IRAN

Post Reply
salik79

#9701 Re: IRAN

Post by salik79 »

Opetja033 wrote:
salik79 wrote:
Norman wrote:
Jesi li to u Iranu, pa te zeza cenzura na internetu? :D

Evo podigao sam jednu epizodu na youtube.

Iran im Herzen - Glaube
Jarane, ili je Bosna gora po "cenzuri" od Irana, ili samo ja ne mogu otvoriti ni ovo sto si ti podigao?! :? :mrgreen:
Uobicajena je pojava da se reportaze pravljena od producijskih kuca u jednoj drzavi iz nekog razloga ne mogu prikazivati u nekim drugim drzavama. Meni se desavalo milion puta.
Ima veze sa autorskim pravima i distribucijom ali sta i kako - pojma nemam.
Ma znam, nadovezah se na Normanovu "primjedbu" :mrgreen: To mi je poznato, jer, recimo, u Njemackoj ne mozes ucitati video od Nadrealista "Obracun kod o.k. Korala" zbog "muzicke podloge" :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9702 Re: IRAN

Post by Truba »

Opetja033

#9703 Re: IRAN

Post by Opetja033 »

salik79 wrote:
Opetja033 wrote: Uobicajena je pojava da se reportaze pravljena od producijskih kuca u jednoj drzavi iz nekog razloga ne mogu prikazivati u nekim drugim drzavama. Meni se desavalo milion puta.
Ma znam, nadovezah se na Normanovu "primjedbu" :mrgreen: To mi je poznato, jer, recimo, u Njemackoj ne mozes ucitati video od Nadrealista "Obracun kod o.k. Korala" zbog "muzicke podloge" :lol:
Ma lijepi YouTube. :mrgreen:
Kikibombona

#9704 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

asurbanipal wrote:
Mlohavi wrote:Na tom snimku nije rekao bilo sta zbog cega bi ga trebalo zatvoriti a kamo li pogubiti, niti je uopste zbog toga pogubljen pa ni zatvoren.

S ciljem mog spoznavanja razlika izmedu Irana i Saudije, kojih naravno ima, ako moze neko da mi odgovori kako u Iranu prolaze oni koji na javno istupa govoreci da je Ebu Bekr, r.a., s pravom odabran da bude prvi halifa, da je Ebu Talib nevjernik koji je u dzehenemu, dok su ostali od Nimra, rahimehullah, u snimku pomenuti ashabi u dzenetu i slicno...?

Propaganda!

U ovom istom Mahabadu su nedovno bile zestoke antidrzavne demonstracije.

Istina, Kurdi se ne zale previse na ugrozavanje vjerskih prava. Ponekad istaknu da u Teheranu kod zaposljavanja u drzavnim institucijama prednost imaju sija Kurdi, ali se to ne naglasava posebno... Nije u tome veliki problem. Problem je sto se sputava nacionalno i politicko budjenje kurdskog naroda.

Opet se mora istaci da je perzijski okupator neuporedivo pravedniji od turskog i arapskog. Od svih okupatora Kurdi najmanje mrze Perzijance. Turke ubjedljivo najvise. I to nije slucajno.
Norman

#9705 Re: IRAN

Post by Norman »

Opetja033 wrote:
salik79 wrote:
Norman wrote:
Jesi li to u Iranu, pa te zeza cenzura na internetu? :D

Evo podigao sam jednu epizodu na youtube.

Iran im Herzen - Glaube
Jarane, ili je Bosna gora po "cenzuri" od Irana, ili samo ja ne mogu otvoriti ni ovo sto si ti podigao?! :? :mrgreen:
Uobicajena je pojava da se reportaze pravljena od producijskih kuca u jednoj drzavi iz nekog razloga ne mogu prikazivati u nekim drugim drzavama. Meni se desavalo milion puta.
I ja sam pretpostavio da je u tome kvaka. Prije nekoliko sedmica sam pokušao da iz inostranstva gledam utakmicu FK Sarajeva uživo na YouTube kanalu, pa je meni bilo blokirano, a u Bosni nije. Tad su mi na jednom forumu rekli da instaliram ekstenziju ProxFlow za Chrome browser i da taj hepek probija sve udružene sunijske i šiitske zabrane. Meni je tad radilo, možda možeš i to pokušati kao četvrtu opciju. :D

