IRAN

Post Reply
vodoprovodčik

#4626 Re: IRAN

Post by vodoprovodčik »

incognito73 wrote:1 dio.

Kako svi znamo Iran nije samo Iran sada nego Islamic Republic of Iran, sta ovaj naziv kaze i sta upravo ne kaze, ovaj naziv kaze da sastav i ustav Irana je baziran na Islam (necu sada u tome ulaziti je li je tako ili nije, je li to seriatski ili sitski ili ni slucajno da nesto lose o vjeru, koja god vjera ili vjernici da kaze, ja sam sam nevernik postujem vere i vernikei mogu rec da im zavidim(envy) ipak veruju u nesto a ja ni to nemam), a da nastavimo temu, ali ovaj naziv ne dokaze da iraci (mislim na muslimane) postali su muslimani od pre 33 god, ne oni su poceli biti muslimani od kad islam invaded Iran u 637-651 god.
To be continued...
To care!
Mene zanima da li je istina da je imam Homeini bio u savezu sa iranskim komunistima koji su se zajedno s njim borili protiv šaha? Kader Abdolah je pisao da im je Homeini obećao učešće u vlasti, ali kada su se dograbali vlasti, odma je uslijedila represija prema iranskim komunistima.
Hvala na odgovoru!
oridjidji

#4627 Re: IRAN

Post by oridjidji »

Platformas wrote:
bogoljub wrote:Gledajući emisiju Global koji je razmatrao pitanje Irana i embarga koji su Evropljani pod pritiskom Amerike i Izraela nametnuli Iranu, realno se može vidjeti dokle je stvar došla. Naime, Iran kaže nemojte čekati juli da ne kupujete naftu odmah prekinite kupovati od nas, što je mnoge evropske zemlje itekako zabrinulo, jer će sigurno više štete imati evropljani nego Iran. Ovaj embargo koji misle uvesti je ustvari jedan bumerang kojeg će mo i mi htjeli ne htjeli itekako osjetiti kada se bude vraćao prema evropi. To je zaisa bio glup gest od strane evrope, gdje je su pored ovakve ekonomske krize krenuli se igrati igre koja bilo kako bilo puno košta!
Sve zbog toga jer Nedzad nastavlja da prica o unistenju drzave Izrael, prvo se Amerika uplela, sad EU...
Zna se da je Izrael postao, mozda je uvijek i bio zlocinacka drzava ali pricati o brisanju Izraela sa lica zemlje je tragikomicno.
sasvim glupa konstatacija ... pa to se govorka u tome regionu ihahaj godina... pa niko ne unisti izrael... politika je kurva golema... upravo je izrael i nastao na toj prici, mnogi jevreji koje su arapi protjerali nakon nagbe u izrael su pomogli stvaranju izraela i isti ojacali... i ova prica iran vs izrael samo sluzi za ojacavanje pozicija izraela i irana. jedna sila bi tudju dominaciju da gurne iz regiona... isto kao i oni napeti odnosi ankare i tel aviva od prije par mjeseci...

od rata sad za sada nema nista... cisto dizanje tenzija od kojih ce opet mnogi zaraditi i bez rata...
oridjidji

#4628 Re: IRAN

Post by oridjidji »

