Djaba. Ja bih Salmu Hayek i dan danas zenio.jao_situacije wrote:i libanke suOpetja033 wrote:
Ne znam, "na oko" nisu ni blizu. Za detalje oko Libanki ti ne bih znao reci.![]()
Ima ona zajebancija da Gillette u Iranu najveci promet ima - na Dan Zena. S razlogom je ta zajebancija vjeruj
IRAN
- Opetja033
#9826 Re: IRAN
- jao_situacije
#9827 Re: IRAN
pa dobro ima ono lasersko uklanjanje, e sad koliko to funkcionira ne bih znao 
- Opetja033
#9828 Re: IRAN
Irankama samo mogu pomoci masine koje se koriste za sjecu tropskih suma u Amazoniji i na Borneu.jao_situacije wrote:pa dobro ima ono lasersko uklanjanje, e sad koliko to funkcionira ne bih znao
- General War
#9829 Re: IRAN
salik79 wrote:Ugnjetavane Iranke:
Ugnjecise je ja'ncu!
![]()
Nesto kontam, milioni Iranaca (zena i muskaraca) se svake godine okupe na proslavama godisnjice Islamske revolucije, sirom Irana. Sta to proslavljaju, kada im se ljudska prava redovno gaze, kako nam to cionisticki masmediji prezentiraju?! Da li je moguce da su postali kolektivni mazohisti?

- Mlohavi
#9830 Re: IRAN
@zrakomlat srednja ce mi bit' medu hurijama
@opetja, hairy is good for you
@opetja, hairy is good for you
- Opetja033
#9831 Re: IRAN
Ma bjezi.
Mislim da bi eventualni hibrid Francuskinje (kultura licne higijene) i Iranke (genetska sklonost dlakavilu) trebalo unaprijed proglasiti zlocinom protiv covjecnosti. Ozbiljno.
Mislim da bi eventualni hibrid Francuskinje (kultura licne higijene) i Iranke (genetska sklonost dlakavilu) trebalo unaprijed proglasiti zlocinom protiv covjecnosti. Ozbiljno.
- Opetja033
#9832 Re: IRAN
Sada na stranu zajebanciju, postoje neke zemlje na ovoj planeti u kojima narod zaista ne zeli demokratiju. I to treba postovati, na kraju krajeva i to je demokratija. Jedna od tih zemalja je Iran.
Ubjedjen sam da vecina Iranaca zeli da im se drzavni sistem zasniva na Serijatu. Pa i kada su bile one demonstracije nakon sumnjive pobjede Ahmedinedzada na predsjednickim izborima, narod je izasao na ulice u milionima. Bili je dosta mrtvih. Ali nije se mogao cuti slogan protiv islamske vlasti. Palili su policijske stanice sa tekbirom.
Ima tu jos zemalja: svi ozbiljni analiticari tvrde da bi Lukashenko glat dobio izbore u Bjelorusiji sve i da su fer i demokratski (sto nisu). Sjeverna Koreja je jos jedan primjer. Saudijska Arabija drugi. Mozemo mozda i Rusiju staviti ovdje: Putin bi dobio izbore sve i da NATO nadgleda izborni proces.
Ubjedjen sam da vecina Iranaca zeli da im se drzavni sistem zasniva na Serijatu. Pa i kada su bile one demonstracije nakon sumnjive pobjede Ahmedinedzada na predsjednickim izborima, narod je izasao na ulice u milionima. Bili je dosta mrtvih. Ali nije se mogao cuti slogan protiv islamske vlasti. Palili su policijske stanice sa tekbirom.
Ima tu jos zemalja: svi ozbiljni analiticari tvrde da bi Lukashenko glat dobio izbore u Bjelorusiji sve i da su fer i demokratski (sto nisu). Sjeverna Koreja je jos jedan primjer. Saudijska Arabija drugi. Mozemo mozda i Rusiju staviti ovdje: Putin bi dobio izbore sve i da NATO nadgleda izborni proces.
