Ima smisla. Rokas se 59 dana, proglasis primirje na dan i onda opet. Ko ce te zaustaviti?
IRAN
- alijagoro
#74677 Re: IRAN
Jedino da dobiju ozbiljnije po nosu,vidjeli smo na primjeru Gaze i Libana kako funkcionisu ta primirjaGandalfSivi wrote: ↑12/05/2026 23:17Ima smisla. Rokas se 59 dana, proglasis primirje na dan i onda opet. Ko ce te zaustaviti?
- GandalfSivi
#74678 Re: IRAN
Nece americka vojska dobiti po nosu, ali zato dugorocne posljedice mogu biti katastrofalne. Ja sam sokiran da niko jos nije poceo pricati o kakvom bojkotu Amerike, ne samo zbog ovoga…
- GandalfSivi
#74679 Re: IRAN
Doduse, ako promijenimo ime, onda se svakako ne pika 
- jednonogi_Jack
- Danguba
#74681 Re: IRAN
Na kraju mislim da ce se stvarati savez protiv Amerike i Izraela.
- Quaresma
- GandalfSivi
#74683 Re: IRAN
To je ocekivano, cak i po pravilima, sve okay…Quaresma wrote: ↑13/05/2026 02:22hoce evo samo sto nije
U medjuvremenu
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/amer ... /260512002
-
Dugarry
#74684 Re: IRAN
Trenutna politika SAD prema BiH najbolje pokazuje da je sve samo biznis i nista vise.
Amerika vezano za Iran samo zastupa interese kompanija i ekonomskih interesa i ama bas nista vise.
Amerika vezano za Iran samo zastupa interese kompanija i ekonomskih interesa i ama bas nista vise.
- skrbavi-admin
#74685 Re: IRAN
navodno za dan
- skrbavi-admin
#74686 Re: IRAN
Sjajno je to sve sto ti pricas, samo jarane to nije biznis, nego porobljavanje, otimacina i pljacka.....
E sad jel u "biznis" spada naguzivanje, predaja, lizanje i ljubljenje dupeta, i rektalni alpinizam ili je to prostitucija? Da li to treba da zavedemo po domacinstvima tako da ide biznis? Po porodicama, drustvima?
Mi od amerike dobismo od sake do lakta po svoj prilici.... pa ti i dalje pricaj o americkom biznisu
-
Dugarry
#74687 Re: IRAN
Zasto pises na taj nacin? Pa nisam ja reko da je to pozitivno.skrbavi-admin wrote: ↑13/05/2026 11:55Sjajno je to sve sto ti pricas, samo jarane to nije biznis, nego porobljavanje, otimacina i pljacka.....
E sad jel u "biznis" spada naguzivanje, predaja, lizanje i ljubljenje dupeta, i rektalni alpinizam ili je to prostitucija? Da li to treba da zavedemo po domacinstvima tako da ide biznis? Po porodicama, drustvima?
Mi od amerike dobismo od sake do lakta po svoj prilici.... pa ti i dalje pricaj o americkom biznisu![]()
- skrbavi-admin
#74688 Re: IRAN
Halali onda. Nisam guzio dugo pa frustracijeDugarry wrote: ↑13/05/2026 14:34Zasto pises na taj nacin? Pa nisam ja reko da je to pozitivno.skrbavi-admin wrote: ↑13/05/2026 11:55Sjajno je to sve sto ti pricas, samo jarane to nije biznis, nego porobljavanje, otimacina i pljacka.....
Mi od amerike dobismo od sake do lakta po svoj prilici.... pa ti i dalje pricaj o americkom biznisu![]()
- TAFKAP
#74690 Re: IRAN
Netanyahu za vrijeme napada na Iran bio u posjeti Emiratima
Prema informacijama iz njegovog ureda Izraelski premijer Benjamin Netanyahu tajno je posjetio Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) tokom sukoba s Iranom. Netanyahu se tamo sastao s predsjednikom Mohammedom bin Zayedom, navodi se u saopštenju. Posjeta je navodno dovela do "historijskog proboja u odnosima između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata".
U početku nisu dati nikakvi daljnji detalji. Već je bilo izvještaja o prethodnim tajnim posjetama Netanyahua ovoj zaljevskoj državi, kao i o službenim telefonskim razgovorima između dvojice lidera.
Izraelska Gvozdena Kupola raspoređena u Emiratima
U utorak je američki ambasador u Izraelu potvrdio raspoređivanje izraelskog raketnog odbrambenog sistema Gvozdena Kupola u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) tokom nedavnog sukoba s Iranom. Izrael je poslao baterije Gvozdene Kupole u zaljevsku državu, zajedno s vojnicima koji će im pomoći u upravljanju, izjavio je ambasador Mike Huckabee na konferenciji na Univerzitetu u Tel Avivu.
Prema izraelskom think tanku INSS, Ujedinjeni Arapski Emirati – uz Izrael – bili su zemlja koja je bila najviše meta iranskih raketnih i napada dronova tokom sukoba.
Izgleda se priprema drugo poluvrijeme
Prema informacijama iz njegovog ureda Izraelski premijer Benjamin Netanyahu tajno je posjetio Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) tokom sukoba s Iranom. Netanyahu se tamo sastao s predsjednikom Mohammedom bin Zayedom, navodi se u saopštenju. Posjeta je navodno dovela do "historijskog proboja u odnosima između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata".
U početku nisu dati nikakvi daljnji detalji. Već je bilo izvještaja o prethodnim tajnim posjetama Netanyahua ovoj zaljevskoj državi, kao i o službenim telefonskim razgovorima između dvojice lidera.
Izraelska Gvozdena Kupola raspoređena u Emiratima
U utorak je američki ambasador u Izraelu potvrdio raspoređivanje izraelskog raketnog odbrambenog sistema Gvozdena Kupola u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) tokom nedavnog sukoba s Iranom. Izrael je poslao baterije Gvozdene Kupole u zaljevsku državu, zajedno s vojnicima koji će im pomoći u upravljanju, izjavio je ambasador Mike Huckabee na konferenciji na Univerzitetu u Tel Avivu.
Prema izraelskom think tanku INSS, Ujedinjeni Arapski Emirati – uz Izrael – bili su zemlja koja je bila najviše meta iranskih raketnih i napada dronova tokom sukoba.
Izgleda se priprema drugo poluvrijeme