Irancima zabranjen...
- turban
#1 Irancima zabranjen...
pristup tehnickom fakultetu u Holandiji.Ministar vanjskih poslova Verhage stoji iza ove odluke pa samim tim i citava vlada.Holandija je vec odavno pokazala da vise nema licni integritet vec kao cuko trci za Amerikom.
Upravo sad pogleda Nos-jurnal i reportazu o Iranskim studentima kojima samo zato sto su Iranci nije dozvoljen pristup
tehnickom fakultetu-atomsko-istrazivanje.Postavlja se pitanje nad pitanjima;Ima li buducnosti u buducnosti.Haman smo pred smakom civilizacije kad se politika iz davnih krstaskih ratova ponovo pojavljuje.
http://www.sp.nl/onderwijs/opinies/852/ ... onzin.html
Upravo sad pogleda Nos-jurnal i reportazu o Iranskim studentima kojima samo zato sto su Iranci nije dozvoljen pristup
tehnickom fakultetu-atomsko-istrazivanje.Postavlja se pitanje nad pitanjima;Ima li buducnosti u buducnosti.Haman smo pred smakom civilizacije kad se politika iz davnih krstaskih ratova ponovo pojavljuje.
-
jefferson
#2 Re: Irancima zabranjen...
Iranskim studentima u USA pristup tehnickim fakultetima, pa bilo to i na fakultetima koji se bave nuklearnim istrazivanjem je DOZVOLJEN!turban wrote:pristup tehnickom fakultetu u Holandiji.Ministar vanjskih poslova Verhage stoji iza ove odluke pa samim tim i citava vlada.Holandija je vec odavno pokazala da vise nejma licni integritet vec kao cuko trci za Amerikom.
To sto je Holandija uradila je legalno, jer Iranci nisu drzavljani Holandije, stoga, ako ta drzava smatra da je to u njihovom interesu oni imaju to pravo uraditi!
- turban
#3 Re: Irancima zabranjen...
Da li kontas zasto je istima zabranjen pristup na ove fakultete?jefferson wrote:Iranskim studentima u USA pristup tehnickim fakultetima, pa bilo to i na fakultetima koji se bave nuklearnim istrazivanjem je DOZVOLJEN!turban wrote:pristup tehnickom fakultetu u Holandiji.Ministar vanjskih poslova Verhage stoji iza ove odluke pa samim tim i citava vlada.Holandija je vec odavno pokazala da vise nejma licni integritet vec kao cuko trci za Amerikom.
To sto je Holandija uradila je legalno, jer Iranci nisu drzavljani Holandije, stoga, ako ta drzava smatra da je to u njihovom interesu oni imaju to pravo uraditi!
Drugo postoje studenti koji su rodjeni u Holandiji,dakle posjeduju Holandski pasos.
ps
Net als eerdere maatregelen tegen Iran die voornamelijk vanuit de Verenigde Staten georkestreerd worden, lijkt ook deze maatregel zijn doel voorbij te schieten. -ako treba da prevedem ovo??
Last edited by turban on 26/11/2008 19:07, edited 1 time in total.
- zaratustra
#4 Re: Irancima zabranjen...
Šta se ba sekiraš, otvore ljudi svoju katedru, dovedu ruse, indijce ili kineze da predaju i riješen problem.turban wrote:pristup tehnickom fakultetu u Holandiji.Ministar vanjskih poslova Verhage stoji iza ove odluke pa samim tim i citava vlada.Holandija je vec odavno pokazala da vise nema licni integritet vec kao cuko trci za Amerikom.
-
pure_love
#5 Re: Irancima zabranjen...
evo ih zabranili su i hidzab/burku na univerzitetimaturban wrote:pristup tehnickom fakultetu u Holandiji.Ministar vanjskih poslova Verhage stoji iza ove odluke pa samim tim i citava vlada.Holandija je vec odavno pokazala da vise nema licni integritet vec kao cuko trci za Amerikom.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/moza ... nje-marame
-
jefferson
#6 Re: Irancima zabranjen...
Normalno da trebas prevest jer nije zakonski obavezno da svi znamo holandski jezik!turban wrote:Da li kontas zasto je istima zabranjen pristup na ove fakultete?jefferson wrote:Iranskim studentima u USA pristup tehnickim fakultetima, pa bilo to i na fakultetima koji se bave nuklearnim istrazivanjem je DOZVOLJEN!turban wrote:pristup tehnickom fakultetu u Holandiji.Ministar vanjskih poslova Verhage stoji iza ove odluke pa samim tim i citava vlada.Holandija je vec odavno pokazala da vise nejma licni integritet vec kao cuko trci za Amerikom.
