IRAN

Post Reply
amoninan

#6051 Re: IRAN

Post by amoninan »

Challenger__ wrote:
amoninan wrote: Blago meni, zaista.
"Čega se pametan stidi..."

I taj rad.
..time se Chellenger ponosi.

Nešto, ko Vojislav Šešelj.
Challenger__

#6052 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

amoninan wrote:

Ti si ljudsko smeće. Nadam se će tvoje prljave etikete sankcionisati moderacija.
amoninan

#6053 Re: IRAN

Post by amoninan »

Challenger__ wrote:
amoninan wrote:

Ti si ljudsko smeće. Nadam se će tvoje prljave etikete sankcionisati moderacija.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/bh-drzav ... /120830129

Evo ih, sirisjki teroristi...u tvojoj mahali. Šta radiš u udobnoj stolici, oslobodi svijet ovih terorista. Prosvijetli ih svojim saznanjima o Assadu i njegovom režimu, i kako su to sve oni umislili. Hajde molim te...
jefferson

#6054 Re: IRAN

Post by jefferson »

Joj 240 i kusur stranica o temi kako u sustini par bradatih spodoba tipa No.1 pokusavaju da na svaki moguci nacin odrze rezim u kojem oni vedre i oblace. Sad je to bomba, sutra ce biti ko zna sta.
Inace, da su 1994 krenuli putem reformi, rjesili se teokratiji ko zna gdje bi im bio kraj.
Ovako malo malo nake avione pokazuju koji su po "mostarskim" standardima jos 80-tih bili zastarili ili izvedu par brodova i nekoliko budala na gumenim camcima i prijete nosacima aviona koji imaju vise aviona na sebi nego cijelo iransko vazduhoplovstvo.
Mene samo interesuje sta ce se desiti kada unutar irana stvari puknu, a bogami koliko znam iz svjedocenja ovih iranaca koje znam, bit ce toga vrlo brzo.
bogoljub

#6055 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Zastupnica u američkom Kongresu, Ileana Ros-Lehtinen: "Pokret Nesvrstanih je zapravo pokret ekstremista"
O jednom od najvažnijih političkih događaja godine, summitu Pokreta Nesvrstanih koji se upravo održava u glavnom gradu Irana, Teheranu, zapadni mediji nastoje što manje pisati unatoč činjenici da će tamo biti nazočno preko 100 zemalja svijeta i kako je organizacija Pokret Nesvrstanih druga najveća organizacija zemalja na svijetu, odmah iza Ujedinjenih Naroda.

Ipak, izgleda da održavanje summita u Teheranu pojedine dužnosnike smeta do tolike mjere da jednostavno nisu mogli izdržati bez iznošenja cijelog opusa negativnih, i poprilično uvredljivih, komentara. Nediplomatski osvrt dolazi od visoke dužnosnice američke vlade, predsjednice američkog ureda za vanjsku politiku (Chairman of the House Foreign Affairs Committee) i zastupnice u američkom Kongresu, Ileane Ros-Lehtinen

U svom osvrtu, koji je jučer objavljen na službenim stranicama američke vlade, republikanska kongresmenka navodi kako je Pokret Nesvrstanih zapravo "pokret ekstremista". Nadalje, ističe kako je jako uznemirena zbog činjenice da je u Teheran stigao i generalni tajnik UN-a, Ban Ki Moon, dajući svojom prisutnošću "legitimitet" organizaciji.

Prenosimo vam komentar zastupnice Ros-Lehtinen u cijelosti:

"Sudeći prema novom vodstvu, Iranu, i njihovim članicama, sasvim je jasno da je 'Pokret Nesvrstanih' jedna alijansa ekstremista, nepodnošljivih kršitelja ljudskih prava i poticatelja mržnje. Iranski režim i njihova agenda anti-slobode sasvim će se dobro uklopiti s članicama Pokreta kao što su Kimova Sjeverna Koreja, Assadova Sirija, Chavezova Venezuela, Kuba pod braćom Castro i Mugabeov Zimbabwe - zemljama koje kontinuirano ugnjetavaju vlastiti narod dok u isto vrijeme šire poruke mržnje i bave se aktivnostima koje prijete globalnom miru i sigurnosti.

