IRAN

Post Reply
jeza u ledja

#7351 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

potres_mozga wrote: Vidim ja da ti u ovoj prici nikako ne mozes gledati realno.
Izrael ima namjeru??? HALO BA, KO JE VISE TAJ IZRAEL DA PO SLOBODNOM NAHODJENJU NAPADA OKOLNE ZEMLJE????

Iran cak nije ni okolna zemlja, udaljeni su skoro 2000 kilometara :-)

Ubjedjen sam da si isto ovako zagovarao i napad na Irak zbog "atomskih" bombi i Bin Ladena.
Kada tamo nisu nasli ni jedno ni drugo, neki kao ti su ostali bezobrazno slijepi na sve to, a to se vidi po tome sto po istom receptu odobravas i napad na Iran.

Sve sto Amerikaci i Izrael kazu to mora biti tako. Je l' tako nekako Jeza :?
Izrael i Amerika su bog i batina, Iran je niko i nista. Izrael moze, Iran ne moze. Hos tako? :-)

U Irak se nije islo ni zbog atomskih ni zbog bin ladena, vec zbog navodnog "oruzja masovnog unistenja".
I ne nisam se zalagao za okupaciju Iraka, cak sam isao na proteste.

Ne zalazem se ni za napad Amerike na Iran, bilo kakav, i ako se desi ici cu i tad na proteste i ganjati peticije. To je sve sto ja mogu da ucinim. No opravdavanje glupave politike iranskih mula i ahme i nedzada mi ne pada na pamet.
LoveLine

#7352 Re: IRAN

Post by LoveLine »

jeza u ledja wrote:No opravdavanje glupave politike iranskih mula i ahme i nedzada mi ne pada na pamet.
Cak i na hadzu, Ahmo je privukao paznju vjernika koji su ga odusevljeno pozdravljali :)

Ripicipi

#7353 Re: IRAN

Post by Ripicipi »

jeza u ledja wrote:
potres_mozga wrote: Vidim ja da ti u ovoj prici nikako ne mozes gledati realno.
Izrael ima namjeru??? HALO BA, KO JE VISE TAJ IZRAEL DA PO SLOBODNOM NAHODJENJU NAPADA OKOLNE ZEMLJE????

Iran cak nije ni okolna zemlja, udaljeni su skoro 2000 kilometara :-)

Ubjedjen sam da si isto ovako zagovarao i napad na Irak zbog "atomskih" bombi i Bin Ladena.
Kada tamo nisu nasli ni jedno ni drugo, neki kao ti su ostali bezobrazno slijepi na sve to, a to se vidi po tome sto po istom receptu odobravas i napad na Iran.

Sve sto Amerikaci i Izrael kazu to mora biti tako. Je l' tako nekako Jeza :?
Izrael i Amerika su bog i batina, Iran je niko i nista. Izrael moze, Iran ne moze. Hos tako? :-)

U Irak se nije islo ni zbog atomskih ni zbog bin ladena, vec zbog navodnog "oruzja masovnog unistenja".
I ne nisam se zalagao za okupaciju Iraka, cak sam isao na proteste.

Ne zalazem se ni za napad Amerike na Iran, bilo kakav, i ako se desi ici cu i tad na proteste i ganjati peticije. To je sve sto ja mogu da ucinim. No opravdavanje glupave politike iranskih mula i ahme i nedzada mi ne pada na pamet.
:lol:
Pa ako nije jedno, jeste mozda drugo, a ako nije ni drugo, onda sigurno jeste nesto trece. Uvijek se nadje neki razlog :-)

Natanjahu-eva i Busova politika su sjajne :run:

Zasljepljen si Amerikom.
Last edited by Ripicipi on 07/03/2013 00:10, edited 1 time in total.
Bosanski_kralj

#7354 Re: IRAN

Post by Bosanski_kralj »

jeza u ledja wrote:Dosli bijelci u S i J Ameriku, u Australiju i naselili svoje i uredili je po svojoj volji. Lokalce poubijali, protjerali, marginizirali .
Dosli Slaveni na Balkan asimilirali Ilire, dze su sad?
Dosli Huni u Madjarsku, ko je tamo uopste zivio?
Dosli Turkci u Anatoliju.
Dosli Kinezi na Tibet.
Dosli Arijevci u Indiju.
Dosli Rimljani u Palestinu, protjerali jevreje, dosli nacisti u Evropi protjerali jevreje, dosli jevreji nazad u Palestinu, protjerali Arape.
Sila ne pita za pravdu.

