IRAN
- Dozer
#55976 Re: IRAN
@SaraFina Ma dobro, nije puno fulio. Zna se da je BiH na kraju razbucana da bi se muslimani getoizirali ovdje, u cemu je uveliko pomigao Alijin MM san.
S druge strane, dok je Kosovo vecincki muslimansko, Albanija je vise 50/50. Pri cemu Albanci nisu neki vjernici.
S druge strane, dok je Kosovo vecincki muslimansko, Albanija je vise 50/50. Pri cemu Albanci nisu neki vjernici.
Last edited by Dozer on 04/03/2026 12:38, edited 2 times in total.
- SaraFina
#55977 Re: IRAN
Ma sta mi naprica molim te. Da predhodno ovaj Izreal nije pocinio i jos cini genocid u Gazi, tvoje „kritike i natuknice“ imale bi smisla. A opce je poznato i kako „Ameri“ donose demokraciju“ i na ste Te zemlje lice nakon uvodjenja iste, Ovako su tvoje „kritike“ maloumne skroz.peca777 wrote: ↑04/03/2026 12:19Meni ste identicni, nema razlike od genocidasa i mulasa. Siljite i kobiva zauzimate strane u sukobima koji niti razumijemo, poznajemo, niti imamo bilo kakve konekcije.. Samo sto dijelimo istu vjeru kobiva se nesto sjebajemo i zauzimamo strane, a ustvari smo licemjeri i gori od prvopomenutih, koji su barem jasni i konkretni.
Mi ko neki policajcici, ali samo eto kada nam narativ ogovara da glumimo i zaboravljamo nase probleme.
Nek se porikaju izmedju sebe koliko hoce, sto se nas tice mi cemo zauzeti stranu jaceg.
Last edited by SaraFina on 04/03/2026 12:39, edited 1 time in total.
- SaraFina
#55978 Re: IRAN
To je strasno. I to znaci da Trump i svita oko njega ovo nije planirala nikako. I da su sokirani.moimoi wrote: ↑04/03/2026 12:11To je istina.SaraFina wrote: ↑04/03/2026 12:06Kaze Gandalf da je ovo prvi put u istoriji da je USA porucila svojim gradjanima da se „snalaze“. Nikad Se to nije dogodilo. A imali su more slicnih situacija. Diljem svijeta.moimoi wrote: ↑04/03/2026 12:03 Dovoljno da pratite saopstenja usa ambasada u datim zemljama da vam je jasno koliko su stvari ozbiljne.
Evo i uk poziva sve svoje gradjane na hitnu evakuaciju.
Iako su influenseri placeni ascare, da konstantno promovisu kako se osjecaju sigurno.. i kako se nix “ne desava”. Tacno ih treba kantom ledene vode politi.Budale.
Oni sto su recimo zaglavili u kataru sada mogu jedino kopnenim putem do saudije. A put do saudije prolazi pored usa baze koja je glavna meta
Aerodrom i dalje ne radi.
-
Timscho
#55979 Re: IRAN
E to je dio vođenja rata koje za koji nije odgovorna vojska nego vrh države i za to mora postojati plan i organizacija prije nego što se krene pucati. Ovi sa Trumpom to nisu u stanju. Evo npr. u aprilu 1992 Amerika je organizovala evakuaciju čak i našim ljudima koji su radili u američkoj biblioteci i njihovim familijama iz Sarajeva.SaraFina wrote: ↑04/03/2026 12:06Kaze Gandalf da je ovo prvi put u istoriji da je USA porucila svojim gradjanima da se „snalaze“. Nikad Se to nije dogodilo. A imali su more slicnih situacija. Diljem svijeta.moimoi wrote: ↑04/03/2026 12:03 Dovoljno da pratite saopstenja usa ambasada u datim zemljama da vam je jasno koliko su stvari ozbiljne.
Iako su influenseri placeni ascare, da konstantno promovisu kako se osjecaju sigurno.. i kako se nix “ne desava”. Tacno ih treba kantom ledene vode politi.Budale.