Ovaj uznemirujući trend nije ništa novo, prije svega nekoliko mjeseci iranski vođa krenuo je na 'Turneju tiranina' diljem zapadne hemisfere gdje je posjetio svoje kolege despote u Kubi, Ekvadoru, Nikaragvi i Venezueli, s ciljem stvaranja potpore svojoj ekstremističkoj režimskoj agendi i cementiranju ambicija kroz Pokret Nesvrstanih.

Ono što posebno uznemiruje je to da se Iranu i drugim parijama daje legitimitet od strane generalnog tajnika UN-a, Ban Ki-Moona koji je došao na summit. Potezi generalnog tajnika UN-a samo još dodatno ohrabruju Iran i druge despote, potkopavajući postizanje mira i borbe za slobodu i univerzalna ljudska prava.

Članice Pokreta Nesvrstanih koje same sebe identificiraju kao demokratske, odgovorne države, trebale bi se distancirati od ove organizacije koja je očito postala oruđe za odmetnute režime i njihove tlačiteljske agende".

šta mislite o ovom mišljenje*?
amoninan

#6056 Re: IRAN

Post by amoninan »

@jefferson

Imali su oni priliku i sa Mousavijem. Nažalost, nisu je iskoristili. A kad počne kula od karata da se ruši onda će biti krivi (SAD, Izrael, KSA; Katar, Turska, Mozambik, Sejšeli), svi osim Hamneija i njegovog uskog kruga.

I ne bi ja sve ayatollahe svrstao u isti koš. Ima među njima itekako mudrih i sposobnih ljudi. Međutim gurniti su na margine, neki čak i u kućne pritvore.
jefferson

#6057 Re: IRAN

Post by jefferson »

bogoljub wrote:Zastupnica u američkom Kongresu, Ileana Ros-Lehtinen: "Pokret Nesvrstanih je zapravo pokret ekstremista"
O jednom od najvažnijih političkih događaja godine, summitu Pokreta Nesvrstanih koji se upravo održava u glavnom gradu Irana, Teheranu, zapadni mediji nastoje što manje pisati unatoč činjenici da će tamo biti nazočno preko 100 zemalja svijeta i kako je organizacija Pokret Nesvrstanih druga najveća organizacija zemalja na svijetu, odmah iza Ujedinjenih Naroda.

Ipak, izgleda da održavanje summita u Teheranu pojedine dužnosnike smeta do tolike mjere da jednostavno nisu mogli izdržati bez iznošenja cijelog opusa negativnih, i poprilično uvredljivih, komentara. Nediplomatski osvrt dolazi od visoke dužnosnice američke vlade, predsjednice američkog ureda za vanjsku politiku (Chairman of the House Foreign Affairs Committee) i zastupnice u američkom Kongresu, Ileane Ros-Lehtinen

U svom osvrtu, koji je jučer objavljen na službenim stranicama američke vlade, republikanska kongresmenka navodi kako je Pokret Nesvrstanih zapravo "pokret ekstremista". Nadalje, ističe kako je jako uznemirena zbog činjenice da je u Teheran stigao i generalni tajnik UN-a, Ban Ki Moon, dajući svojom prisutnošću "legitimitet" organizaciji.

Prenosimo vam komentar zastupnice Ros-Lehtinen u cijelosti:

"Sudeći prema novom vodstvu, Iranu, i njihovim članicama, sasvim je jasno da je 'Pokret Nesvrstanih' jedna alijansa ekstremista, nepodnošljivih kršitelja ljudskih prava i poticatelja mržnje. Iranski režim i njihova agenda anti-slobode sasvim će se dobro uklopiti s članicama Pokreta kao što su Kimova Sjeverna Koreja, Assadova Sirija, Chavezova Venezuela, Kuba pod braćom Castro i Mugabeov Zimbabwe - zemljama koje kontinuirano ugnjetavaju vlastiti narod dok u isto vrijeme šire poruke mržnje i bave se aktivnostima koje prijete globalnom miru i sigurnosti.

Ovaj uznemirujući trend nije ništa novo, prije svega nekoliko mjeseci iranski vođa krenuo je na 'Turneju tiranina' diljem zapadne hemisfere gdje je posjetio svoje kolege despote u Kubi, Ekvadoru, Nikaragvi i Venezueli, s ciljem stvaranja potpore svojoj ekstremističkoj režimskoj agendi i cementiranju ambicija kroz Pokret Nesvrstanih.

