IRAN

Bernardinac

#49801 Re: IRAN

Post by Bernardinac »

moonco wrote: 16/01/2026 18:30
Bernardinac wrote: 16/01/2026 18:12
Spoiler
Show
moonco wrote: 16/01/2026 17:30

Ma pravoslavcima u BiH je i ovako pušiona, posebno istočna Bosna. katolici su totalno demografski pukli i pali ispod 300 hiljada. Oduzmi tu žene koje su 50% stanovništva, oduzmi djecu i maloljetne, stare, što znači manje onih vojno sposobnih koji bi nosili pušku protiv BiH. Više je izginulo bojovnika na Bugojnu i Gornjem Vakufu nego u Kninu i Srpskoj krajini, a busaju se nekakvim domovinskim ratom i nekakvim borbama i bitkama. Ljudi nemaju predstavu koliko je jaka bila JNA i koliko je velikosrpska politika imala vojne i vatrene moći u periodu 1992-1995. Današnja vojska Srbije nije vojska Jugoslavije (VSCG) iz 1999. ,a nisu ni JNA iz 1992. Koliko je Armija RBiH bila inferiorna u naoružanju i municiji od JNA (VRS, VRSK, HVO, HV, AP ZP, VJ) opet ih je dosta uništeno. 25.000-30.000 nije malo. Koliko je kod nas bilo mobiliziranih 1992, oko 130.000. Imali smo 7 korpusa. Kod nas je jedan korpus imao više vojnika od npr UCK. Obična gerila. Na Kosovu je za manje od 2-3 mjeseca većina stanovništva raseljena, pobjegla u Makedoniju, Albaniju. Samo je u Sarajevu i BiH bilo preko 50.000 izbjeglica sa Kosova 1999.godine. Kod nas su bili frontovi, linije, živi bedem protiv čelika, tenkova, topova i haubica. Mi smo imali kakvu takvu strukturu, hijerarhiju, logistiku. I ovi koji mrze Iran i navijaju da se bratski Iran uništava, oni zapravo mrze Iran jer nam je u periodu 92-95 najveća vojna logistička pomoć dolazila iz bratskog Irana. Oni koji mrze Iran i sistem u Iranu mrze muslimane, Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu. Neprijatelji Bosne i Hercegovine razmišljaju tako, ako je Islamska Republika Iran bila najveći logistički oslonac borbe ARBiH i Bošnjaka protiv velikosrpskog i velikohrvatskog plana podjele i uništenja BiH, da će u slučaju nekih novih pokušaja vojno/političkih preslagivanja nešto hajrovati, jer kao nećemo imati gdje tražiti vojnu logističku podršku. I nije bitno da li je to bratski Iran, ili bratska Turska ili Saudijska Arabija. Bilo koja muslimanska, arapska ili neka država koja ima finansijsku, vojnu, političku moć, a koja može uticati na ove velikosrpske ili velikohrvatske planove.
Sve ok ali može li nam u BiH iko pomoći u slučaju nekih novih sukoba bez dozvole USA?
Kojim putem je u ratu dolazila pomoć iz Irana i uz čiju saglasnost?
Šta ako USA blokira nebo i u Jadran uplovi sedma američka flota?
Kakva saglasnost? Gdje je ta saglasnost bila 1996. i na Pogorelici? Onaj Ruski špijun preko kojeg je dolazilo naoružanje u BiH bio je u zatvoru u SAD. Kako se ono zove, da Viktor Bout. Tako da te priče saglasnost, mačku o rep.

I naglo uvođenje vehabizma u BiH poslije rata . Odakle su dolazili špijuni muslimani iz Evrope? Preko čije veze. Da se može igrati na kartu terorizma u BiH.

Pa tokom rata im ustašku politiku, BBC i Englezi iz UNPROFOR-a u Ahmićima razotkrili.

