IRAN

Post Reply
Jasko.B

#4601 Re: IRAN

Post by Jasko.B »

svi koji smatraju da ce SAD napasti Iran u ime demokratije,borbe protiv terrorizma,nuklearne bombe itd. neka mi odgovore na pitanje zasto su dozvolili sjevernoj koreji da napravi nuklearnu bomu?
Marketa24

#4602 Re: IRAN

Post by Marketa24 »

Obskurni wrote:Kritika je bila upucena na taj nacin da rade apsurdne stvari u ime svog režima.
Nešto slicno kao i Sjeverna Koreja.
Pokušao sam povuci paralelu ali mislim da smo se obojica mimoišli u zakljucivanju.
sve sto ti znas i o Iranu i o Sj. Koreji je info koji dolazi sa zapada sto direktno a sto indirektno
i na osnovu toga donosis zakljucke
Jesi li mozda uzeo u razmatranje da bi te zemlje bile daleko razvijenije da nisu neopravdano
pod sankcijama decenijama (Iran ima srecu pa ima naftu i fenomenalno se razvio s obzirom na okolnosti
Ljudi satelite u svemir lansiraju - sami)

Intenet je cenzurisan i u Saudiji i nekim okolnim zemljama pa im niko ne cita bukvicu o tome ....

da ne idem u dubinu

Moja poenta je da bi oni i drustveno i u svakom pogledu bili daleko napredniji nego sto ih mi smatramo
da ih nisu izolovali Zapadnjaci pa onda upiru prstom na njih i govore "vidi ih zabranili Simpsonove"
kao da su simpsonovi sinonim slobode i prava . Ja bih sad potpisao da nam ukinu simpsonove a naprave normalnu funkcionalnu drzavu
kratak_spoj

#4603 Re: IRAN

Post by kratak_spoj »

jefferson wrote:
kratak_spoj wrote:
baš šteta, Bart je pravi primjer, slika i prilika zapadnjačkog derana...baš onakav kakvog bi svaka porodica požljela imati..a tek Homer...ćaća koji hvata sina za gušu i podruguje se od pive..ali to je samo ipak crtani film napravljen za djecu.. :-)
Mislim da fakat imas jos toga da naucis!
naravno, i to mnogo toga...nisam ja kao neki umišljeni narcisoidni nadobudni forumaši koji misle da znaju sve... :-)

no ako se šta može naučiti iz Simpsonovih jeste da to smeće od crtanog filma svakako ne bih dozvolio da moja djeca gledaju..
kratak_spoj

#4604 Re: IRAN

Post by kratak_spoj »

Marketa24 wrote:
kratak_spoj wrote:
slažem se, samo što su fašisti i nacisti u tadašnjoj NJemačkoj došli na vlast uglavnom silom i terorom, a u današnjem Izraelu ovu naci-fašističku vladu bira jevrejski narod na demokratskim izborima ! govori li ti to možda što ?? :skoljka:
pratis li ti politiku uopste - od kad to neko narod nesto pita - izbori se kupe

a ako tako gledas i u Iranu je demokratija i izbori
zašto onda Irance treba napasti a Izraelce ne ?? iako ( već rečeno do sada po hiljaditi put na ovoj temi ) Izraelci haraju već više 60 godina po Bliskom Istoku a Iranci uglavnom gledaju svoja posla i nikoga nisu napali već više od 200 godina...
Optimus Prime

#4605 Re: IRAN

Post by Optimus Prime »

kratak_spoj wrote:

no ako se šta može naučiti iz Simpsonovih jeste da to smeće od crtanog filma svakako ne bih dozvolio da moja djeca gledaju..
Simpsonovi nisu crtani za "djecu", vec za odrasle.