Ono što posebno uznemiruje je to da se Iranu i drugim parijama daje legitimitet od strane generalnog tajnika UN-a, Ban Ki-Moona koji je došao na summit. Potezi generalnog tajnika UN-a samo još dodatno ohrabruju Iran i druge despote, potkopavajući postizanje mira i borbe za slobodu i univerzalna ljudska prava.

Članice Pokreta Nesvrstanih koje same sebe identificiraju kao demokratske, odgovorne države, trebale bi se distancirati od ove organizacije koja je očito postala oruđe za odmetnute režime i njihove tlačiteljske agende".

šta mislite o ovom mišljenje*?
435 clanova zastupnickog doma i 100 clanova senata.
Ove godine 468 clanova kongresa ide u izbore i ti se brines sta je rekla clanica zastupnickog dome koja vodi komitet za vanjske poslove u dome koji veze nema sa vanjskom politikom.
jarane, da vidis sta sve pricaju sada pred izbore ovo je maciji kasalj.
Neki dan je zastupnik rekao da treba progoniti silovatelje djece do smrti, da bi dvije sedmice poslije rekao da 12-godisnja djevojcica koja je silovana ima male sanse da zatrudni.
I ti se uzbudjujes zbog ovoga?
Jesil ti ikad obratio paznju kakve nebuloze Chavez prosipa dok mu pola Caracasa umire zbog zedji i stalnih odrona jer sijeku sume da bi na necemu skuhali rucak?
jefferson

#6058 Re: IRAN

Post by jefferson »

amoninan wrote:@jefferson

Imali su oni priliku i sa Mousavijem. Nažalost, nisu je iskoristili. A kad počne kula od karata da se ruši onda će biti krivi (SAD, Izrael, KSA; Katar, Turska, Mozambik, Sejšeli), svi osim Hamneija i njegovog uskog kruga.

I ne bi ja sve ayatollahe svrstao u isti koš. Ima među njima itekako mudrih i sposobnih ljudi. Međutim gurniti su na margine, neki čak i u kućne pritvore.
Ma znam, nisam htio detaljisati. Iranci su sposobni za itekakvu, pravu demokratiju. Pusti se ajatolaha i jesul sposobni. Nek se drze vjere i toga a politiku i drzavno uredjenje nek ostave ljudima.
Najbolje od svega mi je kada se ovdje par priucenih politickih analiticara pozeove na to da su iranci nekada prije 32 godine izabrali ovo uredjenje za sebe i sva buduca pokoljenja. To je ono kao demokratija na djelu :lol:
bogoljub

#6059 Re: IRAN

Post by bogoljub »

jefferson wrote:Joj 240 i kusur stranica o temi kako u sustini par bradatih spodoba tipa No.1 pokusavaju da na svaki moguci nacin odrze rezim u kojem oni vedre i oblace. Sad je to bomba, sutra ce biti ko zna sta.
Inace, da su 1994 krenuli putem reformi, rjesili se teokratiji ko zna gdje bi im bio kraj.
Ovako malo malo nake avione pokazuju koji su po "mostarskim" standardima jos 80-tih bili zastarili ili izvedu par brodova i nekoliko budala na gumenim camcima i prijete nosacima aviona koji imaju vise aviona na sebi nego cijelo iransko vazduhoplovstvo.Mene samo interesuje sta ce se desiti kada unutar irana stvari puknu, a bogami koliko znam iz svjedocenja ovih iranaca koje znam, bit ce toga vrlo brzo.
a gdje si to slušao na al Llažiri možda?
Da ,da sigurno jesi.
inače da znaš drugu stranu medalje ne bih valjao ovakve gluposti.
Podsjećanja radi, Iran je najmoderniju američku bespilotnu letjelicu prizemljio na svoj teritorij prije godinu, za to je sigurno potrebna viša matematika od Mostarskih standarda 80' tih koje spominješ.
To je što se tiče vazduha.
A što se tiće mora, Iran ima sve, apsulutno sve.
početkom godine je počeo gradnju svoje prve nuklearne podmornce, to im nedostaje moj paša.
jefferson