Ko je dao saglasnost Hrvatsko zaj naoružanje iz Rusije? Odakle saglasnost i dozvola da se švercuju MiG-ovi 21 u Sjevernu Koreju preko HDZ kadrova u BiH. Ili preko srpskih kadrova u BiH da se izvoze rezervni dijelovi za avione u Sadamov Irak?
Geografski. Kojim putem (rutama) je dolazila Iranska pomoć na teritorij pod kontrolom ABIH?
Sanjarko

#49802 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

moonco wrote: 16/01/2026 18:35
Sanjarko wrote: 16/01/2026 18:31 Ne znam tada smo na nekoj temi vrtili razne scenarije. X faktor je uvijek u igri to samo znam.
Nema X faktora. Jedini faktor je narod. Ko koga zna, ko ima kakvu moć, finansijsku, materijalnu ličnu, poslovnu, političku..Itd...
Ma ima po meni, zna se donekle što šta ali ne može se sve predvidjeti, primjerice mislili su nas lako riješiti, zjbli se i zube slomili mnoge na nama, mislili lako će, još da smo mi bili oštriji sada bi bilo pod zemljom njihovih još više, neću da navodim šta baš sve, od Dobrovoljačke pa nadalje.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#49803 Re: IRAN

Post by moonco »

Bernardinac wrote: 16/01/2026 18:36
Bernardinac wrote: 16/01/2026 18:12
Spoiler
Show
Sve ok ali može li nam u BiH iko pomoći u slučaju nekih novih sukoba bez dozvole USA?
Kojim putem je u ratu dolazila pomoć iz Irana i uz čiju saglasnost?
Šta ako USA blokira nebo i u Jadran uplovi sedma američka flota?
Kakva saglasnost? Gdje je ta saglasnost bila 1996. i na Pogorelici? Onaj Ruski špijun preko kojeg je dolazilo naoružanje u BiH bio je u zatvoru u SAD. Kako se ono zove, da Viktor Bout. Tako da te priče saglasnost, mačku o rep.

I naglo uvođenje vehabizma u BiH poslije rata . Odakle su dolazili špijuni muslimani iz Evrope? Preko čije veze. Da se može igrati na kartu terorizma u BiH.

Pa tokom rata im ustašku politiku, BBC i Englezi iz UNPROFOR-a u Ahmićima razotkrili.

Ko je dao saglasnost Hrvatsko zaj naoružanje iz Rusije? Odakle saglasnost i dozvola da se švercuju MiG-ovi 21 u Sjevernu Koreju preko HDZ kadrova u BiH. Ili preko srpskih kadrova u BiH da se izvoze rezervni dijelovi za avione u Sadamov Irak?
Geografski. Kojim putem (rutama) je dolazila Iranska pomoć na teritorij pod kontrolom ABIH?
Istim putem kao i logistika, hrana i naoružanje za HV i HVO. Uostalom preko naših leđa i naših žrtava i borbe protiv JNA(VRS, VRSK) je razvaljen najvećim dijelom njihov vojno tehnički potencijal. Nije se to naoružanje i municija ispucala na Hrvatsku, već na BiH. Sve što će poslije Kosovo da kapitalizuje 1999., a najviše Hrvatska 1995. Tako je i HV imala hajra od NATO avijacije u BiH, i dijelom od Iranskog naoružanja.

Preko čije teritorije je išao barut za granate za HV iz srednje Bosne iz Viteza? Odakle oni Orkani u HV? Odakle pokušaj proizvodnje haubica iz BiH iz Novog Travnika? Odakle cijevi za minobacače iz Željezare Sisak? Ko je to radio za HV?
JovicSA

#49804 Re: IRAN

Post by JovicSA »

Znači ovo u Iranu se smiruje ili je ovo zatišje pred buru? Iskreno se nadam da će Iran preživjeti ovu buru i ali i da je režim naučio nešto te da će ljudima dati malo više prostora da zadovolje neke svoje potrebe. Sa izdajnicima po kratkom postupku.
banjaluka078
Moderator

#49805 Re: IRAN

Post by banjaluka078 »

JovicSA wrote: 16/01/2026 19:08 Znači ovo u Iranu se smiruje ili je ovo zatišje pred buru?
Ovaj nije došao 'nako.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/dire ... /260116146
JovicSA

#49806 Re: IRAN

Post by JovicSA »

banjaluka078 wrote: 16/01/2026 19:15
JovicSA wrote: 16/01/2026 19:08 Znači ovo u Iranu se smiruje ili je ovo zatišje pred buru?
Ovaj nije došao 'nako.