- Kikibombona
#9833 Re: IRAN
Borci PAKa, momci iz iranskog Kurdistana, su poznati kao veliki nacionalisti i 'vezivni faktor' izmedju kurdskih grupa. Ostro se protive medjupartijskim tenzijama i zalazu se za jedinstvo.
Par rijeci od domovini, Iranu!
Zlocinci, fasisti... Nevjerovatno!
Ka'e Salik, nema Peshmerge po planinama i selima iranskog Kurdistana. Iz ljubavi prema Ajatolahu (
), lokalci bi ih izdali!
Peshmerga Komala, iranski Kurdistan, decembar 2015
Opet Komala komunisti, ulazak u jos jedno selo, decembar 2015
Trening Komala
PDKI Peshmerga usli u kurdski grad
PDKI vs Iranci... Dosta Iranaca je izgubilo zivot...
PJAK, 2015
PJAK strikes Iranian military guard post, kills 20
http://www.dailysabah.com/mideast/2015/ ... t-kills-20
Da ne navodim vise, ima gomila materijala. Iranskom vojniku je ozbiljno ugrozen zivot ako pomoli nos u planinama, selima i manjim gradicima iranskog Kurdistana.
Sukob Kurda i Perzijanaca ima veeeliiiikuuuuuu i krvavu historiju u posljednjih 100 godina. Sam ajatolah Homeini je proglasio dzihad protiv Kurda cim je dosao na vlast.
Par rijeci od domovini, Iranu!
Zlocinci, fasisti... Nevjerovatno!
Ka'e Salik, nema Peshmerge po planinama i selima iranskog Kurdistana. Iz ljubavi prema Ajatolahu (
Peshmerga Komala, iranski Kurdistan, decembar 2015
Opet Komala komunisti, ulazak u jos jedno selo, decembar 2015
Trening Komala
PDKI Peshmerga usli u kurdski grad
PDKI vs Iranci... Dosta Iranaca je izgubilo zivot...
PJAK, 2015
PJAK strikes Iranian military guard post, kills 20
http://www.dailysabah.com/mideast/2015/ ... t-kills-20
Da ne navodim vise, ima gomila materijala. Iranskom vojniku je ozbiljno ugrozen zivot ako pomoli nos u planinama, selima i manjim gradicima iranskog Kurdistana.
Sukob Kurda i Perzijanaca ima veeeliiiikuuuuuu i krvavu historiju u posljednjih 100 godina. Sam ajatolah Homeini je proglasio dzihad protiv Kurda cim je dosao na vlast.
- Opetja033
#9834 Re: IRAN
Do sada si nas sviju nasmijavao tvojim komentarima punim bisera te lucidnim "analizama".Kikibombona wrote:Sam ajatolah Homeini je proglasio dzihad protiv Kurda cim je dosao na vlast.
Sada si vec na putu da postanes lazljiva trolcina.
Proglasio je dzihad protiv teroristickih organizacija. Nije proglasio dzihad protiv Kurda.
Zasto lazes ovaj napaceni narod?
- Kikibombona
#9835 Re: IRAN
Mani me te vehabijske agresive! Sto si nervozan? Cijeli dan kao papiga ponavljas da sam poludio i slicno! Cijeli dan pokusavas vrijedjati, ali ti ne uspjeva uvrijediti!Opetja033 wrote:Do sada si nas sviju nasmijavao tvojim komentarima punim bisera te lucidnim "analizama".Kikibombona wrote:Sam ajatolah Homeini je proglasio dzihad protiv Kurda cim je dosao na vlast.
Proglasio je dzihad protiv teroristickih organizacija. Nije proglasio dzihad protiv Kurda.
Proglasio je dzihad protiv kurdske vojske. A to je li vojska teroristicka ili ne, to je manje vazno. Terorizam protiv nepravedne drzave moze biti itekako opravdan. Terorizam protiv civila nema nikakvo opravdanje. Mada sam sklon vjerovati da nijedan terorizam nije dobar ni za koga. Mozda grijesim, mozda ne!
