Ne bi me iznenadilo da su vec negdje u Iranu i da češljaju. Ovo je komad budale i poslat će ove svoje najbolje u Iran pa šta im Bog da. Nadam se da će ih iranci dočekati s obrazom, a isto tako i ispratiti. Ukoliko se to desi, onda ne iskljucujem i kakvu nuklearku, jer neće imati šta više uraditi.plavi_E wrote: ↑24/03/2026 20:47 Mislim da Tramp ne blefira u vezi pjesadijskog napada. On nema drugog izlaza nego ici korak dalje. I ako ga niko ne zaustavi doci ce se u situaciju da Arijevci nece imati struje a Semiti nece imati ni struje ni vode. Ali ce zato Hormuz biti otvoren samo sto nece imati sta da plovi po njemu,
IRAN
-
nauticamid
#66676 Re: IRAN
- DaysleepeR
#66677 Re: IRAN
Brod je izgleda jednostavno zastario, vjerovatno radi loseg odrzavanja, the mighty have fallen
-
talijan97
#66678 Re: IRAN
U administraciji su čiste budale, vrlo moguće da će marinci šehiditi.
Bit će to dobar serijal na netflixu
Bit će to dobar serijal na netflixu
- HarTar
#66679 Re: IRAN
A ovi naši trče u Zetru kada igra Dubai, a Bosni poluprazna dvorana....
-
swanfilter
#66680 Re: IRAN
Jao, jao. Pa, imal pameti u toj americkoj vojsci? Strah me i pomisliti u kakvoj klaonici bi mogli zavrsiti ...
- MarshalDodik
#66681 Re: IRAN
Trazi se izlaz jer je cionisticka odbrana na rezervi, presretaci na izmaku.
Prekid vatre sa Iranske strane mogu dobiti samo od infiltriranih mosadovaca
- GandalfSivi
- Haris.ba
#66683 Re: IRAN
Pa tako ce i otkriti mosadovce. Nije to ni lose.MarshalDodik wrote: ↑24/03/2026 22:01 Trazi se izlaz jer je cionisticka odbrana na rezervi, presretaci na izmaku.
Ja cu jos jednom ponoviti.
Ako pristanu na primirje - zasluzuju propast koju ce im donijeti ponovni napad.
Last edited by Haris.ba on 24/03/2026 22:03, edited 1 time in total.
-
DebelinJoe
#66684 Re: IRAN
Kako je počeo rat na mom otoku...
https://www.msn.com/en-xl/news/other/pe ... 99bc&ei=12
'Pete, I think you said, "Let's do it"': Moment Trump suggests unpopular Iran war was Hegseth's idea
Nevjerovatno je kakvi ljudi odlučuju o sudbini svijeta i čovječanstva...

https://www.msn.com/en-xl/news/other/pe ... 99bc&ei=12
'Pete, I think you said, "Let's do it"': Moment Trump suggests unpopular Iran war was Hegseth's idea
Cirkus se nastavio daljeThis is the uncomfortable moment Donald Trump appeared to shift blame on to Pete Hegseth, as the US President suggested his Secretary of War came up with the idea of striking Iran.
Speaking Monday at a conference in Tennessee, Trump said: 'I called a lot of our great people... and I said, "Let's talk. We got a problem in the Middle East. We have a country known as Iran that, for 47 years, has been just a purveyor of terror, and they're close to a nuclear weapon."'
Turning to Hegseth who was sitting to his right, Trump added: 'And Pete, I think you were the first one to speak up. And you said, “Let’s do it, because you can’t let them have a nuclear weapon."'
The defense secretary forced an awkward smile as the US President continued discussing ongoing talks with Iran, claiming they had 'started last night'.
'I think they’re very good. They want peace to – they’ve agreed they will not have a nuclear weapon, you know etc., etc., but we’ll see. You have to get it done. But I would say there’s a very good chance,' Trump said.
The US President went on to add that Israel has 'been a great partner in this fight'.
Trump's comments come as the war – now in its fourth week – is wreaking havoc across the region and causing economic chaos throughout the globe.
The showdown between the President and Iran over access to the Strait of Hormuz has entered a critical stage as experts warn the world economy is under 'major threat'.
Nevjerovatno je kakvi ljudi odlučuju o sudbini svijeta i čovječanstva...
-
omar little
#66685 Re: IRAN
trejderski internet tracevi vele da zaljevske monarhije prodaju zlato za krpljenje budzetnih rupa. kao, komercijalno, nije iz rezervi da se ne stvara panika, ali ... 