Ali prije toga, evo treće varijante. Ovo je direktan link za download:

http://mab.to/WQaq0ILH0

Ako ovo ne dohaka tim mulama u Tuzlansko-podrinjskom kantonu, onda stvarno ne znam... :D
salik79

#9706 Re: IRAN

Post by salik79 »

Norman wrote:
Opetja033 wrote:
salik79 wrote:
I ja sam pretpostavio da je u tome kvaka. Prije nekoliko sedmica sam pokušao da iz inostranstva gledam utakmicu FK Sarajeva uživo na YouTube kanalu, pa je meni bilo blokirano, a u Bosni nije. Tad su mi na jednom forumu rekli da instaliram ekstenziju ProxFlow za Chrome browser i da taj hepek probija sve udružene sunijske i šiitske zabrane. Meni je tad radilo, možda možeš i to pokušati kao četvrtu opciju. :D

Ali prije toga, evo treće varijante. Ovo je direktan link za download:

http://mab.to/WQaq0ILH0

Ako ovo ne dohaka tim mulama u Tuzlansko-podrinjskom kantonu, onda stvarno ne znam... :D
:thumbup: Allah razi olsun. Konacno fercera! Razvalio si mule u KS :mrgreen: Samo, sada si se zeznuo, jer cu te smarati da mi sve dijelove ovako uploadujes :mrgreen:

Samo da hoce @insomnia pogledati, pa da konacno skonta ono o cemu pisem (sva prava zagarantovana svima, bez obzira na vjesku pripadnost, predstavnici na najvisem drzavnom nivou svih vjerskih i nacionalnih manjina, itd, itd...). A posebno mi bi godra za onu dzamiju u Yazdu, gdje sije i sunije najnormalnije zajedno obavljaju namaz. Ovi sto su dokumentrac snimali bezbeli to ni skontali nisu, ali meni godra radi vehabitskih ubleha, jer - skontat ce ko treba 8-) :mrgreen:

Dedo, zoroastrijanac je car :lol: :bih:
insomnia78

#9707 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Hocu, kad stignem
Dobar je "arte", jedan od boljih programa sto mozes pogledati na tv-u

PS eno kaze kiki da maltretiraju Kurde :lol:
salik79

#9708 Re: IRAN

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Hocu, kad stignem

Pa dobro, oni ne spadaju ni u jednu od navedenih skupina, oni su nesto posebno (ovo ja i radi sebe, posto imam nesto i njihove krvi u svojim venama) :D

Veli lik, turista iz Australije, upravo ono sto cijelo vrijeme trunim, kako su mu zapadni mediji stvorili potpuno pogresnu sliku o Iranu i Irancima (iako je on sebi, ipak, uvijek pokusavao napraviti svoju vlastitu) kako su muskarci namrgodjeni likovi sa velikim crnim bradama, a zene zakukuljene u cadore, da bi se uvjerio da je to potpuno pogresna slika. Veli, sve je izmjesano, susrece veliki broj raje sasvim "zapadnjacki", a i one malo konzerativnije obucene...Uglavnom, ni traga stereotipima koji se masmedijski forsiraju.

I ja sam uvijek volio pogledati dokumentarce na ARTE-u, a najdrazi mi je onaj iz 2006. 8-) :mrgreen:
Kikibombona

#9709 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:

Pa dobro, oni ne spadaju ni u jednu od navedenih skupina, oni su nesto posebno (ovo ja i radi sebe, posto imam nesto i njihove krvi u svojim venama) :D

Veli lik, turista iz Australije, upravo ono sto cijelo vrijeme trunim, kako su mu zapadni mediji stvorili potpuno pogresnu sliku o Iranu i Irancima (iako je on sebi, ipak, uvijek pokusavao napraviti svoju vlastitu) kako su muskarci namrgodjeni likovi sa velikim crnim bradama, a zene zakukuljene u cadore, da bi se uvjerio da je to potpuno pogresna slika. Veli, sve je izmjesano, susrece veliki broj raje sasvim "zapadnjacki", a i one malo konzerativnije obucene...Uglavnom, ni traga stereotipima koji se masmedijski forsiraju.

