Opetja033 wrote:insomnia78 wrote:Samo im jaslice, sa bebom Isusom fale
To ce kad im sankcije skroz ukinu

Opetja033 wrote:insomnia78 wrote:Samo im jaslice, sa bebom Isusom fale
To ce kad im sankcije skroz ukinu

Maystor wrote:PMD case zatvoren! Veoma važan događaj, zatvorena istraga o iranskom nuklearnom programu! Odluka donešena jednoglasno. Inače, Iran je nedavno zaprijetio da će se povući iz nuklearnog sporazuma ako PMD case ne bude zatvoren.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/medju ... /151215149
http://presstv.ir/Detail/2015/12/15/441 ... lution-P51
Zato, jer tako kaze "moralna vertikala" iz Katara. Tacka.Maystor wrote:ma kakvi. sve su to djecoubice i kukavice
..Jebi ga, pocinjete bit dosadni ko Hm sa SDAsalik79 wrote:Maystor wrote:PMD case zatvoren! Veoma važan događaj, zatvorena istraga o iranskom nuklearnom programu! Odluka donešena jednoglasno. Inače, Iran je nedavno zaprijetio da će se povući iz nuklearnog sporazuma ako PMD case ne bude zatvoren.
Ljudi su jednostavno beton
Samo Gospodara Jednog i Jedinog se boje i pred njim nicice padaju, a sa svima ostalim se uzajamno postuju i uvazavaju na principu reciprociteta...
Imamo mi takvih Njemaca u BiH (ako je ovaj clanak, uopce, vjerodostojan), pa i Engleza, vjerovatno i iz ostalih zemalja, ali za ove znam. Ovaj jedan Njemac musliman, skoro trebao biti deportovan u Njemacku, zbog nekih birokratskih peripetija, pa se citav "Ured za Strance" u Tuzli na noge digao da mu nadju neko legalno rjesenje da ostane. Taj iz tvoje price, koja je mozda istinita, a mozda lazna, je pokrstavanje mogao napraviti i u Iranu, slobodno, pa s "cagama" gore. A, pitanje je sta je ranije bio.General War wrote:..Jebi ga, pocinjete bit dosadni ko Hm sa SDAsalik79 wrote:Maystor wrote:PMD case zatvoren! Veoma važan događaj, zatvorena istraga o iranskom nuklearnom programu! Odluka donešena jednoglasno. Inače, Iran je nedavno zaprijetio da će se povući iz nuklearnog sporazuma ako PMD case ne bude zatvoren.
Ljudi su jednostavno beton
Samo Gospodara Jednog i Jedinog se boje i pred njim nicice padaju, a sa svima ostalim se uzajamno postuju i uvazavaju na principu reciprociteta...
![]()
Sta se svijet nece dosjetiti samo da se ne vraca u te oaze blagostanja![]()
Formalnim odricanjem od islama nadaju se da će prije dobiti azil
Mohammed Ali Zonoobi pognuo je svoju glavu, a svećenik je njegovu crnu kosu polio svetom vodicom.
Odričeš li se Sotone i svih djela njegovih? - pitao je pastor Gottfried Martens izbjeglicu iz Irana.
- Hoćeš li se otrgnuti od islama?
- Da - ponavljao je Zonoobi.
Svećenik je tada raširio ruke i krstio muškarca 'u ime Oca, Sina i Duha svetoga'.
Mohammed je postao Martin - više nije musliman, sada je kršćanin.
Zonoobi, stolar iz iranskog grada Shiraza, stigao je u Njemačku sa suprugom i dvoje djece prije pet mjeseci. On je samo jedan od stotina, uglavnom Iranaca i Afganistanaca koji su se preobratili u episkopalnoj crkvi u Berlinu.