- HarTar
#66686 Re: IRAN
I je veznik
- GandalfSivi
- GandalfSivi
#66688 Re: IRAN
Nema potrebe pretpostavljati da su tracevi, samo pogledas pad cijene zlata, a zna se ko najvise voli isto. Znaci, velike kolicine su na trzistu…omar little wrote: ↑24/03/2026 22:04 trejderski internet tracevi vele da zaljevske monarhije prodaju zlato za krpljenje budzetnih rupa. kao, komercijalno, nije iz rezervi da se ne stvara panika, ali ...![]()
- Haris.ba
#66689 Re: IRAN
Da, i meni je ovo naumpalo.GandalfSivi wrote: ↑24/03/2026 22:13Nema potrebe pretpostavljati da su tracevi, samo pogledas pad cijene zlata, a zna se ko najvise voli isto. Znaci, velike kolicine su na trzistu…omar little wrote: ↑24/03/2026 22:04 trejderski internet tracevi vele da zaljevske monarhije prodaju zlato za krpljenje budzetnih rupa. kao, komercijalno, nije iz rezervi da se ne stvara panika, ali ...![]()
- Porodice Foht
#66690 Re: IRAN
A onaj navod da je Irancima ostalo jos samo 1000 mocnih raketa dok americki general u penziji govori o 150 000, tako nekako. Ko je tu u pravu?Haris.ba wrote: ↑24/03/2026 22:03Pa tako ce i otkriti mosadovce. Nije to ni lose.MarshalDodik wrote: ↑24/03/2026 22:01 Trazi se izlaz jer je cionisticka odbrana na rezervi, presretaci na izmaku.
Ja cu jos jednom ponoviti.
Ako pristanu na primirje - zasluzuju propast koju ce im donijeti ponovni napad.
-
omar little
#66691 Re: IRAN
jasno je da se prodaje zlato za likvidnost, ali nema dokaza da ga vade iz rezervi stoga su tracevi.GandalfSivi wrote: ↑24/03/2026 22:13Nema potrebe pretpostavljati da su tracevi, samo pogledas pad cijene zlata, a zna se ko najvise voli isto. Znaci, velike kolicine su na trzistu…omar little wrote: ↑24/03/2026 22:04 trejderski internet tracevi vele da zaljevske monarhije prodaju zlato za krpljenje budzetnih rupa. kao, komercijalno, nije iz rezervi da se ne stvara panika, ali ...![]()
- GandalfSivi
#66692 Re: IRAN
De mi molim te objasni razliku (ozbiljno te pitam, fakat nemam pojma, teski sam laik po pitanju zlata)… Ja ono laicki kontam, imaju zlato, treba im cash, prodaju zlato. Ako to rade, ne kontam sta su zalihe (da li je to isto kao u bankarskom sistemu gdje imas cash za tekuce potrebe, i onda imas racune koji se ne diraju)?omar little wrote: ↑24/03/2026 22:17jasno je da se prodaje zlato za likvidnost, ali nema dokaza da ga vade iz rezervi stoga su tracevi.GandalfSivi wrote: ↑24/03/2026 22:13Nema potrebe pretpostavljati da su tracevi, samo pogledas pad cijene zlata, a zna se ko najvise voli isto. Znaci, velike kolicine su na trzistu…omar little wrote: ↑24/03/2026 22:04 trejderski internet tracevi vele da zaljevske monarhije prodaju zlato za krpljenje budzetnih rupa. kao, komercijalno, nije iz rezervi da se ne stvara panika, ali ...![]()
- Hajlac
#66693 Re: IRAN
Irak zvanicno ulazi u rat na strani Irana!
Juce, kad su NATO (da, NATO je zvanicno bio u Iraku do juce) bandi dopustili 24h primirja kako bi izvukli vojsku i tehniku, hinjski su im gadjali komandno mjesto Irackih snaga sigurnosti i ubili 10-ak komandanata/vojnika.
Juce, kad su NATO (da, NATO je zvanicno bio u Iraku do juce) bandi dopustili 24h primirja kako bi izvukli vojsku i tehniku, hinjski su im gadjali komandno mjesto Irackih snaga sigurnosti i ubili 10-ak komandanata/vojnika.
Last edited by Hajlac on 24/03/2026 23:13, edited 2 times in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#66694 Re: IRAN
nevjerovatno koji manipulant i lažov...Također je izjavio da je Iran dao SAD-u dar "vrijedan goleme količine novca" vezan uz naftu i plin, sugerirajući da je dar, kako navodi CNN, pomogao u diplomatskim naporima za okončanje rata. Nije precizirao o kakvom se daru radi, ali je rekao da je povezan s Hormuškim tjesnacem.
Rekao je da su iranski pregovarači "jučer učinili nešto što je zapravo bilo nevjerojatno. Dali su nam dar." "Bio je to vrlo velik dar vrijedan goleme količine novca... tako da mi je to značilo jedno. Imamo posla s pravim ljudima", rekao je Trump, te dodao da je "dar stigao danas".
