Izvini, mislio sam da razgovaram s odraslom osobom.zlata wrote: Da, da! Al Iran se ne sepuri sviiiiitom,
ukazivajuc na tudje falinke
teroriziranjem naroda "uvozeci demokraciju"![]()
dok ignorira il' sakriva svoje bruke
i svojih saveznika.
Dovoljno je upalit CNN pa za'tim par stranih kanala.
I budali dosta.
Prosjecan Amerikanac je tuplji od prosjecnog Iranca,
iako je Iranac musliman, i "zaostao".![]()
Neovisno gdje ih bacis, Iranci opstaju k'o vidre,
unatoc svim izazovima i "zaostakluku".
A Amerika je od sposobnih ljudi napravila tolike bedake,
da i "Silikonska Dolina" sad pizdi,
jerbo fale im skolovani informaticari i analiticari.
Boje se da cem in americki kongres pobrkat "uvoz mozgova".
300 milijuna ljudi, i oni zabrinuti, jer nemaju dovoljno mozgova za San Jose....
IRAN
- jeza u ledja
#7201 Re: IRAN
- Alfons Kauders
#7202 Re: IRAN
Da vidimo cime se bave Iranci u zloj i glupoj Americi...zlata wrote: Da, da! Al Iran se ne sepuri sviiiiitom,
i svojih saveznika.
I budali dosta.
300 milijuna ljudi, i oni zabrinuti, jer nemaju dovoljno mozgova za San Jose....
Sad bujrum proguglaj koliko stotina milijardi vrijede kompanije u kojima drze najvise pozicije, ili koje su osnovali...Vahid Alaghband, founder and Chairman Balli Group PLC
Anousheh Ansari, Cofounder, Prodea systems, Inc.
Hamid Akhavan, CEO of Siemens Enterprise Communications.[26]
Sardar Biglari, CEO and founder of Biglari Holdings
J. Darius Bikoff, CEO and founder of Energy Brands
Shahram Dabiri, video game producer, lead producer of World of Warcraft
Arash Ferdowsi, Co-Founder & CTO of Dropbox
Vartan Gregorian, President of The Carnegie Corporation of New York.[27]
Salar Kamangar, CEO of YouTube, VP of Google's web applications
Dara Khosrowshahi, President and CEO, Expedia, Inc.
Omid Kordestani, Former Senior Vice President of Google
Isaac Larian, CEO of MGA Entertainment, manufacturer of Bratz dolls
Manny Mashouf, founder and Chairman of bebe stores
Alex Mehr and Shayan Zadeh, founders of Zoosk.[28]
David Merage, co-founder of Chef America Inc., manufacturer of Hot Pockets
Paul Merage, co-founder of Chef America Inc., manufacturer of Hot Pockets
Farhad Mohit, founder of BizRate.com
Sam Nazarian, CEO of the SBE Entertaintment Group
Farzad Nazem, former CTO of Yahoo!
Mehrdad Nikoonahad, founder & CEO, Nikoo Technology, Inc.
Pierre Omidyar, founder of e-Bay (born to Iranian parents).[29]
Sina Tamaddon, Senior Vice President of Applications for Apple Computer.[30]
Ali Rowghani, COO of Twitter
Meni se nekako cini da bi Iranu bilo bolje s njima nego s Ahmom, al nejse
- Alfons Kauders
#7203 Re: IRAN
Aha, objektivan, u Merriam Websteru si naveden kao primjer objektivnosti...mmaar wrote:Ja sam samo objektivan i maksimalno pazljiv kako te ne bi povrijedio kakvom gestom ili rjecju, a ti sto se vrijedas na to, nije moj problem.Alfons Kauders wrote:Pa naravno da nisi. Samo plemenite i rijetke zivotinje su zasticene vrste.mmaar wrote:Dziberu, s obzirom da ja nisam ovdje zasticena vrsta, nema svrhe, zato te lijepo molim skini mi se s vrata.
Ja se ne vrijedjam, ja podjebavam. A to sto nemas muda da kazes ono sto stvarno mislis je tvoj problem.
-
mmaar
#7204 Re: IRAN
Nije problem do mojih muda, bar ne kad su forumske lole u pitanju, vec sto ti ne znas da citas. ali ispuhat ces stajanjem, pa mozda i naucis. I podjebavaj kad mozes, to bi i svaki drugi dziber uradio da mu se tolerise, a meni ne smeta izuzev sto me ponekad nasmije tvoja groteksna napuhanost i samobitnost, i to gdje, pa na klix forumu.Alfons Kauders wrote: Aha, objektivan, u Merriam Websteru si naveden kao primjer objektivnosti...![]()
Ja se ne vrijedjam, ja podjebavam. A to sto nemas muda da kazes ono sto stvarno mislis je tvoj problem.
