IRAN

Post Reply
Tkd

#6226 Re: IRAN

Post by Tkd »

Što mi je trebalo ovo da čitam.

Image

Modovi, ako pratite ovo djelujte !
Tkd

#6227 Re: IRAN

Post by Tkd »

bogoljub wrote:
Mrtvac Krvnik wrote:moj prof.na faxu je bio u iranu kaže imaju bosanski mentalitet ....
samo da svaka čast običnim irancima ali država im je .......
100X bolja, organizovanija, nezavisnija, obrazovanija od naše.
Perzija je elita :dance:
Nivri

#6228 Re: IRAN

Post by Nivri »

Sve je jasno samo istina se krije...

Iranska propagadna masinerija zeli predstaviti Zapad kao zlikovce, a sebe kao nevine domoljube zeljne iskoristavanja nuklearne energije u privredi :lol: :lol:

Dolje zlocinackoj vlasti u Teheranu!!!
Challenger__

#6229 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Krivo.

Američka administracija provodi dupli standard, te jedan tiranski, nepotistički režim (S. Arabija) favorizuje, iz interesa, a drugi režim (Iran) kriminalizuje (opet iz interesa). Međutim, više niko administracijama ne vjeruje.

E to jeste problem.

Njihov.
Last edited by Challenger__ on 02/09/2012 23:46, edited 1 time in total.
Tkd

#6230 Re: IRAN

Post by Tkd »

A što to pojedine države imaju pravo na tu atomsku bombu , a ne Iran ?

Jedna demokratka US i A je bacila tu istu i pobila preko tisuća i tisuća nevinih ljudi. I dan danas ljudi imaju posljedice od te bombe. Što ste svi vi tako kontradiktorni.

It's time for Jerry Springer :lol: :-)
ushtap

#6231 Re: IRAN

Post by ushtap »

Nivri wrote:Sve je jasno samo istina se krije...

Iranska propagadna masinerija zeli predstaviti Zapad kao zlikovce, a sebe kao nevine domoljube zeljne iskoristavanja nuklearne energije u privredi :lol: :lol:

ushtap

#6232 Re: IRAN

Post by ushtap »

2001. godine, prilikom kontrole na teheranskom aerodromu, u prtljagu Amerikanke dvopeci, konzerve i sl. sa duzim vijekom trajanja. Na zacudjeno pitanje ona odgovara:"meni su rekli da se u Iranu nema sta jesti". Nazocio sam tome, tako da...?
ushtap

#6233 Re: IRAN

Post by ushtap »

2001. godine, prilikom kontrole na teheranskom aerodromu, u prtljagu Amerikanke dvopeci, konzerve i sl. sa duzim vijekom trajanja. Na zacudjeno pitanje ona odgovara:"meni su rekli da se u Iranu nema sta jesti". Nazocio sam tome, tako da...?
amoninan

#6234 Re: IRAN

Post by amoninan »

Challenger__ wrote:Krivo.

Američka administracija provodi dupli standard, te jedan tiranski, nepotistički režim (S. Arabija) favorizuje, iz interesa, a drugi režim (Iran) kriminalizuje (opet iz interesa). Međutim, više niko administracijama ne vjeruje.

E to jeste problem.

Njihov.
Iran inače nema duple standarde? :lol:
Pad Mubaraka, dočekuje s oduševljenjem. Sadama također - čak su bili i više nego sretni da s Amerima podjele obavještajne podatke. Sličan scenarij je bio i prilikom amričke invazije na Afganistan.
Challenger__

#6235 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

amoninan wrote:

Pad Mubaraka, dočekuje s oduševljenjem. Sadama također - čak su bili i više nego sretni da s Amerima podjele obavještajne podatke. Sličan scenarij je bio i prilikom amričke invazije na Afganistan.
Ima, sasvim izvjesno. Međutim, iza tih duplih standarda ne ostaju milionske žrtve.

I JOŠ JEDNOM, da ponovim: koliko shvatam, većina ljudi ovdje ne glorifikuje Iran, nego osuđuje moguću vojnu intervenciju protiv Irana. Ni manje - ni više.