- SaraFina
#55980 Re: IRAN
Da.Timscho wrote: ↑04/03/2026 12:38E to je dio vođenja rata koje za koji nije odgovorna vojska nego vrh države i za to mora postojati plan i organizacija prije nego što se krene pucati. Ovi sa Trumpom to nisu u stanju. Evo npr. u aprilu 1992 Amerika je organizovala evakuaciju čak i našim ljudima koji su radili u američkoj biblioteci i njihovim familijama iz Sarajeva.SaraFina wrote: ↑04/03/2026 12:06Kaze Gandalf da je ovo prvi put u istoriji da je USA porucila svojim gradjanima da se „snalaze“. Nikad Se to nije dogodilo. A imali su more slicnih situacija. Diljem svijeta.moimoi wrote: ↑04/03/2026 12:03 Dovoljno da pratite saopstenja usa ambasada u datim zemljama da vam je jasno koliko su stvari ozbiljne.
Usli su grlom u jagode u ovo.
-
Timscho
#55981 Re: IRAN
Timscho wrote: ↑04/03/2026 12:38E to je dio vođenja rata za koji nije odgovorna vojska nego vrh države i za to mora postojati plan i organizacija prije nego što se krene pucati. Ovi sa Trumpom to nisu u stanju. Evo npr. u aprilu 1992 Amerika je organizovala evakuaciju čak i našim ljudima koji su radili u američkoj biblioteci i njihovim familijama iz Sarajeva.SaraFina wrote: ↑04/03/2026 12:06Kaze Gandalf da je ovo prvi put u istoriji da je USA porucila svojim gradjanima da se „snalaze“. Nikad Se to nije dogodilo. A imali su more slicnih situacija. Diljem svijeta.moimoi wrote: ↑04/03/2026 12:03 Dovoljno da pratite saopstenja usa ambasada u datim zemljama da vam je jasno koliko su stvari ozbiljne.
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#55983 Re: IRAN
Eto ti ces reci ko ce kako pisati, svi bi mi ovdje volili da Iran pobijedi, ali to da ce se Iran pozicionirati kao tezak nesalomljiv protivnik je samo pusta mašta (za nas realne). Niko tebi ne brani da se nadaš, nadaju se svi, ali jbg nije realno... Sad samo siljiti neku pricu da Amerika i Izrael padaju, ide dominacija, ha hu, nidje veze. Svi se radujemo pogodcima Irana po ovim cifutima i amerima, ali ne razumijem potrebu sebe dovoditi u nekakve zablude i izmisljati mitove o nesalomljivom Iranu, a jos vise ne vidim potrebu da kritikujes jer neko pise u pesimisticnom tonu, a ti sva optimisticna. Toliko su vojno i informaciono nadmocniji da samo vanzemaljci ili asteroid mogu sprijeciti totalni poraz Irana. Boli Amere kita za Iranom, ljudima, naftom i bilo kakvim resursima, ovo je akcija da se Iran vrati 30 godina unazad, da bi Amerika i Izrael nesmetano mogli eksploatisati ono sto su davno unistili. Takodjer, poorediti danasnju vojnu tehnologiju sa Irakom, Afganistanom, je smijesno, a i sa tom tehnologijom su samljeli koga su htjeli...SaraFina wrote: ↑04/03/2026 12:32
Nas 99% na temi zna tacno da Iran nece pobjediti i unistiti USA ili Izreal. Znaci, prvo kad mi sat zvoni da ustajem, ja gledam po internetu desavanja u toku noci. Ono sto se nadamo, a i ljudski je i realno da ce ih prisiliti ovim svojim udarima na podvijanje repa. I da proglase neku „Pirovu pobjedu“. Da se Iran ovim svim, poziocinira kao tezaki nesalomljiv protivnik za USA i Zidove.. je li ti to jasno? A i ostalim stovaocima lika i djela Bibija i Donalda?
Zbog svega sto sam ti napisala, nikome od nas ne trebaju tvoji apokalipticni izljevi „mudrosti i vojne strategije“.
Pa fino sjaši. To bi ti bilo najmudrije.
-
JovicSA
#55984 Re: IRAN
Samo primjetan je narativ kod pro cionističkih (Epstein-skih
) forumaša da kao "ta će iranske Rakete" a jedna od glavna 4 zahtjeva Epstein kolacije je da se Iranu oduzme raketni program koji su razvili. Toliko o tome koliko je neuspješan i zanemariv.
