IRAN
- Dozer
#68651 Re: IRAN
Reljef Irana je samo jos jedan razlog zbig kijeg je pjesadijski napad ravan samoubistvu, i sigurno velikim zrtvama napadaca.
Ali, isto tako je taj reljef nesto s cim USA racunaju u slucaju koristenja nukova, tj. da ce radijacija u velikoj mjeri ostati u centalnom dijelu Irana zbog okruzenosti planinama.
Kasnije ce im to posluziti kao opravdanje za koristenje, jer su, kao, racunali s tim da se radijacija nece prosiriti iz Irana
Ali, isto tako je taj reljef nesto s cim USA racunaju u slucaju koristenja nukova, tj. da ce radijacija u velikoj mjeri ostati u centalnom dijelu Irana zbog okruzenosti planinama.
Kasnije ce im to posluziti kao opravdanje za koristenje, jer su, kao, racunali s tim da se radijacija nece prosiriti iz Irana
Last edited by Dozer on 29/03/2026 15:28, edited 1 time in total.
- Hajlac
- atmel
#68654 Re: IRAN
A fire broke out at a factory in Neot Hovav, Israel, following Iranian missile attacks.
- Hajlac
#68655 Re: IRAN
Serem se na Njemacki rezim!
Last edited by Hajlac on 29/03/2026 16:17, edited 1 time in total.
-
breuer
#68657 Re: IRAN
ma Zapad se u potpunosti ogolio pred našim očima kao šljam obični, licemjerni, kukavički i nije da se nije predosjećalo, ali ovo je sad očito i kristalno jasno kolike su ustvari budale
- anelsol
-
Bernardinac
#68660 Re: IRAN
Koje godine? Da nije 2011?
- anelsol
#68661 Re: IRAN
Žestoko na jugu Libanona. Cionisti su izgleda totalno podcjenili Hezbollah.
-
JovicSA
-
elcaliente
- GungodessMissFortune
#68665 Re: IRAN
Nivo radijacije zavisi od vrste napada i opet reljef ne igra neku presudnu ulogu u rasprđivanju iste van Irana. Get your facts straight.Dozer wrote: ↑29/03/2026 15:20 Reljef Irana je samo jos jedan razlog zbig kijeg je pjesadijski napad ravan samoubistvu, i sigurno velikim zrtvama napadaca.
- Hajlac
#68666 Re: IRAN
Evangelisti su i doveli Trumpa na vlast.
Mislim da i kod nas u BiH vec rovare praveci baze po manjim mjestima - uz standardno misionarsko-mesijansko pretvaranje da rade za dobrobit lokalne zajednice.
Mislim da i kod nas u BiH vec rovare praveci baze po manjim mjestima - uz standardno misionarsko-mesijansko pretvaranje da rade za dobrobit lokalne zajednice.
Last edited by Hajlac on 29/03/2026 16:17, edited 3 times in total.
-
sumirprimus
#68667 Re: IRAN
Glasovi č i ć su dva različita fonema, što znači da mogu učestvovati u razlikovanju značenja riječi. Istraži afrikate. Ovo se uči u osnovnoj školi. Hoću reći, vama bi bilo važnije savladati osnove maternjeg jezika ukoliko vam je maternji, prije nego pređete na neke složenije misaone operacije. Realan i iskren savjet. Boli koliko ste nepismeni, neupućeni, podložni jeftinoj vrsti propagande a tabirili bi svjeCke politike. Mislim možete vi, ali ispadate tragično komični.
Nisam ja kiki, kiki je bio momak iz Zenice. Ako vas još nešto interesuje slobodno pitajte, da se ne provaljujete džaba pred dušmanima. Hvala I prijatno
- Dozer
#68668 Re: IRAN
Radioaktivni oblak nakon detonacije se ne krece s vjetrom/kretanjem zraka, a kretanje zraka nije nimalo uslovljeno reljefom, pogotovo visokim planinama ? OK.GungodessMissFortune wrote: ↑29/03/2026 15:57Nivo radijacije zavisi od vrste napada i opet reljef ne igra neku presudnu ulogu u rasprđivanju iste van Irana. Get your facts straight.Dozer wrote: ↑29/03/2026 15:20 Reljef Irana je samo jos jedan razlog zbig kijeg je pjesadijski napad ravan samoubistvu, i sigurno velikim zrtvama napadaca.
Uvijek je dobro nauciti nesto novo.
Last edited by Dozer on 29/03/2026 16:14, edited 1 time in total.
- Čitalac
#68669 Re: IRAN
320 iranskih aktivista i intelektualaca obratilo se Nobelovom komitetu i zatražilo da se Shirin Ebadi oduzme nagrada za mir dodijeljena 2003. godine.
