Kada bi ljudi samo na osnovu gledanja nekih "vjernika" odlučivali da li bi i sami bili vjernici, vjerujem da bi na svijetu bilo oko 90% ateista. Ali da li ćemo npr. o Einsteinu suditi na osnovu bombi bačenih na gradove u Japanu ili ćemo gledati ono što je on sam učinio i stvorio (možda i nije najbolji primjer). Tako i o religiji treba suditi samo na osnovu onoga što piše u Kur`anu, Bibliji..., a ne po postupcima nekih koji se izjašnavaju muslimanima, kršćanima...popajic wrote: @bosanski kralj,
Valjda si do sad skontao da je jedna stvar sta pise i u Bibliji i u Kuranu, a sta je u praksi.
Ne moramo ici cak u Iran da to skontamo.Eto nam je u vlastitoj drzavi haos zbog razlicitih interpretacija svetih knjiga.
Kazes da Kuran nalaze ravnopravnost muskarca i zene.Hm...svi ovi sto zene tretiraju otprilike kao domacu zivotinju se takodje kunu da to stoji u Kuranu
Ako zene jos uvijek kamenuju zbog preljube,a muskarce ne - gdje ti tu vidis ikakvu ravnopravnost ????
Koliko ja znam za preljubu se kamenuje osoba koja je učini, bilo da je muškarac ili žena.