Propao im plan definitivno, sada valja na raport i smišljati nove gadosti protiv naroda Irana.
Bernardinac

#49807 Re: IRAN

Post by Bernardinac »

moonco wrote: 16/01/2026 18:57

Istim putem kao i logistika, hrana i naoružanje za HV i HVO. Uostalom preko naših leđa i naših žrtava i borbe protiv JNA(VRS, VRSK) je razvaljen najvećim dijelom njihov vojno tehnički potencijal. Nije se to naoružanje i municija ispucala na Hrvatsku, već na BiH. Sve što će poslije Kosovo da kapitalizuje 1999., a najviše Hrvatska 1995. Tako je i HV imala hajra od NATO avijacije u BiH, i dijelom od Iranskog naoružanja.

Preko čije teritorije je išao barut za granate za HV iz srednje Bosne iz Viteza? Odakle oni Orkani u HV? Odakle pokušaj proizvodnje haubica iz BiH iz Novog Travnika? Odakle cijevi za minobacače iz Željezare Sisak? Ko je to radio za HV?
Izvini ali ja te ne mogu pratit. Nije mi jasno šta mi hoćeš reći sa Kosovom, JNA, HV?
Moje pitanje je bilo vrlo jednostavno.
Zaboravi :D
Nema veze pitao sam AI:

Iransko oružje je dolazilo u Bosnu i Hercegovinu tokom rata (1992. – 1995.) prvenstveno putem tajnih kanala kroz Hrvatsku , uz prešutno odobrenje Sjedinjenih Američkih Država .
Glavne metode i rute dostave uključivale su:
Vazdušni most preko Hrvatske: Oružje je dopremano teretnim avionima (često tipa Boeing 747) iranskih ili turskih vazdušnih snaga koji su sletali u Zagreb ili na otok Krk . Pošiljke su često bile označene kao "humanitarna pomoć" kako bi se izbjegao embargo UN-a.
Logistička uloga Hrvatske: Hrvatska je služila kao ključna tranzitna tačka. Prema sporazumima, hrvatska strana je zadržavala postotak oružja (procjenjuje se oko 30% ) kao naknadu za tranzit prije nego što bi ostatak bio prebačen kopnom ili helikopterima u BiH.
Američko "zeleno svjetlo": Godine 1994. administracija Billa Clintona dala je tajni pristanak (tzv. green light ) hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu da dopusti tranzit iranskog oružja, unatoč međunarodnom embargu na oružje.
Obim pomoći: Islamska revolucionarna garda (IRGC) poslala je više od 5.000 tona oružja i opreme. Uz oružje, dopremani su i eksplozivi te sirovine za proizvodnju municije u bosanskim tvornicama.
Instruktori i borci: Osim opreme, u BiH su stigli i iranski vojni instruktori te pripadnici Hezbolaha koji su sudjelovali u obuci i operacijama Armije RBiH.
Ova logistika prestala je u januaru 1996. godine, u skladu sa odredbama Daytonskog mirovnog dogovora.

Ne znam koliko je ovo od AI istinito ali mislim da ne bi trebalo biti potpuna laž.

Hoću reći da se ništa ne može provući a da amerikanci to ne bi znali. Bez amera ne bi bila usvojena rezolucija o "no fly zone" i ne bi oboreno 4 srpskih aviona iznad srednje Bosne.
Ne bi NATO avioni gađali srbe oko Goražda?
Srbi su oborili čini mi se 3 aviona a jedan SAS vojnik koji je navodio bombe oko Goražda je poginuo a drugi ranjen.