Govoreći o iranskom vodstvu, Trump je rekao: „Doista imamo promjenu režima... jer su ovi vođe vrlo različiti od onih s kojima smo počeli i koji su stvorili sve te probleme. Dakle, mislim da možemo reći da je ovo promjena režima, zar ne?“
-
omar little
#66695 Re: IRAN
slican princip. imas komercijalno za investicije i operacije, a imas zalihe kao rezerve. reserve ti podrzavaju valutu, uticu na country credit rating, i to. kad to krenes prodavati znak je da se drma opasno i onda kreira domino efekat na valutu i ekonomiju.GandalfSivi wrote: ↑24/03/2026 22:23De mi molim te objasni razliku (ozbiljno te pitam, fakat nemam pojma, teski sam laik po pitanju zlata)… Ja ono laicki kontam, imaju zlato, treba im cash, prodaju zlato. Ako to rade, ne kontam sta su zalihe (da li je to isto kao u bankarskom sistemu gdje imas cash za tekuce potrebe, i onda imas racune koji se ne diraju)?omar little wrote: ↑24/03/2026 22:17jasno je da se prodaje zlato za likvidnost, ali nema dokaza da ga vade iz rezervi stoga su tracevi.GandalfSivi wrote: ↑24/03/2026 22:13
Nema potrebe pretpostavljati da su tracevi, samo pogledas pad cijene zlata, a zna se ko najvise voli isto. Znaci, velike kolicine su na trzistu…
ps nisam ja nikakav commodities sturcnjak, onako opce razumijevanje
u picku materinu vise i ovo konstantno izlogavanje foruma, uredno gubim postove.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#66696 Re: IRAN
Jebte koji manipulant, obogatili su se mnogi koji su imali rezerve nafte po cijeni 60$ i sada tuše 100$ i više po barelu. Cijene sve skočile imaju bogatuni da se kupaju u dolarima.UVJETI ZA KRAJ RATA
Izrealski medij tvrdi: ‘Trump je Iranu poslao 15 točaka koje posve mijenjaju igru, idu na ruku Teheranu‘
Izrael strahuje da će brzi prekid vatre prije jasnih jamstava i provjera ići na ruku Teheranu
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... jl_home_g1
- GandalfSivi
#66697 Re: IRAN
Lik bukvalno ne laze tebe i mene, nego sebe. Nije on vise ni manipulant ni lazov, ovo je vec dijagnoza. On lupi ovakvu glupost, njegovi mediji to pokupe i amplifiraju, onda on slusa te medije i pocne vjerovati da je to fakat istina.pici wrote: ↑24/03/2026 22:30nevjerovatno koji manipulant i lažov...Također je izjavio da je Iran dao SAD-u dar "vrijedan goleme količine novca" vezan uz naftu i plin, sugerirajući da je dar, kako navodi CNN, pomogao u diplomatskim naporima za okončanje rata. Nije precizirao o kakvom se daru radi, ali je rekao da je povezan s Hormuškim tjesnacem.
Rekao je da su iranski pregovarači "jučer učinili nešto što je zapravo bilo nevjerojatno. Dali su nam dar." "Bio je to vrlo velik dar vrijedan goleme količine novca... tako da mi je to značilo jedno. Imamo posla s pravim ljudima", rekao je Trump, te dodao da je "dar stigao danas".
Govoreći o iranskom vodstvu, Trump je rekao: „Doista imamo promjenu režima... jer su ovi vođe vrlo različiti od onih s kojima smo počeli i koji su stvorili sve te probleme. Dakle, mislim da možemo reći da je ovo promjena režima, zar ne?“![]()
Jebem mu mater da mu jebem, morat ce jednom puci prica da je car gol. Nisu ni Ameri toliko glupi, stavise mislim da su podsvjesno jako svjesni svega toga, samo ne znaju kako izaci iz price a da ne priznaju licni poraz…
- Hajlac
#66698 Re: IRAN
Mnogim ljudima vise ne moze pod kozu to ZLO cio-sotona.
- GandalfSivi
#66699 Re: IRAN
Select all / Copy. Trebat ce ti par dana da se naviknes, spasi bruku zivaca.omar little wrote: ↑24/03/2026 22:33slican princip. imas komercijalno za investicije i operacije, a imas zalihe kao rezerve. reserve ti podrzavaju valutu, uticu na country credit rating, i to. kad to krenes prodavati znak je da se drma opasno i onda kreira domino efekat na valutu i ekonomiju.GandalfSivi wrote: ↑24/03/2026 22:23De mi molim te objasni razliku (ozbiljno te pitam, fakat nemam pojma, teski sam laik po pitanju zlata)… Ja ono laicki kontam, imaju zlato, treba im cash, prodaju zlato. Ako to rade, ne kontam sta su zalihe (da li je to isto kao u bankarskom sistemu gdje imas cash za tekuce potrebe, i onda imas racune koji se ne diraju)?omar little wrote: ↑24/03/2026 22:17
jasno je da se prodaje zlato za likvidnost, ali nema dokaza da ga vade iz rezervi stoga su tracevi.
ps nisam ja nikakav commodities sturcnjak, onako opce razumijevanje
u picku materinu vise i ovo konstantno izlogavanje foruma, uredno gubim postove.
Okay za ovo sto si napisala, to shvatam, pretpostavit cu da spoljni analiticari mogu to predvidjeti na osnovu koliko je palo zlato. A u zadnje vrijeme jeste. Znaci i ako nisu usli u te rezerve, uci ce jako brzo, da zaboravimo i na naftu i na plin i na nusprodukte tipa djubriva, turizam i trziste nekretnina odose u PM…