Ali ocekujem skori pad iranskog rezima, mislim da ce i oni uskoro ponovo moci gledati jednu od najlegendarnijih serija svih vremena.
Bosanski_kralj

#4606 Re: IRAN

Post by Bosanski_kralj »

Teško da bi SAD dozvolile da sa na njihovim televizijama prikazuju serije koje promoviraju kroz šalu i simpatičnost iranski način života: šerijat, viješanje, iransku dominaciju...
Samo što oni to mnogo lukavij cenzuriraju tako da se ne dovodi u sumnju njihova demokratija i tolerantnost.
bogoljub

#4607 Re: IRAN

Post by bogoljub »

(*** SPAM ***) - Kina i Rusija bi mogle da dožive sličnu vrstu međunarodne izolacije kao sirijski predsjednik Bašar el Asad, zbog stavljanja veta na rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN) o okončanju sukoba u Siriji, izjavila je u ponedjeljak američka ambasadorica pri UN-u Susan Rice.
Tako i Iranu prijete već 10. godina.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Rice prijeti Kini i Rusiji, ko da su 70. il 80. godine, Amerika ne može Talibane da pobijedi već 10 godina, a Talibani, ratnici u gačama s kalašom u rukama, to je to.....

KINA!!!???, RUSIJA!!!??? :lol: :lol:
kratak_spoj

#4608 Re: IRAN

Post by kratak_spoj »

Optimus Prime wrote:
kratak_spoj wrote:

Simpsonovi nisu crtani za "djecu", vec za odrasle.

Ali ocekujem skori pad iranskog rezima, mislim da ce i oni uskoro ponovo moci gledati jednu od najlegendarnijih serija svih vremena.
očekivanja su velika.. a rezultati će biti kao i u Afganistanu...USA će se podvijenog repa povući ..osramoćena i ponižena... :dance:
Marketa24

#4609 Re: IRAN

Post by Marketa24 »

kratak_spoj wrote:
Marketa24 wrote:
kratak_spoj wrote:
slažem se, samo što su fašisti i nacisti u tadašnjoj NJemačkoj došli na vlast uglavnom silom i terorom, a u današnjem Izraelu ovu naci-fašističku vladu bira jevrejski narod na demokratskim izborima ! govori li ti to možda što ?? :skoljka:
pratis li ti politiku uopste - od kad to neko narod nesto pita - izbori se kupe

a ako tako gledas i u Iranu je demokratija i izbori
zašto onda Irance treba napasti a Izraelce ne ?? iako ( već rečeno do sada po hiljaditi put na ovoj temi ) Izraelci haraju već više 60 godina po Bliskom Istoku a Iranci uglavnom gledaju svoja posla i nikoga nisu napali već više od 200 godina...
ko kaze da ne treba ja ti samo govorim da se vlade odavno ako su se ikada i birale
ne biraju voljom naroda vec se izbori provedu radi cirkusa a uvijek "pobjedi"
neko ko ce raditi u interesu elite nije ni u Izraelu drugacija situacija
Pa pored svakodnevnog bombardovanja lazima iz novina TV-a radija itd
opet masa jevreja u Izraelu smatra da je njihova politika(politika vlade Izraela) prema Palestincima
totalno nepravedna - zalazu se za mirno rjesenje okoncanje represije na Palestincima prave organizacije
koje se bore protiv diskriminacije itd - al djaba ko je kad narod slusao

E o tome ti ja govorim
Obskurni

#4610 Re: IRAN

Post by Obskurni »

Marketa24 wrote:
Obskurni wrote:Kritika je bila upucena na taj nacin da rade apsurdne stvari u ime svog režima.
Nešto slicno kao i Sjeverna Koreja.
Pokušao sam povuci paralelu ali mislim da smo se obojica mimoišli u zakljucivanju.
sve sto ti znas i o Iranu i o Sj. Koreji je info koji dolazi sa zapada sto direktno a sto indirektno
i na osnovu toga donosis zakljucke
Jesi li mozda uzeo u razmatranje da bi te zemlje bile daleko razvijenije da nisu neopravdano
pod sankcijama decenijama (Iran ima srecu pa ima naftu i fenomenalno se razvio s obzirom na okolnosti
Ljudi satelite u svemir lansiraju - sami)

Intenet je cenzurisan i u Saudiji i nekim okolnim zemljama pa im niko ne cita bukvicu o tome ....