- Alfons Kauders
#7205 Re: IRAN
Aaa tebi semata sto se meni tolerise kad podjebavam, zato ona prica o bijelim medvjedima...mmaar wrote:Nije problem do mojih muda, bar ne kad su forumske lole u pitanju, vec sto ti ne znas da citas. ali ispuhat ces stajanjem, pa mozda i naucis. I podjebavaj kad mozes, to bi i svaki drugi dziber uradio da mu se tolerise, a meni ne smeta izuzev sto me ponekad nasmije tvoja groteksna napuhanost i samobitnost, i to gdje, pa na klix forumu.Alfons Kauders wrote: Aha, objektivan, u Merriam Websteru si naveden kao primjer objektivnosti...![]()
-
mmaar
#7206 Re: IRAN
Umislio si sebi previse. Ne podjebavas ti nikoga, za to treba imati i nesto vise od tih privilegija koje uzivas, izuzev sto pravis forumsku ludu sam od sebe.Alfons Kauders wrote:Aaa tebi semata sto se meni tolerise kad podjebavam, zato ona prica o bijelim medvjedima...mmaar wrote:Nije problem do mojih muda, bar ne kad su forumske lole u pitanju, vec sto ti ne znas da citas. ali ispuhat ces stajanjem, pa mozda i naucis. I podjebavaj kad mozes, to bi i svaki drugi dziber uradio da mu se tolerise, a meni ne smeta izuzev sto me ponekad nasmije tvoja groteksna napuhanost i samobitnost, i to gdje, pa na klix forumu.Alfons Kauders wrote: Aha, objektivan, u Merriam Websteru si naveden kao primjer objektivnosti...![]()
Ja se ne vrijedjam, ja podjebavam. A to sto nemas muda da kazes ono sto stvarno mislis je tvoj problem.Pa tako reci druze, urota pa to ti je, cijeli je svijet protiv tebe...
Ne znam sto mi se svako malo kacis, ali sta god, nemoj opet da upropastavas ovu temu.
- Alfons Kauders
#7207 Re: IRAN
Opet "ne daju nam da krademo" prica? 
-
zlata
#7208 Re: IRAN
Pa cim se onda "Bave" Amerikanci?Alfons Kauders wrote:Da vidimo cime se bave Iranci u zloj i glupoj Americi...zlata wrote: Da, da! Al Iran se ne sepuri sviiiiitom,
i svojih saveznika.
I budali dosta.
Sad bujrum proguglaj koliko stotina milijardi vrijede kompanije u kojima drze najvise pozicije, ili koje su osnovali...Vahid Alaghband, founder and Chairman Balli Group PLC
Anousheh Ansari, Cofounder, Prodea systems, Inc.
Hamid Akhavan, CEO of Siemens Enterprise Communications.[26]
Sardar Biglari, CEO and founder of Biglari Holdings
J. Darius Bikoff, CEO and founder of Energy Brands
Shahram Dabiri, video game producer, lead producer of World of Warcraft
Arash Ferdowsi, Co-Founder & CTO of Dropbox
Vartan Gregorian, President of The Carnegie Corporation of New York.[27]
Salar Kamangar, CEO of YouTube, VP of Google's web applications
Dara Khosrowshahi, President and CEO, Expedia, Inc.
Omid Kordestani, Former Senior Vice President of Google
Isaac Larian, CEO of MGA Entertainment, manufacturer of Bratz dolls
Manny Mashouf, founder and Chairman of bebe stores
Alex Mehr and Shayan Zadeh, founders of Zoosk.[28]
David Merage, co-founder of Chef America Inc., manufacturer of Hot Pockets
Paul Merage, co-founder of Chef America Inc., manufacturer of Hot Pockets
Farhad Mohit, founder of BizRate.com
Sam Nazarian, CEO of the SBE Entertaintment Group
Farzad Nazem, former CTO of Yahoo!
Mehrdad Nikoonahad, founder & CEO, Nikoo Technology, Inc.