Ne bi bila pokrenuta ni operacija Deliberate Force nakon Markala kada je ukupno letilo 400 aviona i razbucano preko 300 srpskih ciljeva oko Sarajeva koristeći preko 1000 bombi i 13 tomahawka.
Sva ta pomoć je došla sa Zapadne strane zbog USA saveznika koji su lobirali za BiH.
Turska, Pakistan, Arapske zemlje itd.
I Irancima, koji su amerima stari neprijatelji su dopustili da pomognu Bosancima i Hercegovcima u borbi.
BiBi911

#49808 Re: IRAN

Post by BiBi911 »

JovicSA wrote: 16/01/2026 19:08 Znači ovo u Iranu se smiruje ili je ovo zatišje pred buru? Iskreno se nadam da će Iran preživjeti ovu buru i ali i da je režim naučio nešto te da će ljudima dati malo više prostora da zadovolje neke svoje potrebe. Sa izdajnicima po kratkom postupku.
Cijena novca je haos opala, vode nema, industrija propada...
moonco

#49809 Re: IRAN

Post by moonco »

Bernardinac wrote: 16/01/2026 20:07

Izvini ali ja te ne mogu pratit. Nije mi jasno šta mi hoćeš reći sa Kosovom, JNA, HV?
Nema veze pitao sam AI:

Iransko oružje je dolazilo u Bosnu i Hercegovinu tokom rata (1992. – 1995.) prvenstveno putem tajnih kanala kroz Hrvatsku , uz prešutno odobrenje Sjedinjenih Američkih Država .
Vazdušni most preko Hrvatske: Oružje je dopremano teretnim avionima (često tipa Boeing 747) iranskih ili turskih vazdušnih snaga koji su sletali u Zagreb ili na otok Krk . Pošiljke su često bile označene kao "humanitarna pomoć" kako bi se izbjegao embargo UN-a.
Logistička uloga Hrvatske: Hrvatska je služila kao ključna tranzitna tačka. Prema sporazumima, hrvatska strana je zadržavala postotak oružja (procjenjuje se oko 30% ) kao naknadu za tranzit prije nego što bi ostatak bio prebačen kopnom ili helikopterima u BiH.
Američko "zeleno svjetlo": Godine 1994. administracija Billa Clintona dala je tajni pristanak (tzv. green light ) hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu da dopusti tranzit iranskog oružja, unatoč međunarodnom embargu na oružje.
Obim pomoći: Islamska revolucionarna garda (IRGC) poslala je više od 5.000 tona oružja i opreme. Uz oružje, dopremani su i eksplozivi te sirovine za proizvodnju municije u bosanskim tvornicama.
Instruktori i borci: Osim opreme, u BiH su stigli i iranski vojni instruktori te pripadnici Hezbolaha koji su sudjelovali u obuci i operacijama Armije RBiH.
Ova logistika prestala je u januaru 1996. godine, u skladu sa odredbama Daytonskog mirovnog dogovora.

Ne znam koliko je ovo od AI istinito ali mislim da ne bi trebalo biti potpuna laž.

Hoću reći da se ništa ne može provući a da amerikanci to ne bi znali. Bez amera ne bi bila usvojena rezolucija o "no fly zone" i ne bi oboreno 4 srpskih aviona iznad srednje Bosne.
Srbi su oborili čini mi se 3 aviona a jedan SAS vojnik koji je navodio bombe oko Goražda je poginuo a drugi ranjen.

Ne bi bila pokrenuta ni operacija Deliberate Force nakon Markala kada je ukupno letilo 400 aviona i razbucano preko 300 srpskih ciljeva oko Sarajeva koristeći preko 1000 bombi i 13 tomahawka.
Sva ta pomoć je došla sa Zapadne strane zbog USA saveznika koji su lobirali za BiH.
I Irancima, koji su amerima stari neprijatelji su dopustili da pomognu Bosancima i Hercegovcima u borbi.
Za njihove zapadne interese, a ne zbog nekakve solidarnosti sa BiH. Da ne bi JNA i exYu dilala naoružanje i vojne tehnologije potencijalnim metama zapada. Od Alžira, Iraka, Sirije, Sudana, Libije itd...Evo gledamo sve.

Kao što je Alžir i Azerbejdžan glasao protiv rezolucije u Srebrenici. Jer imaju interese. Od Azerbejdžana u kojem treba da e gradi barutana, do Alžira i izgradnje tvornica vojne industrije...

