IRAN

Post Reply
asurbanipal

#8976 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

insomnia78 wrote:
salik79 wrote:Ovo si znao, zar ne?! :-?
:thumbup:
Al je dobar film

:mrgreen:

http://novinar.me/2015/03/07/americka-f ... ropaganda/
insomnia78

#8977 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Pasija americki propagandni film :lol:
Film koji je naisao na buru negodovanja kod vjernika, umalo da bude i zabranjen
Em2r

#8978 Re: IRAN

Post by Em2r »

insomnia78 wrote:Pasija americki propagandni film :lol:
Film koji je naisao na buru negodovanja kod vjernika, umalo da bude i zabranjen
Mozda buru negodovanja preplasenih cifuta i bjesnih krscana zato sto je prrdstavio cifute onakvim kakvi jesu, kroz istoriju zlim.

Ima dobra epizoda southparka, kad Cartman gleda pasiju pa organizuje anti cifut proteste
Image
insomnia78

#8979 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Jako lose je izabr'o filmove za primjer
Cuj Rambo I i II :D
Rambo I nema nikakve veze sa americkim neprijateljima
Cak sta vise, govori o losem odnosu drzave prema vijetnamskim veteranima i prije bi se mog'o nazvati antiratnim
Bolji primjer je RIII u kojem talibane prikazuju romanticnim borcima koji se suprostavljaju Rusima
BHD :lol: u kojem svemocna americka vojska napravi milion gresaka zbog svoje arogantnosti, najebu ko ni u jednom filmu i na kraju im UN spasi guzicu
Ove gluposti o muskom sovinizmu :lol:
Bozicni filmovi :lol:
Last edited by insomnia78 on 16/10/2015 10:57, edited 1 time in total.
asurbanipal

#8980 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

insomnia78 wrote:Jako lose je izabr'o filmove za primjer

Bitno je ko je neprijatelj. :mrgreen:

insomnia78

#8981 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

asurbanipal wrote:
insomnia78 wrote:Jako lose je izabr'o filmove za primjer

Bitno je ko je neprijatelj. :mrgreen:

Zeljko :lol: :thumbup:
Pa i sa aspekta neprijatelja jako los izbor filmova
RI americka drzava
RII vijetnam
BHD somalijci, koji ih jos i poderu
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8982 Re: IRAN

Post by Truba »

znam seada ima fine portale o filmu
čitao sam i magisterij lejle panjete...za svoj diplomski
čini mi se da neki europski film gura pod američki...mislim da je bio staljingrad ili enemy at the gates ne sjećam se dobro... njoj je film na engleskom= američki film
ubacila gomilu onih propagantnih crteža pritiv buša u magisterij
znate onu euforiju s početka 2002 i 2003 anti buš anti 11/9
nije loš magisterij ali eto ima fula i to velikih
a sve je zapravo prepričana knjiga besima spahića iz 80 i neke gdje je i paja patak propaganda :D
on joj je i mentor bio
ako se ne varam
insomnia78

#8983 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Dodjel joj sta Leon Panetta? :lol:
asurbanipal

#8984 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

insomnia78 wrote:
RI americka drzava

Kec je i najbolji, i nije spomenut u gornjem tekstu...

BHD - Dosta recenzenata je taj film proglasilo rasističkim. Somalijci prikazani kao nekad prije indijanci u kaubojskim filomovima. Za razliku od istoimene knjige Marca Bowdena u kojoj je pisac vrlo iskren o opsegu civilnih žrtava 3. okotobra 1993., gdje opisuje kako su američki vojnici otvorili nasumičnu vatru na civile i gdje spominje žene i djecu kao taoce, Scottov film ne pokazuje taoce i ne obraća pozornost na civilne žrtve.
insomnia78

#8985 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Do mene je, ne znam kako vidjeh jedan
Za II i III stoji, pogotovo tri
pirpa

#8986 Re: IRAN

Post by pirpa »

salik79 wrote:
Allah ga pomogao, ako je bio u El-Fatih jedinici - onda je u ratu (na jedan dan) bio gost u mojoj kuci :-D A cini mi se da je to on. :)
najvjerovatnije da je bio u prvoj postavi dok jos nije bila formirana jedinica el- fatih....
pirpa

#8987 Re: IRAN

Post by pirpa »

