IRAN

Post Reply
simpozijum delirijum

#501 Re: IRAN

Post by simpozijum delirijum »

ja sada stvarno citajuci ovih par komentara ne znam ko je fanatik i kome je pomucen razum mrznjom :-)
dzaba ja stavljam i video i linkove , mislim stvarno OK !
pa eto bacite par nuklearnih na Teheran , istrijebite Palestince usput srokajte i Venecuelu i Kubu i bit ce svjetski mir
ah da ! zaboravio sam i Koreju (sjevernu ) i njih treba istrijebiti
Iracane su vec dobrano prorijedili i sada u Afganistanu rade punom parom ne stede municiju
rjesen problem
to ce vas uciniti sretnim ?
zonbirile

#502 Re: IRAN

Post by zonbirile »

simpozijum delirijum wrote:ja sada stvarno citajuci ovih par komentara ne znam ko je fanatik i kome je pomucen razum mrznjom :-)
pa eto bacite par nuklearnih na Teheran , istrijebite Palestince usput srokajte i Venecuelu i Kubu i bit ce svjetski mir
Iracane su vec dobrano prorijedili i sada u Afganistanu rade punom parom ne stede municiju
rjesen problem
----------------------------------------------
skojevac,preli smo na HDI index,daj ba usaglasi sa sinđirvezom,ispadate smiješni.Auditorijum ne zna kako dođoste do plate od 4000$ mjesečno.Ne stidite se naravno,rečeno vam.Pa znaš li ti koje su gluposti valjali Rusi,drugim komunistima.U Rusiji su uzgajili ovce,kojima sjeku repove od 5kg mesa i one i dalje rastu i novi rep.A krompir sadili u rupe od 1m3,a dobijali tonu krompira.Razvalili ih fanatici ,ala Krleža,Štajnic i ostsli i zamalo ne izgubiše glavu.Zato pređi sa 4000$ na realne i istinite 300$ i budi sretan da ipak nisi tamo.
simpozijum delirijum

#503 Re: IRAN

zonbirile wrote:
simpozijum delirijum wrote:ja sada stvarno citajuci ovih par komentara ne znam ko je fanatik i kome je pomucen razum mrznjom :-)
rjesen problem
skojevac,preli smo na HDI index,daj ba usaglasi sa sinđirvezom,ispadate smiješni.Auditorijum ne zna kako dođoste do plate od 4000$ mjesečno.Ne stidite se naravno,rečeno vam.Pa znaš li ti koje su gluposti valjali Rusi,drugim komunistima.U Rusiji su uzgajili ovce,kojima sjeku repove od 5kg mesa i one i dalje rastu i novi rep.A krompir sadili u rupe od 1m3,a dobijali tonu krompira.Razvalili ih fanatici ,ala Krleža,Štajnic i ostsli i zamalo ne izgubiše glavu.Zato pređi sa 4000$ na realne i istinite 300$ i budi sretan da ipak nisi tamo.
dodjosmo i do Rusije sada , i radije cu biti Skojevac nego neonacist
zonbirile

#504 Re: IRAN

Post by zonbirile »

HDI i plata,skojevac,pričaj o tome.
simpozijum delirijum

#505 Re: IRAN

zonbirile wrote:HDI i plata,skojevac,pričaj o tome.
ukinuti im embargo , skinuti sankcije ,prestati sa vojnim prijetnjama te sabotazama i diverzijama , zapoceti normalne pregovore i imat ce Iranci i normalnu platu i sredit ce sebi zivot onako kako oni zele
zonbirile

#506 Re: IRAN

Post by zonbirile »

ne,ne zašto lažete i šta je HDI,sem pežoovog dizela.Šta je @sinđirveza morao lično u komitet,po 2 Tasima zato što laže i zajebaje "vašu" stvar.
simpozijum delirijum