I ja sam uvijek volio pogledati dokumentarce na ARTE-u, a najdrazi mi je onaj iz 2006. 8-) :mrgreen:
Jesi pogledao duel 'Kuduza i sije'? :D

Sija ga kulturno odradio, nema sta! :D
salik79

#9710 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:

Stani, je'no po jen'o! :mrgreen: Rek'o sam ti javit', ovo je bio prioritet :lol:

Tesko onak'e ahmake "odradit'". Resid njih onako, usput, k'o i Mujki (a njima doslovno pjena na usta od muke, ono "zubima bi ih rastrgali"). :-D
Norman

#9711 Re: IRAN

Post by Norman »

salik79 wrote:
Kikibombona wrote:

Stani, je'no po jen'o! :mrgreen: Rek'o sam ti javit', ovo je bio prioritet :lol:

Tesko onak'e ahmake "odradit'". Resid njih onako, usput, k'o i Mujki (a njima doslovno pjena na usta od muke, ono "zubima bi ih rastrgali"). :-D
Pogledao sam ja. Šija izbjegao odgovor. Selefije slave pobjedu. :D
Kikibombona

#9712 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Norman wrote:
Ma kulturno mu spustio, objasnio da on nije nikakva inkvizicija i da ne moze postavljati pitanja nikome s ciljem da etiketira.
insomnia78

#9713 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Kiki, je l' i ti kad sa napijes galamis kako je onaj nekakav u dzehenemu? :D
Norman

#9714 Re: IRAN

Post by Norman »

salik79 wrote:
:thumbup: Allah razi olsun. Konacno fercera! Razvalio si mule u KS :mrgreen: Samo, sada si se zeznuo, jer cu te smarati da mi sve dijelove ovako uploadujes :mrgreen:

Samo da hoce @insomnia pogledati, pa da konacno skonta ono o cemu pisem (sva prava zagarantovana svima, bez obzira na vjesku pripadnost, predstavnici na najvisem drzavnom nivou svih vjerskih i nacionalnih manjina, itd, itd...). A posebno mi bi godra za onu dzamiju u Yazdu, gdje sije i sunije najnormalnije zajedno obavljaju namaz. Ovi sto su dokumentrac snimali bezbeli to ni skontali nisu, ali meni godra radi vehabitskih ubleha, jer - skontat ce ko treba 8-) :mrgreen:

Dedo, zoroastrijanac je car :lol: :bih:
Hvala Bogu! :)

Naći će i Insomnija štofa za odijelo. Onoj jednoj jadnici ne dadoše da biciklo provoza po Isfahanu. :D

Evo ja sad odgledao zadnju epizodu. Postavit ću cijeli serijal za download brzo aBd. I ostale epizode su lagane, pristup nije tendenciozan, a prođe se kroz škakljive teme nenametljivo: alkohol, pokrivanje, muzika, rukovanje, korupcija, manjine... sve cure ispotiha ispitaše.

Meni ovdje Iran izgleda baš onako kako su mi ga opisivali. Posebno sam obraćao pažnju na ljude: svi djeluju nekako dobroćudno, gostoljubivo, ljubazno, neposredno, zadovoljni životom.

Državno uređenje samo po sebi nije garant sreće. Da se može dobro živjeti i u društvu koje nije bogato ni formalno demokratski ustrojeno, znaju na primjer oni kojima je u bivšoj državi bilo potaman (ne zaboravljam da ima i onih koji se s punim pravom mogu žaliti da im nije odgovarao bivši sistem). Za većinu ljudi život ipak čine one stvari o kojima reportaže snima ARTE, a ne ARD. Iranci imaju raskošnu kulturu, bogatu historiju, lijepu prirodu, fin neki mentalitet... Meni izgleda kao da žive skladnim, ispunjenim životom.

PS
Kod nas u džamiji dede prinesu stolicu u saff ili od kuće ponesu tronožac kad hoće da sjedeći klanjaju. Ne znam jesi li primijetio, u ovoj džamiji koju spominješ uz zid ima cijelo odjeljenje koje sjedeći klanja, namjestili im nešto kao školske klupe da im bude lakše. Je li to tako svugdje uređeno za nemoćne ili slučajno u ovom džematu?