U medjuvremenu, Palestinci nikad da se pomire s tim, pa ni pedlja, pa im je mnogo gore nego sto je moglo bit. A ostali Arapi i Iranci navijaju. I hajmo, ko ce koga.
Znači ti bi se pomirio sa okupacijom svoga doma?

Kada je svijet mirno mogao posmatrati (čitaj pomagati) okupaciju Palestine od strane cionista, zašto isto tako ne urade kada Arapi požele vratiti oteto?

I onda ćemo samo nastaviti gore započeti niz:

Došli protjerani Palestinci i protjerali Jevreje

P.S. Neko pomenu ne postojanje sunitskih džamija u Iranu. Zar postoje sunitske, šitske i ostale džamije? Odvratnije mi podjele nema od ove na sunite i šite. Već kad se barata tim podjelama da izrazim zahvalnost "zlim" šitima na 50 miliona dolara pomoći u ratu, sa kojima smo mi u Bihaćkom okrugu spasili se pokolja.
theTruePath

#7355 Re: IRAN

Post by theTruePath »

LoveLine wrote:
jeza u ledja wrote:No opravdavanje glupave politike iranskih mula i ahme i nedzada mi ne pada na pamet.
Cak i na hadzu, Ahmo je privukao paznju vjernika koji su ga odusevljeno pozdravljali :)

skupili par sijja oko njega i snimali ....propaganda :lol:

sijje na hadzu mora policija da pazi jer ih narod(t.j sunnije koji su 90% ) ne voli

jedno vrijeme im nije bilo dozvoljeno da idu na hadz
jeza u ledja

#7356 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Bosanski_kralj wrote:Znači ti bi se pomirio sa okupacijom svoga doma?

Kada je svijet mirno mogao posmatrati (čitaj pomagati) okupaciju Palestine od strane cionista, zašto isto tako ne urade kada Arapi požele vratiti oteto?

Kojeg mog doma? Mog ili mog pradjede?
A zasto Arapi ne urade isto , pa probali su, vise puta, pa ne ide.
theTruePath

#7357 Re: IRAN

Post by theTruePath »

jeza u ledja wrote:

Znaci ti nama bosnjacima predlazes da predamo RS?
jeza u ledja

#7358 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Kome da predamo?

Vec smo predali.

A predali smo i prije toga, mnogo toga, vise puta. Je li ti sta ocu ili djedu "nacionalizovano" nakon onog rata?
zlata

#7359 Re: IRAN

Post by zlata »

jeza u ledja wrote:

Pa izleda, da ti nemas nista protiv da Arapi, Izraelce i kolonizatore "protjeraju u more". :shock:
Ako mogu! :roll:
theTruePath

#7360 Re: IRAN

Post by theTruePath »

http://www.avaz.ba/globus/svijet/ahmadi ... -i-mahdija

Ovaj izmislja neki svoj islam ,boli njega :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7361 Re: IRAN

Post by PipiDugaDevetka »

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... e=1&ref=nf
Posljednji pozdrav Hugi Čavezu u Oslobođenju sa željom ''Da mu se Allah dž. š. smiluje i podari lijepi dženet''.
Svi su ljudi na ovom dunjaluku muslimani, samo što neki ne znaju za to.
El-Fatiha, za Hugu Čaveza!
Sirom_ah

#7362 Re: IRAN

Post by Sirom_ah »

Posljednji pozdrav Hugi Čavezu u Oslobođenju sa željom ''Da mu se Allah dž. š. smiluje i podari lijepi dženet''.
Svi su ljudi na ovom dunjaluku muslimani, samo što neki ne znaju za to.
El-Fatiha, za Hugu Čaveza!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:run: :dance: :run:
theTruePath

#7363 Re: IRAN

Post by theTruePath »

rahmet mu
pirpa

#7364 Re: IRAN

Post by pirpa »

ufff

#7365 Re: IRAN

Post by ufff »

pirpa wrote:Upoznajte Iran kroz slike ... :dance:
http://www.defence.pk/forums/iranian-de ... -iran.html
:thumbup:
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#7366 Re: IRAN