Pa su zbog Irana u BiH, dovukli one MEK teroriste iz Irana u Albaniju.
Sanjarko

#49810 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Tada su demokrate bile vlast i Klinton, umalo mir i na Srednjem Istoku nisu tada potpisali, Rabina smaknuše, Klintonu aferu s Monikom namjestiše i tako ga ukloniše, a Arafata ušutkaše na neki način, poslije su i njega izgleda ubili.
JovicSA

#49811 Re: IRAN

Post by JovicSA »

Odgovor Izraelu i UAE
Stvara se još jedan islamski savez: Tri države u procesu uspostavljanja novog vojnog sporazuma
Spas za islamski svijet i i muslimane je savez sličan NATO. Turska, Pakistan, Iran i ostale zemlje, napraviti opciju šeranja nuklearnog oružija i eto mira za muslimane.
SmokingMan

#49812 Re: IRAN

Post by SmokingMan »

Vi brzo zaboravili kako je Meloni kolutala očima zbog dodovoravanja pakistanskog predsjednika Trampu. :D
Danguba

#49813 Re: IRAN

Post by Danguba »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/trum ... /260116207

I ovo je jedan od dokaza ko je organizovao proteste, koga je vlast uhapsila i trebala da pogubi.
Zabole Trumpa za nekog tamo Iranca ali ga ne zabole za ''slugu i petokolonase'' koje je vlast uhapsila.
Boga pitaj koliko ih je obavjestajnih sluzbi Izraela.
Velika sila je prekinula napad na Iran zbog kojega je Netanjahu isao kod Trumpa a na kraju i sam molio da Amerika ne intervenise.
Tananarive

#49814 Re: IRAN

Post by Tananarive »

JovicSA wrote: 16/01/2026 19:30
banjaluka078 wrote: 16/01/2026 19:15
Ovaj nije došao 'nako.

Propao im plan definitivno, sada valja na raport i smišljati nove gadosti protiv naroda Irana.
nemoj tako, nasikiraćeš nam crvene brigade, on se taman zado da smijeni "režim", propadoše mu revolucionarni "pokliči", džaba promukao jadnik :lol:
Bernardinac

#49815 Re: IRAN

Post by Bernardinac »

moonco wrote: 16/01/2026 20:27

Nema veze pitao sam AI:

Za njihove zapadne interese, a ne zbog nekakve solidarnosti sa BiH. Da ne bi JNA i exYu dilala naoružanje i vojne tehnologije potencijalnim metama zapada. Od Alžira, Iraka, Sirije, Sudana, Libije itd...Evo gledamo sve.

Kao što je Alžir i Azerbejdžan glasao protiv rezolucije u Srebrenici. Jer imaju interese. Od Azerbejdžana u kojem treba da e gradi barutana, do Alžira i izgradnje tvornica vojne industrije...

SFRJ se znači nije raspala zbog planova srpskih nacionalista o Velikoj Srbiji već zbog toga da ne bude konkurencija USA i Zapadu u prodaji oružja?
Nije li SFRJ izvozno naoružanje(tenkovi, puške, artiljerija, avijacija iz SOKO-la) opisom, cjenovno, kvalitetom i kalibrom više bila konkurencija ruskom naoružanju nego NATO standardu?
Zašto se Rusa nisi sjetio?
moonco

#49816 Re: IRAN

Post by moonco »

Bernardinac wrote: 16/01/2026 21:21
Nema veze pitao sam AI:

SFRJ se znači nije raspala zbog planova srpskih nacionalista o Velikoj Srbiji već zbog toga da ne bude konkurencija USA i Zapadu u prodaji oružja?
Nije li SFRJ izvozno naoružanje(tenkovi, puške, artiljerija, avijacija iz SOKO-la) opisom, cjenovno, kvalitetom i kalibrom više bila konkurencija ruskom naoružanju nego NATO standardu?
Jok, nego su oni htjeli sve da stave pod svoju šapu. Velikosrbi pod svoju šapu vs Američka šapa. Tako imaš danas amerikance u Pretisu. Tako je najveća presa u exYu za nuklearne reaktore i separatore od 10.000 tona iz Đure Đakovića u Slavonskom brodu otišla na zapad. Tako je razvaljen prijeratni Energoinvest koji je radio po cijelom svijetu. Sve ono što je tehnološki bilo blisko nuklearnoj industriji, raketnoj, što bi tehnički moglo ugroziti zapadne političke i ekonomske interese. Tako su poslove naših firmi na bliskom istoku preuzele firme iz EU. Od izgradnje dalekovoda, energetike pa nadalje. Ne samo iz BiH, već i iz Hrvatske i Srbije. Te poslove mi danas ne radimo. Danas najočitiji primjer vidimo amerikanci hoće da grade i prodaju plin u FBiH. Da se verifikuje da budemo prava kolonija.