incognito73 wrote:2 dio.
Necu o tome ulaziti je li to bilo nesto dobro ili ne ili takve stvari to je sada History i ni ja ni ti ni mi mozemo ista promeniti.
Tako da Iranci poceli su da postanu muslimani (danas oko 94% Iranci kao da su muslimani-Sunni i shi'iti) prama tome to nije desilo pre 33 god, Muslimani u Iran su bili odavno pre pobede islamska republika muslimani a ako dozvolite da dodajem svoje mislenje ovde, na moj emislenje tada Muslimani u Iran su bili bolje i kako je sada moda VECI muslimani nego sada, zato sto tada (mislim pre revolucije, ne idemo pre daleko) nije bilo da moras nego ako zelis, nije bilo da moras klanjati da moras postiti da moras pustiti brade da moras voleti Khamanija ili Ahmadinedzada onda si musliman u suprtnom nisi musliman nego si Americki musliman (ovaj naziv sam ja cuo sa svoje usi) i takve muslimani njima netreba (nebrinite oni za sve i za svakave situacije imaju posebne nazive ili ce izmisljati), da ne smijes piti da se kladis itd itd, mozda sad neki od vas kazu pa dobro pravi muslimani moraju te stvari koji oni kazu raditi i nesmiju raditi one ostale stvari, upravo ste nemam sta reci, ALI tamo te neko stoji iznad glave i te kaze moras i nemoras i svaki put kad nebudes slusao dobices batine a ovde sa zeljom a iz duse se klanja ili se posti ne zbog batine nad glavom. Tako da ja posmatram da Iranci oni koji su bili muslimani i jos su muslimani bili su bolje muslimani pre revolucije, moze se dovesti 1001 razlog zbog cega, verujte mi.
Pre revolucije vera je bilo odvojen iz poletika tako da vera upravo bila vera onako kako treba da bude nesto cist nesto bozanstven nesto sto putuje kroz srce i dusa, a poletika je bila kao poletika kako svi kazemo poletika je kurva!!!
A poslje revulucije uzeli su veru i pomesali su sa poletikom, ajde reci te vi mene na cega ce to liciti?
To be continued...

ps. sad cu ispasti papak hahahaha, molim vas neko me objasni kako da stavim slike ili link ovde, hvala unapred.
Pretjerivanje... pa Ameri jos od uklanjanja Mosadega, pokusavali Iranu da nametnu svoju volju. Tada su im silom prilika ustolicili Rezu Pahlavija i to par mjeseci nakon demokratskih izbora na kojim je pobjedio Mosadeg. Stoga su Iranci godinama trazili nacin kako da ga svrgnu i to su uradili 1979 godine. Homeinijeva ga je revolucija protjerala sto dalje od Irana. Ali Ameri nebi bili Ameri, da nisu nahajcali Sadama Huseina da napadne 1980 godine. Rat je trajao osam godina i okoncao se mirom. Iran je dugo pod sankcijama, medjutim to i nije mnogo pomoglo Americi da Iran umori jer previse zemalja ima interes da s Iranom posluju...

Ameri jesu okruzili Iran.
Medjutim pitanje je dali mogu sami protiv Irana jer Iran nije na slabom nivou tehnoloske razvijenosti i ima finu potporu Rusije i Kine...

Image
fidoremilienko

#4629 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

Ohladite malo. S obzirom da nemate pametnijeg posla, od forumanja, lijepo bi bilo da pročitate i koje djelo od Jhona Perkinsa :) Sve je već odavno jasno, samo ovim zatucanim nije još došlo do mozga :D
oridjidji

#4630 Re: IRAN

Post by oridjidji »

fidoremilienko wrote:Ohladite malo. S obzirom da nemate pametnijeg posla, od forumanja, lijepo bi bilo da pročitate i koje djelo od Jhona Perkinsa :) Sve je već odavno jasno, samo ovim zatucanim nije još došlo do mozga :D
De nam daj par razloga da procitamo neko od njegovih djela, nije da nebi procitali... De u kratkim crtama o cemu njegove knjige govore...
incognito73

#4631 Re: IRAN

Post by incognito73 »

vodoprovodčik wrote:

Kako svi znamo Iran nije samo Iran sada nego Islamic Republic of Iran, sta ovaj naziv kaze i sta upravo ne kaze, ovaj naziv kaze da sastav i ustav Irana je baziran na Islam (necu sada u tome ulaziti je li je tako ili nije, je li to seriatski ili sitski ili ni slucajno da nesto lose o vjeru, koja god vjera ili vjernici da kaze, ja sam sam nevernik postujem vere i vernikei mogu rec da im zavidim(envy) ipak veruju u nesto a ja ni to nemam), a da nastavimo temu, ali ovaj naziv ne dokaze da iraci (mislim na muslimane) postali su muslimani od pre 33 god, ne oni su poceli biti muslimani od kad islam invaded Iran u 637-651 god.
To be continued...
To care!
Mene zanima da li je istina da je imam Homeini bio u savezu sa iranskim komunistima koji su se zajedno s njim borili protiv šaha? Kader Abdolah je pisao da im je Homeini obećao učešće u vlasti, ali kada su se dograbali vlasti, odma je uslijedila represija prema iranskim komunistima.
Hvala na odgovoru!
potpuno si upravo, iranska revolucija nije se zvala ispocetak islamska revolucija nego samo revolucija i narod su trazili da jednostavno nestane iranski kralj i negovvladavine u to su ucestvali iranka socijalna partija, radnicka partija, i da sad ne navedem sve njih i poslje revolucija dosao do se podeli kolac vladavine nad Iran, tako da Homeini naglasio da komunisti neveruju u boga tako da poceli su ganjati njihove lidere ali onda su dosli do zakljucak da najbolje naci da uhapse njhive clane i to mlade clane i tadasnji revolucjarni sud za njih odredio smrtna kazna.ima puno o tome pisati i pricati.
fidoremilienko