Post by UnscarD »

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/iran- ... /130313047

Evo Iran prema rijecima James Clappera direktora National Intelligence agencije, Iran NE MOZE razviti nuklearno oruzije niti je krenuo u tom pravcu.
Ovo naravno Obamini jastrebovi znaju ali to njih uopste ne zanima kao sto ih nije zanimalo ni to sto Sadam nije imao oruzije masovnog unistenja i kao sto nikada Bushova administracija nije ponudila Talibanima niti jedan dokaza da je Osama kriv za 911...(pa ga samim tim FBI nikada nije optuzio za 911).

Poenta napada na Iran je nesto drugo. Iran trguje naftom u drugim valutama osim USD i na taj nacin prijeti da povuce i ostale da pocnu da traze pravu vrijednost za svoju robu umjesto bezvrijednih i nicim pokrivenih dolara.
To bi imalo katastrofalan ucinak na USD a samim tim i na FED odnosno one privatne bankare koji stampajuci USD stvaraju realnu vrijednost iz NICEGA. To bi moglo potpuno da ugrozi sve sto su postigli od 1913 godine i osnivanja FED-a i to ne smije biti dozvoljeno.
Retorika prema Iranu se uopste nece promjeniti.

Pored ovoga, Iran je takodjer i logicna ruta prema lukama na jugi i najidealniji kandidat za izgradnju naftovoda i plinovoda koji bi resurse iz bogatog Kaspijskog bazena najefikasnije prebacio do luka na jugu.
jazzer

#7367 Re: IRAN

Post by jazzer »

pirpa wrote:Upoznajte Iran kroz slike ... :dance:
http://www.defence.pk/forums/iranian-de ... -iran.html
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7368 Re: IRAN

Post by Truba »

pravo irana je da ima bombu koju želi jer
e sad politički krugovi moći love u mutnom i igraju se s međunarodnim pravom
Avetinho

#7369 Re: IRAN

Post by Avetinho »

UnscarD wrote: Ovo naravno Obamini jastrebovi znaju...
Prolupetn.
krater

#7370 Re: IRAN

Post by krater »

Black swan wrote:pravo irana je da ima bombu koju želi jer
Avetinho

#7371 Re: IRAN

Post by Avetinho »

krater wrote:
Black swan wrote:pravo irana je da ima bombu koju želi jer
raspali odma po svima jer ko su ba oni
AleksoMKD

#7372 Re: IRAN

Post by AleksoMKD »

Nawroz, ili Persiska nova godina se slavi 20 ili 21 Marta (kako gde) a u Iranu vuce korene iz Zoroastra (ili kako se vec pise) religije. Nije po volji ajatolasima ali do sad ni homeini nije uspeo da iskoreni ova slavlja.

Mislim da ih zbog ovoga neki Arapi zovu "obozavaoci vatre" :D. Neka im je srecna i mirna nova godina.

Image

Image

Image

I za dame, malo najnovije Teheranske mode, kolekcija Prolece - Leto 2013 kreatora Farnaza Abdolija

Image
Klavikula

#7373 Re: IRAN

Post by Klavikula »

nek im je sretna i bericetna
Opetja033

#7374 Re: IRAN

Post by Opetja033 »

Nawroz slave i Kurdi. Inace ono sto je interesantno sa ovim kalendarom jeste to sto je jedini (ili prvi, nisam siguran - ili i jedini i prvi :D ) koji nije vezan za neku od religija ili vjerskih licnosti. Dakle jedini sekularni kalendar u historiji covjecanstva. Evo ideje za ove radikalne sekulariste kod nas. :D
AleksoMKD

#7375 Re: IRAN

Post by AleksoMKD »

Opetja033 wrote:Nawroz slave i Kurdi. Inace ono sto je interesantno sa ovim kalendarom jeste to sto je jedini (ili prvi, nisam siguran - ili i jedini i prvi :D ) koji nije vezan za neku od religija ili vjerskih licnosti. Dakle jedini sekularni kalendar u historiji covjecanstva. Evo ideje za ove radikalne sekulariste kod nas. :D
Bravo, ovo nisam znao.

Svi za NAWROZ :D
Post Reply