da ne idem u dubinu

Moja poenta je da bi oni i drustveno i u svakom pogledu bili daleko napredniji nego sto ih mi smatramo
da ih nisu izolovali Zapadnjaci pa onda upiru prstom na njih i govore "vidi ih zabranili Simpsonove"
kao da su simpsonovi sinonim slobode i prava . Ja bih sad potpisao da nam ukinu simpsonove a naprave normalnu funkcionalnu drzavu
Ne zalazim dublje u to šta oni rade ali mi je baš simpaticno citati ovakve poteze. Onako, bunt bez ikakvog razloga, samo zato da bi bilo bunta.
Ne brini se ti ništa, smijem se ja i Saudiji i svakoj državi koja vrši bilo kakvu vrstu cenzure ili atak na ljudska prava.
Zavisi šta ti smatraš pod normalnom funkcionalnom državom. Ako želiš nešto kao Iran onda znaj da si u ogromnoj manjini.
bogoljub

#4611 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Gledajući emisiju Global koji je razmatrao pitanje Irana i embarga koji su Evropljani pod pritiskom Amerike i Izraela nametnuli Iranu, realno se može vidjeti dokle je stvar došla. Naime, Iran kaže nemojte čekati juli da ne kupujete naftu odmah prekinite kupovati od nas, što je mnoge evropske zemlje itekako zabrinulo, jer će sigurno više štete imati evropljani nego Iran. Ovaj embargo koji misle uvesti je ustvari jedan bumerang kojeg će mo i mi htjeli ne htjeli itekako osjetiti kada se bude vraćao prema evropi. To je zaisa bio glup gest od strane evrope, gdje je su pored ovakve ekonomske krize krenuli se igrati igre koja bilo kako bilo puno košta!
Platformas

#4612 Re: IRAN

Post by Platformas »

bogoljub wrote:Gledajući emisiju Global koji je razmatrao pitanje Irana i embarga koji su Evropljani pod pritiskom Amerike i Izraela nametnuli Iranu, realno se može vidjeti dokle je stvar došla. Naime, Iran kaže nemojte čekati juli da ne kupujete naftu odmah prekinite kupovati od nas, što je mnoge evropske zemlje itekako zabrinulo, jer će sigurno više štete imati evropljani nego Iran. Ovaj embargo koji misle uvesti je ustvari jedan bumerang kojeg će mo i mi htjeli ne htjeli itekako osjetiti kada se bude vraćao prema evropi. To je zaisa bio glup gest od strane evrope, gdje je su pored ovakve ekonomske krize krenuli se igrati igre koja bilo kako bilo puno košta!
Sve zbog toga jer Nedzad nastavlja da prica o unistenju drzave Izrael, prvo se Amerika uplela, sad EU...
Zna se da je Izrael postao, mozda je uvijek i bio zlocinacka drzava ali pricati o brisanju Izraela sa lica zemlje je tragikomicno.
SaPnA

#4613 Re: IRAN

Post by SaPnA »

Halo ba, ko je uopste rekao da izrael treba izbrisati?
simpozijum delirijum

#4614 Re: IRAN

Post by simpozijum delirijum »

SaPnA wrote:Halo ba, ko je uopste rekao da izrael treba izbrisati?
pisalo se prije na ovoj temi sta je tacno receno , jedan od forumasa je cak nasao i prevod govora
Iranci su rekli cionisticki rezim mora nestati sa mape a ne drzava Izrael
kao drugo;
Iran nema atomsku bombu i cak CIA tvrdi tako , i cak ne namjeravaju da je proizvedu
ali mozda ce Iranci promijeniti misljenje sa obzirom da im prijete unistenjem
podrzava "teroriste"?
Hezbolah i Hamas su legitimno izabrani na izborima pod medjunarodnom kontrolom
i sta je danas "terorista"?
gerilac u Iraku koji je ubijao okupatorske vojnike USA ?
ili Afganistanac koji razbuca oklopnjak NATO ?
koji ih je zvao na prvome mjestu da im dodju i sta ocekuju poslije toliko pobijenih civila ?
da ce ih gadjati cvijecem ?
ljudska prava ?
vidimo kako policija lomi rebra i glave pucaju i u USA i u Moskvi i po Grckoj i svuda kada se narod pobuni protiv nepravde
i niko nije naveo razlog za napad na Iran , znamo sta je razlog samo se neki prave naivni
imperijalisticka hegemonija
NIN

