Zločinac kao i ovi koje ti simpatiziraš. Žalosno je kakvu štetu sa takvim komentarima nanosite ovoj napaćenoj zemlji, društvu, narodu i vjeri na koje se toliko pozivate.alijagoro wrote: ↑13/01/2026 16:54Ja dobro to,nego kako preskoci Sisija i njegovu diktaturu i nagradu EUCrvene_brigade wrote: ↑13/01/2026 16:52Ne daj Bože da se takvi kao ti nešto pitaju, simpatizeri Homeinija i Muslimanske braće.
IRAN
-
Crvene_brigade
#49226 Re: IRAN
- alijagoro
#49227 Re: IRAN
Zlocinac,slazemo se,ali dobio je nagradu za svoje zlocine a ne smeta ni EU ni Americi,cak je i rado vidjen gost.Crvene_brigade wrote: ↑13/01/2026 16:58Zločinac kao i ovi koje ti simpatiziraš. Žalosno je kakvu štetu sa takvim komentarima nanosite ovoj napaćenoj zemlji, društvu, narodu i vjeri na koje se toliko pozivate.alijagoro wrote: ↑13/01/2026 16:54Ja dobro to,nego kako preskoci Sisija i njegovu diktaturu i nagradu EUCrvene_brigade wrote: ↑13/01/2026 16:52
Ne daj Bože da se takvi kao ti nešto pitaju, simpatizeri Homeinija i Muslimanske braće.
- Tananarive
#49228 Re: IRAN
Crvene_brigade wrote: ↑13/01/2026 16:58Zločinac kao i ovi koje ti simpatiziraš. Žalosno je kakvu štetu sa takvim komentarima nanosite ovoj napaćenoj zemlji, društvu, narodu i vjeri na koje se toliko pozivate.alijagoro wrote: ↑13/01/2026 16:54Ja dobro to,nego kako preskoci Sisija i njegovu diktaturu i nagradu EUCrvene_brigade wrote: ↑13/01/2026 16:52
Ne daj Bože da se takvi kao ti nešto pitaju, simpatizeri Homeinija i Muslimanske braće.
auh jadna majko, ti Iran ni na mapi ne možeš naći
-
saimidin
#49229 Re: IRAN
Ja nisam da mule/hodže/generali/bravari vladaju bilo gdje, ako ih ne možeš na fer izborima smijeniti, to je diktatura
Ali ovo šta će se desiti iranu tokom i nakon što se uklone mule, je sirija samo još veće, a nadati se da sam u krivu
Od vojske što neko napisa ostat će samo kalaši i pickup, ostalo će im usa/izrael razrokati, a možda budu i neke druge mule, jer vidimo da u saudiji mule slušaju i nije problem što nema zapadnih sloboda
Pravo pitanje je tko je sljedeći, turska, saudija...
Ali ovo šta će se desiti iranu tokom i nakon što se uklone mule, je sirija samo još veće, a nadati se da sam u krivu
Od vojske što neko napisa ostat će samo kalaši i pickup, ostalo će im usa/izrael razrokati, a možda budu i neke druge mule, jer vidimo da u saudiji mule slušaju i nije problem što nema zapadnih sloboda
Pravo pitanje je tko je sljedeći, turska, saudija...
-
Crvene_brigade
#49230 Re: IRAN
Kad nemaš argumenata onda idu uvrede ad hominem. Takvo bi totalitarno društvo (iz)gradili i ovdje, ali malo morgen.Tananarive wrote: ↑13/01/2026 17:07Crvene_brigade wrote: ↑13/01/2026 16:58Zločinac kao i ovi koje ti simpatiziraš. Žalosno je kakvu štetu sa takvim komentarima nanosite ovoj napaćenoj zemlji, društvu, narodu i vjeri na koje se toliko pozivate.
-
JovicSA
#49231 Re: IRAN
Je li ovo onaj što piše gospodin Trump.Tananarive wrote: ↑13/01/2026 16:55dobar bi bio za papagaja, uzme li te kad muka od ponavljanja jednog te istogCrvene_brigade wrote: ↑13/01/2026 16:44 Hrabri narod Irana se bori za slobodu i razmišlja šta i kako dalje nakon pada zločinaca okupljenih oko masovnog ubice Hamneija.
Iranci su veliki narod koji će znati odabrati najbolji put nakon što se izbori za svoju slobodu.
Iran je kolijevka civilizacije, ima sve predispozicije da bude uspješna i razvijena država koje će biti primjer drugima.