Pierre Omidyar, founder of e-Bay (born to Iranian parents).[29]
Sina Tamaddon, Senior Vice President of Applications for Apple Computer.[30]
Ali Rowghani, COO of Twitter
Meni se nekako cini da bi Iranu bilo bolje s njima nego s Ahmom, al nejse
Unistavanjem Irana
Afganistana
Iraka
Sirije?
i drugih djelova svjeta,
iz kojih mogu uvozit i jeftine prirodne resurse,
i ljudske resurse
kao ti Iranci na koje si gore ukazao.
Sto TO Amerikancima TREBA uvozna radna snaga?
Nesto dobrane NE STIMA s'tvojim rezimom,
ako stalno stvaras "underclass",
koja je neskolovana, i nesposobna
a uvozis tudju elitu.
Znaci, Amerikanci....
postadose Tea Party bedaci,
tupi vojnici i
oportunisticke vojskovodje i dvolicni politicari
A za normalno, racionalno razmisljanje....
ce uvozit zdrave mozgove iz Irana, Kine, Indije....
I TO je tebi IDEALAN rezim?
Zemlja od 300 milijuna ljudi,
cije tvrtke kukaju da nemaju dovoljno SPOSOBNIH ljudi da im vode privredu?
Kraj milijuna nezaposlenih?
Mogu ulozit bilijarde za kontroliranje i razvaljivanje ostatka svjeta,
a nisu kadri vlastito dvoriste srihtat...
http://www.businessinsider.com/current- ... -1b-2013-1
- Alfons Kauders
#7210 Re: IRAN
ma dobro je tebi kolega jezojebac reko 
- amoninan
#7211 Re: IRAN
jeza u ledja wrote:Haiku?
Nego šta je ovo s Ahmom, neće šaptom da padne. Obrisa pod s braćom Laridžani. Na sudu će završit.
- Alfons Kauders
#7212 Re: IRAN
Haikuamoninan wrote:jeza u ledja wrote:Haiku?![]()
Nego šta je ovo s Ahmom, neće šaptom da padne. Obrisa pod s braćom Laridžani. Na sudu će završit.
.......Haiku
Jebace im
............Maiku
- jeza u ledja
#7213 Re: IRAN
Ne znam, nisam upratio desavanja nakon onog pustanja videa na skupstini ili sta vec.amoninan wrote:jeza u ledja wrote:Haiku?![]()
- nikad_vise
#7214 Re: IRAN
Podjebavas? Ja jakog forumasa i intelektualne gromade..Uletis s vremena na vrijeme na temu i prosipas gluposti misleci da si duhovitAlfons Kauders wrote:Aaa tebi semata sto se meni tolerise kad podjebavam, zato ona prica o bijelim medvjedima...mmaar wrote:Nije problem do mojih muda, bar ne kad su forumske lole u pitanju, vec sto ti ne znas da citas. ali ispuhat ces stajanjem, pa mozda i naucis. I podjebavaj kad mozes, to bi i svaki drugi dziber uradio da mu se tolerise, a meni ne smeta izuzev sto me ponekad nasmije tvoja groteksna napuhanost i samobitnost, i to gdje, pa na klix forumu.Alfons Kauders wrote: Aha, objektivan, u Merriam Websteru si naveden kao primjer objektivnosti...![]()
Ja se ne vrijedjam, ja podjebavam. A to sto nemas muda da kazes ono sto stvarno mislis je tvoj problem.Pa tako reci druze, urota pa to ti je, cijeli je svijet protiv tebe...
A sad malo vijesti za one koji dodju na ovu temu u nadi da ce procitati nesto novo vezano za Iran i Iransku naciju a ne hrpu gluposti kao kod ovog samoproglasenog "podjebatora" .
-Otvoren novi tunel u iranu duzine 10 kilometara,i cini mi se da je to drugi najveci tunel u svijetu ako sam dobro procitao.
-Takodje se ovih dana po medijima pise i o novoj pomorskoj bazi koju gradi Iran na granici sa Pakistanom.
-Najavljeno slanje Iranske flote prema dalekom istoku,flota bi trebala biti stacionirana u kineskim lukama
Jos da dodamo:
Iran: Smrtna kazna za četiri osobe zbog velikog skandala oko pronevjere novca
IRIB –Ured javnog tužioca Irana je saopštio da su izrečene smrtne kazne za četiri osobe zbog pronevjere velike količine novca, što je najveći finansijski skandal u historiji Irana, izjavio je javni tužilac Golam Husein Muhsen Ežai.