-
JovicSA
#55985 Re: IRAN
Što? Šta je tu fula? Osim što su cionisti opalili ćorak?GungodessMissFortune wrote: ↑04/03/2026 12:15Pa više ni naslove ne čitate ili je znanje engleskog nula. Sramotite se bezveze sa neznanjem.
-
A_A_AKCIJA
#55986 Re: IRAN
Ne samo da su zavalili građane, nego nisu ni evakuacije ambasada uradili i izvukli nepotrebno osoblje.SaraFina wrote: ↑04/03/2026 12:06Kaze Gandalf da je ovo prvi put u istoriji da je USA porucila svojim gradjanima da se „snalaze“. Nikad Se to nije dogodilo. A imali su more slicnih situacija. Diljem svijeta.moimoi wrote: ↑04/03/2026 12:03 Dovoljno da pratite saopstenja usa ambasada u datim zemljama da vam je jasno koliko su stvari ozbiljne.
Mislim da je Rubio odgovorio u stilu, nismo znali da će biti ovako zajebano
-
kinvart
#55987 Re: IRAN
Odličan post!lajkujMe wrote: ↑04/03/2026 12:11Itekako bi volio da Iran naudi ovim fasistima ali nece jer ne mogu.SaraFina wrote: ↑04/03/2026 11:58A sve kao pod krinkom neke brige za Iran. On bi volio jelte da Iranci nesto mogu. Ali nazalost su gotovi i donji vec. Potrosili su lansere. Dzaba Projektile. Nesposobni jbg nista ne pogadju. Koji mozdani driblinzi. Postenije bi bilo da dodje i kaze podrzavam zidove i vozdra. Nego ovi jeftini pokusaji unizavanja Iranaca.
Kina i Rusija se ko p*** sakrile ne pada im napamet pomoci.
Rusi da su htjeli mogli su poslati koji PVO i koji Iskander ali nisu
Kinezi su mogli poslati na desetine baterija modernog PVO ali nisu niti im pomazu obavjestajno.
Ameri i Europljani rutinski lete Awakse oko Rusije i hrane Ukrajinu target informacijama zasto to ne radi Kina za Iran?
Jer se boje!
Iran je ostavljen sam sebi da ih ovi vrate u kameno doba i ne samo da im niko ne zeli pomoci nego aktivno preko 10 zemalja ucestvuje u ovome i pomaze fasistima.
A onda imamo ovaj forum koji svrsava na lazne nade i objave. Bas me zanima za 10 dana stanje depresije na ovoj temi.
A ako bas hocete da znate moje licno uvjerenje.
S obzirom da smo muslimanska zemlja u grotlu Krscanske Europe koja je uveliko radikalizira zbog masovne imigracije iz pretezno Muslimanskih zemalja a krajnja desnica se suruje s nasim neprijateljima a to su Dodik i Covic i njihovi glavni vladari u Beogradu i Zagrebu a na to jos dodas radikalizaciju Bosnjaka i sve vece klicenje za Iran, Rusiju tj neprijatelje tih istih mislim da smo u procesu da ce nas uskoro smatrati nepozeljnim elementom na tlu europe.
Kosovo i Albanija to vide zajedno s njihovim narodom i svojevski se trude da ostanu na strani Europe i Amerike da ne bi za 10 godina nova Gaza bila u Pristini i Tirani.
Kako je krenulo mi cemo biti uskoro Gaza ako ovaj momentum mrznje prema Muslimanima nastavi ovako.
92-95 smo imali simpatije od Europljana i Amera a 2030 mozda mrznju prema nama i pomoc da nas se odstrani.
To bi usput receno bio 4 progon i genocid nad Bosnjacima u zadnjih 150 godina.
Tako da cu otvoreno reci, zaboli me k za Iran ako podrska njima znaci da ce moj narod biti izbrisan. Cisti interes s moje strane a i vama bi trebao biti najbitniji opstanak nas kao naroda i nase drzave pa makar to znacilo da 10 mil Iranaca mora umrijeti da bi BIH opstala.
Slažem se sa gotovo svim.
Jedino što mislim da je naše pitanje kako si ga baš naveo, davno počelo, puno prije ovog sukoba. I nažalost, iako je svijet bio svjestan u kom pravcu se ide, đavolje kolo dehumanizacije se ponovo pokrenulo.