#507 Re: IRAN

zonbirile wrote:ne,ne zašto lažete i šta je HDI,sem pežoovog dizela.Šta je @sinđirveza morao lično u komitet,po 2 Tasima zato što laže i zajebaje "vašu" stvar.
'nasa" stvar je da normalni ljudi a ne fanatici zele mir i pravdu
nisam ekonomista i ti podaci su valjda tacni sta ja znam ...
i naravno ako pukne po Iranu ja ne zelim placati galon benzina 20 $ a u BiH ce biti 40-50 maraka litra
i da ne ponavljam ; zna se ko je najveci agresor na planeti i ko zeli jos jedan mozda zadnji rat za ovu planetu
to su cinjenice
i plus strahovati hoce li nuklearka iz Rusije ili Kine trehnuti u blizini ili bar auto-bomba
kontas sada ?
simpozijum delirijum

#508 Re: IRAN

zonbirile wrote:ne,ne zašto lažete i šta je HDI,sem pežoovog dizela.Šta je @sinđirveza morao lično u komitet,po 2 Tasima zato što laže i zajebaje "vašu" stvar.
nisam ekonomista sta ja znam valjda je to tacno ali nije to bitno
Iran je vise puta ponudio pregovore i dijalog ali Amerikanci nece i bog !
ja ne zelim da placam 20 % galon benzina a u Evropi ce biti bar 20 eura litra
plus strahovati od nuklearki ispaljenih iz Rusije i Kine kada pukne po Iranu a znamo ko je najagresivnija drzava na planeti konstatno u ratu
apreusi

#509 Re: IRAN

Post by apreusi »

Upoznajte IRAN :thumbup:

romulirem

#510 Re: IRAN

Post by romulirem »

zonbirile wrote:
rjesen problem
Svaka cast ovde su pojedinci bas ko oni nekadasnji komunisticki fanatici koju su vjerovali da je u Rusiji sve bolje i vece,samo su sada promjenili farbu,ali SKOJ je ostao :thumbup:
romulirem

#511 Re: IRAN

Post by romulirem »

apreusi wrote:Upoznajte IRAN :thumbup:

Iran jeste lijepa zemlja,al joj ne valja rezim.
simpozijum delirijum

#512 Re: IRAN

Svaka cast ovde su pojedinci bas ko oni nekadasnji komunisticki fanatici koju su vjerovali da je u Rusiji sve bolje i vece,samo su sada promjenili farbu,ali SKOJ je ostao
romulirem@ i tebi kazem isto sto i 'zonbirilu"
radije cu biti Skojevac nego neonacista
davno sam otvorio temu o propasti neoliberalnoga kapitalizma pa mozemo tamo raspravljati o komunizmu , socijalizmui tako dalje
totalno odlazite u nebuloze fakat :-)
MufljuzMali

#513 Re: IRAN

Post by MufljuzMali »

simpozijum delirijum wrote: OK ! izvinjavam se ako sam nekoga uvrijedio , i iskreno zadrzimo kulturu dijaloga
malo promjene poslije silnoga prepucavanja
slike govore vise od rijeci
obratite paznju kako im izgleda podzemna zeljeznica ? :shock:
lijepa strana Teherana ( za onu ruznu vec su se pobrinuli zapadni mediji , to znamo vec );
evo ti par slika irana

cesta iz teherana prema kaspijskom
Image

Hotel u Ahvaz-u
Image

vozni park na cesti
Image

novi teheranski aerodrom
Image
romulirem

#514 Re: IRAN

Post by romulirem »

simpozijum delirijum wrote:
Svaka cast ovde su pojedinci bas ko oni nekadasnji komunisticki fanatici koju su vjerovali da je u Rusiji sve bolje i vece,samo su sada promjenili farbu,ali SKOJ je ostao
davno sam otvorio temu o propasti neoliberalnoga kapitalizma pa mozemo tamo raspravljati o komunizmu , socijalizmui tako dalje
Jeli to sada meni impliciras da sam neonaci ili sta?Znaci ako nemam lijepo misljenje o tvom uzoru,automatski sam negativac,e demokratijo. :roll: A isto tako cu ti reci da je Ahmadindzad covjek opasnih namjera i da bih jako volio da padne taj rezim u Iranu i da ti ljudi postanu najzad slobodni,eto toliko.
simpozijum delirijum

