IRAN

Post Reply
Bedanec

#5551 Re: IRAN

Post by Bedanec »

Challenger__ wrote:
Bedanec wrote: Mora biti da smatras da je to za dobrobit gradjana ovih drzava, u cilju uvodjenja islamske "demokratije".
"Jao,jao,jao",

ja sam ti već odgovorio, scroll back. Demokraturu po mjeri Al-kaide instalitaju SAD, a ne Iran.
Pa koji je bio odgovor na pitanje o iranskom intervencionizmu u zemljama regiona (a i sire)? Da ga nema?
Aj aj aj. nije valjda da nisi nista nasao na ruskoj televiziji ili na drzavnoj TV stanici iz Irana o ovome.
Challenger__

#5552 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Bedanec wrote:Pa koji je bio odgovor na pitanje o iranskom intervencionizmu u zemljama regiona (a i sire)? Da ga nema? Aj aj aj. nije valjda da nisi nista nasao na ruskoj televiziji ili na drzavnoj TV stanici iz Irana o ovome.
"Not a single source from my notes..." ni jedan jedini izvor koji sam postavio nije iz iranskih ili ruskih izvora. Pošto si maliciozan, imaš mahanje, a ne odgovor. "Aj aj aj".

Have a nice day.
Bedanec

#5553 Re: IRAN

Post by Bedanec »

Challenger__ wrote:
Bedanec wrote:Pa koji je bio odgovor na pitanje o iranskom intervencionizmu u zemljama regiona (a i sire)? Da ga nema? Aj aj aj. nije valjda da nisi nista nasao na ruskoj televiziji ili na drzavnoj TV stanici iz Irana o ovome.
"Not a single source from my notes..." ni jedan jedini izvor koji sam postavio nije iz iranskih ili ruskih izvora. Pošto si maliciozan, imaš mahanje, a ne odgovor.

Have a nice day.
Ovo ti je bas zgodno upalo.
Koga briga za sustinu, vazna je forma.
Evo opet, bez navodjenja izvora informacija:
Pa koji je bio odgovor na pitanje o iranskom intervencionizmu u zemljama regiona (a i sire)? Da ga nema?
majoneza

#5554 Re: IRAN

Post by majoneza »

Jeza izgleda ne moze ni izrael niti iran.
Ali malo vise ne moze iran :-)
Zdravo Jakove.

Jeste li culi pjesmicu od njemackog pisca :-) ...nobelovca :shock:.pjesnika,tica :D
Covjek gura ne vadi :D
Iranu nesmije niko ni PRIKUCIT :lol: a kamo li da ga napadne.
Nemam nista sa njima,ali volim hrabre ljude.
Gubi se moc okupacije irana,sirija jos nije pala :skoljka:
Znaci :dance:
Nije to irak :lol: za dva dana usetati se i gotovo.
Lahko je natanjahicu pricati :D :lol: nece njegov sin u borbeni avion :oops:
A ni zet bogu mi :lol:
Vec ovi jadnici sto nemaju nigdje nikoga,pa sta fali neka pokusaju :cry:
Ja to ovako seljacki komentarisem.
X2 na iran :D
Opcije druge nema :D
simpozijum delirijum

#5555 Re: IRAN

Post by simpozijum delirijum »

Bedanec wrote:
Challenger__ wrote:
"Not a single source from my notes..." ni jedan jedini izvor koji sam postavio nije iz iranskih ili ruskih izvora. Pošto si maliciozan, imaš mahanje, a ne odgovor.

Have a nice day.
Evo opet, bez navodjenja izvora informacija:
Iran naravno ima uticaj u regionu , ali je apsolutno neuporedivo sa 'humanitarnim " i ostalim intervencijama zapadnih sila
niti Rusiji ili Kinu zajedno ne mozemo staviti pod znak jednakosti sa teskim zlocinima NATO i USA krvoloka ( mada i oni ubijaju civile u svojim nemirnim pokrajinama )
od 2001 ( tacnije 9/11 ) do danas a stavio sam vec mnogo puta linkove kao potvrdu, od bombardera i krstarecih projektila i "specijalnih operacija " odreda smrti NATO i USA stradalo je po skromnoj ocjeni;
oko 2 miliona ljudi !
Oni su ti koji unose nestabilnost i vrse intervencije trenutno ako racunamo i Siriju u oko 8 drzava
uz ogromne patnje civilnoga stanovnistva
mozemo raspravljati do beskraja "ko je kriv " ali je samo dovoljno pogledati vijesti i izvjestaje o vojnim operacijama i kolika je vojna mashinerija zapada i koliko trupa i ratne tehnike je angazovano u ubijanju i okupacijama u vise drzava sirom planete
Challenger__

#5556 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

OK. Odgovoriću ti.
Suština je u sljedećem: kritički se postavljaš prema "islamskoj demokratiji" a previđaš da demokraturu (diktaturu) koju kritikuješ instaliraju SAD (Afganistan, Tunis, Libija, Egipat, Sirija...) a ne Iran.
Mislim da je neuporedivo primjereniji termin "uplitanje", "prisutnost" a ne intervencionizam, on je svojstven nekom drugom. Da se razumijemo, ovde nije referendum za i protiv režima u Iranu, niti za i protiv njihovog uplitanja, kako u regiji "a i šire". Možemo mrziti sopstvene punice, ali nemamo pravo da ih ubijamo. Isto tako ne može biti protivpravne (bez mandata SB UN) vojne intervencije na Iran, a da ne dobije status kriminalnog akta.

