IRAN

Tananarive

#72876 Re: IRAN

Post by Tananarive »

armin071 wrote: 11/04/2026 20:56 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/nevj ... /260411104

Šta li je sad cioniatička pogan smislila??
ne vjerovati pogani ni kada kao protiv sebe rade, uvijek imaju neku poganštinu smišljenu, vrlo vjerovatno pokušaj smirivanja talasa nezadovoljstva koji se širi među običnim ljudima širom svijeta
skrbavi-admin

#72877 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

mi smo svi za odstrel kad dodje vrijeme...... svi koji bilo sta imaju ili kazu protiv ovakvog Pokreta klaonicara i mesara.... bices gurnut s puta nedje zgazen busom koji nece kocit ili teslom, samo dok se svedu racuni....
Dozer

#72878 Re: IRAN

Post by Dozer »

Al' za sad nema Zutaljevih prijetnji nastavkom rata...
Tananarive

#72879 Re: IRAN

Post by Tananarive »

Dozer wrote: 12/04/2026 09:50 Al' za sad nema Zutaljevih prijetnji nastavkom rata...
polako dok smisle neku posebnu poganštinu da još više pokažu svoju monstruoznost
skrbavi-admin

#72880 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

neka mlaka utjeha je bila ta da je kako izgleda ili blefiro upotrebom TNO - ili bio sprijecen zavrtanjem ruku od ostalih sila.....

sto u sustini opet nije neka utjeha.....
skrbavi-admin

#72881 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

Tananarive wrote: 12/04/2026 10:03
Dozer wrote: 12/04/2026 09:50 Al' za sad nema Zutaljevih prijetnji nastavkom rata...
polako dok smisle neku posebnu poganštinu da još više pokažu svoju monstruoznost
podmuklost je koncepcija svega cime operisu, politike, policije, vojske, ratova....

a "koristan idiot" je apsolutna koncepcija njihovih tajnih operacija.....
Dozer

#72882 Re: IRAN

Post by Dozer »

Realno, mogu samo nastaviti kao i do sad, s tim da vise nemaju ni pribliznu kolicinu Tomahawka da nastave istim intenzitetom.
Ostaju im bombarderi i carpet, kao i TN.

Ali, ako je istina da su Kinezi Irancima dopremili PVO, onda je vrlo upitno kako ce proci ti avioni.
Kopneni juris je takodjer upitan, pogotovo ako su Ameri dobro nagrdjeni u prethodnom pokusaju, a sve su prilike da jesu.

Hormuz ostaje zatvoren za mnoge brodove, sto znaci nastavak problema s gorivom u EU i ostalim US partnerima.

Opcija je otvoreno ukljucenje NATO saveznika u napadu na Iran, ali veliko je pitanje koliko su partneri spremni na zrtve, sto u MTS-u, sto u ljudstvu.

Ono sto trenutno vidimo je Zutaljeva sutnja. Vjerovatno je mislio "lako cemo mi to kad sjednemo za sto", i naravno - opet se zajeb'o.
skrbavi-admin

#72883 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

samo ukoliko NATO sluzbeno se ukljuci u operacije - rizikuje da postane meta dalekometne raketne artiljerije irana..... onda halali huso materi u Minhenu Becu Pragu Parizu

ispade Meloni najrazboritija...... iskreno sam se iznenadio kad je rekla da retardove ratove italijani nece ratovat i osla da pregovara za prolaz brodova sa gorivom za italiju

mozda je to razlog sto su govorili narodu po evropi da se spremi za ratne uslove
Email83

#72884 Re: IRAN

Post by Email83 »

Znam da nema niko strucan za ovu tematiku, ali koliko bi trebalo Iranu da napravi nuklearnu, i da li je u ovim okolnostima to moguce, tj da li se moze raditi duboko pod zemljom dok rat traje?
zilog

#72885 Re: IRAN

Post by zilog »

Email83 wrote: 12/04/2026 10:54 Znam da nema niko strucan za ovu tematiku, ali koliko bi trebalo Iranu da napravi nuklearnu, i da li je u ovim okolnostima to moguce, tj da li se moze raditi duboko pod zemljom dok rat traje?
Dvije sedmice.

Pogledaj ovaj video:
zilog wrote: 31/03/2026 02:45
Last edited by zilog on 12/04/2026 11:02, edited 1 time in total.
Tananarive

#72886 Re: IRAN

Post by Tananarive »

zilog wrote: 12/04/2026 10:59
Email83 wrote: 12/04/2026 10:54 Znam da nema niko strucan za ovu tematiku, ali koliko bi trebalo Iranu da napravi nuklearnu, i da li je u ovim okolnostima to moguce, tj da li se moze raditi duboko pod zemljom dok rat traje?
Dvije sedmice.
da kako zio genocidaš smrdanjahu govori zadnjih 20 godina, trebaju im 2 seedmice
Porodice Foht

#72887 Re: IRAN

Post by Porodice Foht »

Dozer wrote: 12/04/2026 10:23 Realno, mogu samo nastaviti kao i do sad, s tim da vise nemaju ni pribliznu kolicinu Tomahawka da nastave istim intenzitetom.
Ostaju im bombarderi i carpet, kao i TN.