#4632 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

oridjidji wrote:
fidoremilienko wrote:Ohladite malo. S obzirom da nemate pametnijeg posla, od forumanja, lijepo bi bilo da pročitate i koje djelo od Jhona Perkinsa :) Sve je već odavno jasno, samo ovim zatucanim nije još došlo do mozga :D
De nam daj par razloga da procitamo neko od njegovih djela, nije da nebi procitali... De u kratkim crtama o cemu njegove knjige govore...
Evo jedan isječak iz jedne knjige....mislim da su razlozi suvišni :D
Ekonomske ubice su izuzetno dobro plaćeni profesionalci koji zemljama širom planete otimaju hiljade milijardi dolara. Oni usmeravaju pare iz Svetske Banke (the World Bank), USAID (the U.S. Agency for International Development - USAID) i drugih stranih organizacija za „pomoć“ u novčanike velikih američkih „internacionalnih“ korporacija i džepove članova nekoliko bogatih familija koje kontrolišu planetarne prirodne resurse. Njihova oruĎa uključuju falsifikovane (fabrikovane) finansijske izveštaje, nameštene izbore, podmićivanje, iznuĎivanje (ucene), seks i ubistva. Oni igraju igru koja postoji od kad postoje imperije, sa tom razlikom da se sadašnja igra, u ovo vreme globalizacije, dodatno usavršila i prešla na još viši zastrašujući nivo.
oridjidji

#4633 Re: IRAN

Post by oridjidji »

fidoremilienko wrote:
oridjidji wrote:
Ekonomske ubice su izuzetno dobro plaćeni profesionalci koji zemljama širom planete otimaju hiljade milijardi dolara. Oni usmeravaju pare iz Svetske Banke (the World Bank), USAID (the U.S. Agency for International Development - USAID) i drugih stranih organizacija za „pomoć“ u novčanike velikih američkih „internacionalnih“ korporacija i džepove članova nekoliko bogatih familija koje kontrolišu planetarne prirodne resurse. Njihova oruĎa uključuju falsifikovane (fabrikovane) finansijske izveštaje, nameštene izbore, podmićivanje, iznuĎivanje (ucene), seks i ubistva. Oni igraju igru koja postoji od kad postoje imperije, sa tom razlikom da se sadašnja igra, u ovo vreme globalizacije, dodatno usavršila i prešla na još viši zastrašujući nivo.
podsjeca na zeitgeist :D
hrle1976

#4634 Re: IRAN

Post by hrle1976 »