Ni manje, ni više.
Bedanec

#5557 Re: IRAN

Post by Bedanec »

Challenger__ wrote:
OK. Odgovoriću ti.
Suština je u sljedećem: kritički se postavljaš prema "islamskoj demokratiji" a previđaš da demokraturu (diktaturu) koju kritikuješ instaliraju SAD (Afganistan, Tunis, Libija, Egipat, Sirija...) a ne Iran.
Mislim da je neuporedivo primjereniji termin "uplitanje", "prisutnost" a ne intervencionizam, on je svojstven nekom drugom. Da se razumijemo, ovde nije referendum za i protiv režima u Iranu, niti za i protiv njihovog uplitanja, kako u regiji "a i šire". Možemo mrziti sopstvene punice, ali nemamo pravo da ih ubijamo. Isto tako ne može biti protivpravne (bez mandata SB UN) vojne intervencije na Iran, a da ne dobije status kriminalnog akta.

Ni manje, ni više.
Ma sta mi kazes. Ovo je "prisutnost" a ono je "imperijalizam".

Iranci idu na godisnju u Liban i jedu skampe, a Ameri ubijaju stare babe.

Ja bih im predlozio da uzmu par kurseva iz spijunaze.
jeza u ledja

#5558 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Challenger__ wrote:Mislim da je neuporedivo primjereniji termin "uplitanje", "prisutnost" a ne intervencionizam, on je svojstven nekom drugom.
Je li to cijeli odgovor?
Pita te covjek sta TI mislis o tom uplitanju? Nazovi ga kako hoces. Dobro? Lose? Ne zanima te?
Bedanec

#5559 Re: IRAN

Post by Bedanec »

Challenger__ wrote:
OK. Odgovoriću ti.

Ni manje, ni više.
Ustvari, kad bolje razmislim, ovaj mi se termin "prisutnost" vrlo svidja.

Sta sve ziv covjek moze tu utrpat. Od "prisutnosti" Srbije u BH, do Kine u Tajvanu ili Rusije u Gruziji.

Samo nek smo prisutni.
Bedanec

#5560 Re: IRAN

Post by Bedanec »

Challenger__ wrote:Isto tako ne može biti protivpravne (bez mandata SB UN) vojne intervencije na Iran
A kao s mandatom je OK.
Chalenger, ubi me od smijeha,

Znas li ti ista o UN, o mandatima, istoriji, zasto je uspostavljena UN, ko vlada, i ko je postuje.

Pricamo rado kad malo vise saznas.
vodoprovodčik

#5561 Re: IRAN

Post by vodoprovodčik »

Iranski imperijalizam :lol: :lol: :lol: genijalno, oduševljen sam.
valjuga

#5562 Re: IRAN

Post by valjuga »

majoneza wrote:Jeza izgleda ne moze ni izrael niti iran.
Ali malo vise ne moze iran :-)
Zdravo Jakove.

Jeste li culi pjesmicu od njemackog pisca :-) ...nobelovca :shock:.pjesnika,tica :D
Covjek gura ne vadi :D
Iranu nesmije niko ni PRIKUCIT :lol: a kamo li da ga napadne.
Nemam nista sa njima,ali volim hrabre ljude.
Gubi se moc okupacije irana,sirija jos nije pala :skoljka:
Znaci :dance:
Nije to irak :lol: za dva dana usetati se i gotovo.
Lahko je natanjahicu pricati :D :lol: nece njegov sin u borbeni avion :oops:
A ni zet bogu mi :lol:
Vec ovi jadnici sto nemaju nigdje nikoga,pa sta fali neka pokusaju :cry:
Ja to ovako seljacki komentarisem.
X2 na iran :D
Opcije druge nema :D
Jašta,tako je Iran rasturo Irak ono davno. :run: :lol:
Bedanec

#5563 Re: IRAN

Post by Bedanec »

vodoprovodčik wrote:Iranski imperijalizam :lol: :lol: :lol: genijalno, oduševljen sam.
Nisi cuo za Perziju, Darija, Aleksandra Makedonskog? Nikad nije kasno za kajanje.

Zans onaj stari:
Pitalo Amerikanca sta je: biznis-men
Engleza: dzentl-men
Muju: Nepis-men.