Tako i ja lično.
hrastov žižak

#6236 Re: IRAN

Post by hrastov žižak »

Challenger__ wrote:
amoninan wrote:

I JOŠ JEDNOM, da ponovim: koliko shvatam, većina ljudi ovdje ne glorifikuje Iran, nego osuđuje moguću vojnu intervenciju protiv Irana. Ni manje - ni više.

Tako i ja lično.
ovo potpisujem.
Challenger__

#6237 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

hrastov zizak wrote: ovo potpisujem.
:thumbup:
amoninan

#6238 Re: IRAN

Post by amoninan »

Challenger__ wrote:
amoninan wrote:

Ima, sasvim izvjesno. Međutim, iza tih duplih standarda ne ostaju milionske žrtve.

I JOŠ JEDNOM, da ponovim: koliko shvatam, većina ljudi ovdje ne glorifikuje aktuelni Iran, nego osuđuje moguću vojnu intervenciju protiv Irana. Ni manje - ni više.

Tako i ja lično.
Hmm, jesil siguran. Milioni Iračana su izginuli početkom 21 vijeka, ogroman broj njih - iračkih sunnija - od ruku proiranskih šijjskih milicija koji su se ruku pod ruku borili s amerima protiv tzv sunijskih insurgenta.

U Afganistanu također imaju umješane svoje prste, od samog početka. Sad malo taktiziraju, ali Pashtuni im sigurno neće zaboraviti. U Libanu isto zajedno sa Sirijcima rovare, vrše antentate, i svašta ponešto.

Pa šta je ovaj tvoj post gore do glorifikacija. Ovi su vaki, a Iran tobože svetac nekakav ispade. Za stanje u tom djelu svijeta, kriv je i Iran. Ne samo loša zapadnjačka vanjska politika. Ne možeš ba ti samo par dana posliej revolucije izaći na trg i pozvati šijje u Iraku da ustanu protiv Sadama i onda kmečati kad te taj isti Sadam bombarduje. Ili nahajcati hiljade tobožnih hodočasnika da po Mekki prave sranja i očekivati da će Saudi gledati to s mirom.

Svako s iole imalo pameti je protiv jednog takvog scenarija - napada na Iran. Posljedice bi bile nesagledive, ne zbog neke posebne iranske vojne moći nego što bi se otvorila Pandorina kutija i apsolutno niko ne zna na šta bi to na kraju izišlo. Stipu ba Natanjahua, priča u prazno, nema potporu u visokim izraelskim vojnim i obavještajnim krugovima za bilo šta slično. Ove njegove prijetnje su obično politikanstvo, slično kao kad Dodik izjavi da je RS drava itsl.
Challenger__

#6239 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Pa šta je ovaj tvoj post gore do glorifikacija. Ovi su vaki, a Iran tobože svetac nekakav ispade.
Ne, ne, čitaj me kako pišem, a pišem da jedna velesila paktira sa tiranijom i nepotizmom (SAD - S.Arabija), dok istovremeno kriminalizuje Iran. Iz interesa i jedno i drugo. Ma kako interpretirali ulogu Irana, nema nikakvog razumnog osnova za intervencionizam. Zato im (administracijama) više niko ne vjeruje.

Više nemaju kredibilitet ni za šta.
amoninan

#6240 Re: IRAN

Post by amoninan »

Challenger__ wrote:
Pa šta je ovaj tvoj post gore do glorifikacija. Ovi su vaki, a Iran tobože svetac nekakav ispade.
Ne, ne, čitaj me kako pišem, a pišem da jedna velesila paktira sa tiranijom i nepotizmom (SAD - S.Arabija), dok istovremeno kriminalizuje Iran. Iz interesa i jedno i drugo. Zato im (administracijama) niko više ne vjeruje.

Više nemaju kredibilitet ni za šta.
Čitam ja tebe jako dobro, ne brini.
A inače iranski saveznici su primjeri slobodarstva (Kina, Rusija, Sirija, Sj Koreja) Opasan kredibilitet imaju :D

Bizmark je davno objasnio neke stvari na tu temu.

