Znao sam par političara koji su sada u Haagu, govorili BiH nije država.Mrtvac Krvnik wrote:znao sam jednog iranca kolegu na faxu u sarajevu,i lik ono napisao seminarski o tome kako je holokaust izmišljen.
i u anfiteatru ono drži predavanje o tome a studenti![]()
![]()
![]()
to je bilo prije 2 god.
IRAN
- Tkd
#6176 Re: IRAN
- bogoljub
#6177 Re: IRAN
Benjamin Netanyahu: Napad na Iran je sve bliže
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu pozvao je međunarodnu zajednicu da zaustavi nuklearni program Irana ili će izvršiti vojnu akciju protiv te zemlje.
OVO JE VIJEST!
VIJEST koja se mogla komentarisati na klixu. 41 komentar do sada.
Pa pročitajte komentare, šta ljudi misle o ovome!?
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu pozvao je međunarodnu zajednicu da zaustavi nuklearni program Irana ili će izvršiti vojnu akciju protiv te zemlje.
OVO JE VIJEST!
VIJEST koja se mogla komentarisati na klixu. 41 komentar do sada.
Pa pročitajte komentare, šta ljudi misle o ovome!?
Last edited by bogoljub on 02/09/2012 17:48, edited 1 time in total.
- Tkd
#6178 Re: IRAN
Hvala Bogu pa sam napokon pročitao komentare koji su normalni. Svi osuđuju taj govor cionističkog fanatika. Jao bolesnika, nema šta. No, sigurno je da mu neće ostati kratak predsjednik Islamske republike Iran 
-
occupylove
#6179 Re: IRAN
Izraelski duznosnici izmedju sebe se ne slazu oko napada na Iran , osim par navedenih fanatika
u USA medijima napokon mada stidljivo kritiziraju Izrael zbog prijetnji napadom na Iran sada kada se predsjednicka utrka u USA zagrijava
USA nije spremna trenutno da podrzi Izrael u tome napadu i zato je nervoza doticnih fanatika jos veca
cak su Amerikanci smanjili broj trupa u manevrima koji su zakazani sljedecega mjeseca u Izraelu
i pritom kako tvrde vojni analiticari ; pravi razlog Izraelske nervoze nije atomska bomba , vec Iran u zadnje godinu-dvije je razvio ( ili mu je neko 'prosvercovao") tehnologiju vodjenja balistickih raketa , sa prijasnjih nepreciznih 500 i vise metara ? sada Iranske rakete imaju kasetne bojne glave , mijenjaju putanju tesko ih je pogoditi i pogadajau navodno u 10 metara sa vise stotina ili hiljadu kilometara udaljenosti ( navodno mogu gadjati i brodove )
plus , Iran se uspjesno odupire cyber napadima ( stuxnet i onaj drugi virus zaboravih ime
)
sto znaci Izrael gubi vojnu prednost nad Iranom , tacnije , moze se suociti takodjer sa velikim gubicima i na svojoj teritoriji i razaranju
u USA medijima napokon mada stidljivo kritiziraju Izrael zbog prijetnji napadom na Iran sada kada se predsjednicka utrka u USA zagrijava
USA nije spremna trenutno da podrzi Izrael u tome napadu i zato je nervoza doticnih fanatika jos veca
cak su Amerikanci smanjili broj trupa u manevrima koji su zakazani sljedecega mjeseca u Izraelu
i pritom kako tvrde vojni analiticari ; pravi razlog Izraelske nervoze nije atomska bomba , vec Iran u zadnje godinu-dvije je razvio ( ili mu je neko 'prosvercovao") tehnologiju vodjenja balistickih raketa , sa prijasnjih nepreciznih 500 i vise metara ? sada Iranske rakete imaju kasetne bojne glave , mijenjaju putanju tesko ih je pogoditi i pogadajau navodno u 10 metara sa vise stotina ili hiljadu kilometara udaljenosti ( navodno mogu gadjati i brodove )
plus , Iran se uspjesno odupire cyber napadima ( stuxnet i onaj drugi virus zaboravih ime
sto znaci Izrael gubi vojnu prednost nad Iranom , tacnije , moze se suociti takodjer sa velikim gubicima i na svojoj teritoriji i razaranju
- Mrtvac Krvnik
#6180 Re: IRAN
kakva je to država gdje žene zbog prevare ubijaju kamenom,negiraju holokaust,homoseksualnost se kažnjava vješanjem,suniti nisu muslimani i pale im djamije,krščane uopče nesmatraju ljudima ,sjeku ljudima ruke zbog ukradenog komadiča hljeba itd itdTkd wrote:Znao sam par političara koji su sada u Haagu, govorili BiH nije država.Mrtvac Krvnik wrote:znao sam jednog iranca kolegu na faxu u sarajevu,i lik ono napisao seminarski o tome kako je holokaust izmišljen.