Nije prodaja oružja u pitanju već kapacitet u prijenosu znanja, kapacitet u razvoju vojnih industrijskih kapaciteta, kapacitet u edukaciji stručnog kadra koji može da se multiplicira kao što je rađeno sa Irakom, Alžirom, Libijom, Pakistanom, Egiptom, Indijom. Tako da njihove ratne planove sa tim i mnogim drugim državama ne bi poskupili ili poremetili.

Podržavanje fašista, nacista i ekstrema nije strano zapadnoj politici. Od Pinočea, Sadama dok im je valjao da ratuje protiv Irana, ISIL-a u Iraku itd..Uostalom četnici i ustaše bježali su u Ameriku. Puna ih je Amerika. Od sjeverne do južne. Gdje je ta Amerika bila 1992 ili 1993 godine? Kad je 5 vojski ratovalo protiv BiH?
JovicSA

#49817 Re: IRAN

Post by JovicSA »

moonco wrote: 16/01/2026 21:45
Bernardinac wrote: 16/01/2026 21:21

Jok, nego su oni htjeli sve da stave pod svoju šapu. Velikosrbi pod svoju šapu vs Američka šapa. Tako imaš danas amerikance u Pretisu. Tako je najveća presa u exYu za nuklearne reaktore i separatore od 10.000 tona iz Đure Đakovića u Slavonskom brodu otišla na zapad. Tako je razvaljen prijeratni Energoinvest koji je radio po cijelom svijetu. Sve ono što je tehnološki bilo blisko nuklearnoj industriji, raketnoj, što bi tehnički moglo ugroziti zapadne političke i ekonomske interese. Tako su poslove naših firmi na bliskom istoku preuzele firme iz EU. Od izgradnje dalekovoda, energetike pa nadalje. Ne samo iz BiH, već i iz Hrvatske i Srbije. Te poslove mi danas ne radimo. Danas najočitiji primjer vidimo amerikanci hoće da grade i prodaju plin u FBiH. Da se verifikuje da budemo prava kolonija.

Nije prodaja oružja u pitanju već kapacitet u prijenosu znanja, kapacitet u razvoju vojnih industrijskih kapaciteta, kapacitet u edukaciji stručnog kadra koji može da se multiplicira kao što je rađeno sa Irakom, Alžirom, Libijom, Pakistanom, Egiptom, Indijom. Tako da njihove ratne planove sa tim i mnogim drugim državama ne bi poskupili ili poremetili.

Podržavanje fašista, nacista i ekstrema nije strano zapadnoj politici. Od Pinočea, Sadama dok im je valjao da ratuje protiv Irana, ISIL-a u Iraku itd..Uostalom četnici i ustaše bježali su u Ameriku. Puna ih je Amerika. Od sjeverne do južne. Gdje je ta Amerika bila 1992 ili 1993 godine? Kad je 5 vojski ratovalo protiv BiH?
Sigruno da ima i da je bilo toga, i to dosta.
moonco

#49818 Re: IRAN

Post by moonco »

Pokušalo se Rusima copiti plin jeftini energenti za evropsku industriju. Pa onda Madura i ženu mu u Venecueli oteše, a ono tamo imaju nekakve velike rezerve nafte. Pa sad im treba plin kao energent za propalu evropsku industriju da mogu da kinezima da konkurišu, a osim toga da se Kinezima zavrne pipa. Tako da mogu još bolje da ih ucjenjuje i kontrolišu, a tu je i Indija i Pakistan. Svašta bi se nešto poklopilo u korist zapadnih interesa kad bi se Iran srokao.
alijagoro

#49819 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Čitalac

#49820 Re: IRAN

Post by Čitalac »