Svejedno, to ne smije biti vodilja u formiranju konačnog suda. Ja nemam mnogo štošta dobrog reći o vanjskoj politici Zapada u tom djelu svijeta, nisam što bi rekla ova fb generacija njihov preveliki "fan". Ali to apsolutno ne određuje po automatizmu moju pristranost jednoj, drugoj ili trećoj strani. U ovom slučaju apsolutno sam na strani FSA i i protiv Assada, kao što sam bio i protiuv Gadaffija, Ben Alija, Mubaraka...
Last edited by amoninan on 03/09/2012 00:55, edited 1 time in total.
Challenger__

#6241 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Tvoj izbor.
occupylove

#6242 Re: IRAN

Post by occupylove »

hrastov zizak wrote:
Challenger__ wrote:
amoninan wrote:

Tako i ja lično.
ovo potpisujem.
i ja takodjer, :thumbup:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6243 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

Novinari iranske TV kuće "Abdullah ibn Seb'e" namjerno su izvrnuli govor egipatskog predsjednika.
Kad je egipatski predjednik rekao kako narod Sirije i Palestine traži slobodu, oni su preveli kako narod Palestine i Bahreina traži slobodu.

Kad je predsjednik nabrojao države u kojima se desila revolucija i kad je rekao za Siriju, opet su umjesto Sirije preveli Bahrein.

Nakon toga su još 4-5 rečenica u vezi Sirije pogrešno preveli ili neke prešutjeli. Zanimljivo je da nisu kazali zbog čega je sirijska delegacija napustila salu kad je govorio egipatski predsjednik.

amoninan

#6244 Re: IRAN

Post by amoninan »

državni mediji i agencije su uglavnom u rangu američkog FOX-a ili one ruske sramote.

No nije sve tako crno kako to pojediniborci za "slobodu Irana" prikazuju, imaju Iranci itekako kvalitetnih privatnih medija - posebno štampanih - koje ne uređuje Ayatollah.
Nivri

#6245 Re: IRAN

Post by Nivri »

Naravno, uz pomoc iranskoga naroda past ce i taj bedem tiranije...
amoninan

#6246 Re: IRAN

Post by amoninan »

Nivri wrote:Naravno, uz pomoc iranskoga naroda past ce i taj bedem tiranije...
Ako si se nadovezivao na moj post... onda da pojasnim do kraja, možda sam naveo an pogrešan zaključak svojim postom.

Dakle, želio sam da se napravi distinkcija između rada državnih medijskih agencja i onih drugih. Te da kažem, da se u Iranu poštuje i dozvljavava kritika vlasti itsl., nisu S. Koreja. Naravno tako nešto na Iribu, ili Prtessu nikad nećeš vidjeti. gore spomenute agencije baš ono svojim djelovanjem nabacuju na volej (tipa ovog slučaja, ili paradiranjem zarobljenika Live u kojem čitaju priznanje s ceduljice itd) raznoraznim antiiranskim analitičarima i političarima.
Challenger__

#6247 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

amoninan wrote: ...Te da kažem, da se u Iranu poštuje i dozvljavava kritika vlasti itsl., nisu S. Koreja...
... niti S. Arabija, uzdanica i dika atlantizma.
Arturo B

#6248 Re: IRAN

Post by Arturo B »

Braco kad ce nas Iran konacno unistiti zle Amere i omoguciti da zemljom poteku med i mlijeko i da nam sunce sija svaki dan?
Mrtvac Krvnik

#6249 Re: IRAN

Post by Mrtvac Krvnik »

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
amoninan

#6250 Re: IRAN

Post by amoninan »

Challenger__ wrote:
amoninan wrote: ...Te da kažem, da se u Iranu poštuje i dozvljavava kritika vlasti itsl., nisu S. Koreja...
... niti S. Arabija, uzdanica i dika atlantizma.
U pet deka. Ni u Iranu se ne smije dirnuti Ayatollah, islam, i revolucionarne ideje. Što bi bio ekvivalent Kraljevskoj porodici u Saudiji i njihovoj ulemi. Malo si se preletio, ako sam rekao da je dozvoljeno nije automatski i široko rašireno. I d ane možeš završiti u zatvoru zbog par riječi. Autocenzura je idalje jako snažan segment u iranskim medijima.

Kad je riječ o KSA, negdje od 2006 novinari prtv agencija otvoreno kritikuju određene unutrapnje i vanjsko političke politike, čak i pojedinu ulemu.

Nisu uzdancia, nego partneri iz koristi - pojava koja je stara koliko i čovječanstvo.
Post Reply