IRAN

Post Reply
jeza u ledja

#5151 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

zahvalan wrote: U Americi vazi sistem imas Kes nemozes biti Osudjen dozivotno

Primjer O. J simpson i Snoop Dogg :-D

i jos mnogi za koje mi ne znamo

Takav falican sistem vazi svugdje, samo negdje je vise ocit nego negdje drugo.
severin

#5152 Re: IRAN

Post by severin »

zna li iko o paktu izmedju irana i sirije ? vajda je caka ko bude napadnut da mu ovaj drugi priskoci u pomoc? to sam cuo od jednoga sirijca..vajda sad kad je bilo tamo sranje iranci pomagali siriji slali svoje brodove prema siriji
severin

#5153 Re: IRAN

Post by severin »

a kako kaze isto valjda je turska pripretila siriji to sto radi svom narodu i odma se oglasio iranski neki general da ce braniti siriju ako napadnu i kaze da su pofatali dosta francuskih placenika od strane saudijske arabije ogromne vajda pare daju saudijci...
bosanski.tornjak

#5154 Re: IRAN

Post by bosanski.tornjak »

Vratise se sa kahve Obama i onaj jevrejko.Jevrejko bi da se igra rata al Obama nije siguran dal treba da napadne.
Izrael ima "snage" samo za jedan vazdusni napad i ne moze u jednom napadu da srusi nuklearni pogon u Iranu i odmah nakon ispaljivanja tih nekih raketa (nisam zapamtio tacan naziv) avioni se moraju vratiti nazad da brane "svoju zemlju" od protunapada Irana.Moraju preletjeti 1600Km da bi stigli do cilja pa imaju problem i sa tankanjem goriva u zraku i traze od Amera neke posebne rakete koje probijaju bunkere u zemlji.A digo se i plavo-bijeli lobi u Americi protiv Obame i finansiraju ovog Obaminog protu kandidata.

Ukratko zadnji info sa dnevnika :D
mO k3

#5155 Re: IRAN

Post by mO k3 »

bosanski.tornjak wrote:Vratise se sa kahve Obama i onaj jevrejko.Jevrejko bi da se igra rata al Obama nije siguran dal treba da napadne.
Izrael ima "snage" samo za jedan vazdusni napad i ne moze u jednom napadu da srusi nuklearni pogon u Iranu i odmah nakon ispaljivanja tih nekih raketa (nisam zapamtio tacan naziv) avioni se moraju vratiti nazad da brane "svoju zemlju" od protunapada Irana.Moraju preletjeti 1600Km da bi stigli do cilja pa imaju problem i sa tankanjem goriva u zraku i traze od Amera neke posebne rakete koje probijaju bunkere u zemlji.A digo se i plavo-bijeli lobi u Americi protiv Obame i finansiraju ovog Obaminog protu kandidata.

Ukratko zadnji info sa dnevnika :D
pa zar nisu dobili 60 "tih" raketa od amera??
bosanski.tornjak

#5156 Re: IRAN

Post by bosanski.tornjak »

Ma jok.Mozda su im dali neke druge rakete al ove nisu sigurno.
kiky

#5157 Re: IRAN

Post by kiky »

meni se čini da je iran ozbiljno shvatio prijetnje i da je skonto da je bolje da sarađuje ...
pustiče inspektore u te neke podzemne bunkere i nastavit če pregovore sa eu, iaea ili skim več još treba ...
samo pamet u glavu ...
cynemes

#5158 Re: IRAN

Post by cynemes »

ne kontam kako Iran nema nuklearke ? suradjuju s Rusima cijelo vrijeme, cudo im ovi ne proture jednu, dvije
liberty02

#5159 Re: IRAN

Post by liberty02 »

cynemes wrote:ne kontam kako Iran nema nuklearke ? suradjuju s Rusima cijelo vrijeme, cudo im ovi ne proture jednu, dvije
ma imaju oni i vise toga samo se ne smije javno reci.. ko to ima hrabrosti da pogleda rusima ili kinezima u gepek? :D
amoninan

#5160 Re: IRAN

Post by amoninan »

kiky wrote:meni se čini da je iran ozbiljno shvatio prijetnje i da je skonto da je bolje da sarađuje ...
pustiče inspektore u te neke podzemne bunkere i nastavit če pregovore sa eu, iaea ili skim več još treba ...
samo pamet u glavu ...
Pa, ništa novo. Nikad nisu ni odbili razgovore.
I sve ovo malo veze ima s mogućim izraelskim napadom, koaliciju koja je trenutno tamo na vlasti ne zanimaju nikakva izcjevšća IAEA...ustvari, zanimaju tamam onoliko koliko su Busha izvješća iste agencije zanimala kad ej Irak u pitanju.
To znaju i Iranci, no ipak u slučaju napada bitno je da imaju neke argumente na svojoj strani radi percepcije napada u svjetskoj javnosti..
liberty02

#5161 Re: IRAN

Post by liberty02 »

treba malo realan biti i vidit ocima da se vrsi velika desinformacija protiv irana.
sad je sve pitanje koliko je duh spreman da se bori protiv toga.
amoninan

#5162 Re: IRAN

Post by amoninan »

liberty02 wrote:treba malo realan biti i vidit ocima da se vrsi velika desinformacija protiv irana.
Pa naravno da vrši.
Al Jazeerin Listening Post je tome posvetio nekoliko emisija, skidajući do gaća narative US i drugih medija o Iranu.
liberty02