- Tananarive
#49232 Re: IRAN
kakvi argumenti, za šta, ko so ti ili ja da pričamo šta narodu irana treba, kakva je potreba da pametuješ drugima u svom dvorištu imaš smeća da ga kamionima ne možeš očistiti, takvih pametnjakovića na pasija preskakala na ovom balkanu, brini se o sebi a narod irana neka se brine o sebi, taman mu treba takav jedan mudroser da ppametuje šta je za njih dobroCrvene_brigade wrote: ↑13/01/2026 17:10Kad nemaš argumenata onda idu uvrede ad hominem. Takvo bi totalitarno društvo (iz)gradili i ovdje, ali malo morgen.Tananarive wrote: ↑13/01/2026 17:07Crvene_brigade wrote: ↑13/01/2026 16:58
Zločinac kao i ovi koje ti simpatiziraš. Žalosno je kakvu štetu sa takvim komentarima nanosite ovoj napaćenoj zemlji, društvu, narodu i vjeri na koje se toliko pozivate.
-
Crvene_brigade
#49233 Re: IRAN
Iranski narod se bori i izborit će za slobodu. Hvala Bogu pa se ništa ne pitaš, ni tamo, a ni ovdje.Tananarive wrote: ↑13/01/2026 17:18kakvi argumenti, za šta, ko so ti ili ja da pričamo šta narodu irana treba, kakva je potreba da pametuješ drugima u svom dvorištu imaš smeća da ga kamionima ne možeš očistiti, takvih pametnjakovića na pasija preskakala na ovom balkanu, brini se o sebi a narod irana neka se brine o sebi, taman mu treba takav jedan mudroser da ppametuje šta je za njih dobroCrvene_brigade wrote: ↑13/01/2026 17:10Kad nemaš argumenata onda idu uvrede ad hominem. Takvo bi totalitarno društvo (iz)gradili i ovdje, ali malo morgen.
- Tananarive
#49235 Re: IRAN
baba vanga? tarabić?Crvene_brigade wrote: ↑13/01/2026 17:22Iranski narod se bori i izborit će za slobodu. Hvala Bogu pa se ništa ne pitaš, ni tamo, a ni ovdje.Tananarive wrote: ↑13/01/2026 17:18kakvi argumenti, za šta, ko so ti ili ja da pričamo šta narodu irana treba, kakva je potreba da pametuješ drugima u svom dvorištu imaš smeća da ga kamionima ne možeš očistiti, takvih pametnjakovića na pasija preskakala na ovom balkanu, brini se o sebi a narod irana neka se brine o sebi, taman mu treba takav jedan mudroser da ppametuje šta je za njih dobroCrvene_brigade wrote: ↑13/01/2026 17:10
Kad nemaš argumenata onda idu uvrede ad hominem. Takvo bi totalitarno društvo (iz)gradili i ovdje, ali malo morgen.
-
konami666
#49236 Re: IRAN
Eto izgleda da je pomoć na putu, mislim da će im Trump pomoći uskoro.
- alijagoro
- alijagoro
#49238 Re: IRAN
Jel ono izrael prvi napao proslog juna?Bernardinac wrote: ↑13/01/2026 11:35Ne mora biti tako. Pogledaj primjer Iraka kojeg su USA i saveznici osvojili i kontrolisali 100%.skrbavi-admin wrote: ↑13/01/2026 10:46 pola duga su jenkiji vec naplatili - s tudjih ledja..... jos pola im je ostalo ako rijese iran.....
licno smatram da je najobicnija pljacka resursa tj preuzimanje kontrole nad resursima povod svemu.....
zaokruze li iran americki dug od 40000 milijardi dolara je anuliran..... a dolar ce dobiti strelovit uspon.....
ono sto me cudi je glupava indiferencija kine koja vjerovatno po povlastenim cijenama kupuje iransko gorivo i sad prepusta da to sve sklizne iz ruku.....
Danas su u Iraku Kinezi najdominantnijj što se tiče eksploatacije nafte. Imaš i Rusa, Britanaca, Francuza, Norvežana, Talijana i Malezijaca.
Američki Exxon pregovara o povratku u Irak a Chevron o preuzimanju nekih polja od Lukoila.
Znači nije to apsolutna američka dominacija već ima prostora za sve ostale. Pa i za Kinu koja najviše izvlači.
Tri iračke državne kompanije upravljaju poljima direktno ili nadziru ugovore s međunarodnim partnerima.
Iran je meta prije svega zbog jednog razloga koji je svima poznat a to je "brisanje Izraela s karte".
Od 1979 politika Irana prema Izraelu je njegovo uništenje i nestanak.