i u anfiteatru ono drži predavanje o tome a studenti![]()
![]()
![]()
to je bilo prije 2 god.![]()
![]()
pa ko to molim te želi živjeti u takvoj državi,kakvi su to ljudi kojima je iran uzor i primjer državnog uredjenja, ja žalim te ljude.
i sada kad mi neko kaže da BIH treba imati dobrosusjedske odnose sa iranom ,ma ko to kaže nek mi .....
- Tkd
#6181 Re: IRAN
Ne poznaješ šeriatski zakon. Ovo govorim po tome što si se izjasnio kao "Hrvat" na jednoj temi. Možda u Hrvatskoj vi znate i taj zakon.
Odličan ti primjer taj za komadić hljeba, rekao bi čovjek da Iranci nemaju ništa jesti.
Da, ne smatraju ih uopće ljudima pa im je predsjednik u dobrim odnosima s nekim kršćanskim zemljama.
Odakle to da je neko u Iranu zapalio džamiju sunitima ?
Imaš šite i ako se ne varam 24 frakcije tih istih.
Odličan ti primjer taj za komadić hljeba, rekao bi čovjek da Iranci nemaju ništa jesti.
Da, ne smatraju ih uopće ljudima pa im je predsjednik u dobrim odnosima s nekim kršćanskim zemljama.
Odakle to da je neko u Iranu zapalio džamiju sunitima ?
Imaš šite i ako se ne varam 24 frakcije tih istih.
- mrtva kokoš
#6182 Re: IRAN
sto izmisljas ?!Mrtvac Krvnik wrote:
kakva je to država gdje žene zbog prevare ubijaju kamenom,negiraju holokaust,homoseksualnost se kažnjava vješanjem,suniti nisu muslimani i pale im djamije,krščane uopče nesmatraju ljudima ,sjeku ljudima ruke zbog ukradenog komadiča hljeba itd itd
pa ko to molim te želi živjeti u takvoj državi,kakvi su to ljudi kojima je iran uzor i primjer državnog uredjenja, ja žalim te ljude.
i sada kad mi neko kaže da BIH treba imati dobrosusjedske odnose sa iranom ,ma ko to kaže nek mi .....
- Mrtvac Krvnik
#6183 Re: IRAN
te stvari i mnogo gore u islamskoj republici iran se dešavaju,a samo ti ime govori kakvi su zakoni islamski...šime.sparina wrote:sto izmisljas ?!Mrtvac Krvnik wrote:
kakva je to država gdje žene zbog prevare ubijaju kamenom,negiraju holokaust,homoseksualnost se kažnjava vješanjem,suniti nisu muslimani i pale im djamije,krščane uopče nesmatraju ljudima ,sjeku ljudima ruke zbog ukradenog komadiča hljeba itd itd
i sad ja trebam imati simpatije prema takvom režimu ma bjež ba ....nisam izgorio po glavi ...
- Tkd
#6184 Re: IRAN
Kako da ne, sigurno su oni počinjali ratove, a ne demokratske zemlje s paravanom "Borba protiv terorizma". Pitaj Japance kakvi su demokrati 
- Arturo B
#6185 Re: IRAN
Iran je za razliku od fasisticke Amerike zemlja u kojoj se sa velikom paznjom njeguju ljudska prava i slobode

- Tkd
#6186 Re: IRAN
Da , Islamska republika Iran je bacila atomsku na Hirošimu i Nagasaki, ona je ratovala protiv Vijetnama radi mira, u Afganistanu radi Bin ladena, u Iraku radi Sadama itd.