Ako mislis da Iran nema prstuju upetljanih okolokole onda si stvarno nepis-men.
vodoprovodčik

#5564 Re: IRAN

Post by vodoprovodčik »

Bedanec wrote:
vodoprovodčik wrote:Iranski imperijalizam :lol: :lol: :lol: genijalno, oduševljen sam.
Nikad nije kasno za kajanje.

Zans onaj stari:

Humor na nivou bosanskih serija-komedija. :lol:
ueptljani prsti=imperijalizam :lol:
Uozbilji se momčino ;-)
Nisi cuo za Perziju, Darija, Aleksandra Makedonskog?
što se tiče ovoga što si naknadno dodao, moj je odgovor je: Upoznat sam sa tim dijelom historije, i šta sad?
Bedanec

#5565 Re: IRAN

Post by Bedanec »

vodoprovodčik wrote:
Bedanec wrote:
Nikad nije kasno za kajanje.

Zans onaj stari:

Uozbilji se momčino ;-)
Pa hajde objasni.
Ovdje vriste kako je Zapad kriv za nilione mrtvih.
Od tih miliona dobri muslimani sije i suniti su zasluzni za bar 90% , a dobar dio otpada na samoubilcke raznesotine.
Onog trenutka kad NATO ode, nastupice krvoprolice za koje ce neznalice opet optuziti demokratiju.

Sta mozes, nije zvaka za seljaka.
vodoprovodčik

#5566 Re: IRAN

Post by vodoprovodčik »

Bedanec wrote:
vodoprovodčik wrote:
Bedanec wrote: Nikad nije kasno za kajanje.

Zans onaj stari:

Uozbilji se momčino ;-)
Pa hajde objasni.
Od tih miliona dobri muslimani sije i suniti su zasluzni za bar 90% , a dobar dio otpada na samoubilcke raznesotine.
Onog trenutka kad NATO ode, nastupice krvoprolice za koje ce neznalice opet optuziti demokratiju.

Nadam se da će moderacija reagovati na ovaj primitivizam.

Šta, trebam ti objašnjavat šta je imperijalizam i zašto iran nije imperija? :-) To je elementarno znanje čovječe.
Richard Wagner

#5567 Re: IRAN

Post by Richard Wagner »

objasni čovjeku
jeza u ledja

#5568 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Bedanec wrote:Pa hajde objasni.
To ti je djelo britanskih obavjestajnih sluzbi, MI6, CIA, Mossad, te AlKajde koju je u stvari stvorio i kojom upravlja Izrael. Svo zlo ovog svijeta se urotilo protiv miroljubivog, rodoljubivog, ljubozovnog Irana.
jeza u ledja

#5569 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

vodoprovodčik wrote:
Primitivizam nazivati plemena seljacima?

Mislim da obavezno trebas prijaviti post.
vodoprovodčik

#5570 Re: IRAN

Post by vodoprovodčik »

jeza u ledja wrote:
vodoprovodčik wrote:
Primitivizam nazivati plemena seljacima?

ne znam kako se to radi, nepis-men sam. :dance:
vodoprovodčik

#5571 Re: IRAN

Post by vodoprovodčik »

jeza u ledja wrote:
Bedanec wrote:Pa hajde objasni.
To ti je djelo britanskih obavjestajnih sluzbi, MI6, CIA, Mossad, te AlKajde koju je u stvari stvorio i kojom upravlja Izrael. Svo zlo ovog svijeta se urotilo protiv miroljubivog, rodoljubivog, ljubozovnog Irana.
Za sve su krive šije, Ahmedinedžadovi plačenici u Iraku koji ometaju američku implementaciju demokratije i mira u Iraku. Svo zlo svijeta se urotilo protiv američke težnje da svijetom zavlada demokratija.
jeza u ledja

#5572 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

vodoprovodčik wrote:
jeza u ledja wrote:Primitivizam nazivati plemena seljacima?

ne znam kako se to radi, nepis-men sam. :dance:
ok
Man of steel

#5573 Re: IRAN

Post by Man of steel »

Kako perfidan i jadan pokušaj da se iranski utcaj na okolne zemlje izjednači sa otvorenim američkim imperijalizmom i fašizmom koji je ogodio čitavu zemaljsku kuglu.

@bedanec, da nisi iz Amerike?
Richard Wagner

#5574 Re: IRAN

Post by Richard Wagner »

ni amerikanci ni israelci neće imati igrača kakav je bio mehdi mahdavikija, nije cionizam za fusbala!
jeza u ledja

#5575 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Man of steel wrote:Kako perfidan i jadan pokušaj da se iranski utcaj na okolne zemlje izjednači sa otvorenim američkim imperijalizmom
Svako u okviru svojih mogucnosti.
Richard Wagner wrote:ni amerikanci ni israelci neće imati igrača kakav je bio mehdi mahdavikija, nije cionizam za fusbala!
I za ovo vrijedi ista konstatacija. :D
Post Reply