Poput Zonoobija, većina napominje da su prigrlili kršćanstvo zbog čvrste vjere. No, ono što neće na glas priznati jest da im ova odluka povećava šanse za dobivanjem azila budući da će imati opravdan argumet kako će, budu li poslani natrag u domovinu, biti suočeni s progonom jer su - kršćani.
http://www.jutarnji.hr/izbjeglice-u-pot ... -/1411244/
Uz saha su to mogli komotno biti i bez tih kojekakvih zavrzlamaOpetja033 wrote:Nije to tesko Irancima. Nije im prvi put. Osunneti se, pokrsti se a svo vrijeme ostane obozavalac vatre.![]()
Takiyya
![]()
Ma dobri su Iranci kao narod, samo trolam ponekad.salik79 wrote:Uz saha su to mogli komotno biti i bez tih kojekakvih zavrzlamaOpetja033 wrote:Nije to tesko Irancima. Nije im prvi put. Osunneti se, pokrsti se a svo vrijeme ostane obozavalac vatre.![]()
Takiyya
![]()
Sto bi se zajebavali?!
![]()
Tvoje misljenje postujem i necu te uvjeravati u suprotno, ali ovo boldirano zelim sa tobom razjasniti - da li ti mislis da je doticni "reagovao" po svom nahodjenju, ili je to, ipak, bilo pod uticajem porodice Thani?! Onako iskreno? Napomenuo bih te da doticni nikada, ali bas za nikada, nije donio ne fetvu, nego kritiku na raskalasni i razvratni zivot porodice Thani, a da ne govorim o zlostavljanju i najcrnjem robovlasnickom odnosu prema "braci" iz Bangladesa, Pakistana i Indije...Licemjerno podanistvo, ili nesto trece?Opetja033 wrote:Ma dobri su Iranci kao narod, samo trolam ponekad.salik79 wrote:Uz saha su to mogli komotno biti i bez tih kojekakvih zavrzlamaOpetja033 wrote:Nije to tesko Irancima. Nije im prvi put. Osunneti se, pokrsti se a svo vrijeme ostane obozavalac vatre.![]()
Takiyya
![]()
Sto bi se zajebavali?!
![]()
Mislim da cu ovo po prvi put reci na forumu![]()
ali sam do sirijskog rata bio prilicno proiranski orijentisan. Nisam nikad pusio "Smrt Americi, smrt Izraelu" foru ali sam smatrao da se kroz malo reformi unutar IR Iran od te drzave moze napraviti luconosa islamskog svijeta. Nakon pocetka rata u Siriji, shvatio sam da su sektaski osjecaji ipak mnogo jaci od navodnih poziva na islamsko jedinstvo i da je bolje da svaka ptica ide svome jatu.
Nisam jedini koji je promijenio stav. Mnogo vazniji ljudi i pokreti su uradili isto. Sjeti se samo koliko je srcano Qaradawi branio Hizb kada je dio klera iz SA napadao isti tokom rata u Libanu.
Nije bas da Iran ne snosi nikakvu odgovornost. Naprotiv.
Znas i ti vrlo dobro da je glavni moto vecine sunnitske uleme upravo "ne talasaj previse", "bolje sto godina tiranije nego jedan dan anarhije", itd.salik79 wrote:Tvoje misljenje postujem i necu te uvjeravati u suprotno, ali ovo boldirano zelim sa tobom razjasniti - da li ti mislis da je doticni "reagovao" po svom nahodjenju, ili je to, ipak, bilo pod uticajem porodice Thani?! Onako iskreno? Napomenuo bih te da doticni nikada, ali bas za nikada, nije donio ne fetvu, nego kritiku na raskalasni i razvratni zivot porodice Thani, a da ne govorim o zlostavljanju i najcrnjem robovlasnickom odnosu prema "braci" iz Bangladesa, Pakistana i Indije...Licemjerno podanistvo, ili nesto trece?Opetja033 wrote:
Ma dobri su Iranci kao narod, samo trolam ponekad.
Mislim da cu ovo po prvi put reci na forumu![]()
ali sam do sirijskog rata bio prilicno proiranski orijentisan. Nisam nikad pusio "Smrt Americi, smrt Izraelu" foru ali sam smatrao da se kroz malo reformi unutar IR Iran od te drzave moze napraviti luconosa islamskog svijeta. Nakon pocetka rata u Siriji, shvatio sam da su sektaski osjecaji ipak mnogo jaci od navodnih poziva na islamsko jedinstvo i da je bolje da svaka ptica ide svome jatu.