Ali, ako je istina da su Kinezi Irancima dopremili PVO, onda je vrlo upitno kako ce proci ti avioni.
Kopneni juris je takodjer upitan, pogotovo ako su Ameri dobro nagrdjeni u prethodnom pokusaju, a sve su prilike da jesu.

Hormuz ostaje zatvoren za mnoge brodove, sto znaci nastavak problema s gorivom u EU i ostalim US partnerima.

Opcija je otvoreno ukljucenje NATO saveznika u napadu na Iran, ali veliko je pitanje koliko su partneri spremni na zrtve, sto u MTS-u, sto u ljudstvu.

Ono sto trenutno vidimo je Zutaljeva sutnja. Vjerovatno je mislio "lako cemo mi to kad sjednemo za sto", i naravno - opet se zajeb'o.
I dalje mislim da zbog World Cup u junu spodoba iz Ovalnog nece nastaviti rat. Smislit ce nesto jer ionako je proglasio pobjedu, zar ne?
skrbavi-admin

#72888 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

Tananarive wrote: 12/04/2026 11:02
zilog wrote: 12/04/2026 10:59
Dvije sedmice.
da kako zio genocidaš smrdanjahu govori zadnjih 20 godina, trebaju im 2 seedmice
Imam teoriju da je tehnicki vjerovatno u pravu, imaju tehnicke i naucne prerekvizitive da zavrse izradu 1kom u vremenskom prozoru od 2 sedmice i da kompletiraju jednu, ali jos ne zapocinju. Zbog cega i zasto, oni to znaju, aji sad aji tad im je bilo bit ili ne bit..... Mi teoretisemo ovdje o njihovim fetvama koje su zabranjivale upotrebu TNO-a deklarisuci ga kao antiislamsko - na sta bih ja dodo da to u biti i jeste tacno jer AO kao oruzje holokausta, nema oci kad eksplodira u broju i strukturi ubijenih nevinih i ranjenih.... A ako koga i zanima mozda, u duhu islama i pravovjernih ucenja ubijanje nevinih uvodi u nevjerstvo samim tim ti vise nise musliman ako takve stvari koje predstavljaju zadnje zvjerstvo, radis......

Ja takodjer imam teoriju da neke test primjerke su vec radili jer su spijunski sateliti "reagovali na anomalije u nekim zemljotresima" koji se nisu ponasali kao prirodni.

Tako da mislim, da, imaju kalup imaju dijelove imaju znanje - samo eto izradi nisu pristupili i da je taj window od 2 sedmice dovoljan za izradu 1 komada......

U biti smatram da te tvrdnje potrepljuje i cinjenica da posjeduju raznovrstan raketni, dronski, dalekometni sirokospektarski arsenal..... Ako mo's napravit balisticku raketu u kuci, sigurno ima pametnih glava da izrade i WMD.... Pogotovo uzevsi u obzir da Iran iza sebe ima iskustvo opsteg i krvavog rata..... Zato su se bacili na konvencionalno oruzje retalijacije umjesto tenkova aviona i slicne neke bijesne skupocjene tehnike i slicno u slucaju napada OMV i slicno imaju sehide koji razvale oklop u paramparcad. koji je jos uvijek bitno jeftiniji od - tenka kamiona i ostalog OMTS-a.....
Dozer

#72889 Re: IRAN

Post by Dozer »

Ja mislim da su je oni vec napravili za ovih 40 dana, mozda i vise od jedne. Nece je prvi frknuti, to je sigurno, ali kao odgovor vjerovatno hoce.
skrbavi-admin

#72890 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

obzirom da im je prijeceno WMDom, mozda je i tacno - ostavili su mozda neki posljednji plotun koji bi zamaskirao ABG i lansirali prema slicnoj meti.... grad -grad, nuklearna elektrana - nuk elektrana

al to bi vec bio kraj bajki i pocetka nuklearnog holokausta.....
Čitalac

#72891 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Ghalibaf: SAD nisu uspjele steći naše povjerenje.
Predsjednik iranskog parlamenta Mohammad Bagher Ghalibaf izdao je svoju prvu službenu izjavu od završetka pregovora u Islamabadu. U nizu objava na X-u, Ghalibaf je rekao da je prije početka pregovora naglasio da „imamo potrebnu dobru vjeru i volju, ali zbog iskustava iz dva prethodna rata nemamo povjerenja u suprotnu stranu“.
„Suprotstavljena strana na kraju nije uspjela steći povjerenje iranskog izaslanstva u ovom krugu pregovora“, rekao je.
„Također sam zahvalan na naporima naše prijateljske i bratske zemlje, Pakistana, u olakšavanju procesa ovih pregovora i šaljem pozdrave narodu Pakistana“, dodao je.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#72892 Re: IRAN

