IRAN
-
zonbirile
#576 Re: IRAN
@the t.p.
pa normalno da tebi nije problem da ti je bliži jemenac nego komšija,ali komšiji je problem.Sem toga ne razumiješ pozivanje na bratstvo kod hriščana i propagirano bratstvo u islamu.to su dvije dijametralno suprotne stvari.
pa normalno da tebi nije problem da ti je bliži jemenac nego komšija,ali komšiji je problem.Sem toga ne razumiješ pozivanje na bratstvo kod hriščana i propagirano bratstvo u islamu.to su dvije dijametralno suprotne stvari.
-
theTruePath
#577 Re: IRAN
zonbirile wrote:@the t.p.
pa vidis u tome je caka u krscanstvu nema bratstva na koje islam poziva-odatle nerazumjevanje krscana prema svojim muslimanskim komsijama
uvijek ne razumijemo ono tudje,strano
-
zonbirile
#578 Re: IRAN
iskreno teško mi je razumijeti da moj komšija musliman više voli nekog virtualnog brata u Jemen ,nego mene,prvog komšiju.U stvari ne mora me voliti,ali da će se povinovati ideji,zahtjevu,bilo čemum onoga tako dalekog i..
-
simpozijum delirijum
#579 Re: IRAN
a sa kim bi se ja svadjo' majmune , ako ti nisi naokolo ?zonbirile wrote:iskreno teško mi je razumijeti da moj komšija musliman više voli nekog virtualnog brata u Jemen ,nego mene,prvog komšiju.U stvari ne mora me voliti,ali da će se povinovati ideji,zahtjevu,bilo čemum onoga tako dalekog i..
kako ne kontas ?
jok ! niko ne konta !
i naravno sto se kaze da smo braca , sve uzimate ka srcu kao dusmani , ne mrzim nikoga pobogu ...
opustite se po malo
oca'm ...mi
-
romulirem
#580 Re: IRAN
Ne panici! I nemoj da zoves covjeka majmunom,ni sekunde te nije uvrijedio.simpozijum delirijum wrote:a sa kim bi se ja svadjo' majmune , ako ti nisi naokolo ?zonbirile wrote:iskreno teško mi je razumijeti da moj komšija musliman više voli nekog virtualnog brata u Jemen ,nego mene,prvog komšiju.U stvari ne mora me voliti,ali da će se povinovati ideji,zahtjevu,bilo čemum onoga tako dalekog i..
kako ne kontas ?naravno da si mi komsija i zemljak i rodjo i ti i svi ostali iz cijele bivse SFRJ , govorimo istim jezikom , i odrasli u isto zemlji , ali si zatucan ko konj, ali / ne zelim nepravde takodjer, pa bar smo mi prezivjeli uzase rata , i sada trebamo sutjeti ako se taj uzas rata nadvije nad jos jedan narod , narod IRANA , nisu zasluzili da umru u milionima , a to ce se desiti ako USA i Izrael napadnu , pobice ih na milone,.. kontate li vi to ?
jok ! niko ne konta !
i naravno sto se kaze da smo braca , sve uzimate ka srcu kao dusmani , ne mrzim nikoga pobogu ...
opustite se po malo![]()
oca'm ...mi
-
nista novo
#581 Re: IRAN
theTruePath wrote:Pa posto pisem cesto na jednom americkom katolickom forumu znam da postoji diskusija o bratstvu izmedju svih krscana,i takva ima jaku podrsku medju katolicima tog forumazonbirile wrote:------------------------------------------------------------theTruePath wrote:pa jesmo braca,ko sto su i katolici i pravoslavci
niti se oni nesto plaho vole,niti suniti plaho vole siite
pa osim što su svi ljudi braća,ovi jesu kriščani,ali dogma nije da su braća,vjerska pogotovo.Unutar RK isto ne postoji taj stav o dogmatskom pristupu i poimanju bratstva,možda jednostavnije,od mene se ne traži da Poljaka,ili Italijana doživljavam kao brata-katolika.Veliki je problem,ako je tebi bliži,brat ti kakav musliman iz Jemena nego komšija .
Ono sto sam htio reci-samo sto smo "braca" vjerski gledano ne znaci da se "mozemo" siiti i suniti se toliko ne mogu da su siiti vise puta podrzali jevreje protiv sunita
to je druga tema,ali meni to nije nikakav problem niti vidim zasto bi bioVeliki je problem,ako je tebi bliži,brat ti kakav musliman iz Jemena nego komšija .
- fedor
#582 Re: IRAN
On je pravi lider, takav nam treba u cijelom Islamskom svijetu, koji će da zastupa naše interese i da ne poklekne ni pred kim!

-
romulirem
#583 Re: IRAN
E fedore dovedi ga kuci,garant poslije 3 minute ne bi smio ni a progovoriti u rodjenoj kuci,jos ako je u blizini kakav bager....