Još jedan važan faktor je neutralizacija ruskih "saveznika" i posredno pritisak na Rusiju i Putina.
Asadova Sirija, Madurova Venecuela i sad Iran.
-
detroit-mercy
#49239 Re: IRAN
Gledaj, ja se u potpunosti slazem da Amerika je izgubila svaki kredibilitet da nekome soli pamet u bilo cemu.palermo wrote: ↑13/01/2026 16:46Ne znam za.mule I bi li volio zivjjeti tamo. Posto sam sekularac, vino mi je medju pet omiljenih stvari u zivotu, a nisam imun ni na druge poroke, vjerujem da ne bi nesto bio presreyan.detroit-mercy wrote: ↑13/01/2026 16:32Isti si kao onaj gore sto svaku kritiku BH drustva svodi na defetizampalermo wrote: ↑13/01/2026 16:21 Mislim da ovi nasi amerikanci djelom.pokazuju kako se brani I bori za svoju drzavu. Nema.tu ideoloskoh sukoba kadanje u pitanju odnso prema vanjskom svijetu, amerika na prvom.mjestu. Bas kao u onim serijama sto ih nam poturaju a mi ih ( ukljucujuci I mene) gledamo
Zasluzili su vala da sa ponosom.kazu, ja sam Amerikanac![]()
.
Gdje to npr ja podrzavam trenutnu americku vanjsku politiku prema svijetu.
Svaka kritika rezima mula=ti si za USA/Izrael.
Hoces reci da je rezim mula dobar za Iran?
Da li bi ti volio zivjeti u takvom rezimu?
Al siguran sam da ne bih volio zivjeti u drzavi ciji je narod izabrao Trumpa za predsjednika.
Halo, bolan, vi Trumpa izabrali I imate hrabrosti soliti drugima pamet....
Trumpa, nije mala stvar
Politika koju provodi trenutna administracija je malo je reci, jebi koga stignes i kako stignes.
Mada ne vidim ni da su demokrate bile nesto bolje po tom pitanju, posebno Izraela.
Ispadose ovi radikalni americki desnicari najzajebaniji protivinici Izraela
Problem je kada se svaka kritika jedong jako jebenog rezima u Iranu apriroi podvodi pod podrsku politikama drugih zemalja.
-
Saul Alvarez
#49240 Re: IRAN
Trump ce da uradi sve sto mu naredi gazda Satanyahy.
Zato je i doveden na vlast da rijesi iransko pitanje za Izrael.
Zato je i doveden na vlast da rijesi iransko pitanje za Izrael.
-
palermo
#49241 Re: IRAN
Pa.jebi ga, bitan je kontekst. Koliko ja znam, oni protesti iz 2022 godine su , barem.ovdje u BiH, imali podrsku vecine naseg naroda. To znaci, da nije yacno da je ovdje narod apriroi za podrsku mulama I sadasnjem rezimu.detroit-mercy wrote: ↑13/01/2026 17:52Gledaj, ja se u potpunosti slazem da Amerika je izgubila svaki kredibilitet da nekome soli pamet u bilo cemu.palermo wrote: ↑13/01/2026 16:46Ne znam za.mule I bi li volio zivjjeti tamo. Posto sam sekularac, vino mi je medju pet omiljenih stvari u zivotu, a nisam imun ni na druge poroke, vjerujem da ne bi nesto bio presreyan.detroit-mercy wrote: ↑13/01/2026 16:32
Isti si kao onaj gore sto svaku kritiku BH drustva svodi na defetizam.
Gdje to npr ja podrzavam trenutnu americku vanjsku politiku prema svijetu.
Svaka kritika rezima mula=ti si za USA/Izrael.
Hoces reci da je rezim mula dobar za Iran?
Da li bi ti volio zivjeti u takvom rezimu?
Al siguran sam da ne bih volio zivjeti u drzavi ciji je narod izabrao Trumpa za predsjednika.
Halo, bolan, vi Trumpa izabrali I imate hrabrosti soliti drugima pamet....
Trumpa, nije mala stvar
Politika koju provodi trenutna administracija je malo je reci, jebi koga stignes i kako stignes.
Mada ne vidim ni da su demokrate bile nesto bolje po tom pitanju, posebno Izraela.
Ispadose ovi radikalni americki desnicari najzajebaniji protivinici Izraela.
Problem je kada se svaka kritika jedong jako jebenog rezima u Iranu apriroi podvodi pod podrsku politikama drugih zemalja.