Post by pici »

dovoljno je prljavu nuku napraviti i staviti je na pravo mjesto... mislim da ovo ide u deeskalaciju i trazenje izgovora za izvlacenja iz rata. žutom govnaru nije uspjela pljacka resursa irana i postavljanje nmarionetskog rezima. Iran se ispostavio tvrd orah. Hidra sistem je odlucio. Nije ovo venecuela, maknes onog nesretnika maruda i nikom nista. Kinezi i rusi imaju slican sistem. Nemogu tek tako strane sluzbe i uticaji maknuti sistem. Mora to narod uraditi. U iraku je sadama bilo lako odraditi. Njega vecina naroda nije voljela. Ovo je vec drugi sistem u irnanu. Mule ko mule ali... imaju podrsku bar vecinskog iranskog naroda... sta se tu moze. Ko žutalj i klempo izigravat kauboje. Pa nisu vam ovo indijanci, mater vam retardiranu.
Dozer

#72893 Re: IRAN

Post by Dozer »

Logicno. Dos'o DzeDaj Vence s U.S. zahtjevima, i ocekivano - nista od dogovora. Ne moze se Irancima glumatati kaubojstina, ali ne kontaju to kauboji.

Pokusali slomiti Iran vojno, zajedno s Izraelom - popusili.
Pokusali kaubojski na pregovorima - popusili.
Sta preostaje U.S.-CIO zgadiji?

Mogu nastaviti rusiti Iran, ali ce onda i Iran nastaviti rusiti njih, a vecina svijeta ce lagano kliziti u recesiju, sto ce USA voditi ka depresiji. Kod njih je inflacija vec skoro na 3,5%, sto je za USA potop.
Galon goriva oko 4$, sto znaci 1L = skoro 1$.
Last edited by Dozer on 12/04/2026 11:52, edited 2 times in total.
skrbavi-admin

#72894 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

nisu to ljudi americki zahtjevi nego jeguljski....
nitro_90
Grijem se na: Dizel
Vozim: Na benzin

#72895 Re: IRAN

Post by nitro_90 »

Glupi ameri, misle da mogu doci gdje hoce i uzeti sta hoce. Sad su naucili lekciju.
pici

#72896 Re: IRAN

Post by pici »

Imaju silu i bahatost. To je onaj Jon Wejn sistem, otvoris ona dvokrilna vrata salona, revolveri u rukama i svi se okrenu i zvjernjaju utebe i saseru se. Previse kaubojstine a malo mozga.
armin071

#72897 Re: IRAN

Post by armin071 »

https://source.ba/mobile/clanak/Svijet/293022

Ali ovo mi nikako nije jasno, znaš ako te uhvate da ti je vješanje i ti opet ideš da špijuniraš, osim ako ih cionisti nisu nečim ucjenili nema tih para za koje bih ja ovo radio za bilo koju zemlju…
pici

#72898 Re: IRAN

Post by pici »

Ma boga pitaj sta tu sve ima. Tako lako pohvatati špijune i to jos pedeset... ma daj. Mulama nije maslo za ramazana, njima ovaj rat je dobro došao da se obracunaju sa neistomisljenicima. Najvise ce zaplatiti oni demonstranti od prije rata. Koletaralna steta. Jazuk za mlade i nevine, pogotovo one koji su mislili preokrenuti sistem demokratski. Na bliskom istoku ne postoji demokratija, to je i pticama na grani jasno. Diktatura, monarhija i rezim. Nema tu spasa ni za sto godina. Mentalitet.
Tananarive

#72899 Re: IRAN

Post by Tananarive »

pici wrote: 12/04/2026 11:57 Ma boga pitaj sta tu sve ima. Tako lako pohvatati špijune i to jos pedeset... ma daj. Mulama nije maslo za ramazana, njima ovaj rat je dobro došao da se obracunaju sa neistomisljenicima. Najvise ce zaplatiti oni demonstranti od prije rata. Koletaralna steta. Jazuk za mlade i nevine, pogotovo one koji su mislili preokrenuti sistem demokratski. Na bliskom istoku ne postoji demokratija, to je i pticama na grani jasno. Diktatura, monarhija i rezim. Nema tu spasa ni za sto godina. Mentalitet.
jest evo mi prštimo od demokratije, sve nam je potaman, skinemo jedna vnago druga izasberemo, ista vnago, nama je baš sjajno
skrbavi-admin

#72900 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

armin071 wrote: 12/04/2026 11:52 https://source.ba/mobile/clanak/Svijet/293022

Ali ovo mi nikako nije jasno, znaš ako te uhvate da ti je vješanje i ti opet ideš da špijuniraš, osim ako ih cionisti nisu nečim ucjenili nema tih para za koje bih ja ovo radio za bilo koju zemlju…
za ideale ginu budale..... oni misle da bi im bilo bolje da "mula" nema.... a nisu zivjeli zivot dok nije bilo mula kad se nije moglo hljeba postenog najest u iranu, al se zato mogle trebe skidat u minice :lol:

inace na mjestu irana bih se naoruzo dobro - teska vremena dolaze..... U Operaciji tzv Bozicni Parti ameri su iz 150 bombardera B52 bacili 20 kilotona eksploziva na Vijetnam i opet se Vijetnam nije predo....

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Linebacker_II

Tako da je njihova brutalnost demokratije nadaleko poznata....
Post Reply