Drugo postoje studenti koji su rodjeni u Holandiji,dakle posjeduju Holandski pasos.
ps
Net als eerdere maatregelen tegen Iran die voornamelijk vanuit de Verenigde Staten georkestreerd worden, lijkt ook deze maatregel zijn doel voorbij te schieten. -ako treba da prevedem ovo??
Ako su fakulteti zabranili pristup holandski drzavljanima iranskog porjekla, vjeruj mi da tu ili prica smrdi ili ce biti velike frke, jer Holandija nije Iran!
- turban
#7 Re: Irancima zabranjen...
@jefferson
Ova recenica na Holandskom nije samo za tebe,ima ovdje ljudi koji znaju doticni jezik.
Ali da ti u kratko prevedem ili bolje receno parafriziram ovo;
Kao i dosad svi postupci iz Amerike protiv Irana tako su i ovi dirigovani;
Valjda ce se javiti jos neko iz Holandije da potvrdi ovo sto sam napisao.
Ova recenica na Holandskom nije samo za tebe,ima ovdje ljudi koji znaju doticni jezik.
- chuchumbamayumbe
#8 Re: Irancima zabranjen...
I kod nas su haman zabranili "Dobar dan" u ratu, no, sto da se radi. Ima nas svakavih, a ovo sto radi Holandija, to svakako ne odobravam.
- amrica
#9 Re: Irancima zabranjen...
Pr(ij)evod, pliz, ž vuzan pri, prego...
Ne znam niskozemski
Ne znam niskozemski
- chuchumbamayumbe
#10 Re: Irancima zabranjen...
SInglo, dinglo....amrica wrote:Pr(ij)evod, pliz, ž vuzan pri, prego...
Ne znam niskozemski
-
jefferson
#11 Re: Irancima zabranjen...
turban wrote:@jefferson
To amerika (ko je ustvari amerika) naredila holandiji to, a amerikanci dopustaju irancima pristup svojim fakultetima, koji su by the way vodeci u svijetu!
- kirby
#12 Re: Irancima zabranjen...
turban sta ti imas sa irancima i holandijom?ljudi u svojoj zemlji valjda imaju pravo donositi zakone koji njima odgovaraju.a tebi ako se ne svidja,sta da ti radim.
svakakvih ljudi na ovom forumu ima.
i jos da te pitam u kojoj si ti drzavi?ako si na zapadu i toliko ti se ne svidja ,kupis kartu i pravac teheran.valjda ces se dole bolje osjecati.
svakakvih ljudi na ovom forumu ima.
i jos da te pitam u kojoj si ti drzavi?ako si na zapadu i toliko ti se ne svidja ,kupis kartu i pravac teheran.valjda ces se dole bolje osjecati.
- turban
#13 Re: Irancima zabranjen...
Hvala na dobrim i iskrenim zeljama...kirby wrote:turban sta ti imas sa irancima i holandijom?ljudi u svojoj zemlji valjda imaju pravo donositi zakone koji njima odgovaraju.a tebi ako se ne svidja,sta da ti radim.
svakakvih ljudi na ovom forumu ima.![]()
![]()
![]()
![]()
Ovdje se radi o predpostavci da bi neki Iranski student mogao kasnije u Iranu svoje znanje upotrjebiti u nuklearnom razvoju.
Dakle zapadni svjet nam pokazuje sta je demokratija,ja predpostavljam da bi oni tamo neki opet nas ponovo isto,oni tamo su svi isti.Moze li tako...
p.s
Pitam se da li bi sin(ako ga ima)od Salmana Rushdija mogao studirati na ovom fakultetu...
- Asana
#14 Re: Irancima zabranjen...
Interesantno.
Zna li mi neko reci, kako stvari stoje sa pravom studiranja u Iranu?
- turban
#15 Re: Irancima zabranjen...
...otvori temi o studiranju u Iranu...Asana wrote:Interesantno.
P.S
Kad muslimane sikaniraju onda se cinizam kao formula demokratije provlaci i po ovom forumu,previse vas je brate...
- kirby
#16 Re: Irancima zabranjen...
turban wrote:...otvori temi o studiranju u Iranu...Asana wrote:Interesantno.
Zna li mi neko reci, kako stvari stoje sa pravom studiranja u Iranu?![]()
P.S
Kad muslimane sikaniraju onda se cinizam kao formula demokratije provlaci i po ovom forumu,previse vas je brate...
ne rece odakle se javljas?preskaces pitanje?
-
jefferson
#17 Re: Irancima zabranjen...