#6060 Re: IRAN

Post by jefferson »

bogoljub wrote:
jefferson wrote:Joj 240 i kusur stranica o temi kako u sustini par bradatih spodoba tipa No.1 pokusavaju da na svaki moguci nacin odrze rezim u kojem oni vedre i oblace. Sad je to bomba, sutra ce biti ko zna sta.
Ovako malo malo nake avione pokazuju koji su po "mostarskim" standardima jos 80-tih bili zastarili ili izvedu par brodova i nekoliko budala na gumenim camcima i prijete nosacima aviona koji imaju vise aviona na sebi nego cijelo iransko vazduhoplovstvo.Mene samo interesuje sta ce se desiti kada unutar irana stvari puknu, a bogami koliko znam iz svjedocenja ovih iranaca koje znam, bit ce toga vrlo brzo.
Da ,da sigurno jesi.
Podsjećanja radi, Iran je najmoderniju američku bespilotnu letjelicu prizemljio na svoj teritorij prije godinu, za to je sigurno potrebna viša matematika od Mostarskih standarda 80' tih koje spominješ.
početkom godine je počeo gradnju svoje prve nuklearne podmornce, to im nedostaje moj paša.
Nisam gledao nigdje, onako imam "malo" vise uvida u te stvari nego od gledanja vijesti! Ovakav nacin diskusije gdje se diskutuje na osnovu ko je vecu glupost izjavio na TV je besmislen.
Da se bez veze ne vracam i duzimo ono sto cu ti reci je:
1. Iran ako bude nastavio sa ovakvim glupostima tipa obogacivanje uranijuma i slicno, ocito gleda striktno interese vladajuce kaste i ne uzima u obzir sire geopoliticke posljedice takve odluke (ovdje ne moras uopste uzeti ameriku i izrael u obzir). Ako budu nastavili ovako, iskreno nisu ni zasluzili nista bolje jer ja prvi necu da moje dijete dodje tokom zivota u situaciju da imas nuklearnu trku izmedju siitskog irana i sunitske Saudijske Arabije te egipta i jordana. Tu im ne treba ni izrael ni amerika, sami ce i sebe i nas zajebat. Izvini, ali boli me qrtz imajul pravo ili ne. Ja necu da me neki polupismeni kreten iz rijada radi o glavi. Nekako su se pokazali brzi na obaracu zadnjih nekoliko desetljeca.
2. Iran moze da sve to napusti, reformira drzavu i onda moze da bude primjer svima u tom regionu i postane uticajan u rangu jedne francuske i engleske. Ali jbg, par bradatih spodoba bi se moralo vratiti u dzamije.

A o gradnji nuklearne podmornice mogu samo da se nasmijem! Samo se nadam da nece im par hiljada ljudi poginuti dok se to ne spusti u more.
Last edited by jefferson on 30/08/2012 17:36, edited 1 time in total.
bogoljub

#6061 Re: IRAN

Post by bogoljub »

jefferson wrote:

Ma znam, nisam htio detaljisati. Iranci su sposobni za itekakvu, pravu demokratiju. Pusti se ajatolaha i jesul sposobni. Nek se drze vjere i toga a politiku i drzavno uredjenje nek ostave ljudima.
Najbolje od svega mi je kada se ovdje par priucenih politickih analiticara pozeove na to da su iranci nekada prije 32 godine izabrali ovo uredjenje za sebe i sva buduca pokoljenja. To je ono kao demokratija na djelu :lol:
da da, ali iranci imaju redovne izbore svake dvije godine,
odziv blizu 70 %
to je potpora naroda, ti možeš mahati ušima.
Kad je i u kojoj državi evrope Amerike bio ovoliki izlaz? Nikad, narod nema volju ni da izađe kolko im se sviđa njihova država :lol:
amoninan

#6062 Re: IRAN

Post by amoninan »

Pakistan je mnogo bliže izgradnji nuklearne podmornice od Irana. Usput, pade mi napamet, onaj tip satelita koji su iranci lansirali nedavno. Pakistanci su to odradili prije par decenija. Ne zanosite se ljudi, šta vam je. Iran jeste tvrd orah, ali nisu najsuperiorniji u tom vojno-industrijskom segmentu ni u konkurenciji muslimanskih zemalja. Kamoli šta više.
jefferson

#6063 Re: IRAN

Post by jefferson »

bogoljub wrote:
jefferson wrote:

da da, ali iranci imaju redovne izbore svake dvije godine,
odziv blizu 70 %
to je potpora naroda, ti možeš mahati ušima.
Kad je i u kojoj državi evrope Amerike bio ovoliki izlaz? Nikad, narod nema volju ni da izađe kolko im se sviđa njihova država :lol:
Znaci vrhovnu vlast u zemlji ima predsjednik.
Daj ba ubijas tim glupostima, jbt ko da ti je 12 godina matere mi i da nemas osnovnu skolu! Znas ko je vrhovni vodja u iranu, i onako, poserem im se ja na te izbore!
Tkd