- Opetja033
#9836 Re: IRAN
Da te zelim vrijedjati, itekako bih mogao. Ovako te vise ismijavam, pomalo sazaljevam. Covjece, Bogom ti se Dragim kunem, zadnjih par dana kada vidim da si ti ostavio zadnji komentar na nekoj temi pojavi mi se osmijeh na licu i obavezno odem da procitam. Nadam se da cu se dobro ismijati.Kikibombona wrote:Mani me te vehabijske agresive! Sto si nervozan? Cijeli dan kao papiga ponavljas da sam poludio i slicno! Cijeli dan pokusavas vrijedjati, ali ti ne uspjeva uvrijediti!Opetja033 wrote:Do sada si nas sviju nasmijavao tvojim komentarima punim bisera te lucidnim "analizama".Kikibombona wrote:Sam ajatolah Homeini je proglasio dzihad protiv Kurda cim je dosao na vlast.
Proglasio je dzihad protiv kurdske vojske. A to je li vojska teroristicka ili ne, to je manje vazno. Terorizam protiv nepravedne drzave moze biti itekako opravdan. Terorizam protiv civila nema nikakvo opravdanje. Mada sam sklon vjerovati da nijedan terorizam nije dobar ni za koga. Mozda grijesim, mozda ne!
Eto kao kakvog te forumasa sada dozivljavam. Uopce na tebe ne gledam kao na nekog ozbiljnog, vise kao klauna. Tako da me ne mozes izivcirati nikako. Smijem se tvojim umotvorinama kao i vecina ostalih forumasa.
Dakle lazes. Poceo si i svjesno, namjerno lagati. Hladno si pokusao slagati da je Homeini proglasio dzihad protiv Kurda a sada se vrpoljis. Kurdi nemaju vojsku jer nemaju ni drzavu. Imaju samo pun kurac terorista i teroristickih organizacija koje svaka normalna drzava treba sto prije iskorijeniti.
Sram te bilo sto ponosni kurdski narod poistovjecujes sa teroristima, sa kojima ogromna vecina njih samih ne zeli da ima nista.
Oni predstavljaju samo sebe i bjelosvjetske komunjare poput tebe. Nikoga vise, ponajmanje Kurde.
- Kikibombona
#9837 Re: IRAN
Opetja033 wrote:
Da te zelim vrijedjati, itekako bih mogao. Ovako te vise ismijavam, pomalo sazaljevam. Covjece, Bogom ti se Dragim kunem, zadnjih par dana kada vidim da si ti ostavio zadnji komentar na nekoj temi pojavi mi se osmijeh na licu i obavezno odem da procitam. Nadam se da cu se dobro ismijati.
Eto kao kakvog te forumasa sada dozivljavam. Uopce na tebe ne gledam kao na nekog ozbiljnog, vise kao klauna. Tako da me ne mozes izivcirati nikako. Smijem se tvojim umotvorinama kao i vecina ostalih forumasa.![]()
Dakle lazes. Poceo si i svjesno, namjerno lagati. Hladno si pokusao slagati da je Homeini proglasio dzihad protiv Kurda a sada se vrpoljis. Kurdi nemaju vojsku jer nemaju ni drzavu. Imaju samo pun kurac terorista i teroristickih organizacija koje svaka normalna drzava treba sto prije iskorijeniti.
Sram te bilo sto ponosni kurdski narod poistovjecujes sa teroristima, sa kojima ogromna vecina njih samih ne zeli da ima nista.
Oni predstavljaju samo sebe i bjelosvjetske komunjare poput tebe. Nikoga vise, ponajmanje Kurde.
Joj, bolje da ne govorim kako te dozivljavam (SDA, simpatisanje radikalnih islamskih skupina, otresit nacin komuniciranja, zadrt karakter, arogancija, nadmenost, bahatost, agrsivnost, po potrebi ucviljenost i kukavnost, patetika...)... E, mozes misliti na sta to lici kada se objedini!