Mislim da pitanje nije hoće li biti, već kada će biti sve ovo što si naveo za nas.
- Kinaski
#55988 Re: IRAN
DOSTA TE BGMlajkujMe wrote: ↑04/03/2026 12:11Itekako bi volio da Iran naudi ovim fasistima ali nece jer ne mogu.SaraFina wrote: ↑04/03/2026 11:58A sve kao pod krinkom neke brige za Iran. On bi volio jelte da Iranci nesto mogu. Ali nazalost su gotovi i donji vec. Potrosili su lansere. Dzaba Projektile. Nesposobni jbg nista ne pogadju. Koji mozdani driblinzi. Postenije bi bilo da dodje i kaze podrzavam zidove i vozdra. Nego ovi jeftini pokusaji unizavanja Iranaca.
Kina i Rusija se ko p*** sakrile ne pada im napamet pomoci.
Rusi da su htjeli mogli su poslati koji PVO i koji Iskander ali nisu
Kinezi su mogli poslati na desetine baterija modernog PVO ali nisu niti im pomazu obavjestajno.
Ameri i Europljani rutinski lete Awakse oko Rusije i hrane Ukrajinu target informacijama zasto to ne radi Kina za Iran?
Jer se boje!
Iran je ostavljen sam sebi da ih ovi vrate u kameno doba i ne samo da im niko ne zeli pomoci nego aktivno preko 10 zemalja ucestvuje u ovome i pomaze fasistima.
A onda imamo ovaj forum koji svrsava na lazne nade i objave. Bas me zanima za 10 dana stanje depresije na ovoj temi.
A ako bas hocete da znate moje licno uvjerenje.
S obzirom da smo muslimanska zemlja u grotlu Krscanske Europe koja je uveliko radikalizira zbog masovne imigracije iz pretezno Muslimanskih zemalja a krajnja desnica se suruje s nasim neprijateljima a to su Dodik i Covic i njihovi glavni vladari u Beogradu i Zagrebu a na to jos dodas radikalizaciju Bosnjaka i sve vece klicenje za Iran, Rusiju tj neprijatelje tih istih mislim da smo u procesu da ce nas uskoro smatrati nepozeljnim elementom na tlu europe.
Kosovo i Albanija to vide zajedno s njihovim narodom i svojevski se trude da ostanu na strani Europe i Amerike da ne bi za 10 godina nova Gaza bila u Pristini i Tirani.
Kako je krenulo mi cemo biti uskoro Gaza ako ovaj momentum mrznje prema Muslimanima nastavi ovako.
92-95 smo imali simpatije od Europljana i Amera a 2030 mozda mrznju prema nama i pomoc da nas se odstrani.
To bi usput receno bio 4 progon i genocid nad Bosnjacima u zadnjih 150 godina.
Tako da cu otvoreno reci, zaboli me k za Iran ako podrska njima znaci da ce moj narod biti izbrisan. Cisti interes s moje strane a i vama bi trebao biti najbitniji opstanak nas kao naroda i nase drzave pa makar to znacilo da 10 mil Iranaca mora umrijeti da bi BIH opstala.
- Čitalac
#55989 Re: IRAN
Turkiye says NATO defences have intercepted a ballistic missile launched from Iran before it entered Turkish airspace.
-
lajkujMe
#55990 Re: IRAN
Zabrani mi ako mozes
to sto cinjenice izlazem koje se tebi ne svidjaju ne znaci da mi mozes zabraniti pricati
a znam da bi to volio.
- SaraFina
#55991 Re: IRAN
Mnogo bi se rado ukljucujuci i Rubia ogradili od ovoga sto se desava. I krivnju pripisali iskljucivo Donaldu.A_A_AKCIJA wrote: ↑04/03/2026 12:46Ne samo da su zavalili građane, nego nisu ni evakuacije ambasada uradili i izvukli nepotrebno osoblje.SaraFina wrote: ↑04/03/2026 12:06Kaze Gandalf da je ovo prvi put u istoriji da je USA porucila svojim gradjanima da se „snalaze“. Nikad Se to nije dogodilo. A imali su more slicnih situacija. Diljem svijeta.moimoi wrote: ↑04/03/2026 12:03 Dovoljno da pratite saopstenja usa ambasada u datim zemljama da vam je jasno koliko su stvari ozbiljne.