#6064 Re: IRAN

Post by Tkd »

:roll: :roll: :roll:
bogoljub

#6065 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Čemu panika Jefersone!? :lol: :lol: :lol:
nikome ni u džep ni iz džepa, onako! :lol: :lol: :lol:
uzgred, poseri se i na izbore na kojima izađe 45 % ljudi, a i na kandidate na izborima isto tako. Kakvi su to kandidati koji prvo slušaju šta im kaže izraelski lobi! :-) Valjda bi trebali slušati glas naroda. :lol:
Klavikula

#6066 Re: IRAN

Post by Klavikula »

bogoljub wrote:Čemu panika Jefersone!? :lol: :lol: :lol:
uzgred, poseri se i na izbore na kojima izađe 45 % ljudi, a i na kandidate na izborima isto tako. Kakvi su to kandidati koji prvo slušaju šta im kaže izraelski lobi! :-) Valjda bi trebali slušati glas naroda. :lol:
cuj kakvi, demokrate u srcu i dusi, postuju ljudska prava, ma sve najbolje, sta da ti kazem..
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6067 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

nuklearni iran je veča opasnost za saudiju pakistan tursku i druge muslimanske zemlje u regionu nego za izrael i evropu ili ameriku
Tkd

#6068 Re: IRAN

Post by Tkd »

Neka se promjeni naziv teme u Islamska Republika Iran, kao što je i pravi naziv ove demokratske država.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=e_8qrKQG ... re=related[/youtube]

Sar zad az ofogh mehr-e khavaran
Forugh-e dide-ye hagh-bavaran
Sahman, farr-e iman-e mast
Payamat ey emam, esteghlal,

azadi, naghsh-e jan-e mast
Shahidan, pichide dar goosh-e zaman faryad-e-tan
Payandeh mani-yo javedan
Jomhoori-ye eslami-ye Iran

Ne znam što se neće prikazati video.

http://www.youtube.com/watch?v=e_8qrKQG ... re=related

Eto tako. :thumbup:
bogoljub

#6069 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Klavikula wrote:
cuj kakvi, demokrate u srcu i dusi, postuju ljudska prava, ma sve najbolje, sta da ti kazem..

GLAVNA strategija Obame NOBELOVCA ZA MIR! :lol: :lol: Joj ovo za mir Obama pravo je za nadrealista :lol: :lol:

Glavna strategija mu je bila završiti ratove i povući američku vojsku iz nekih dalekih koloniziranih zemalja
ali gle ''čuda''! Ne samo da nije povukao, več je intezivirao ratove. Bravo mirotvorac!!! Glasajte za nas? :lol:
bogoljub

#6070 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Tkd wrote:Neka se promjeni naziv teme u Islamska Republika Iran, kao što je i pravi naziv ove demokratske država.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=e_8qrKQG ... re=related[/youtube]

Sar zad az ofogh mehr-e khavaran
Forugh-e dide-ye hagh-bavaran
Sahman, farr-e iman-e mast
Payamat ey emam, esteghlal,

azadi, naghsh-e jan-e mast
Shahidan, pichide dar goosh-e zaman faryad-e-tan
Payandeh mani-yo javedan
Jomhoori-ye eslami-ye Iran

Ne znam što se neće prikazati video.

http://www.youtube.com/watch?v=e_8qrKQG ... re=related

Eto tako. :thumbup:
:thumbup:
Klavikula

#6071 Re: IRAN

Post by Klavikula »

bogoljub wrote:
Klavikula wrote:

GLAVNA strategija Obame NOBELOVCA ZA MIR! :lol: :lol: Joj ovo za mir Obama pravo je za nadrealista :lol: :lol:

Glavna strategija mu je bila završiti ratove i povući američku vojsku iz nekih dalekih koloniziranih zemalja
ali gle ''čuda''! Ne samo da nije povukao, več je intezivirao ratove. Bravo mirotvorac!!! Glasajte za nas? :lol:
inace, glavna misao vodilja americke vlasti je mir u svijetu :thumbup: sta bi bolan mi bez njih, cijeli svijet bi ratovo, bezobrazni Rusi, prljavi Iranci i pokvareni Kinezi bi nas vratili hiljadu godina unazad da nam nije dobrih i postenih Amera i njihovih naprednih saveznika sirom svijeta..
kusur