Ipak, svi smo ljudi, bilo bi dosadno da smo isti. Nista licno protiv tebe, majke mi. Jos si mi simpatican. Pojava si drugacija od ostalih. Tvoje komentare iz nekog razloga rado citam. Lajkam te!
A ovu budalastinu koju si napisao u drugom pasusu nemam volje komentarisati... Svaki narod koji se bori za slobodu je teroristicki. Barzani kojeg postujes kao i njegova KDP su bili teroristi/teroristicka skupina dok se nisu izborili za vlast na svojoj zemlji. Tako ce i kurdske skupine u Iranu biti teroristicke dok se ne izbore za slobodu. To je jasno kao dan.
A sta kazes za 1 200 pobunjenickih teroristickih skupina u Siriji?
A dobro, nije tema...
- Opetja033
#9838 Re: IRAN
Ponavljam i podvlacim: pisao sam kako te dozivljavam zadnjih nekoliko dana, ne opcenito. 
- Kikibombona
#9839 Re: IRAN
Je l' slusas Semsu i Sabana?Opetja033 wrote:Ponavljam i podvlacim: pisao sam kako te dozivljavam zadnjih nekoliko dana, ne opcenito.
- Opetja033
#9840 Re: IRAN
Hanka i Toma su mi bolja alternativaKikibombona wrote:Je l' slusas Semsu i Sabana?Opetja033 wrote:Ponavljam i podvlacim: pisao sam kako te dozivljavam zadnjih nekoliko dana, ne opcenito.![]()
![]()
To ono u slobodno vrijeme kada ne pjevusim "Ghuraba" gledajuci mrko zabludjele duse oko mene.
- Kikibombona
#9841 Re: IRAN
Aj da ne zacatavamo...Opetja033 wrote:
Hanka i Toma su mi bolja alternativa![]()
To ono u slobodno vrijeme kada ne pjevusim "Ghuraba" gledajuci mrko zabludjele duse oko mene.
Idi na temu Crvene_brigade... Bakir i Sebija ce zavrsiti kao porodica Causesku... odmori malo...
LN
- Opetja033
#9842 Re: IRAN
Vec odgovorio, po partijskoj duznosti. Profesionalniji sam od tebe. Da teroristi znaju za sta te placaju zavrsio bi pred sudom partije.Kikibombona wrote:Aj da ne zacatavamo...Opetja033 wrote:
Idi na temu Crvene_brigade... Bakir i Sebija ce zavrsiti kao porodica Causesku... odmori malo...
![]()
LN
LN
- asurbanipal
#9843 Re: IRAN
Kikibombona wrote:Aj da ne zacatavamo...Opetja033 wrote:
![]()
LN
@C_b mi je uzeo ideju za naziv teme. Prije 4-5 dana sjedim u nekom društvu i kažem im da me Kirba podsjeća na Nikolaea a Sabina Seka na Elenu...
Morat ću nekako patentirati svoje ideje...
- Arteta
#9844 Re: IRAN
Naravno da postoje, u Sjevernoj Koreji su sigurno svi uz rezim, ali ne zato sto je rezim dobar nego zato sto su tako nauceni.Opetja033 wrote:Sada na stranu zajebanciju, postoje neke zemlje na ovoj planeti u kojima narod zaista ne zeli demokratiju. I to treba postovati, na kraju krajeva i to je demokratija. Jedna od tih zemalja je Iran.
- salik79
#9845 Re: IRAN
Zakljucak - sahov rezim je bio dobar, zato nije bilo potrebe da ih "poducava".Arteta wrote:Naravno da postoje, u Sjevernoj Koreji su sigurno svi uz rezim, ali ne zato sto je rezim dobar nego zato sto su tako nauceni.Opetja033 wrote:Sada na stranu zajebanciju, postoje neke zemlje na ovoj planeti u kojima narod zaista ne zeli demokratiju. I to treba postovati, na kraju krajeva i to je demokratija. Jedna od tih zemalja je Iran.