- fedor
#584 Re: IRAN
Ne vidim da li si spomenuo razloge zašto je loš lider!? Smeta ti možda diktatura!?? Eto u BiH imaš "demokratiju", i gdje se nalaziš!?romulirem wrote:E fedore dovedi ga kuci,garant poslije 3 minute ne bi smio ni a progovoriti u rodjenoj kuci,jos ako je u blizini kakav bager....
-
romulirem
#585 Re: IRAN
naravno fedore,ne volim diktatore,i opet kazem da je on covjek opasnih namjera.a sto se tice demokratije,doci ce vrijeme i Bosna ce nauciti sta je to,pogotovo odgovornost nekog politicara,jbga na zapadu cim ti nadju aferu ljudi podnose ostavke,to dole jos nije slucaj,al polako nauci ce.
- fedor
#586 Re: IRAN
Pa dobro, ali eto bar mi pojasni žašto je on po tebi "čovjek opasnih namjera"? Proteći će još mnogo vode dok mi ovdje u BiH dobijemo pravu demokratiju!romulirem wrote:naravno fedore,ne volim diktatore,i opet kazem da je on covjek opasnih namjera.a sto se tice demokratije,doci ce vrijeme i Bosna ce nauciti sta je to,pogotovo odgovornost nekog politicara,jbga na zapadu cim ti nadju aferu ljudi podnose ostavke,to dole jos nije slucaj,al polako nauci ce.
-
romulirem
#587 Re: IRAN
Iskreno,cim ga vidis i ako bi mu dao okidac atomske u ruke,ode sve u helac.fedor wrote:Pa dobro, ali eto bar mi pojasni žašto je on po tebi "čovjek opasnih namjera"? Proteći će još mnogo vode dok mi ovdje u BiH dobijemo pravu demokratiju!romulirem wrote:naravno fedore,ne volim diktatore,i opet kazem da je on covjek opasnih namjera.a sto se tice demokratije,doci ce vrijeme i Bosna ce nauciti sta je to,pogotovo odgovornost nekog politicara,jbga na zapadu cim ti nadju aferu ljudi podnose ostavke,to dole jos nije slucaj,al polako nauci ce.
- mO k3
#588 Re: IRAN
pa i ko tebefedor wrote:Ne vidim da li si spomenuo razloge zašto je loš lider!? Smeta ti možda diktatura!?? Eto u BiH imaš "demokratiju", i gdje se nalaziš!?romulirem wrote:E fedore dovedi ga kuci,garant poslije 3 minute ne bi smio ni a progovoriti u rodjenoj kuci,jos ako je u blizini kakav bager....![]()
![]()
Ni na mapi te nema!
- fedor
#589 Re: IRAN
zanimljivoŽenski Dr.Med wrote:pa i ko tebefedor wrote:Ne vidim da li si spomenuo razloge zašto je loš lider!? Smeta ti možda diktatura!?? Eto u BiH imaš "demokratiju", i gdje se nalaziš!?romulirem wrote:E fedore dovedi ga kuci,garant poslije 3 minute ne bi smio ni a progovoriti u rodjenoj kuci,jos ako je u blizini kakav bager....![]()
![]()
Ni na mapi te nema!
- fedor
#590 Re: IRAN
Ma ne znam, mislim da si stvorio pogrešnu sliku o čovjeku..romulirem wrote: Iskreno,cim ga vidis i ako bi mu dao okidac atomske u ruke,ode sve u helac.
-
romulirem
#591 Re: IRAN
Ma daaa,sjeti se Nede 
- fedor
#592 Re: IRAN
Pravi je lider! 
-
romulirem
#593 Re: IRAN
Ok fedore,sto se mene tice izljepi i njegove postere po sobi
-
Hadzi Lojo
#594 Re: IRAN
Zamarate se braco draga oko Irana, bolje obratite paznju sta ce u BiH biti. Suniti i Sije se tako vole kao pravoslavci i katolici na Balkanu. Zato ih zapadnjaci i jasu kao sansku kozu kad su glupo zadrti.
- fedor
#595 Re: IRAN
A šta će to biti u BiH? Ništa posebno se neće desiti, evo tako nam je stanje od rata pa sve do danas...Hadzi Lojo wrote:Zamarate se braco draga oko Irana, bolje obratite paznju sta ce u BiH biti. Suniti i Sije se tako vole kao pravoslavci i katolici na Balkanu. Zato ih zapadnjaci i jasu kao sansku kozu kad su glupo zadrti.
-
sindzerveza
#596 Re: IRAN
Predsjednik Irana Dr. Mahmud Ahmedinnedzad
-
sindzerveza
-
sindzerveza
#599 Re: IRAN
taj "Zloglasni" Ahmedinnedzad
http://www.youtube.com/watch?v=wn1oleWl ... re=related
slika vrijedi vise od 1000 rijeci.
-
MufljuzMali
#600 Re: IRAN
ne poredim nikoga, samo ti ukazujem na slabnost tvoje argumentacijesindzerveza wrote:taj "Zloglasni" Ahmedinnedzad