Blago njoj s takvom demokratijom.
Treba staviti na onaj kip slobode veliki kalaš
- Cyrax
#6187 Re: IRAN
Bolje bi bilo da si izgorio po glavi vjeruj mi. Ponizavajuca je kolicina tvog neznanjaMrtvac Krvnik wrote:
te stvari i mnogo gore u islamskoj republici iran se dešavaju,a samo ti ime govori kakvi su zakoni islamski...
i sad ja trebam imati simpatije prema takvom režimu ma bjež ba ....nisam izgorio po glavi ...
- Tkd
#6188 Re: IRAN
Mrtvac Krvnik wrote:te stvari i mnogo gore u islamskoj republici iran se dešavaju,a samo ti ime govori kakvi su zakoni islamski...šime.sparina wrote:sto izmisljas ?!Mrtvac Krvnik wrote:
Nisi kompetentan da pričaš o Islamu.
Sada pravac u krevet, izvadi skriptu od 5 strana i uči !
- Arturo B
#6189 Re: IRAN
Tkd wrote:Da , Islamska republika Iran je bacila atomsku na Hirošimu i Nagasaki, ona je ratovala protiv Vijetnama radi mira, u Afganistanu radi Bin ladena, u Iraku radi Sadama itd.
Da nije bilo te iste Amerike mozda bi ti sad u stanu stajala slika Firera ili ned'o bog mrskog nam kamerada Josifa Visarionovica
Sta cemo s tim?
- mrtva kokoš
#6190 Re: IRAN
meni se cini da je tebi prije svega najveci problem sto su zakoni "islamski" a da su "krscanski" bio bi malo manji problem ?!Mrtvac Krvnik wrote: te stvari i mnogo gore u islamskoj republici iran se dešavaju,a samo ti ime govori kakvi su zakoni islamski...
druga stvar koja me interesuje jeste, da li si ti bio u iranu, imas li nekoga ko zivi/ boravi u iranu ili je sve ovo sto pises na osnovu pisanja i izvjestavanja cnn-a i sl. medija ?!
niko ne kaze da trebas imati simpatije (vidi ni ja ih nemam nesto pretjerano), ali ne bi trebao izmisljati i pisati stvari koje ni covjek prso smozgom ne bi svario...
mislim da bi bilo bolje da si izgorio po glavi, bar bi znali razlog ovakvog pisanja !!
istina sistem jeste manje vise autokratski, skupina staraca koja odlucuje u ime drzave, drzi drzavu na granici totalitarizma ali opet taj sistem po meni cini manje zla nego li mnogi demokratski sistemi pod izlikom demokratije i sveopstih ljudskih prava i sloboda. ne postoji idealan sistem ali postoji sistem koji je manje poguban za svijet od drugog sistema, iz tog razloga podrzavam iran i njihovu borbu na geopolitickoj sceni...
-
MUNAFIK
#6191 Re: IRAN
Da da... bilo je potrebno baciti dvije atomske i pociniti takav zlocin nad jednim narodom da bi se zaustavio ratArturo B wrote:Tkd wrote:Da , Islamska republika Iran je bacila atomsku na Hirošimu i Nagasaki, ona je ratovala protiv Vijetnama radi mira, u Afganistanu radi Bin ladena, u Iraku radi Sadama itd.
Da nije bilo te iste Amerike mozda bi ti sad u stanu stajala slika Firera ili ned'o bog mrskog nam kamerada Josifa Visarionovica
Sta cemo s tim?
- Cyrax
#6192 Re: IRAN
Zbog Amerike je garantArturo B wrote:
Sta cemo s tim?