Potpisnici ove izjave su koalicija iranskih političkih, građanskih i aktivista za ljudska prava koji žive i unutar i izvan Irana. Nobelova zaklada povijesno je tvrdila da odaje počast trajnim naporima za mir, ljudska prava, miran suživot i odricanje od nasilja. Međutim, tragično je da je ponašanje gđe Ebadi posljednjih godina bilo u fundamentalnoj suprotnosti s tim univerzalnim vrijednostima. Rigorozno kritičko ispitivanje njezinih javnih stavova otkriva odstupanje od zagovaranja ljudskih prava; Umjesto toga, zauzela je stav usklađen s krajnje desnim frakcijama, zagovornicima vojnog sukoba i snagama koje teže uništenju Irana.
Slažući se s onima koji žele svesti Iran na "spaljenu zemlju", gđa Ebadi je izričito i nedvosmisleno podržala vojni napad na Iran u pismu upućenom Donaldu Trumpu, sadašnjem predsjedniku Sjedinjenih Država. Nagovaranje na vojnu intervenciju stranih vlada - čin čija je neizbježna posljedica pokolj nevinih iranskih civila i izravna prijetnja teritorijalnom integritetu nacije - potpuno je nepomirljiv s pacifističkim načelima i međunarodnim pravom. Nadalje, njezini dvostruki standardi u vezi s kršenjem ljudskih prava duboko su ugrozili integritet Nobelove nagrade. Na primjer, njezina šutnja o teškim kršenjima mira i ljudskih prava, poput napada na osnovnu školu u Mīnābu u Iranu, koji je rezultirao smrću 170 nevine djece, pokazuje da se prema ljudskim pravima ne odnosi kao prema univerzalnoj vrijednosti, već kao prema varijabli koja ovisi o političkoj svrsishodnosti.
Zapanjujuće je prisjetiti se da je prije samo nekoliko godina sama gđa Ebadi s pravom kritizirala šutnju i neaktivnost Aung San Suu Kyi (kolegice dobitnice Nobelove nagrade) u vezi s etničkim čišćenjem u njezinoj zemlji, pozivajući je da očuva dostojanstvo nagrade. Danas se, međutim, gđa Ebadi nalazi u usporedivoj, ako ne i alarmantnijoj situaciji. Napuštanje načela ljudskih prava radi savezništva s ratnohuškačkim snagama predstavlja flagrantnu izdaju navodnih ideala Nobelove nagrade za mir.
Pozivamo cijenjeni Nobelov odbor da ispita osnovu ove političke metamorfoze, čiji je dio ovdje opisan. U simboličnoj gesti zaštite povijesnog integriteta Nobelove nagrade za mir, tražimo da Odbor službeno oduzme njezinu titulu "Nobelove dobitnice" ili, barem, izda formalnu osudu podsjećajući je na temeljna načela pacifizma, jer je zagovaranje mira suštinski nepomirljivo s poticanjem bombardiranja i razaranja.
-
Romanija
#68670 Re: IRAN
Svaka recenica je da ti se dize kosa na glaviDozer wrote: ↑28/03/2026 17:19Sta sam pogresno napisao? Sta nije tacno?Romanija wrote: ↑28/03/2026 16:19Ovako je prosjecan SDS-ovac razmisljao o Bosnjacima 1992. Ovo je cisti, nepatvoreni anti-semitizam, i onda kazes sto Izrael radi to sto radi. Ja da sam na tvom mjestu zaobilazio bih ovaj forum nekoliko sedmica, nije dobro za zdravje. IDozer wrote: ↑28/03/2026 15:51 Mozemo se lagati, ali jedini i najveci problem tog regiona, a ocito i svijeta, jesu Jevreji i Izrael.
Nisu njih 'nako svi tjerali zadnjih 3-4.000 godina. Stalno pravili sranja, htjeli da su bitni i glavni, da tlace sve druge, i onda ih ti drugi potaru i otjeraju.
I sad to treba uraditi na isti nacin, i zavrsiti s projektom njihove nakaradne drzave za sva vremena.
Eto, omogucena im je, i sta su uradili? Stalni napadi na sve oko sebe, teror, zlocini, genocid.
Naprosto narod s pogresnim mentalnim sklopom.
Btw, u tu anti-semitizam pricu su se oni sami sebi po*rali ubijanjem drugih semita. Nisu samo Jevreji semiti, to valjda znas....
Takodjer, Izrael je taj koji je napada sve oko sebe, bez da ih je iko dirao.
Pogledaj malo sta i kako je to od 1948.
I ne, nisam antisemita, samo gledam cinjenicno stanje. Da su Iranci, Japanci, Mauritanci, bilo ko - meni je svejedno. Vagam.po djelima, ne po vjeri, etniji i naciji.
P.S. 1992. se Bosnjaci jos nisu tako nazivali.