FARAJA: 60 hiljada komada oružja trebalo da stigne u Teheran.
Iranske sigurnosne snage tvrde da su zaplijenile 60.000 komada oružja i razbile terorističku ćeliju koju je obučio Mossad, a koja je iskorištavala nedavne nemire za izvođenje smrtonosnih napada, dok su prosvjedi koji su započeli mirno prerasli u nasilje koje podržavaju strane zemlje.
Iransko zapovjedništvo za provođenje zakona (FARAJA) objavilo je da je "kod izgrednika u Bushehru (luka u Persijskom zaljevu) otkriveno šezdeset tisuća komada oružja", dodajući da je to oružje bilo namijenjeno Teheranu. Prema izjavi, u operaciji su uhićena i dva terorista.
JovicSA

#49821 Re: IRAN

Post by JovicSA »

Čitalac wrote: 16/01/2026 22:45 FARAJA: 60 hiljada komada oružja trebalo da stigne u Teheran.
Iranske sigurnosne snage tvrde da su zaplijenile 60.000 komada oružja i razbile terorističku ćeliju koju je obučio Mossad, a koja je iskorištavala nedavne nemire za izvođenje smrtonosnih napada, dok su prosvjedi koji su započeli mirno prerasli u nasilje koje podržavaju strane zemlje.
Iransko zapovjedništvo za provođenje zakona (FARAJA) objavilo je da je "kod izgrednika u Bushehru (luka u Persijskom zaljevu) otkriveno šezdeset tisuća komada oružja", dodajući da je to oružje bilo namijenjeno Teheranu. Prema izjavi, u operaciji su uhićena i dva terorista.
Baš me čudi, ne bi inače cionisti, na ranu ih priviti...govna genocidna.
BiBi911

#49822 Re: IRAN

Post by BiBi911 »

moonco wrote: 16/01/2026 22:20 Pokušalo se Rusima copiti plin jeftini energenti za evropsku industriju. Pa onda Madura i ženu mu u Venecueli oteše, a ono tamo imaju nekakve velike rezerve nafte. Pa sad im treba plin kao energent za propalu evropsku industriju da mogu da kinezima da konkurišu, a osim toga da se Kinezima zavrne pipa. Tako da mogu još bolje da ih ucjenjuje i kontrolišu, a tu je i Indija i Pakistan. Svašta bi se nešto poklopilo u korist zapadnih interesa kad bi se Iran srokao.
Pa i mi smo zapad, ono Bodna je u Evropi. Jeftin plin ako dodje u austriju ide i nama
Cracked

#49823 Re: IRAN

Post by Cracked »

BiBi911 wrote: 16/01/2026 23:00
moonco wrote: 16/01/2026 22:20 Pokušalo se Rusima copiti plin jeftini energenti za evropsku industriju. Pa onda Madura i ženu mu u Venecueli oteše, a ono tamo imaju nekakve velike rezerve nafte. Pa sad im treba plin kao energent za propalu evropsku industriju da mogu da kinezima da konkurišu, a osim toga da se Kinezima zavrne pipa. Tako da mogu još bolje da ih ucjenjuje i kontrolišu, a tu je i Indija i Pakistan. Svašta bi se nešto poklopilo u korist zapadnih interesa kad bi se Iran srokao.
Pa i mi smo zapad, ono Bodna je u Evropi. Jeftin plin ako dodje u austriju ide i nama
Ja tu vidim samo pozitivne vijesti. Umjesto da ga jeftino kinezima prodaju, prodavat ce jeftino nama, evropi. Za mene je to win/win
BiBi911

#49824 Re: IRAN

Post by BiBi911 »

Cracked wrote: 16/01/2026 23:33
BiBi911 wrote: 16/01/2026 23:00
Ja tu vidim samo pozitivne vijesti. Umjesto da ga jeftino kinezima prodaju, prodavat ce jeftino nama, evropi. Za mene je to win/win
Svi kukamo skup plin, beMzin, hljeb.... pa moramo ga nekome ćopit da nam bude jeftin.
A_A_AKCIJA

#49825 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

Čitalac wrote: 16/01/2026 22:45 FARAJA: 60 hiljada komada oružja trebalo da stigne u Teheran.
Objavljeni snimci zaplijenjenog oružja

Post Reply