Citam brdo postova, pardon brdo komentara od strane strucnjaka oko Irana. Kako se ono fino kaze na akademskom jeziku: bdro hipotetike. Kao prvo, ljudi dragi u Iranu nije moguce otici ko normalan muskarac i popiti bunar piva, kakvu zenu za gu.z uhvatiti pogledati NBA ligu, na fejsbuku namignuti nekome i stisnutu "I LIKE", kupiti sljive u trgovini. Nisam za rat ali ako je nekome stalo da za komad prasine i malo ulja ratuje pa neka ratuje. Hoce Izralci da sa njima ratuje, pa nije ni cudo kad i onaj metar i zilet (zaboravi mu ime) valja gluparije kako bi trebalo Izrael smjestiti u po Njemacke. Dok su Sovjeti bili opasni Iran je bio sa Rezom Pahlivijem najblizi suradnik od US and A. Onda onaj Ayatollah uze kontrolu a Sadam bio covjek od rijece, za saku dollara marsiro odmah istih stopa u Iran. Naravno Jugoslavija nije bila neutralna, i nasi su po etici i moralu prodavali oruzije na obe strani da se krhaju posteno i junacki :D jes Tito fio faca. Pomagao jednima i drugima mi se sunacali na moru ganjali ribe, znas ono hopa cupa, jeli okus sunca tj. cevape sa jos vise luka. A ovi se krhali, jel tada neko po koje kakvim sahovskim klubovima debatirao Iran i Irak? Jes al u K. Bilo precih i boljih stavri zivilo se ko u Monaku sto se danas zivi. E sada je slika drugacija. Rodili se veliki navijaci RUSA, TURAKA, IRANACA, NJEMACA i TADZAKISTANACA? Jel ima koga sto patriostki navija za Tadzakistan? Ako ne, daj da se omdah udruzimo i pocnemo njigovim zastavama da maseomo kad dobiju u fubdalu 27-0 porotiv nekog ostvra poput PALAU ako je ko cuo za to ostvro. :mrgreen: Pardom svim forumasima i forumasicama na mom vako direktnom deliktu ali pokusajem da docaram sliku realnosti. Da vam iskreno kazem kada bi imao ponudu da postanem "veliki" vjernik/fanaticar i da sam mjesecno placen od 1.000€ ili da povalim susjedovu zgodnu zenu te onu sa drugog sprata. Sami pogodite sta bi odabro :mrgreen:
vodoprovodčik

#4635 Re: IRAN

Post by vodoprovodčik »

incognito73 wrote:
vodoprovodčik wrote:

To be continued...
To care!
Hvala na odgovoru!
potpuno si upravo, iranska revolucija nije se zvala ispocetak islamska revolucija nego samo revolucija i narod su trazili da jednostavno nestane iranski kralj i negovvladavine u to su ucestvali iranka socijalna partija, radnicka partija, i da sad ne navedem sve njih i poslje revolucija dosao do se podeli kolac vladavine nad Iran, tako da Homeini naglasio da komunisti neveruju u boga tako da poceli su ganjati njihove lidere ali onda su dosli do zakljucak da najbolje naci da uhapse njhive clane i to mlade clane i tadasnji revolucjarni sud za njih odredio smrtna kazna.ima puno o tome pisati i pricati.
Nevjerovatno je to kako tako različite, uglavnom suprotne političke ideologije mogu često biti zajedno u opozciji, ali samo u opoziciji. Baš kao što su danas Chavez i Ahmed&Nežad :D opozcija imperijalističkom kapitalizmu.
vodoprovodčik

#4636 Re: IRAN

Post by vodoprovodčik »

oridjidji wrote:
fidoremilienko wrote:
oridjidji wrote:
podsjeca na zeitgeist :D
teorije u duhu vremena :mrgreen:
fidoremilienko

#4637 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

Svemu dođe kraj, doći će kraj i SAD-u :) Ako ništa historija nas tome uči :D
Payton

#4638 Re: IRAN

Post by Payton »

Vidljivo je i jasno da vlasti u Iranu zloupotrebljavaju vjeru/islam, tu nema sumnje i neka im je na dusu. Ali sa necim moraju da drze veliki broj stanovnika pod kontrolom, bilo vjerom, bilo komunizmom ili nekom drugom ideologijom. Jer cim se ottvore ili ih otvore, gotovi su, porobljeni jednom za uvijek od ovih zapadnjackih lihvara.

Ko sad pise o Iraku? Niko, gotova stvar. Oni su uzeli naftna polja i pumpaju li pumpaju. Otvorit ce im svoje trzne centre, dovesti svoje banke i osiguranja, prije toga ce sve njihove privatizovati za 1KM po firmi. To je poznati recept. Pogledajte samo nasu drzavu, porobljena od glave do pete, kao i svaka druga drzava iz bivseg istocnog bloka.

Vlast i Iranu ima svoje razloge sto je takva kakva jest. Oni su gazde na toj svojoj teritoriji i nad svojim narodom i samostalno upravljaju njime kako oni hoce, da li pozitivno ili negativno svakom ostaje da sam prosudi. Dok su sve ostale zemlje u okolini i sire porobljene i na njihovo celo su postavljene pogodne vlade i ljudi koji rade za Londonske lihvare. Tako je kroz istoriju bilo i tako se nazalost nastavlja.