De ti nama cijeli tekts prevedi (posto ocito Holndski znas, pretpostavljam da tamo zivis).turban wrote:Hvala na dobrim i iskrenim zeljama...kirby wrote:turban sta ti imas sa irancima i holandijom?ljudi u svojoj zemlji valjda imaju pravo donositi zakone koji njima odgovaraju.a tebi ako se ne svidja,sta da ti radim.
svakakvih ljudi na ovom forumu ima.![]()
![]()
![]()
![]()
i jos da te pitam u kojoj si ti drzavi?ako si na zapadu i toliko ti se ne svidja ,kupis kartu i pravac teheran.valjda ces se dole bolje osjecati.![]()
Ovdje se radi o predpostavci da bi neki Iranski student mogao kasnije u Iranu svoje znanje upotrjebiti u nuklearnom razvoju.
Dakle zapadni svjet nam pokazuje sta je demokratija,ja predpostavljam da bi oni tamo neki opet nas ponovo isto,oni tamo su svi isti.Moze li tako...mislim da ne moze.
p.s
Pitam se da li bi sin(ako ga ima)od Salmana Rushdija mogao studirati na ovom fakultetu...
Nego, neko te vec pita, pa evo da te i ja pitam, sto ti fino ne kupis kartu i ne razgulis iz te lazne demokratije u pravu demokratiju u Teheranu?
- kirby
#18 Re: Irancima zabranjen...
a kako ce dole kad zna da ce kokuz biti.lijepo je na zapadu lovu uzimati i palamuditi o tome kako zapad mrzi muslimane.a ja ne znam da je i jedna izbjeglica otisla u iran i tamo ostala da zivi.
- Epitop
#19 Re: Irancima zabranjen...
Tako će zabraniti da studiraju za pilote ili polože vozački može se i to iskoristiti za za teroristički akt.
- JThomas
#20 Re: Irancima zabranjen...
priča o diskriminaciji na zlom zapadu, uhvatio se salmana rushdieja, a istom još uvijek službeno ucijenjena glava od strane demokratske i tolerantne iranske države, gle tog čuda 
- HAVANA
#21 Re: Irancima zabranjen...
jefferson wrote:Normalno da trebas prevest jer nije zakonski obavezno da svi znamo holandski jezik!turban wrote:
Da li kontas zasto je istima zabranjen pristup na ove fakultete?
ps
Ako su fakulteti zabranili pristup holandski drzavljanima iranskog porjekla, vjeruj mi da tu ili prica smrdi ili ce biti velike frke, jer Holandija nije Iran!
Waar heb jij gelezen dat mensen die in Nederland geboren zijn ,mogen niet in Nederland studeren.
Odgovori mi na ovo pitanje.
Holandskom državljaninu niko ne može zabraniti pristup fakultetima,a što se holanđana i njihove tolerancije tiče
to je smiješno porediti sa nama a pogotovo sa Iranom.
Jako dobri i tolerantni ljudi.
Probaj zamisliti u Iranu toliki broj stranaca i studenata i šta bi im se desilo.
- HAVANA
#22 Re: Irancima zabranjen...
Asana wrote:Interesantno.
Raj na zemlji,al u k....
- Ahmmed
#23 Re: Irancima zabranjen...
Eh, nismo valjda došli dotle da poredimo Iran i Holandiju?I ljudska prava, u ove dvije zemlje?
- turban
#24 Re: Irancima zabranjen...
@havana
Bilo bi dobro da je tako,mislim ovo oko toga da li je neko Holandjanin po rodjenju ili po tome sto nosi Holandski pasos.
Problem Holandskog drustva i sveukupne demokratije ocituje se na primjeru recimo Marokanaca.Djeca koja su rodjena u Holandiji nazivaju se Marokancima,posto je Marokansko pitanje aktuelno zbog kriminala.DAKLE PASOS I DRZAVLJANSTVO SE NE PIKAJU,NEGO PORJEKLO...
Bilo bi dobro da je tako,mislim ovo oko toga da li je neko Holandjanin po rodjenju ili po tome sto nosi Holandski pasos.
Problem Holandskog drustva i sveukupne demokratije ocituje se na primjeru recimo Marokanaca.Djeca koja su rodjena u Holandiji nazivaju se Marokancima,posto je Marokansko pitanje aktuelno zbog kriminala.DAKLE PASOS I DRZAVLJANSTVO SE NE PIKAJU,NEGO PORJEKLO...
- turban
#25 Re: Irancima zabranjen...
JThomas wrote:priča o diskriminaciji na zlom zapadu, uhvatio se salmana rushdieja, a istom još uvijek službeno ucijenjena glava od strane demokratske i tolerantne iranske države, gle tog čuda
SLABO ME CITAS,PROBAJ JOS JEDNOM...