- Mrtvac Krvnik
#6193 Re: IRAN
ma ja ne želim živjeti ni u islamskoj ni krščanskoj zemlji niti bilo kojoj autokratskoj, a frustracije zbog "demokratske" amerike ,francuske razumijem nije ni to idealno uredjenje države ali bolje je od irana.šime.sparina wrote:meni se cini da je tebi prije svega najveci problem sto su zakoni "islamski" a da su "krscanski" bio bi malo manji problem ?!Mrtvac Krvnik wrote: te stvari i mnogo gore u islamskoj republici iran se dešavaju,a samo ti ime govori kakvi su zakoni islamski...
i sad ja trebam imati simpatije prema takvom režimu ma bjež ba ....nisam izgorio po glavi ...![]()
druga stvar koja me interesuje jeste, da li si ti bio u iranu, imas li nekoga ko zivi/ boravi u iranu ili je sve ovo sto pises na osnovu pisanja i izvjestavanja cnn-a i sl. medija ?!
niko ne kaze da trebas imati simpatije (vidi ni ja ih nemam nesto pretjerano), ali ne bi trebao izmisljati i pisati stvari koje ni covjek prso smozgom ne bi svario...
mislim da bi bilo bolje da si izgorio po glavi, bar bi znali razlog ovakvog pisanja !!
istina sistem jeste manje vise autokratski, skupina staraca koja odlucuje u ime drzave, drzi drzavu na granici totalitarizma ali opet taj sistem po meni cini manje zla nego li mnogi demokratski sistemi pod izlikom demokratije i sveopstih ljudskih prava i sloboda. ne postoji idealan sistem ali postoji sistem koji je manje poguban za svijet od drugog sistema, iz tog razloga podrzavam iran i njihovu borbu na geopolitickoj sceni...
- Halcyon
#6194 Re: IRAN
Progon Indijanaca, imperijalistička politika, pljačka svega šta im dođe pod ruku (ono što ne dođe, doći će, nakon što vojska obavi svoj dio posla), na stotine hiljada ubijenih od strane ove mašinerije zla, i kao "bonus", jedina država u svijetu koja je nad civilima iskoristila atomsko naoružanje. I takva jedna država bi kao trebala bit primjer nečega?

Kakve god budale da vladaju Iranom, od ovih gorespomenutih maloumnika teško da ko može biti gori.
Kakve god budale da vladaju Iranom, od ovih gorespomenutih maloumnika teško da ko može biti gori.
- Mrtvac Krvnik
#6195 Re: IRAN
u toj americi živi na tisuče srba, hrvata i bošnjaka nevidim da se sele za iran...Halcyon wrote:Progon Indijanaca, imperijalistička politika, pljačka svega šta im dođe pod ruku (ono što ne dođe, doći će, nakon što vojska obavi svoj dio posla), na stotine hiljada ubijenih od strane ove mašinerije zla, i kao "bonus", jedina država u svijetu koja je nad civilima iskoristila atomsko naoružanje. I takva jedna država bi kao trebala bit primjer nečega?![]()
![]()
- Halcyon
#6196 Re: IRAN
Stoljetne pljačke zemalja širom svijeta su učinile svoje, kao što i sam vidiš.Mrtvac Krvnik wrote:u toj americi živi na tisuče srba, hrvata i bošnjaka nevidim da se sele za iran...Halcyon wrote:Progon Indijanaca, imperijalistička politika, pljačka svega šta im dođe pod ruku (ono što ne dođe, doći će, nakon što vojska obavi svoj dio posla), na stotine hiljada ubijenih od strane ove mašinerije zla, i kao "bonus", jedina država u svijetu koja je nad civilima iskoristila atomsko naoružanje. I takva jedna država bi kao trebala bit primjer nečega?![]()
![]()
- Arturo B
#6197 Re: IRAN
Rat nije bio ni blizu zavrsen i pokazujete nepoznavanje elementarnih cinjenica vezanih za najveci sukob u ljudskoj historiji. Takodjer vam nije jasan mentalitet japanskog naroda i njihovu odanost i cast. Naravno da je bilo drugih nacina da se rat zavrsi ali oni bi donijeli mnogo vise zrtava nego sto su to uradile atomske bombe. E sad pravdati bacanje atomske bombe ne moze niko ali volio bih kako bi ste vi zivjeli u svijetu u kojem glavnu rijec vodi nacisticka Njemacka, fasisticka Italija, fanaticni i suludi Japan ili nedaj boze nikome recimo islamisticki Iran?MUNAFIK wrote:Da da... bilo je potrebno baciti dvije atomske i pociniti takav zlocin nad jednim narodom da bi se zaustavio ratArturo B wrote:Tkd wrote:Da , Islamska republika Iran je bacila atomsku na Hirošimu i Nagasaki, ona je ratovala protiv Vijetnama radi mira, u Afganistanu radi Bin ladena, u Iraku radi Sadama itd.