Svo zlo dolazi iz Londona. Nije niko iz Irana, Iraka, Kine, Afganistana, Vijetnama ili desetina drugih drzava opkolio Ameriku i Englesku svojim bazama i nosacima aviona. To valjda svi znate. Samo to kad vidite, sve vam je jasno. Dalje se nema sta pricat.
incognito73

#4639 Re: IRAN

Post by incognito73 »

za vodoprovodčik

Potpuno slazem se stobom.
Neznam da li ja ovo istina ili ne ali mogu rec kad je history Iranska revolucija je u pitanje to su pisali pobednici I tako da su povezali Iransku revoluciju sa Seyyed Hassan Modarres koji je ubijen u zatvoru u 1937, googleuj nega naci ces o njemu a jedina veza sta Humeini imao snjim da kazu da bio negov ucenik.
cim nadem vreme bice i 3 i 4 i.... nadam se da ce biti zanjimljive stvari
fidoremilienko

#4640 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

Kaže se u knjizi, između ostalog :D
Odlučni trenutak bio je 1951, kad se Iran pobunio protiv britanske naftne kompanije koja je eksploatisala iranska prirodna bogatstva i narod. Ta kompanija bila je prethodnik "British Petroleuma", današnji BP. Vrlo popularan, demokratski izabran iranski premijer (koji je 1951. nominovan za čovjeka godine u magazinu TIME), Mohamed Mosadeg, nacionalizovao je sva iranska nalazišta nafte. Razjarena Engleska traţila je pomoć od svog saveznika iz Drugog svjetskog rata, od Sjedinjenih Država. No obje zemlje su se bojale da bi vojna intervencija mogla izazvati Sovjetski Savez da preduzme korake na strani Irana.

Zbog toga je Vašington, umjesto da pošalje mornaricu, poslao agenta CIA Kermita Ruzvelta (praunuka Teodora Ruzvelta). Posao je obavio briljantno, pridobivši ljude novcem i prijetnjama. Zatim ih je naveo da organizuju niz uličnih nereda i snaţnih demonstracija koje su stvarale utisak da Mosadeg nije ni popularan ni sposoban. Na kraju je Mosadeg izgubio vlast i do kraja života ostao je u kućnom pritvoru. Proamerički šah Mohamed Reza postao je diktator bez premca. Kermit Ruzvelt stvorio je prostor za novu profesiju, za onu čijim redovima ću se ja priključiti.
Svima je jasno šta SAD žele.. :dance: im se za ljudska prava i demokratiju :-)
vodoprovodčik

#4641 Re: IRAN

Post by vodoprovodčik »

Pa to za Mosaddeqa je općepoznata stvar. Čovjek je bio nacionalista (u onom smislu koji je antikolonijalistički), i naravno da ga je CIA insajederski nahuškala rulju na njega, jer bi British Petroleum izgubio mnogo toga. I nije otkrio neku toplu vodu.
Da dodam: Svima je jasno šta Amerika želi, svima je jasno da su oni preuzeli ulogu Britanije nakon II S.R., i da političari rade za velike korporacije, jer im one finansiraju kampanje itd., i da ekonomija upravlja politikom, a ne obratno kako bi trebalo biti. Ali mislim da nema mjesta za priču o nekim arhajskim reptilijanskim porodicama koje drže svijet u šaci. Samo kapitalisti, i to je to.
Last edited by vodoprovodčik on 07/02/2012 16:57, edited 1 time in total.
incognito73

#4642 Re: IRAN

Post by incognito73 »

fidoremilienko wrote:Kaže se u knjizi, između ostalog :D
Odlučni trenutak bio je 1951, kad se Iran pobunio protiv britanske naftne kompanije koja je eksploatisala iranska prirodna bogatstva i narod. Ta kompanija bila je prethodnik "British Petroleuma", današnji BP. Vrlo popularan, demokratski izabran iranski premijer (koji je 1951. nominovan za čovjeka godine u magazinu TIME), Mohamed Mosadeg, nacionalizovao je sva iranska nalazišta nafte. Razjarena Engleska traţila je pomoć od svog saveznika iz Drugog svjetskog rata, od Sjedinjenih Država. No obje zemlje su se bojale da bi vojna intervencija mogla izazvati Sovjetski Savez da preduzme korake na strani Irana.