Memorial of Martyr Rasoul Heidari in Bosnia
He was a senior commander of Iran's shadowy Quds Corps (Quds troops) deployed to Bosnia to defend Muslims against genocide committed by Croatian/ Serbian terrorists in the Bosnian War.
During a recon operation he and his Bosnian comrade were ambushed by HVO terrorists and refused to surrender. In a daring resistance he and his comrade achieved the glorious ranking of Martyrdom in an uneven fight.
Transferring his coffin back to Iran, the car had to stop several times for Bosnian people to bid farewell and shed flowers on him while crying and praying.
Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8988 Re: IRAN

Post by Truba »

pitanje je bil danas dolazili s obzirom na sektaško nasilje
ili se to odnosi samo na nekoliko zemalja a u europi nema toga samo muslimani bez s i š
salik79

#8989 Re: IRAN

Post by salik79 »

pirpa wrote:
salik79 wrote:
Allah ga pomogao, ako je bio u El-Fatih jedinici - onda je u ratu (na jedan dan) bio gost u mojoj kuci :-D A cini mi se da je to on. :)
najvjerovatnije da je bio u prvoj postavi dok jos nije bila formirana jedinica el- fatih....
Za ovoga sto je bio kod nas znam da je bio u nabrojanim zemljama, po cinu general, i znam da je govorio, izmedju ostalih, i bosanski jezik...I da, imao je po tijelu oziljke od ranjavanja...
sumirprimus

#8990 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Black swan wrote:pitanje je bil danas dolazili s obzirom na sektaško nasilje
ili se to odnosi samo na nekoliko zemalja a u europi nema toga samo muslimani bez s i š
nedo bog...
:D
pirpa

#8991 Re: IRAN

Post by pirpa »

Iran & Hezbollah in the Bosnia war, 1992-1995
Wait a Minute! - Are Bosnians Shias?
......................................
For those who call Iran & Hezbollah to be sectarian: The Founder of IRI has clearly said, where ever an oppressed calls us, we will help.
- Iran was one of the very first Muslim countries to provide support for besieged Bosniaks (predominantly Sunni Muslim, that ascribe to the Hanafi school of thought).
- Iran supplied two-thirds of the total received in weapons and ammunition by the Bosnian Muslim forces during the 1992-95 war.
- From May, 1994 to January, 1996, Iran transported over 5,000 tons of weapons and military equipment to Bosnia.
- Iran not only sent much needed supplies but also fighters.
- Hezbollah had also its fighters in the Bosnian war.
- Robert Baer, a CIA agent stationed in Sarajevo during the war, later claimed that “In Sarajevo, the Bosnian Muslim government is a client of the Iranians . . . If it’s a choice between the CIA and the Iranians, they’ll take the Iranians any day.”
- By war’s end, public opinion polls showed some 86% of the Bosnian Muslim population expressed a positive attitude toward Iran.
- According to some US NGO reports, there were also several hundred Iranian Revolutionary Guards assisting the Bosnian government during the war.
- Hezbollah fighters joined the ranks of the Bosnian Muslims.
- These were however mainly required for duties requiring close combat engagements, simply because their skill and experience was too valuable to be wasted in other less complicated duties.
- Iran played a vital role in the Bosnian war against the fanatic Serbs.
- Iran stood with the oppressed Muslims of Bosnia in the conflict and provided them with their needs.
- Ayatullah Jannati, the aide of Supreme Leader Ayatullah Syed Ali Khamenei along with the commanders of Qods Brigade, Brigadier General Hossein Allah were seen several times in the affected areas.
Image
insomnia78

#8992 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

:thumbup:
insomnia78

#8993 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Mada
Image
Image
:D
salik79

#8994 Re: IRAN

Post by salik79 »