Ali danas, kada je vrlo bjelodano, da su ovi protesti u najvecoj mjeri kontrolisani od strane Amerike I Izraela, pricati o karakteru rezima u Iranu je deplasirano I neproduktivno. Jos kad znamo sta bi se desilo (ili ce se desiti) ako sadasnja vlast u Iranu padne.
-
swanfilter
#49242 Re: IRAN
Iranci bi morali u milijonima na ulice kada dođe do agresije.
-
JovicSA
-
Crvene_brigade
#49244 Re: IRAN
Uh, ozbiljna je situacija. Teško tebi sa samim sobom. Ljudi, uozbiljite se malo.
Ovo je na nivou legendarnog Ilije Čvorovica. Samo on je bio simpatičan.
Ali neka si ti nama otvorio oči.
- Čitalac
#49246 Re: IRAN
Starlink je sada besplatan, ali je pitanje koliko zapravo funkcioniše...
Digital rights group Filterban confirmed that the Starlink subscription in Iran had become free, after NasNet, an account promoting Starlink access for Iran, said the service was now available at no cost following weeks of talks with Starlink and US officials.
- Peacean
#49247 Re: IRAN
Sada kruže i glasine da je oko 20k mrtvih. Potrajaće dok se ne sazna tačan broj, tako da ne treba nikakve informacije uzimati kao apsolutne.
- Danguba
#49248 Re: IRAN
Sta je zajednicko Egiptu i Iranu sada?Crvene_brigade wrote: ↑13/01/2026 16:58Zločinac kao i ovi koje ti simpatiziraš. Žalosno je kakvu štetu sa takvim komentarima nanosite ovoj napaćenoj zemlji, društvu, narodu i vjeri na koje se toliko pozivate.alijagoro wrote: ↑13/01/2026 16:54Ja dobro to,nego kako preskoci Sisija i njegovu diktaturu i nagradu EUCrvene_brigade wrote: ↑13/01/2026 16:52
Sto promjenu vlasti traze Izrael i Amerika.
Sada znas koliko je sati.
Bolje biti sluga svoga gospodara nego tudjega.
Kapis?
-
drogon2
#49249 Re: IRAN
Od Laure Loomer
“Create chaos. Push people into the streets. Provoke BL00DSHED. Call it ‘protecting democracy.’”
Professor Jeffrey Sachs says this is the CIA/Mossad regime-change playbook and we’re watching it happen in real time [in Iran
-
aratet
#49250 Re: IRAN
Samo što ima jedan problem. Ta porodica izvozi Pistacije u Kinu. Kina nije Iranu uvela sankcije, pa da kažeš da je Trump to uradio.Haris.ba wrote: ↑13/01/2026 00:06Na koje sankcije mislis? Recimo oko nafte. Kina kupuje iransku naftu. Prevozi je brodovima. Placanje se vrsi u sustini u proizvodima i uslugama posto se ne moze prebaciti novac ziralno. Uplati se negdje u Kini, i onda za taj novac kupi roba i salje u Iran, ili kineske kompanije vrse usluge u Iranu.jeza u ledja wrote: ↑12/01/2026 23:59 Kako uopste funkcionisu te sankcije kad su Rusija i Kina u pitanju?
Ili recimo susjedne vece zemlje poput Pakistana, Kazahstana?
Nesto mi tesko povjerovati da svi oni revnosno prate sta kaze Cemerika.
Iako izmedju Rusije i Irana ne postoji prepreka za novcana placanja, u sustini je slicno ko i sa Kinom. Pretposljam da je slicno i sa drugim navedenim zemljama.
Mislim da se ovo moze nazvati oblikom kliringa, klirinskog placanja. Mi smo to imali sa Sovjetskim Savezom.
Iako je to uglavnom tacno, sjetim se price o pistacijama. Iran ima odlicne pistacije u ogromnim kolicinama. Pistacije zahtjevaju ogromne kolicine vode. U Americi fakticki monopol na vodu u Kaliforniji zbog postacija ima jedna porodica (sjeca li se neko filma Cajnataun sa Nikolsonom). Ta porodica je veliki podrzavalac Trampa, i ima ekonomske interese da iranske pistacije ne dodju na svjetsko trziste.
GDP od poljoprivrede SAD-a iznosi više od 300 milijardi, u Iranu je 26 milijardi.
Poljoprivredom se u SAD-u bavi 3.4 miliona ljudi, dok u Iranu 12.7 miliona ljudi.
Što dovoljno govori.
Iranske pistacije su najbolje na Svijetu, ali jednostavno, njima treba ozbiljnog znanja u biznisu i ozbiljnih investicija. I ova situacija sa sušom im ne pomaže.