Zbog toga je Vašington, umjesto da pošalje mornaricu, poslao agenta CIA Kermita Ruzvelta (praunuka Teodora Ruzvelta). Posao je obavio briljantno, pridobivši ljude novcem i prijetnjama. Zatim ih je naveo da organizuju niz uličnih nereda i snaţnih demonstracija koje su stvarale utisak da Mosadeg nije ni popularan ni sposoban. Na kraju je Mosadeg izgubio vlast i do kraja života ostao je u kućnom pritvoru. Proamerički šah Mohamed Reza postao je diktator bez premca. Kermit Ruzvelt stvorio je prostor za novu profesiju, za onu čijim redovima ću se ja priključiti.
Svima je jasno šta SAD žele.. :dance: im se za ljudska prava i demokratiju :-)
to je potpuno istina ali sudbine Shah Irana (ako smije dodavati pokojni ili Allahrahmatli) je zatkljucen kad se vratio od svoj zadnjih OPEC-ov razgovori kad je glasno i jasno rekao '' ja sam kralj iranska drzava i iranski narod ja sam im kao otac, ja cu narediti kome cu prodati naft svoje zemlije i svog naroda i cenu cu i ja narediti niko nemoze i nesmije da nama narede sta cemo sa svojim izvorima'' cim iz avion nogu stavio na asfalt na aerodrom u Tehran poceli su 'SMrt na Shah? na pocetak nije bilo ime humeinia, nemozete mi rec da neznam zato kad sam ja to dozivio!!!
simpozijum delirijum

#4643 Re: IRAN

Post by simpozijum delirijum »

sa malo predahnemo od politike :D
naletih na ovaj link o Iranskoj armiji Nindza zena !
ne nisu pripadnice vojske Irana , vec oko 3500 mladih ( i vrlo lijepih ) Iranki koje treniraju u sportskim klubovima ovu borilacku vjestinu i to po tvrdnjama experata vrlo ozbiljno
inace Iranske zene su nasle spas u atletici i borilackim vjestinama i slicnim sportovima kao lijek protiv segregacije u Iranskome drustvu
prve dvije alpinistice Muslimanke koje su se popele na Mount Everest su Iranke !
a jedine su uz Kineskinje koje osvajaju sampionske titule u borilackoj vjestini "Wushu"
pogledajte video ovih Iranki opakih ljepotica 8-) na ovome linku !
impresivno !
pazite kako se udvarate lijepim Irankama , da ne bi u bolnici slomljenih kostiju zavrsili :lol:
http://www.washingtonpost.com/blogs/blo ... _blog.html
incognito73

#4644 Re: IRAN

Post by incognito73 »

vodoprovodčik wrote:Pa to za Mosaddeqa je općepoznata stvar. Čovjek je bio nacionalista (u onom smislu koji je antikolonijalistički), i naravno da ga je CIA insajederski nahuškala rulju na njega, jer bi British Petroleum izgubio mnogo toga. I nije otkrio neku toplu vodu.
Da dodam: Svima je jasno šta Amerika želi, svima je jasno da su oni preuzeli ulogu Britanije nakon II S.R., i da političari rade za velike korporacije, jer im one finansiraju kampanje itd., i da ekonomija upravlja politikom, a ne obratno kako bi trebalo biti. Ali mislim da nema mjesta za priču o nekim arhajskim reptilijanskim porodicama koje drže svijet u šaci. Samo kapitalisti, i to je to.
Drago mi je da ima dosta onih koji znaju sta je istina.
Istinu da kazem nisam tu da kazem sta Amerika hoce ili great Britain, znamo sta rade i kako itd, tu sam dao svoje mislenje sta iranska vlada upravo rade i to u ime kako oni kazu Islam, Iranski narod nikad nije bilo gladnja nego sada, ako oni postanu proizvode struje pomoc svoje nuclear program (da znate sve te projekti su star vise od 40 god- upravo neklarna elektrana u Bushehr je pravljen pre revolucije) i kazu da su sposobni zato kako nisu sposobni poslje 34 god da prave dovoljno refinery da proizvode svoju gorivu, nego da prodaju sirov naft i kupe benzin ili dizel, nemojte rec da je upitanje sankcije, kako moze praviti rakete, satelite itd itd koji nema ni hajre ni fajde za iranski narod.
incognito73

