Modovi, ako pratite ovo djelujte !

Perzija je elitabogoljub wrote:100X bolja, organizovanija, nezavisnija, obrazovanija od naše.Mrtvac Krvnik wrote:moj prof.na faxu je bio u iranu kaže imaju bosanski mentalitet ....
samo da svaka čast običnim irancima ali država im je .......
Nivri wrote:Sve je jasno samo istina se krije...
Iranska propagadna masinerija zeli predstaviti Zapad kao zlikovce, a sebe kao nevine domoljube zeljne iskoristavanja nuklearne energije u privredi![]()
![]()
Dolje zlocinackoj vlasti u Teheranu!!!
2001. godine, prilikom kontrole na teheranskom aerodromu, u prtljagu Amerikanke dvopeci, konzerve i sl. sa duzim vijekom trajanja. Na zacudjeno pitanje ona odgovara:"meni su rekli da se u Iranu nema sta jesti". Nazocio sam tome, tako da...?Nivri wrote:Sve je jasno samo istina se krije...
Iranska propagadna masinerija zeli predstaviti Zapad kao zlikovce, a sebe kao nevine domoljube zeljne iskoristavanja nuklearne energije u privredi![]()
![]()
2001. godine, prilikom kontrole na teheranskom aerodromu, u prtljagu Amerikanke dvopeci, konzerve i sl. sa duzim vijekom trajanja. Na zacudjeno pitanje ona odgovara:"meni su rekli da se u Iranu nema sta jesti". Nazocio sam tome, tako da...?Nivri wrote:Sve je jasno samo istina se krije...
![]()
Iran inače nema duple standarde?Challenger__ wrote:Krivo.
Američka administracija provodi dupli standard, te jedan tiranski, nepotistički režim (S. Arabija) favorizuje, iz interesa, a drugi režim (Iran) kriminalizuje (opet iz interesa). Međutim, više niko administracijama ne vjeruje.
E to jeste problem.
Njihov.
Ima, sasvim izvjesno. Međutim, iza tih duplih standarda ne ostaju milionske žrtve.amoninan wrote:
Iran inače nema duple standarde?![]()
Pad Mubaraka, dočekuje s oduševljenjem. Sadama također - čak su bili i više nego sretni da s Amerima podjele obavještajne podatke. Sličan scenarij je bio i prilikom amričke invazije na Afganistan.
ovo potpisujem.Challenger__ wrote:amoninan wrote:
I JOŠ JEDNOM, da ponovim: koliko shvatam, većina ljudi ovdje ne glorifikuje Iran, nego osuđuje moguću vojnu intervenciju protiv Irana. Ni manje - ni više.
Tako i ja lično.
hrastov zizak wrote: ovo potpisujem.
Hmm, jesil siguran. Milioni Iračana su izginuli početkom 21 vijeka, ogroman broj njih - iračkih sunnija - od ruku proiranskih šijjskih milicija koji su se ruku pod ruku borili s amerima protiv tzv sunijskih insurgenta.Challenger__ wrote:Ima, sasvim izvjesno. Međutim, iza tih duplih standarda ne ostaju milionske žrtve.amoninan wrote:
Iran inače nema duple standarde?![]()
Pad Mubaraka, dočekuje s oduševljenjem. Sadama također - čak su bili i više nego sretni da s Amerima podjele obavještajne podatke. Sličan scenarij je bio i prilikom amričke invazije na Afganistan.
I JOŠ JEDNOM, da ponovim: koliko shvatam, većina ljudi ovdje ne glorifikuje aktuelni Iran, nego osuđuje moguću vojnu intervenciju protiv Irana. Ni manje - ni više.
Tako i ja lično.
Ne, ne, čitaj me kako pišem, a pišem da jedna velesila paktira sa tiranijom i nepotizmom (SAD - S.Arabija), dok istovremeno kriminalizuje Iran. Iz interesa i jedno i drugo. Ma kako interpretirali ulogu Irana, nema nikakvog razumnog osnova za intervencionizam. Zato im (administracijama) više niko ne vjeruje.Pa šta je ovaj tvoj post gore do glorifikacija. Ovi su vaki, a Iran tobože svetac nekakav ispade.
Čitam ja tebe jako dobro, ne brini.Challenger__ wrote:Ne, ne, čitaj me kako pišem, a pišem da jedna velesila paktira sa tiranijom i nepotizmom (SAD - S.Arabija), dok istovremeno kriminalizuje Iran. Iz interesa i jedno i drugo. Zato im (administracijama) niko više ne vjeruje.Pa šta je ovaj tvoj post gore do glorifikacija. Ovi su vaki, a Iran tobože svetac nekakav ispade.
Više nemaju kredibilitet ni za šta.
i ja takodjer,hrastov zizak wrote:ovo potpisujem.Challenger__ wrote:amoninan wrote:
I JOŠ JEDNOM, da ponovim: koliko shvatam, većina ljudi ovdje ne glorifikuje Iran, nego osuđuje moguću vojnu intervenciju protiv Irana. Ni manje - ni više.
Tako i ja lično.
Ako si se nadovezivao na moj post... onda da pojasnim do kraja, možda sam naveo an pogrešan zaključak svojim postom.Nivri wrote:Naravno, uz pomoc iranskoga naroda past ce i taj bedem tiranije...
... niti S. Arabija, uzdanica i dika atlantizma.amoninan wrote: ...Te da kažem, da se u Iranu poštuje i dozvljavava kritika vlasti itsl., nisu S. Koreja...
Nivri wrote:Sve je jasno samo istina se krije...
![]()
U pet deka. Ni u Iranu se ne smije dirnuti Ayatollah, islam, i revolucionarne ideje. Što bi bio ekvivalent Kraljevskoj porodici u Saudiji i njihovoj ulemi. Malo si se preletio, ako sam rekao da je dozvoljeno nije automatski i široko rašireno. I d ane možeš završiti u zatvoru zbog par riječi. Autocenzura je idalje jako snažan segment u iranskim medijima.Challenger__ wrote:... niti S. Arabija, uzdanica i dika atlantizma.amoninan wrote: ...Te da kažem, da se u Iranu poštuje i dozvljavava kritika vlasti itsl., nisu S. Koreja...