavljivanje karikatura...
Ipak mislim da su iranci pretjerali,i da ovo nije nimalo dobar potez.Treba ici ka smirivanju tenzija i mrznje a ne ka daljem zaostravanju...
Na zalost ali malo je hladnih glava
Mada razumijem pozadinu svega,a to je da se pokaze kakva ce biti reakcija u ovom slucaju,kada je u pitanju tkzv. "sloboda medija" kojom danska vlada opravdava objavljivanje karikatura...
Ipak mislim da su iranci pretjerali,i da ovo nije nimalo dobar potez.Treba ici ka smirivanju tenzija i mrznje a ne ka daljem zaostravanju...
Na zalost ali malo je hladnih glava
-
FFK as Lucy01
Prije nego ti ista napisem na ovo, de mi molim te objasni ovo "pa i ispred zivota". Cijeg zivota-svog ili tudjeg? Zar nije poenta svakog religijskog ucenja postovanje zivota, svog i tudjeg?DaysleepeR wrote: Zato sto muslimani vjeru stavljaju ispred svega pa i ispred zivota.
Malo mi je tesko da u to povjerujem, jer je volja za zivotom jaca od svake religije. Doduse, mentalni poremacaji mogu dovesti do toga da ti je smrt draza od zivota-depresija, sizofrenija, itd...DaysleepeR wrote: Zato sto vjeruju u drugi svijet i da zivot tek pocinje nakon smrti.
Ja iz ovog mogu samo da izvucem jedno: ja i religija i moja vjerovanja, yebes sve ostalo, ukljucujuci moj zivot i zivot ljudi oko mene. Je'l grijesim?DaysleepeR wrote: Zato sto vjeruju da je zivot na ovom svijetu kratkotrajana zivot da drugom svijetu vjecan i da od postovanja preva vlastitoj vjeri ovisi koliko ce ti biti lagodan zivot za citavu vjecnost.
- Drvosjeca iz Dejcica
Moras shvatiti da imamo drugacije stavove i poglede svijet. Nekome je dovoljno malo da protestuje, nekom opet i da mu srusis kucu nece protestovati. Miran protest i iskazivanje negodovanja po meni nije problem, problem je sto ekstremne grupe iskoristavaju nastalu situaciju i doljevaju ulje na vatru.BlingBling wrote:stvarno me ovo pocinje nervirat,pa sta ako su objavili nekakve karikature,trebamo na ulice da izlazimo da protestujemo jel...ma daj..ljudi samo traze nekakav povod da bi srali...u pm..
- Macuser
Pocinjem se jako bojati...DaysleepeR wrote:Zato sto muslimani vjeru stavljaju ispred svega pa i ispred zivota.Lucy01 wrote:Interesantno je kako, kad se malo izadje iz "lokalnih" avlija, sve ovo ustvari izgleda kao da se okrece na pogresnu stranu.
Fanatizam+Primitivizam = Katastrofa
- DaysleepeR
Ja sam ti odgovorio na pitanje nisam iznosio stav.Lucy01 wrote:Prije nego ti ista napisem na ovo, de mi molim te objasni ovo "pa i ispred zivota". Cijeg zivota-svog ili tudjeg? Zar nije poenta svakog religijskog ucenja postovanje zivota, svog i tudjeg?DaysleepeR wrote: Zato sto muslimani vjeru stavljaju ispred svega pa i ispred zivota.
Malo mi je tesko da u to povjerujem, jer je volja za zivotom jaca od svake religije. Doduse, mentalni poremacaji mogu dovesti do toga da ti je smrt draza od zivota-depresija, sizofrenija, itd...DaysleepeR wrote: Zato sto vjeruju u drugi svijet i da zivot tek pocinje nakon smrti.
Ja iz ovog mogu samo da izvucem jedno: ja i religija i moja vjerovanja, yebes sve ostalo, ukljucujuci moj zivot i zivot ljudi oko mene. Je'l grijesim?DaysleepeR wrote: Zato sto vjeruju da je zivot na ovom svijetu kratkotrajana zivot da drugom svijetu vjecan i da od postovanja preva vlastitoj vjeri ovisi koliko ce ti biti lagodan zivot za citavu vjecnost.
Mislim da ipak imas veliku dozu netrpeljivosti prema muslimanima koju pokusavas da sakrijes.
- DaysleepeR
Pitala je za muslimane...novalic wrote:Zato sto muslimani vjeru stavljaju ispred svega pa i ispred zivota.
promijeni musliman.. u krscanin.. i.. eto.. sve isto..
kao da su samo muslimani vjernici....
-
FFK as Lucy01
Jedinu netrpeljivost koju ja imam je prema ljudskoj gluposti koja je nemjerljiva, a predznak mi uopste nije bitanDaysleepeR wrote: Ja sam ti odgovorio na pitanje nisam iznosio stav.
Mislim da ipak imas veliku dozu netrpeljivosti prema muslimanima koju pokusavas da sakrijes.
- DaysleepeR
Onda neznas definiciju pojma musliman.seka wrote:@DaysleepeR ne zive svi muslimani pod tim "stavom"
Jedno je imati muslimansko ime, drugo je biti musliman