#4645 Re: IRAN

Post by incognito73 »

simpozijum delirijum wrote:sa malo predahnemo od politike :D
naletih na ovaj link o Iranskoj armiji Nindza zena !
ne nisu pripadnice vojske Irana , vec oko 3500 mladih ( i vrlo lijepih ) Iranki koje treniraju u sportskim klubovima ovu borilacku vjestinu i to po tvrdnjama experata vrlo ozbiljno
inace Iranske zene su nasle spas u atletici i borilackim vjestinama i slicnim sportovima kao lijek protiv segregacije u Iranskome drustvu
prve dvije alpinistice Muslimanke koje su se popele na Mount Everest su Iranke !
a jedine su uz Kineskinje koje osvajaju sampionske titule u borilackoj vjestini "Wushu"
pogledajte video ovih Iranki opakih ljepotica 8-) na ovome linku !
impresivno !
pazite kako se udvarate lijepim Irankama , da ne bi u bolnici slomljenih kostiju zavrsili :lol:
http://www.washingtonpost.com/blogs/blo ... _blog.html
bomi kako ce nato vojniki snjima boriti kad skove oko negov vrat i stave noge na njihove ramene hahahahaha
fidoremilienko

#4646 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

vodoprovodčik wrote:Pa to za Mosaddeqa je općepoznata stvar. Čovjek je bio nacionalista (u onom smislu koji je antikolonijalistički), i naravno da ga je CIA insajederski nahuškala rulju na njega, jer bi British Petroleum izgubio mnogo toga. I nije otkrio neku toplu vodu.
David Icke malo pretjeruje o tome...Ali rekoh, John Perkins, njihov čovjek, opisuje sve do u detalje.. Pun mi je ***** amerike i njihovih saveznika i demokratije i ljudskih prava i korporacija i :dance: :D
Marketa24

#4647 Re: IRAN

Post by Marketa24 »

fidoremilienko wrote: David Icke malo pretjeruje o tome...Ali rekoh, John Perkins, njihov čovjek, opisuje sve do u detalje.. Pun mi je ***** amerike i njihovih saveznika i demokratije i ljudskih prava i korporacija i :dance: :D
Jest al ti si se zalio da ljudi pricaju bezveze i preporucio im Perkinsa
Moje misljenje je da nijedna prica nije bezveze - neko ce ko je citao
nekog drugog tako cuti za perkinsa pa ce reci nekom trecem za nekog cetvrtog itd :)
Mislim nije ni John Perkins "procitao sam ga - sad sve znam - nista vise mi ne treba"
no sad - back to subject - Iran :)
kiky

#4648 Re: IRAN

Post by kiky »

iranu treba puno pameti i političke mudrosti ...
i puno, puno sreče ...
Marketa24

#4649 Re: IRAN

Post by Marketa24 »

kiky wrote:iranu treba puno pameti i političke mudrosti ...
i puno, puno sreče ...
ma kad ti se Zionisti i njihove sluge na kosti navale malo ti je polje manevrisanja
- ako saam nesto ne zeznes poslace oni agente Mossada ili vec nekog drugog da iz Irana
ispale par raketa potope jedan od dva stara broda koja su vracena iz penzije i poslana
u perzijski zaljev da čuče - upale medijsku mashinu na zapadu
i eto ga rat pocinje
(neki drugi false flag napad je isto moguc al mislim da je ovo najvjerovatniji scenarij)

Sad za sad im je najpametnije da rade to sto rade - ne provociraju napad al
da se pripremaju i kupuju i proizvode svo oruzje koje mogu i ne mogu

Ja kolko sam skonto (ne znaci da sam u pravu) prateci situaciju
rat sa Iranom je "done deal" samo se ceka povoljan momenat
kiky

#4650 Re: IRAN

Post by kiky »

nažalost, Marketa, mislim da si u pravu ...
sad je sve samo stvar scenarija, a koji je vjerovatno negdje več napisan ...
Post Reply