#6072 Re: IRAN

Post by kusur »

bogoljub wrote:
Da ,da sigurno jesi.
igrom slucaja imam prijatelje koji zive i rade u Iranu. mogu reci jedno a to je da je ljudima jako puno problema napravljeno sa ovim sankcijama. Sve je poskupilo drasticno, ljudi jako tesko zive, a ta gradnja nuklearnih podmornica itd je nebitna dok raste nezadovoljstvo u ljudima. Polahko ali sigurno, Ahmedinedzad gubi podrsku ali ne zbog toga sto govori protiv USA, jer USA niko ne voli, vec zbog toga sto njegova iracionalna politika vise steti nego koristi ljudima :wink:
bogoljub

#6073 Re: IRAN

Post by bogoljub »

kusur wrote:
bogoljub wrote:
Da ,da sigurno jesi.
igrom slucaja imam prijatelje koji zive i rade u Iranu. mogu reci jedno a to je da je ljudima jako puno problema napravljeno sa ovim sankcijama. Sve je poskupilo drasticno, ljudi jako tesko zive, a ta gradnja nuklearnih podmornica itd je nebitna dok raste nezadovoljstvo u ljudima. Polahko ali sigurno, Ahmedinedzad gubi podrsku ali ne zbog toga sto govori protiv USA, jer USA niko ne voli, vec zbog toga sto njegova iracionalna politika vise steti nego koristi ljudima :wink:
treba ga smijeniti, dovesti nekog boljeg čovjeka definitivno i ja sam za!
ZV Keli

#6074 Re: IRAN

Post by ZV Keli »

japin_mutapi wrote:nuklearni iran je veča opasnost za saudiju pakistan tursku i druge muslimanske zemlje u regionu nego za izrael i evropu ili ameriku
Odakle izvirete Boga vam ? Sto se niko od vas ne buni sto se Amerika,Izrael i ostali njihovi saveznici naoruzavaju tim oruzjem nego samo serete da prostite kako Iran ima takvo oruzanje. Vjerovatno isprani mozgovi stranih medija.
kusur

#6075 Re: IRAN

Post by kusur »

Ovako malo malo nake avione pokazuju koji su po "mostarskim" standardima jos 80-tih bili zastarili ili izvedu par brodova i nekoliko budala na gumenim camcima i prijete nosacima aviona koji imaju vise aviona na sebi nego cijelo iransko vazduhoplovstvo.Mene samo interesuje sta ce se desiti kada unutar irana stvari puknu, a bogami koliko znam iz svjedocenja ovih iranaca koje znam, bit ce toga vrlo brzo.[/quote]

Da ,da sigurno jesi.
početkom godine je počeo gradnju svoje prve nuklearne podmornce, to im nedostaje moj paša.[/quote]

igrom slucaja imam prijatelje koji zive i rade u Iranu. mogu reci jedno a to je da je ljudima jako puno problema napravljeno sa ovim sankcijama. Sve je poskupilo drasticno, ljudi jako tesko zive, a ta gradnja nuklearnih podmornica itd je nebitna dok raste nezadovoljstvo u ljudima. Polahko ali sigurno, Ahmedinedzad gubi podrsku ali ne zbog toga sto govori protiv USA, jer USA niko ne voli, vec zbog toga sto njegova iracionalna politika vise steti nego koristi ljudima :wink:[/quote]

treba ga smijeniti, dovesti nekog boljeg čovjeka definitivno i ja sam za![/quote]

lik je lud :) ljudima u Iranu ga je problem shvatiti, a kamoli nama ovdje :D ja sam za nekog umjerenijeg, koji ce voditi mirotvornu politiku, ojacati Iran ekonomski da bude u rangu s Turskom npr, pa onda zajednickim stavovima Irana i Turske nastupit u odbranu svojih interesa i citavog regiona koristeci se diplomatijom i ekonomijom....a ne ovako. Takodjer, da je Pakistan normalan kao sto nije, koji bi to blok drzava bio..Pakistan, Iran, Turska. al pusti snovi :)
Post Reply