Za najveću pronevjeru novca u koju su umiješani bankarski službenici je osumnjičeno 39 osoba, a na kraju je presuda izrečena četvorici. "Sud ih je osudio na smrtne kazne", rekao je tužilac na kraju suđenja koje je počelo u februaru. Još dvoje je osuđeno na doživotnu kaznu zatvora, dok je 33 kažnjeno sa 10, 20 i 25 godina zatvora, saopštio je glavni tužilac Irana koji je podsjetio da optuženici moraju vratiti novac.
Za 30 posto povećan izvoz iranskih nenaftnih proizvoda
IRIB- Zamjenik direktora Organizacije za razvoj trgovine je izvjestio o povećanju izvoza iranskih nenaftnih proizvoda.
Kijumars Kermanšahi je na današnjoj ceremoniji predstavljanja sofisticiranog sistema za trgovačke kartice, saopćio da je Iran tokom prvih deset mjeseci tekuće solarne hidžretske godine, na vanjskotrgovinskim burzama dosegao obrt od 78 milijardi dolara. Ističe da je tokom tog perioda od izvoza robe Iran zaradio oko 34 milijardi dolara. On je u nastavku istakao da Iran i pod sankcijama ima zapažene rezultate na izvozu nenaftnih derivata. Zamjenik direktora Organizacije za razvoj trgovine je istakao da je preko 3000 nenaftnih derivata izvezeno u različite zemlje.
-
occupylove
#7215 Re: IRAN
Iran ne trguje u petro dolarima , ( i Eurima ) sa svojim bogatstvom , izvan IMF i Svjetske banke i ostale korumpirane gamadi ( sve privatne banke ) ako im im Kinezi a i Rusi koji skupljaju zlatne rezerve u enormnim kolicinama, ne zabodu noz u ledja ?
a izgleda nece , jer i njihovo dupe je sljedece poslije Irana
Iranu ne mogu prismrditi , Gadafija su ubili za primjer jer je bio glup i nije se naoruzao i osvojio narod na svojoj strani , razmazio se , i mislio je da ce ga postedjeti zbog 'zlatnoga dinara " i Africke unije
smrtonosna greska
samo pratite put love i trenutno je 'rat valuta " na svjetskome trzistu
svako se brani kako moze a Iranci za sada igraju opasnu igru saha ( koju su i izumili ) odlicno
balansiraju na ivici
uz majstorski razvijenu igru asimetricnoga ratovanja
niko ne spori da ce Iran nestati u plamenu ako ih od Bankara sponzorirana nadmocna NATO i USA vrhuska napadne
ali ce se tako skupo prodati
da ce sa sobom u plamen povuci ne samo cijeli region , vec globalno
Iran ce mozda prestati postojati poslije agresije na njega uz milione civilnih zrtava
ali vjerujte mi
prestat ce postojati i jedina imperija samozvana u ovakvome obliku kao i EU najvjerovatnije uz ekonomski kolaps
a izgleda nece , jer i njihovo dupe je sljedece poslije Irana
Iranu ne mogu prismrditi , Gadafija su ubili za primjer jer je bio glup i nije se naoruzao i osvojio narod na svojoj strani , razmazio se , i mislio je da ce ga postedjeti zbog 'zlatnoga dinara " i Africke unije
smrtonosna greska
samo pratite put love i trenutno je 'rat valuta " na svjetskome trzistu
svako se brani kako moze a Iranci za sada igraju opasnu igru saha ( koju su i izumili ) odlicno
balansiraju na ivici
uz majstorski razvijenu igru asimetricnoga ratovanja
niko ne spori da ce Iran nestati u plamenu ako ih od Bankara sponzorirana nadmocna NATO i USA vrhuska napadne
ali ce se tako skupo prodati
da ce sa sobom u plamen povuci ne samo cijeli region , vec globalno
Iran ce mozda prestati postojati poslije agresije na njega uz milione civilnih zrtava
ali vjerujte mi
prestat ce postojati i jedina imperija samozvana u ovakvome obliku kao i EU najvjerovatnije uz ekonomski kolaps
- jeza u ledja
#7216 Re: IRAN
Kvalitetno nema sta.nikad_vise wrote:al molim te ne podjebaji ove druge kvalitetnije forumase koji doprinose kvelitetu ove teme jer imaju dosta kvalitetnih postova a vjerovatno nemaju kad pisati objasnjavajuci tebi neke gluposti.
Izgleda da se "kvalitet" teme o Iranu, Rusiji, Kini, Siriji, Libiji i tako tim naprednim zemljama ogleda u tome ko ce prenjeti vise vijesti o tome koliko je tona kukuruza koja zemlja proizvela, mada to nikakve veze nema sa podforumom Politika na kojoj se ove teme nalaze.