- Arteta
#9846 Re: IRAN
Nigdje nisam spominjao Sahov rezim, ali realno su tada puno vece slobode bile nego danas.salik79 wrote:Zakljucak - sahov rezim je bio dobar, zato nije bilo potrebe da ih "poducava".Arteta wrote:Naravno da postoje, u Sjevernoj Koreji su sigurno svi uz rezim, ali ne zato sto je rezim dobar nego zato sto su tako nauceni.Opetja033 wrote:Sada na stranu zajebanciju, postoje neke zemlje na ovoj planeti u kojima narod zaista ne zeli demokratiju. I to treba postovati, na kraju krajeva i to je demokratija. Jedna od tih zemalja je Iran.
Ima tu jos zemalja: svi ozbiljni analiticari tvrde da bi Lukashenko glat dobio izbore u Bjelorusiji sve i da su fer i demokratski (sto nisu). Sjeverna Koreja je jos jedan primjer. Saudijska Arabija drugi. Mozemo mozda i Rusiju staviti ovdje: Putin bi dobio izbore sve i da NATO nadgleda izborni proces.![]()
![]()
I ekonomija je bila jaca.
- salik79
#9847 Re: IRAN
I pismenost, pismenost si zaboravio!Arteta wrote:Nigdje nisam spominjao Sahov rezim, ali realno su tada puno vece slobode bile nego danas.salik79 wrote:Zakljucak - sahov rezim je bio dobar, zato nije bilo potrebe da ih "poducava".Arteta wrote:
Naravno da postoje, u Sjevernoj Koreji su sigurno svi uz rezim, ali ne zato sto je rezim dobar nego zato sto su tako nauceni.![]()
![]()
I ekonomija je bila jaca.
Ovo, realno, ne treba ni komentarisati
- Arteta
#9848 Re: IRAN
Ovo su ti fakti.salik79 wrote:
I pismenost, pismenost si zaboravio!
![]()
![]()
![]()
Ovo, realno, ne treba ni komentarisati![]()
Pogledaj na kojem je mjestu bio Iran po GDP-u 1978.godine i na kojem je mjestu danas.
Pogledaj slike prije Islamske revolucije, zene su slobodno mogle hodati bez marame na ulicama.
- salik79
#9849 Re: IRAN
Kakvi, bolan, fakti?!!Arteta wrote:Ovo su ti fakti.salik79 wrote:
![]()
![]()
![]()
Pogledaj na kojem je mjestu bio Iran po GDP-u 1978.godine i na kojem je mjestu danas.
Pogledaj slike prije Islamske revolucije, zene su slobodno mogle hodati bez marame na ulicama.
Sah je naredio skidanje velova, koji su u Iranu tradicija par hiljada godina (u kontinuitetu). Jednog turbetara i muteveliju je SAVAK na smrt prebio, samo zato sto je sahovu zenu opomenuo da nije prikladno obucena za posjetu turbetu i dzamiji, te da se u dzamiju ne ulazi u cipelama. Fakt.
- Arteta
#9850 Re: IRAN
Fakt 1salik79 wrote:Kakvi, bolan, fakti?!!Arteta wrote:Ovo su ti fakti.salik79 wrote:
![]()
![]()
![]()
Pogledaj slike prije Islamske revolucije, zene su slobodno mogle hodati bez marame na ulicama.Presmijesan si.
![]()
Sah je naredio skidanje velova, koji su u Iranu tradicija par hiljada godina (u kontinuitetu). Jednog turbetara i muteveliju je SAVAK na smrt prebio, samo zato sto je sahovu zenu opomenuo da nije prikladno obucena za posjetu turbetu i dzamiji, te da se u dzamiju ne ulazi u cipelama. Fakt.
http://en.classora.com/reports/t24369/g ... 78&fields=
Fakt 2