#5163 Re: IRAN

Post by liberty02 »

amoninan wrote:
liberty02 wrote:treba malo realan biti i vidit ocima da se vrsi velika desinformacija protiv irana.
Pa naravno da vrši.
Al Jazeerin Listening Post je tome posvetio nekoliko emisija, skidajući do gaća narative US i drugih medija o Iranu.
al- jazeera je isto propaganda cista koja se placa iz bahraina. a kako znamo bahrain je ucestovao i u libiji.. a na kojoj strani bahrain stoji zna se ;)
kuvajt, saudijska arabija itd. sve su to drzave koje su protiv irana.
amoninan

#5164 Re: IRAN

Post by amoninan »

liberty02 wrote:
amoninan wrote:
Pa naravno da vrši.
al- jazeera je isto propaganda cista koja se placa iz bahraina. a kako znamo bahrain je ucestovao i u libiji.. a na kojoj strani bahrain stoji zna se ;)
:D

Takva, kakva je, najbolji je iranski medijski agent u globalnoj medijskoj mreži.
Jedini su doveli u pitanje posljednji izvještaj IAEA u prime time-u, jedini su posvetili također u prime timeu atentatima iranskih zvaničnika, jedini su doveli u pitanje tobožnu zavjeru o ubistvu saudjskog ambasadora i analizirali odnos u US medijma naspram ta dva slučaja itd, itd... Apsolutno nijedna talk esmisija o Iranu ne porđe bez učešće barem jednog gosta iz Teherena koji ćče iznijeti svoju stranu priče. itd. itd..

Eh, sad, što nisu ostali nijemi i na iranske zločine protiv vlastitog naroda u toku demonstracija je druga stvar.

Bahrein nema veze s AJE. I kad ga već spominješ, ima najmanje 20ak emisija o ustanku u Bahreinu i pokolju koji se tamo dešava.
liberty02

#5165 Re: IRAN

Post by liberty02 »

@amoninan

uvjek ide ona taktika, zakuhaj pa vladaj.
amoninan

#5166 Re: IRAN

Post by amoninan »

liberty02 wrote:@amoninan

Mislim da si malo previše paranoičan :)

KAd već govorimo o propagandi, ni Iran en ostaje dužan. Ali nemaju kapacitete za ravnopravnu borbu na tom polju. Iranski pokušaj PRESSTV je šega od televizije, kao i njihov ruski parnter RT.
liberty02

#5167 Re: IRAN

Post by liberty02 »

amoninan wrote:
liberty02 wrote:@amoninan

Mislim da si malo previše paranoičan :)

KAd već govorimo o propagandi, ni Iran en ostaje dužan. Ali nemaju kapacitete za ravnopravnu borbu na tom polju. Iranski pokušaj PRESSTV je šega od televizije, kao i njihov ruski parnter RT.
naravno da ni iranska propaganda nije cista.. daleko od toga.
nisam paranoican uopste, nebrini.. vec mi ide na zivce ta negativnost protiv irana.
u zadnjih 10 godina nisam nista nesto fino cuo od njiha.. i to je za moj pojam cisti prezobrazluk.
zahvalan

#5168 Re: IRAN

Post by zahvalan »

Procitah da Obama Optuzuje iranskog Generala i jos ga nazivaju Kraljem Narkotika :lol: :lol: :lol:

Znaci ne mogu da vjerujem Sta rade izraelci s Amerima

Raspolazu s njihovom Vojskom i salju Americku djecu da Ginu sve zarad Genocidne Tvorevine Izrael

Mozda ovako pokusavau Sakriti Genocid nad Palestincima koji se vrsi svakodnevno :D

Nadam se da ce Amerika otjerati Izrael u PM
zemo_online

#5169 Re: IRAN

Post by zemo_online »

ja se pitam sta ako i bombarduju iran i sta nakon toga? kako ce znati da su postigli cilj?
nakon toga moglo bi da dodje i do koalicije sa rujama ili kinezima sto jos vise komplikuje situaciju.
bombardovanje iz zraka ne znaci vojnu pobjedu.
zahvalan

#5170 Re: IRAN

Post by zahvalan »

test01 wrote:ja se pitam sta ako i bombarduju iran i sta nakon toga? kako ce znati da su postigli cilj?
nakon toga moglo bi da dodje i do koalicije sa rujama ili kinezima sto jos vise komplikuje situaciju.
bombardovanje iz zraka ne znaci vojnu pobjedu.

Meni zao sto ce u svemu Na**bati Amerika a mnogo Ratova su izazvali Francuska i Velika Britanija preko Nato-a

Jedan Cikica mi pricao (a bio u Iraku) da Amerikanci kada ratuju u Iraku ratuju u svim zonama dok Britanci Ratuju tamo gdje ima nafte ili nekig drugih Vrijednih Stvari

Tako da :-) :(

Haj budi Pametan vise,igra je Mnogo komplikovanija nego sto se cini
Halcyon

#5171 Re: IRAN

Post by Halcyon »

Amerikanci, Britanci, Francuzi, Izraelci... Ista go..., razlike u nijansama.
Vares City

#5172 Re: IRAN

Post by Vares City »

Halcyon wrote:Amerikanci, Britanci, Francuzi, Izraelci... Ista go..., razlike u nijansama.
:thumbup:
asurbanipal

#5173 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

kiky wrote:meni se čini da je iran ozbiljno shvatio prijetnje i da je skonto da je bolje da sarađuje ...
samo pamet u glavu ...
Prije bih rekao da su se ovi drugi ukakili...
jefferson

#5174 Re: IRAN

Post by jefferson »

asurbanipal wrote:
samo pamet u glavu ...
Prije bih rekao da su se ovi drugi ukakili...
Mozel bolje od ovog :lol:
Enofazni števec

#5175 Re: IRAN

Post by Enofazni števec »

Evo kroz komediju sta se zapravo desava :D

Vrijedi pogledati

http://www.thedailyshow.com/watch/tue-m ... f-warcraft
Post Reply