Sta cemo s tim?rat koji je vec i bio zavrsen...
- bogoljub
#6198 Re: IRAN
A sad' spektakl!
Drastičan porast djece beskućnika u SAD-u - broj porastao za 38%.
Izuzetno teško stanje u kojem su se našli stanovnici SAD-a od izbijanja ekonomske krize 2007. potvrđuju i najnovije brojke koje je iznio državni Centar za osobe beskućnike. Prema njihovom istraživanju na ulicama SAD danas živi 1,6 milijuna djece.U periodu od 2007. do danas ta brojka označava drastičan porast od čak 38%.
Predsjednica centra i profesorica na Harvard Medical School fakultetu, Ellen Bassuk komentirala je teško stanje: "Ovo je stvaranje trećeg svijeta doslovno u našem dvorištu."
Studija je zaključila kako ova djeca često pate od gladi i drugih poteškoća, također pismenost im je na relativno niskoj razini.
Svakog dana u prosjeku 4,400 djece postanu beskućnici, većinom imaju manje od 6 godina.
Najveći broj djece završi na ulici sa samohranom majkom koja u ovoj teškoj situaciji ima jako male izglede da pronađe adekvatno zasposlenje.
U isto vrijeme američki ured za popis stanovništva objavio je nove brojke prema kojima je broj siromašnih stanovnika u SAD-u porastao na 49 milijuna. Ukupan broj beskućnika naglo se povećava, milijuni ljudi iz kategorije "siromašnih" mogli bi uskoro također završiti na ulici.
Istraživački tim navodi kako je ukupna brojka djece beskućnika po svemu sudeći još i veća. Razlog tome su pojedine demografske procedure koje su uvedene u savezne države kao što je Kalifornija na temelju kojih nije moguće dobiti precizne podatke.
Drastičan porast djece beskućnika u SAD-u - broj porastao za 38%.
Izuzetno teško stanje u kojem su se našli stanovnici SAD-a od izbijanja ekonomske krize 2007. potvrđuju i najnovije brojke koje je iznio državni Centar za osobe beskućnike. Prema njihovom istraživanju na ulicama SAD danas živi 1,6 milijuna djece.U periodu od 2007. do danas ta brojka označava drastičan porast od čak 38%.
Predsjednica centra i profesorica na Harvard Medical School fakultetu, Ellen Bassuk komentirala je teško stanje: "Ovo je stvaranje trećeg svijeta doslovno u našem dvorištu."
Studija je zaključila kako ova djeca često pate od gladi i drugih poteškoća, također pismenost im je na relativno niskoj razini.
Svakog dana u prosjeku 4,400 djece postanu beskućnici, većinom imaju manje od 6 godina.
Najveći broj djece završi na ulici sa samohranom majkom koja u ovoj teškoj situaciji ima jako male izglede da pronađe adekvatno zasposlenje.
U isto vrijeme američki ured za popis stanovništva objavio je nove brojke prema kojima je broj siromašnih stanovnika u SAD-u porastao na 49 milijuna. Ukupan broj beskućnika naglo se povećava, milijuni ljudi iz kategorije "siromašnih" mogli bi uskoro također završiti na ulici.
Istraživački tim navodi kako je ukupna brojka djece beskućnika po svemu sudeći još i veća. Razlog tome su pojedine demografske procedure koje su uvedene u savezne države kao što je Kalifornija na temelju kojih nije moguće dobiti precizne podatke.
- bogoljub
#6199 Re: IRAN
živjela demokratija !!!
- Arturo B
#6200 Re: IRAN
Naravno da je zbog Amerike. Pa Cercil je doslovno molio Ameriku da udje u rat jer su oni bili jedina nada da se poraze fasisticke ideologije. Kolega namjera mi nije da vas vrijedjam ali covjek zaista mora biti prilicno neobrazovan da uskrati i ponisti zasluge Amerike u ww2.Cyrax wrote:Zbog Amerike je garantArturo B wrote:
Sta cemo s tim?.Nego kad smo kod Hice mogli smo otvoriti temu koga su ono Rockefeller, Ford, General Electric etc. finasirali.?