pirpa wrote:
Iran & Hezbollah in the Bosnia war, 1992-1995
Wait a Minute! - Are Bosnians Shias?
......................................
For those who call Iran & Hezbollah to be sectarian: The Founder of IRI has clearly said, where ever an oppressed calls us, we will help.
- Iran was one of the very first Muslim countries to provide support for besieged Bosniaks (predominantly Sunni Muslim, that ascribe to the Hanafi school of thought).
- Iran supplied two-thirds of the total received in weapons and ammunition by the Bosnian Muslim forces during the 1992-95 war.
- From May, 1994 to January, 1996, Iran transported over 5,000 tons of weapons and military equipment to Bosnia.
- Iran not only sent much needed supplies but also fighters.
- Hezbollah had also its fighters in the Bosnian war.
- Robert Baer, a CIA agent stationed in Sarajevo during the war, later claimed that “In Sarajevo, the Bosnian Muslim government is a client of the Iranians . . . If it’s a choice between the CIA and the Iranians, they’ll take the Iranians any day.”
- By war’s end, public opinion polls showed some 86% of the Bosnian Muslim population expressed a positive attitude toward Iran.
- According to some US NGO reports, there were also several hundred Iranian Revolutionary Guards assisting the Bosnian government during the war.
- Hezbollah fighters joined the ranks of the Bosnian Muslims.
- These were however mainly required for duties requiring close combat engagements, simply because their skill and experience was too valuable to be wasted in other less complicated duties.
- Iran played a vital role in the Bosnian war against the fanatic Serbs.
- Iran stood with the oppressed Muslims of Bosnia in the conflict and provided them with their needs.
- Ayatullah Jannati, the aide of Supreme Leader Ayatullah Syed Ali Khamenei along with the commanders of Qods Brigade, Brigadier General Hossein Allah were seen several times in the affected areas.
Image

:thumbup: Allah razi olsun za post, a pogotovo slicice! Neprocjenjivo. Vise puta sam spominjao ovog velikog insana, Allahovog iskrenog roba, koji je preuzeo amanet (imama Homeinija k.s.) Bosne i Kudsa/Palestine.

A svi znamo kolika je bila nesebicna pomoc ovih dobrih insana, kako u materijalno-tehnickom smislu, tako i u vojno-obavjestajnoj obuci nasih momaka. Vjecna im hvala za to!
Em2r

#8995 Re: IRAN

Post by Em2r »

De ba salike vise su nam valjale hurme i ilmihali. Bo te oruzje kad cetnicima ruzicu smotas sa hurmama i orasima pa ga secer opali ko bomba. Nek neko kaze da mi bosnje nismo merhametli.
salik79

#8996 Re: IRAN

Post by salik79 »

Em2r wrote:De ba salike vise su nam valjale hurme i ilmihali. Bo te oruzje kad cetnicima ruzicu smotas sa hurmama i orasima pa ga secer opali ko bomba. Nek neko kaze da mi bosnje nismo merhametli.

:lol: :lol: :lol: Sto jes', jes'! :thumbup: :bih:
insomnia78

#8997 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Moradoh 'urme spomenuti:lol:

Ne treba umanjivati niciji pomoc, znamo svi da je sve bilo dobrodoslo i prijeko potrebno
Dali su i ovi keša bruku, KSA i Katar, istini za volju
Dao je i Iran, pare, ljude i oruzje
Ne zaboraviti ni ulogu Turske, Pakistana, Amera bez cijeg presutnog odobrenja vecina od toga ne bi bila moguca
Jbg, ko god je pomog'o fala mu
insomnia78

#8998 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

No, u nastavku o drugim, nesto vedrijim temama (ovo procitajte glasom Ognjena Blagojevica)
Izgleda da ce EU sutra zvanicno ukinuti sankcije protiv Irana, efekti bi se trebali vidjeti do kraja godine
Svakako je masa evropskih kompanija (za francuske znam sigurno) vec neko vrijeme u pregovorima sa iranskim i ceka se samo i zvanicno ukidanje sankcija da saradnja starta
pirpa

#8999 Re: IRAN

Post by pirpa »

insomnia78 wrote:Moradoh 'urme spomenuti:lol:

Ne treba umanjivati niciji pomoc, znamo svi da je sve bilo dobrodoslo i prijeko potrebno
Dali su i ovi keša bruku, KSA i Katar, istini za volju
Dao je i Iran, pare, ljude i oruzje
Ne zaboraviti ni ulogu Turske, Pakistana, Amera bez cijeg presutnog odobrenja vecina od toga ne bi bila moguca
Jbg, ko god je pomog'o fala mu
sigurno, sugurno... al ja volim napomenuti da su prvi bili iranci i pakistanci pa tek ostali. :mrgreen:

strucnjak_kofol

#9000 Re: IRAN

Post by strucnjak_kofol »

:roll: ovdje materijala za sipe i sis-a kolko hoces, terorista i njihovih jataka na izvoz,samo pisite....
Post Reply