#515 Re: IRAN

MufljuzMali wrote:
simpozijum delirijum wrote: OK ! izvinjavam se ako sam nekoga uvrijedio , i iskreno zadrzimo kulturu dijaloga
malo promjene poslije silnoga prepucavanja
slike govore vise od rijeci
obratite paznju kako im izgleda podzemna zeljeznica ? :shock:
lijepa strana Teherana ( za onu ruznu vec su se pobrinuli zapadni mediji , to znamo vec );
evo ti par slika irana

cesta iz teherana prema kaspijskom
Image

Hotel u Ahvaz-u
Image

vozni park na cesti
Image

novi teheranski aerodrom
Image
kao i u svakoj zemlji imas dvije strane medalje ,
lijepu i ruznu
bas za promjenu da o toj velikoj i neobicnoj zemlji gledamo malo iz drugoga ugla
slicne slike mogu i ja poslati iz USA; slike geta , smece i rupe na ulicama , prosjaci na raskrsnicama, narkomani po coskovima ... a slicno izgleda i aerodrom i Majamiju vjeruj mi , ja se sokiro' oca mi kako je prljav i zapusten
ali USA je istovremeno predivna zemlja sa arhitektonskim cudima i prirodnim ljepotama
pa ko sta voli ;-)
ja sam izabrao da pokazem onu lijepu stranu Irana koja postoji jer sam zamoren ocrnjivanjem te zemlje u zapadnim medijima i za promjenu da vidim ima li ista lijepo tamo? i izgleda ima ! vecina se slaze da je to lijepa zemlja sa losim rezimom
simpozijum delirijum

#516 Re: IRAN

romulirem wrote:
Jeli to sada meni impliciras da sam neonaci ili sta?Znaci ako nemam lijepo misljenje o tvom uzoru,automatski sam negativac,e demokratijo. :roll: A isto tako cu ti reci da je Ahmadindzad covjek opasnih namjera i da bih jako volio da padne taj rezim u Iranu i da ti ljudi postanu najzad slobodni,eto toliko.
pa moram to reci jer ovdje neki toliko zapjene ako se ista iole pozitivno kaze o Iranu
a ja imam zivotna iskustva i znam da nikada nije sve crno-bijelo
nismo u kaubojskim filmovima gdje postoji totalni pozitivci i totalni negativci
ova tema je interesatna zbog toga sto mozemo nesto nauciti o toj zemlji
i fakat ? ko je rekao da je sistem u Iranu dobar ?
niko !
nisam procitao niti jedan post do sada gdje neko slavi Ahmandidzada i njihove Mule
ali isto tako muka mi je od zapadne propagande
romulirem

#517 Re: IRAN

Post by romulirem »

i naravno ako pukne po Iranu ja ne zelim placati galon benzina 20 $ a u BiH ce biti 40-50 maraka litra
i da ne ponavljam ; zna se ko je najveci agresor na planeti i ko zeli jos jedan mozda zadnji rat za ovu planetu
to su cinjenice
i plus strahovati hoce li nuklearka iz Rusije ili Kine trehnuti u blizini ili bar auto-bomba
kontas sada ?
De mi reci ko je najveci agresor svega ti?Ako je to zemlja u kojoj trenutno zivis,zasto si onda jos tu?Pa jos ako imas njihovo drzavljanstvo,to znaci da si izdajnik,te da radis protiv ustavnog poretka svoje zemlje,zar ne?
simpozijum delirijum

#518 Re: IRAN

romulirem wrote:
to su cinjenice
kontas sada ?
De mi reci ko je najveci agresor svega ti?Ako je to zemlja u kojoj trenutno zivis,zasto si onda jos tu?Pa jos ako imas njihovo drzavljanstvo,to znaci da si izdajnik,te da radis protiv ustavnog poretka svoje zemlje,zar ne?
e vidis nisi pratio temu !
ja sam postao video o kojem osim par forumasa niko ne smije niti pogledati
antiratni pokret u USA sve je jaci i tu ti mogu odrzati takvu bukvicu ali necu da te sramotim :D
a ta retorika o 'izdajicama rezima" i "protiv ustavnoga poretka" zvuci kao da si licni sekretar Iranskoga predsjednika kojega ocigledno ne volis ali volis njegove "demokratske" metode ?
MufljuzMali