- Challenger__
#7217 Re: IRAN
Porediti jednu Kinu sa Sirijom, ili Rusiju sa Libijom? I sve ovo na kamaru? I ti si dobronamjeran? Informisan? Znaš li ti uopšte šta se dešava oko tebe??jeza u ledja wrote: Kvalitetno nema sta.![]()
Izgleda da se "kvalitet" teme o Iranu, Rusiji, Kini, Siriji, Libiji i tako tim naprednim zemljama...
Nije ti lako, fakat.
- Challenger__
#7218 Re: IRAN
Al' ne brini se, niti tuguj. Kada zora svane doće gigant od Tuzle i čuvaće ti leđa...

- jeza u ledja
#7219 Re: IRAN
Rijecnik naseg jezika pa izvadi rijec "usporedba" i procitaj sta znaci.Challenger__ wrote:Porediti jednu Kinu sa Sirijom, ili Rusiju sa Libijom? I sve ovo na kamaru? I ti si dobronamjeran? Informisan? Znaš li ti uopšte šta se dešava oko tebe??jeza u ledja wrote: Kvalitetno nema sta.![]()
Izgleda da se "kvalitet" teme o Iranu, Rusiji, Kini, Siriji, Libiji i tako tim naprednim zemljama...
Nije ti lako, fakat.
Dakle ja ne poredim, ja stavljam ove u istu skupinu nedemokratskih ili nedovoljno demokratskih zemalja.
Inace ako ko poredi neusporedivo to si ti koji cesto poredis Iran sa SAD.
- jeza u ledja
#7220 Re: IRAN
Kakav gigant iz Tuzle? Na cemu si ti? Cuj kad zora svane, pa sta ti radis onlajn u po noci?Challenger__ wrote:Al' ne brini se, niti tuguj. Kada zora svane doće gigant od Tuzle i čuvaće ti leđa...
![]()
![]()
- Challenger__
#7221 Re: IRAN
Ti više ne znaš ni šta pišeš... Daj to "poređenje", ili shut up.jeza u ledja wrote: Inace ako ko poredi neusporedivo to si ti koji cesto poredis Iran sa SAD.
- jeza u ledja
#7222 Re: IRAN
Da zavezem? Pa da to je onaj nivo kulture koji si prizeljkivao.Challenger__ wrote:Ti više ne znaš ni šta pišeš... Daj to "poređenje", ili shut up.jeza u ledja wrote: Inace ako ko poredi neusporedivo to si ti koji cesto poredis Iran sa SAD.
Sad sam tek skonto da zivis preko okeana, a ovamo siris filozofske misli o americkoj posasti.
@ jeffersone, evo ga jos jedan.
- Challenger__
#7223 Re: IRAN
Varaš se, varaš se... Imao sam hitan a dogovoren razgovor sa rodbinom preko Skype, vremenska razlika. Ustao ranije pa šta. Znači, nema poređenja Iran-SAD, to si onako paušalno lupio.
Tipično.
EDIT: Idem uhvatiti još malo sna, a ti, živ bio nađi to "poređenje" da ljudi ne misle da izmišljaš. Pozdrav.
Tipično.
EDIT: Idem uhvatiti još malo sna, a ti, živ bio nađi to "poređenje" da ljudi ne misle da izmišljaš. Pozdrav.
- jeza u ledja
#7224 Re: IRAN
Ma nemam namjeru dublje ulaziti u glupavu diskusiju.
Mora da sam te zamjenio s nekim drugim forumasem danonocno opsjednutim istocnjackim diktatorskim rezimima.
Pa cijeli ti se diskurs svodi na poredjenje modela uredjenja drustva u Iranu, Siriji, Libiji i slicnim zemljama i na u tvojim ocima dvolicnosti Zapada i laznoj demokratiji koju oni predstavljaju i promovisu. Jednostavno si opsjednut s dokazivanjem da je u tim zemljama u stvari mnogo bolje nego sto svak ziv vidi, a da se ljudima na Zapadu soli pamet i da im je losije nego sto misle valjda. Postavljao si npr ovdje video o zatvorima u SAD, a kao odgovor na argument o iranskim politickim zatvorenicima. Ma nebitno...
Bitno je da kada ti se nesto ne svidi onda lanes, i to dobro.
Postao si drzak i tu se prica zavrsava.