Mislim da je Rubio odgovorio u stilu, nismo znali da će biti ovako zajebano![]()
- SaraFina
- Kinaski
-
geoxx
#55994 Re: IRAN
Ma ovo je ocigledno opci haos u komandi, nit se zna ko ispaljuje nit gdje treba ispaljivati.
Kontam od subote ici ce na bolje, a ono sve gore i gore.
-
A_A_AKCIJA
#55995 Re: IRAN
Opa, oboren avion kod Teherana, iskočila dva pilota.
Dakle, nije iranski
Dakle, nije iranski
-
lajkujMe
#55996 Re: IRAN
Iran je sad i Tursku povukao u rat
Sve vise se bacaju u provaliju.
Kako je krenulo puno bolje za njih bi bilo da su pristali na sve sto su Izrael i Trump trazili.
Ovako ce ovi opet dobiti ono sto zele i vise od onoga sto zele nakon sto desetine hiljada Iranaca bude ubijeno.
- JOINT_1921
#55997 Re: IRAN
Eto i taoca 
- dr_Evil
- JOINT_1921
#55999 Re: IRAN
Nisu mogli izbjeci rat ama bas nicim, osim da odmah kapituliraju, predaju sve rakete i lansere, uranijum i sagnu im se pride...lajkujMe wrote: ↑04/03/2026 12:53 Iran je sad i Tursku povukao u rat![]()
Sve vise se bacaju u provaliju.
Kako je krenulo puno bolje za njih bi bilo da su pristali na sve sto su Izrael i Trump trazili.
Ovako ce ovi opet dobiti ono sto zele i vise od onoga sto zele nakon sto desetine hiljada Iranaca bude ubijeno.
- Danguba
#56000 Re: IRAN
Nadam se da si svrsio i da su gace puneJOINT_1921 wrote: ↑04/03/2026 12:44Eto ti ces reci ko ce kako pisati, svi bi mi ovdje volili da Iran pobijedi, ali to da ce se Iran pozicionirati kao tezak nesalomljiv protivnik je samo pusta mašta (za nas realne). Niko tebi ne brani da se nadaš, nadaju se svi, ali jbg nije realno... Sad samo siljiti neku pricu da Amerika i Izrael padaju, ide dominacija, ha hu, nidje veze. Svi se radujemo pogodcima Irana po ovim cifutima i amerima, ali ne razumijem potrebu sebe dovoditi u nekakve zablude i izmisljati mitove o nesalomljivom Iranu, a jos vise ne vidim potrebu da kritikujes jer neko pise u pesimisticnom tonu, a ti sva optimisticna. Toliko su vojno i informaciono nadmocniji da samo vanzemaljci ili asteroid mogu sprijeciti totalni poraz Irana. Boli Amere kita za Iranom, ljudima, naftom i bilo kakvim resursima, ovo je akcija da se Iran vrati 30 godina unazad, da bi Amerika i Izrael nesmetano mogli eksploatisati ono sto su davno unistili. Takodjer, poorediti danasnju vojnu tehnologiju sa Irakom, Afganistanom, je smijesno, a i sa tom tehnologijom su samljeli koga su htjeli...SaraFina wrote: ↑04/03/2026 12:32
Nas 99% na temi zna tacno da Iran nece pobjediti i unistiti USA ili Izreal. Znaci, prvo kad mi sat zvoni da ustajem, ja gledam po internetu desavanja u toku noci. Ono sto se nadamo, a i ljudski je i realno da ce ih prisiliti ovim svojim udarima na podvijanje repa. I da proglase neku „Pirovu pobjedu“. Da se Iran ovim svim, poziocinira kao tezaki nesalomljiv protivnik za USA i Zidove.. je li ti to jasno? A i ostalim stovaocima lika i djela Bibija i Donalda?
Zbog svega sto sam ti napisala, nikome od nas ne trebaju tvoji apokalipticni izljevi „mudrosti i vojne strategije“.
Pa fino sjaši. To bi ti bilo najmudrije.
Ne bije boj otuzje nego srce u junaka
Amerika i cionisti se malo zaigrali ali ce to i platiti