PSS
Zna li ko kakav je ono sport, kažu kombinacija borilačkih vještina i sufizma, isključivo za muškarce, nekim čunjevima od 30 kg mašu oko glave, umjesto mp3 playera neko uživo izvodi duhovnu muziku, i starci i djeca "treniraju", na kraju se i zavrte poput Mevlevija, samo mnogo brže?
Kikibombona

#9715 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Evo kako se provodi kurdski demonstrant u Iranu! Zgazise ga svezanog! Nakon premlacivanja ide vjesanje!

https://twitter.com/hedikurda/status/685197872493662208

Sjeme im se zatrlo, koji fasisti i bolesnici! :cry:

Sesaneastogodisnji Kurd

Image
Norman

#9716 Re: IRAN

Post by Norman »

Kikibombona wrote:
Norman wrote:
Ma kulturno mu spustio, objasnio da on nije nikakva inkvizicija i da ne moze postavljati pitanja nikome s ciljem da etiketira.
Dobro, stoji to. Kulturno ga skinuo s dnevnog reda čovjek.

Ali selefije to ne vide tako. Iz njihove perspektive pobjeda čista k'o suza jetima. Kuduz stavio kuću na prognozu da Šabar neće smjeti da odgovori na postavljena pitanja i pogodio. Selefi publika dobila potvrdu da šije kriju svoja prava vjerovanja k'o zmija noge, tukja par excellence na djelu. Sad se svi složno smiju, hvale Kuduza i još imaju dokaz da su šije pridodale Kur'anu 100 nekakvih nepotvrđenih knjiga koje su Šabaru doturali odozgo-odozdo-sa strane, nije ni čudo da su zalutali. Još im šejh ili glasnogovornik ne zna ni 10 minuta pričati iz svoje glave, nego čita sa blesimetra. :D

Also sprach Selefi raja. :oops:
insomnia78

#9717 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:Evo kako se provodi kurdski demonstrant u Iranu! Zgazise ga svezanog! Nakon premlacivanja ide vjesanje!

Sesaneastogodisnji Kurd

Image
Ma jok, reko ti je Salik na koji nacin se samo moze glava izgubiti
Znaci, ovaj ti je il pedofil i silovatelj ili je spijunir'o za Izrael, trece nema
salik79

#9718 Re: IRAN

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:
Kikibombona wrote:Evo kako se provodi kurdski demonstrant u Iranu! Zgazise ga svezanog! Nakon premlacivanja ide vjesanje!

Sesaneastogodisnji Kurd

Image
Ma jok, reko ti je Salik na koji nacin se samo moze glava izgubiti
Znaci, ovaj ti je il pedofil i silovatelj ili je spijunir'o za Izrael, trece nema
Kako, inace, znate ispitati sve kada neko postavi "informaciju" koja vam bas i ne ide u prilog :D
De, ne bio vam zahmet, kliknite na ovu slicicu i potrazite njen izvor. Naci cete da je lik bio sve - od belucistanskog sunita, ahwaskog bombasa na sitsku dzamiju, u kojoj je poginula i ranjena bruka ljudi, do pedera. Kurda necete naci, osim kod ovog Kikijevog tviterasa (samo sto najstariji izvor slike datira iz 2009., ne znam kako se to uklapa?!). Bilo bi dobro kada bi se izmedju sebe dogovorili koga su ovi, ustvari, objesili :D
salik79

#9719 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kada provjerite svoje izvore, onda me fino zamolite da vam postavim snimke i slike policijske brutalnosti, recimo, njemacke policije za vrijeme prvomajskih (tradicionalnih) demonstracija. A moze i snimke i fotografije policijske brutalnosti (A.C.A.B. ;-) ) bilo koje "demokratske" drzave, po vasem izboru. :oops: 8-)
salik79

#9720 Re: IRAN

Post by salik79 »

Norman wrote:
Kikibombona wrote:
Norman wrote:
Dobro, stoji to. Kulturno ga skinuo s dnevnog reda čovjek.