Mora da sam te zamjenio s nekim drugim forumasem danonocno opsjednutim istocnjackim diktatorskim rezimima.
Pa cijeli ti se diskurs svodi na poredjenje modela uredjenja drustva u Iranu, Siriji, Libiji i slicnim zemljama i na u tvojim ocima dvolicnosti Zapada i laznoj demokratiji koju oni predstavljaju i promovisu. Jednostavno si opsjednut s dokazivanjem da je u tim zemljama u stvari mnogo bolje nego sto svak ziv vidi, a da se ljudima na Zapadu soli pamet i da im je losije nego sto misle valjda. Postavljao si npr ovdje video o zatvorima u SAD, a kao odgovor na argument o iranskim politickim zatvorenicima. Ma nebitno...
Bitno je da kada ti se nesto ne svidi onda lanes, i to dobro.
Postao si drzak i tu se prica zavrsava.
- Alfons Kauders
#7225 Re: IRAN
drago mi je da ti smetamnikad_vise wrote: Podjebavas? Ja jakog forumasa i intelektualne gromade..Uletis s vremena na vrijeme na temu i prosipas gluposti misleci da si duhovitNe podjebavas ti jarugo nikog ovdje osim sebe i svoje slobodno vrijeme.Tvoje postove malo ko ozbiljan i cita jer tvoj domet i jest maksimalno neko podjebavanje a ne neka ozbiljna rasprava sa tobom. Da mi smetas na temi,to nikako jer i onako nemam obicaj citati tvoje baljazgerije i redanje smajlica misleci da si duhovit,al molim te ne podjebaji ove druge kvalitetnije forumase koji doprinose kvelitetu ove teme jer imaju dosta kvalitetnih postova a vjerovatno nemaju kad pisati objasnjavajuci tebi neke gluposti.
A sad malo vijesti za one koji dodju na ovu temu u nadi da ce procitati nesto novo vezano za Iran i Iransku naciju a ne hrpu gluposti kao kod ovog samoproglasenog "podjebatora" .
-Otvoren novi tunel u iranu duzine 10 kilometara,i cini mi se da je to drugi najveci tunel u svijetu ako sam dobro procitao.
-Takodje se ovih dana po medijima pise i o novoj pomorskoj bazi koju gradi Iran na granici sa Pakistanom.
-Najavljeno slanje Iranske flote prema dalekom istoku,flota bi trebala biti stacionirana u kineskim lukama
Jos da dodamo:Iran: Smrtna kazna za četiri osobe zbog velikog skandala oko pronevjere novca
IRIB –Ured javnog tužioca Irana je saopštio da su izrečene smrtne kazne za četiri osobe zbog pronevjere velike količine novca, što je najveći finansijski skandal u historiji Irana, izjavio je javni tužilac Golam Husein Muhsen Ežai.
Za najveću pronevjeru novca u koju su umiješani bankarski službenici je osumnjičeno 39 osoba, a na kraju je presuda izrečena četvorici. "Sud ih je osudio na smrtne kazne", rekao je tužilac na kraju suđenja koje je počelo u februaru. Još dvoje je osuđeno na doživotnu kaznu zatvora, dok je 33 kažnjeno sa 10, 20 i 25 godina zatvora, saopštio je glavni tužilac Irana koji je podsjetio da optuženici moraju vratiti novac.![]()
Za 30 posto povećan izvoz iranskih nenaftnih proizvoda
IRIB- Zamjenik direktora Organizacije za razvoj trgovine je izvjestio o povećanju izvoza iranskih nenaftnih proizvoda.
Kijumars Kermanšahi je na današnjoj ceremoniji predstavljanja sofisticiranog sistema za trgovačke kartice, saopćio da je Iran tokom prvih deset mjeseci tekuće solarne hidžretske godine, na vanjskotrgovinskim burzama dosegao obrt od 78 milijardi dolara. Ističe da je tokom tog perioda od izvoza robe Iran zaradio oko 34 milijardi dolara. On je u nastavku istakao da Iran i pod sankcijama ima zapažene rezultate na izvozu nenaftnih derivata. Zamjenik direktora Organizacije za razvoj trgovine je istakao da je preko 3000 nenaftnih derivata izvezeno u različite zemlje.
imas pravo, ponekad naletim da podjebajem "kvalitetne forumase" (antiglobaliste, teoreticare zavjera i kojekakve turbo vjernike) na par tema...
to ce se promijeniti...
a sad se zali moderaciji