insomnia78 wrote:Jel ima neko ko se razumije u avijaciju da nam malo proanalizira ovu letjelicu?
s' moje sokocalo
Za pocetak, nije letjelica, jer jos uvijek ne leti.

Iranci su uporedo razvijali dvije serije aviona zadnjih godina. Prvi su bazirani na F-5E i uopste se ne zna da li su potpuno novi avioni, ili samo modernizirani F-5... Iran jos uvijek ima dosta F-5ica i moguce je da ih moraju modernizirat radi nedostatka komponenata (npr. F-5 koristi GE J-85 motore, koji su vrlo mali i nemoguce je nabaviti adekvatnu zamjenu, tako da ima smisla da povecaju dio trupa, redizajniraju usisnike i pokusaju ugraditi jedan veci motor, kao na F-20)... Jos uvijek se ne zna koliko su ih napravili, vjerovatno vrlo malo. A i ne radi se o modernom dizajnu, cini mi se da je NA-153, prototip F-5, dizajniran krajem pedesetih.
Druga serija je ovaj Qahaer/Shafaq... Zapravo se radi o izvedbi ruskog projekta, cini mi se MiG OKB-a... Laki trenazni avion, subsonicni, vjerovatno pogonjen istim Klimov motorom koji se koristi u MiG 29. Jedini je problem sto ni jedan ni drugi jos uvijek nisu poletili i ne zna se kad ce, ni da li ce.
Ovo sto su danas prikazali uopste ne izgleda kao avion, vec mockup (zato sam i rekao da nije letjelica)... Pogledajte snimak, obratite paznju na zavrsnu obradu povrsina oko repa i na materijal koristen na kabini (haman pleksiglas).
Drugim rijecima mudo marjanovo, taman i da ga nastave razvijati, trebace im makar decenija ili dvije dok ne udje u sluzbu. S obzirom da se radi o lakom trenaznom modelu, vjerovatno nece ulupati toliko para i vremena u njega.