Mozemo se lagati, ali jedini i najveci problem tog regiona, a ocito i svijeta, jesu Jevreji i Izrael. Premisa Nacista 1933
Nisu njih 'nako svi tjerali zadnjih 3-4.000 godina. Stalno pravili sranja, htjeli da su bitni i glavni, da tlace sve druge, i onda ih ti drugi potaru i otjeraju. Premisa Nacista 1937
I sad to treba uraditi na isti nacin, i zavrsiti s projektom njihove nakaradne drzave za sva vremena. Premisa Nacista 1942 kas je donesena konacana odluka "konacnog rijesenja"
Ne nisi ti aniti-semita, kako pises ti bi mogao da se kandidujes za Velikog Maga koga bi svi anti-semit svijeta slijedili. Ludilo da se ovakvo nesto na forumu ne sankcionise, forumu ljudi koji su ovako nesto dozivljavali 41-45 i 92-95.
I prije nego se neko pojavi optuzivati me da sam cetnik i pro-izraelac, ili se potrudite procitati bar 25 postova ako sam ih napisao toliko na ovu temu, ili neku drugu na politci ili odjebite u skokovima.
Last edited by Romanija on 29/03/2026 16:19, edited 1 time in total.
- jazzer
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- Hajlac
#68673 Re: IRAN
ZLO svugdje ima svoje prste krvlju umazane
- Hajlac
#68674 Re: IRAN
Samo posebno bolesni umovi mogu ovakva neljudska djela ciniti
- Billy The Pljuc
#68675 Re: IRAN
A nije zaista trebalo biti jebeni genije da zaključiš da ćeš jednom biti i ti na tapetu, pogotovo nakon što si isto već prolazio a da ne govorim o moralnoj i ljudskoj dužnosti izabrati stranu Irana umjesto da se uvlačiš u cionistički šupak. Sad se pravdaš cionističkom govnetu američke administracije umjesto da si iskulirao i iskoristio penal koji ti je servirao Komšić. Šta očekivati od nekadašnjeg SDA potomstva i slučajnog prolaznika, svakako ne dostojanstvo i mudrost, jednostavno - čekam odluku Predsjedništva a isto se sastaje tek sutra, žao mi je, ovaj put bez nas. Kad su mogli ostati suzdržani oko ovoga sa ropstvom i ne glasati, mogli su hladno i sa ovom rezolucijom o osudi Irana. Drugi autogol je prisustvovanje hanume od hećima bećira šaradi pokrenutoj od strane dojučerašnje eskort "dame" koja bi se vjerovatno bavila i dalje istim i srodnim djelatnostima da se nije udala za kretena za kojeg već i jeste. Nikakvih ti ekstra poena nemreš dobiti kod klike koja drma svijetom trenutno ma kako predano se maz'o lubrikantima po glavi u pokušaju uvlačenja iste njima u šupak. Nikakva Hagada ni prezentacija iste ti takođe ne može pomoći, negdje pročitah da je Dodik ublažio stavove i izjavio navodno da bi je kao trebalo pokloniti tzv. Izraelu a nakon što je vrišt'o da se ista maltene otela jevrejima. Da ne bude zabune, ni prethodnica iz SDA nije ništa bolja, sve je to u par dkg samo je poenta u tome da niko od nas ne očekuje čuda od vanjskopolitičkih istupa BiH, dovoljno bi bilo da nas makar dostojanstveno predstavljaju. Naša najveća mana je što smo muslimani a kao takvi nismo poželjni bez obzira kakvi muslimani bili, oni najmekši - naranuihprivij varijanta ili fanatična zatucana grupa kakvom nas se uostalom nastoji i prikazati. Još jedna stvar je vrlo bitna, to je da nas više nema potrebe olajavati toliko niko od ovih koji to već čine, sve dok se obraćaju conističkim ušima, takvim ušima (vid' slučajnosti, velikim i klempavim, sa odličnim radijusom pokrivanja) kojima je dovoljno čuti da se radi o muslimanima.
Helem ima veze sa Iranom mada nije o istom, više je o nama samima.
Kako sam nažalost i pretpostavljao cionisti sve bestijalniji postaju ali se Iran još dobro drži, što neko posta već a iskreno u poplavi informacija i ne znam više ko je isto rekao/napisao, narod koji je spreman na žrtvu ne može biti poražen. Mislim da je time sve rečeno.
Helem ima veze sa Iranom mada nije o istom, više je o nama samima.
Kako sam nažalost i pretpostavljao cionisti sve bestijalniji postaju ali se Iran još dobro drži, što neko posta već a iskreno u poplavi informacija i ne znam više ko je isto rekao/napisao, narod koji je spreman na žrtvu ne može biti poražen. Mislim da je time sve rečeno.