Nisam jedini koji je promijenio stav. Mnogo vazniji ljudi i pokreti su uradili isto. Sjeti se samo koliko je srcano Qaradawi branio Hizb kada je dio klera iz SA napadao isti tokom rata u Libanu.
Nije bas da Iran ne snosi nikakvu odgovornost. Naprotiv.
Daleko veca i vjerska i moralna vertikala je za mene bio i ostao sehid Sejh Buti k.s.. Da je on nastupio na taj nacin, mozda bih se i zamislio, ovako sam siguran koja je prava strana.
Iranski ministar odbrane Husein Degan tvrdi: Iran neće prihvatiti nikakva ograničenja svog raketnog programa
Iran neće prihvatiti nikakva ograničenja svog raketnog programa, rekao je danas iranski ministar odbrane Husein Degan nakon što su stručnjaci UN optužili Teheran da je prekršio rezoluciju Savjeta sigurnosti.
Iran je 10. oktobra izvršio raketnu probu lansiravši projektil “Emad”, tri mjeseca nakon postizanja sporazuma o nuklearnom programu.
“Uprkos pritiscima i otrovnoj atmosferi, izvršili smo raketnu probu i objavili domet. Cilj je bio da poručimo svijetu da Iran djeluje u skladu sa svojim nacionalnim interesima i da neće prihvatati nikakva ograničenja u toj oblasti”, naglasio je Degan.
U izvještaju stručnog panela UN zaključeno je da je lansiranjem projektila prekršena rezolucija Savjeta bezbjednosti 1929, kojom se Teheranu zabranjuje lansirane balističkih projektila koje mogu da nose nuklearno oružje.

Salik, gotovo da ne postoji informativna agencija koja nije pisala o ovome.salik79 wrote:Samo ti vjeruj u to, a za to vrijeme raja iz citavog svijeta se skija, snima, postavlja na youtube i tako demantuje ovakve nebuloze. Eno neki dan, u vezi razvoja onog humanoidnog robota, svi izmijesani - bez da ih iko "proganja". Bezbel' ce im nakon zavrsenog projekta stici krivicne prijave putem poste
Otidji na youtube i ukucaj "Iran ski" pa se sam uvjeri, ne trebaju ti mediji...Ali eto, ti vjeruj medijima, pa ako te nekada put nanese tamo, biti ce reakcija kao u onoga sa National geographica:"Pa, ovo ne bi trebalo biti ovako!?".Avetinho wrote:Salik, gotovo da ne postoji informativna agencija koja nije pisala o ovome.salik79 wrote:Samo ti vjeruj u to, a za to vrijeme raja iz citavog svijeta se skija, snima, postavlja na youtube i tako demantuje ovakve nebuloze. Eno neki dan, u vezi razvoja onog humanoidnog robota, svi izmijesani - bez da ih iko "proganja". Bezbel' ce im nakon zavrsenog projekta stici krivicne prijave putem poste
Samo ti ne vjeruj u to.
Ne sumnjam da imaju divne planine i da je skijanje fantasticno. I u Bosni su planine fantasticne i dobro skijanje, pa imas cetnike po bosanskim planinskim selima. A raja na jutubu uziva.salik79 wrote:Otidji na youtube i ukucaj "Iran ski" pa se sam uvjeri, ne trebaju ti mediji...Ali eto, ti vjeruj medijima, pa ako te nekada put nanese tamo, biti ce reakcija kao u onoga sa National geographica:"Pa, ovo ne bi trebalo biti ovako!?".Avetinho wrote:Salik, gotovo da ne postoji informativna agencija koja nije pisala o ovome.salik79 wrote:Samo ti vjeruj u to, a za to vrijeme raja iz citavog svijeta se skija, snima, postavlja na youtube i tako demantuje ovakve nebuloze. Eno neki dan, u vezi razvoja onog humanoidnog robota, svi izmijesani - bez da ih iko "proganja". Bezbel' ce im nakon zavrsenog projekta stici krivicne prijave putem poste
Samo ti ne vjeruj u to.