#519 Re: IRAN

Post by MufljuzMali »

simpozijum delirijum wrote: kao i u svakoj zemlji imas dvije strane medalje ,
lijepu i ruznu
bas za promjenu da o toj velikoj i neobicnoj zemlji gledamo malo iz drugoga ugla
slicne slike mogu i ja poslati iz USA; slike geta , smece i rupe na ulicama , prosjaci na raskrsnicama, narkomani po coskovima ... a slicno izgleda i aerodrom i Majamiju vjeruj mi , ja se sokiro' oca mi kako je prljav i zapusten
ali USA je istovremeno predivna zemlja sa arhitektonskim cudima i prirodnim ljepotama
pa ko sta voli ;-)
ja sam izabrao da pokazem onu lijepu stranu Irana koja postoji jer sam zamoren ocrnjivanjem te zemlje u zapadnim medijima i za promjenu da vidim ima li ista lijepo tamo? i izgleda ima ! vecina se slaze da je to lijepa zemlja sa losim rezimom
aerodrom uopste nije prljav , dapace, napucan je. ali i aerodrom kao i podzemna i homeinijev mauzolej od zlata su prestizni projekti rezima dok prosjecan iranac ne zivi bas najbolje. nesto kao palaca u bukurestu.

drzava je prelijepa. kad budem imao vremena / zivaca postavim jos slika ali lijepsih. samo sam ti htio pokazati da ima i druga strana. svakome bih preporucio da ode i sam pogleda. 15-20 dana je dovoljno za najbitnije. zenama naravno ne ljeti jer je prevruce a marama i dugi rukavi su obavezni. kad udjes u neciju kucu situacija je obratna. skoro niko ne nosi maramu u kuci.
paziti i njihove vjerske / drzavne praznike kojih ima preko nekoliko. npr za novu godinu (21 mart) skoro nista ne radi danima.
svuda te prati tajna policija i to je okay, jer si samim time i zasticen i niko te ne dira. pogranicna podrucja prema iraku i afganistanu izbjegavati (narko mafija i terorizam).

rezim je gadan, ali bas gadan. sva sreca pa polako propada i to iznutra. ja se nadam da cu to dozivjeti. :D

ako te sta posebno interesuje -> pp
pemanapemani

#520 Re: IRAN

Post by pemanapemani »

@sindzerveza- oni "moralisti" koji su po Beogradu tukli pedere su isti oni koji su ubijali nedužne ljude po BiH. Naravno, ovdje su moralna vertikala, a na drugoj temi fašisti.
Isto kao što su gospodinu @psydeliji komunisti najveće zlo, ali mu je Chavez nenadj.ebiv lik.
Koliko znam svaka religija propagira ljubav i ako ubiješ jedno stvorenje kao da si ubio čitav svijet. Homoseksualce i sve koji su "nakaradni" za određeni sistem treba objesiti. Nema šta, valjda Bog stavio veto, donio amandman i sl.
Dosljedno nema šta, ili svaka čast, kako ti to fino tepaš fašistima sa beogradskih ulica.
simpozijum delirijum

#521 Re: IRAN

MufljuzMali wrote:
simpozijum delirijum wrote: kao i u svakoj zemlji imas dvije strane medalje ,
lijepu i ruznu
pa ko sta voli ;-)
aerodrom uopste nije prljav , dapace, napucan je. ali i aerodrom kao i podzemna i homeinijev mauzolej od zlata su prestizni projekti rezima dok prosjecan iranac ne zivi bas najbolje. nesto kao palaca u bukurestu.

drzava je prelijepa. kad budem imao vremena / zivaca postavim jos slika ali lijepsih. samo sam ti htio pokazati da ima i druga strana. svakome bih preporucio da ode i sam pogleda. 15-20 dana je dovoljno za najbitnije. zenama naravno ne ljeti jer je prevruce a marama i dugi rukavi su obavezni. kad udjes u neciju kucu situacija je obratna. skoro niko ne nosi maramu u kuci.
paziti i njihove vjerske / drzavne praznike kojih ima preko nekoliko. npr za novu godinu (21 mart) skoro nista ne radi danima.
svuda te prati tajna policija i to je okay, jer si samim time i zasticen i niko te ne dira. pogranicna podrucja prema iraku i afganistanu izbjegavati (narko mafija i terorizam).