Ali selefije to ne vide tako. Iz njihove perspektive pobjeda čista k'o suza jetima. Kuduz stavio kuću na prognozu da Šabar neće smjeti da odgovori na postavljena pitanja i pogodio. Selefi publika dobila potvrdu da šije kriju svoja prava vjerovanja k'o zmija noge, tukja par excellence na djelu. Sad se svi složno smiju, hvale Kuduza i još imaju dokaz da su šije pridodale Kur'anu 100 nekakvih nepotvrđenih knjiga koje su Šabaru doturali odozgo-odozdo-sa strane, nije ni čudo da su zalutali. Još im šejh ili glasnogovornik ne zna ni 10 minuta pričati iz svoje glave, nego čita sa blesimetra. :D

Also sprach Selefi raja. :oops:
Moj Normane, kada bi covjek htio odgovoriti na sve nebuloze vehabitskih misionara, malo bi mu citav zivot bio. I, opet nista ne bi postigao, jer oni vrte jednu te istu matricu u krug, izmisljajuci i dodajuci nove momente.
Jedino kada neko stvarno zeli razbiti te mitove pozabavi se s niima licno. I to na izvoru. Imam primjer jednog starog kolege forumasa, koji je svojevremeno nasjedao na tu vehabitsku propagandu (u smislu "pa, ljudi citiraju to i to djelo, tu i tu stranicu, taj i taj pasus"), ali je poslusao moj savjet te zaista istrazio (sve) te navode...Prije par mjeseci mi se javio u p.p. i toplo zahvalio (blagosiljajuci) na savjetu koji sam mu dao. Isprovjeravao njihove ublehe (bas si uzeo vremena) i ustanovio o cemu je zaista rijec. :)
salik79

#9721 Re: IRAN

Post by salik79 »

I jos jednom Kiki, nadam se da ces nakon ovoga prestati vjerovati ovim rudaw ublehasima, te zazeliti da se njima sjeme zatre, a ja ti obecavam, ako to pozelis, da cu ti postaviti snimke policijske brutalnosti bilo koje od "demokratskih" zemalja "zapada" spram koje ce ovaj tvoj prilog izgledati kao djecija igra.
arzuhal

#9722 Re: IRAN

Post by arzuhal »

salik79 wrote: De, ne bio vam zahmet, kliknite na ovu slicicu i potrazite njen izvor. Naci cete da je lik bio sve - od belucistanskog sunita, ahwaskog bombasa na sitsku dzamiju, u kojoj je poginula i ranjena bruka ljudi, do pedera. Kurda necete naci, osim kod ovog Kikijevog tviterasa (samo sto najstariji izvor slike datira iz 2009., ne znam kako se to uklapa?!). Bilo bi dobro kada bi se izmedju sebe dogovorili koga su ovi, ustvari, objesili :D
...a na kraju će se ispostavit da ništa od svega toga nije istina i da je lik bio nevin.

:mrgreen:
asurbanipal

#9723 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

insomnia78 wrote:Kiki, je l' i ti kad sa napijes galamis kako je onaj nekakav u dzehenemu? :D

:thumbup: :lol:
asurbanipal

#9724 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

Norman wrote:

Selefije su uvijek u pravu... :mrgreen:
salik79

#9725 Re: IRAN

Post by salik79 »

arzuhal wrote:
salik79 wrote: De, ne bio vam zahmet, kliknite na ovu slicicu i potrazite njen izvor. Naci cete da je lik bio sve - od belucistanskog sunita, ahwaskog bombasa na sitsku dzamiju, u kojoj je poginula i ranjena bruka ljudi, do pedera. Kurda necete naci, osim kod ovog Kikijevog tviterasa (samo sto najstariji izvor slike datira iz 2009., ne znam kako se to uklapa?!). Bilo bi dobro kada bi se izmedju sebe dogovorili koga su ovi, ustvari, objesili :D
...a na kraju će se ispostavit da ništa od svega toga nije istina i da je lik bio nevin.

:mrgreen:
Nevin i Kurd :mrgreen: Nego, frajer hladno postavi video iz 2016. zajedno sa slikom iz, najranije, 2009., uz tvrdnju kako se radi o 16-godisnjem kurdskom djecaku, koji je, nakon zlostavljanja, objesen :-) :-) :-)

Kakva psihopatologija, za nepovjerovati...
Post Reply