rezim je gadan, ali bas gadan. sva sreca pa polako propada i to iznutra. ja se nadam da cu to dozivjeti. :D

ako te sta posebno interesuje -> pp
e fala' ti care na normalnim komentarima , ovi ostali pjene ko' blesavi :lol:
to bas zelim da cujem nekoga ko je bio tamo iz prve ruke i umjesto prepucavanja da naucimo nesto o toj velikoj zemlji
i ja se iskreno nadam da ce pogoto mladost Irana , jer cini mi se imaju dosta obrazovanih ljudi tamo , promijeniti taj rezim i bez nasilja samo neka ih "dusebriznici' iz USA i Evrope puste na miru i napokon da pocnu zivjeti normalno bez straha od represije rezima ili Americkih i Izraelskih bombi i raketa i bez sankcija
zonbirile

#522 Re: IRAN

Post by zonbirile »

kakav ti je on car,pa čova ti napisa da je režim groazan i da se urušava iz unutra.Nismo diskutovali o prirodnim ljepotma Irana.Možda si podvojena ličnost,ja i ono za neonaciste.Samo zaštičeni vrtni patuljak može valjati one nebuloze o Holokaustu,obični građanin biva muriran za istu priču.To je priča neonacista,znači i Ahmo i Neđad su upravo to.Skojevac opet ti kažem saberi se,pročitaj nešto,ne vjeruj propagandi i brate skontaj o čemu pričamo.
sindzerveza

#523 Re: IRAN

Post by sindzerveza »

Jazz_Junkie wrote:
sindzerveza wrote:
Jazz_Junkie wrote: Lajanje nekih forumasa kojima je vjerska demagogija pomutila mozak i ugusila svaki objektivan pogled na situaciju se ne moze zvati kritikom,jer istima je samo krivo sto represija ne tece obrnutim tokovima.
To je tvoje videnje,doduse pogresno jer cilj nije represija sa druge strane vec mir i pravda ako vec.A dok god ne bude pravde nece biti ni mira!
Mir i pravda su ciljevi humanisticki i ljevicarski ideali. Oni koji se sa Palestincima solidarisu iz izkljucivo vjerskih razloga ne zastupaju te ideale. To se nerijetko ocituje u njihovoj podrsci za rezime kojima su mir i pravda strani pojmovi.
selam=peace=mir

"Allah nareðuje: pravednost, dobročinstvo i udjeljivanje bližnjima, a zabranjuje: razvrat, sve što je odvratno i nasilje! On vas savjetuje, da bi pouku primili." (Sure En-Nahl: 90.) Kuran

„O Davude, Mi smo te namjesnikom na zemlji učinili, zato sudi ljudima po pravdi i ne povodi se za strscu..." (Sa`d, 26)

''.. Neka vas mržnja koju prema nekim ljudima nosite nikako ne navede da nepravedni budete! Pravedni budite; to je najbliže bogobojaznosti.. (Suretu El-Maide 8

"...I neka vas mržnja koju prema nekim ljudima nosite, zato što su vam spriječili pristup Casnom hramu, nikako ne navede da ih napadnete! Jedni drugima pomažite u dobročinstvu i čestitosti, a ne sudjelujte u grijehu i neprijaueljstvu;..." (El-Ma`ida, 2)

...
sindzerveza

#524 Re: IRAN

Post by sindzerveza »

zonbirile wrote:ne,ne zašto lažete i šta je HDI,sem pežoovog dizela.Šta je@sinđirveza morao lično u komitet,po 2 Tasima zato što laže i zajebaje "vašu" stvar.
poceo si da me oslovljavas u muskom rodu?

Jer tanvestit nisam to prihvatam ko kompliment ; pa hvala ti !! :D
Last edited by sindzerveza on 28/10/2010 08:32, edited 1 time in total.
sindzerveza

#525 Re: IRAN

Post by sindzerveza »

pardon greska
Post Reply