#4615 Re: IRAN

Post by NIN »

Jebel ko sta na ovoj temi? :oops:

moradoh! :-D

...jer znam i uvjeren sam da niko, ama bas niko od ucesnika nije vidio Iran ocima svojim, niti Perzijca kako treba i opet se ubise pricati o zemlji o kojoj skoro pa nemaju pojma. Pa, pogledajte samo ko je otvorio temu - cojk nije imao pojma o siitima (doduse, pljuvanje po siizmu je bilo redovno jer je, biva, sunit) generalno pa, veli, da otvori temu... i, nakon otvaranja po Zapadu... Propast! I svi se nesto ubiste o Iranu!? Komedija ba!
Baudelaire

#4616 Re: IRAN

Post by Baudelaire »

NIN wrote:Jebel ko sta na ovoj temi? :oops:

...jer znam i uvjeren sam da niko, ama bas niko od ucesnika nije vidio Iran ocima svojim, niti Perzijca kako treba i opet se ubise pricati o zemlji o kojoj skoro pa nemaju pojma. Pa, pogledajte samo ko je otvorio temu - cojk nije imao pojma o siitima (doduse, pljuvanje po siizmu je bilo redovno jer je, biva, sunit) generalno pa, veli, da otvori temu... i, nakon otvaranja po Zapadu... Propast! I svi se nesto ubiste o Iranu!? Komedija ba!
Komedija su i jedni i drugi. Postoji grupa ljudi na ovom forumu koji će se svrstati kontra Amerike i generalno Zapada, o čemu god da se radi, a postoji grupa koja će se svrstati na stranu Amerike i Zapada o čemu god da se radi. Kad se takve dvije grupe sastanu na forumu, šuplje je jako puno, a istine i zdravog razuma jako malo. Zato ja sve više izbjegavam ovakve teme. Ničije maslo nije za ramazana, niti narod u Iranu uživa puna ljudska prava, niti će eventualna američka intervencija biti usmjerena na donošenje demokratije Iranu. To će nastati kao nuspojava. Meni lično puno više smeta američka politika nego iranska, ali to je najmanje bitno, bitno je da će u slučaju rata stotine hiljada ljudi stradati radi nafte.
Korisničkoime

#4617 Re: IRAN

Post by Korisničkoime »

Jasko.B wrote:svi koji smatraju da ce SAD napasti Iran u ime demokratije,borbe protiv terrorizma,nuklearne bombe itd. neka mi odgovore na pitanje zasto su dozvolili sjevernoj koreji da napravi nuklearnu bomu?
Kina.
Koba

#4618 Re: IRAN

Post by Koba »

Platformas wrote:
bogoljub wrote:Gledajući emisiju Global koji je razmatrao pitanje Irana i embarga koji su Evropljani pod pritiskom Amerike i Izraela nametnuli Iranu, realno se može vidjeti dokle je stvar došla. Naime, Iran kaže nemojte čekati juli da ne kupujete naftu odmah prekinite kupovati od nas, što je mnoge evropske zemlje itekako zabrinulo, jer će sigurno više štete imati evropljani nego Iran. Ovaj embargo koji misle uvesti je ustvari jedan bumerang kojeg će mo i mi htjeli ne htjeli itekako osjetiti kada se bude vraćao prema evropi. To je zaisa bio glup gest od strane evrope, gdje je su pored ovakve ekonomske krize krenuli se igrati igre koja bilo kako bilo puno košta!
Sve zbog toga jer Nedzad nastavlja da prica o unistenju drzave Izrael, prvo se Amerika uplela, sad EU...
Zna se da je Izrael postao, mozda je uvijek i bio zlocinacka drzava ali pricati o brisanju Izraela sa lica zemlje je tragikomicno.
Priče o tome kako Iran želi da uništi Izrael i kako Iran predstavlja opasnost po čitav svijet su priče za malu djecu.

Kada bi Iran upotrijebio atomsku bombu i napao Izrael, tim činom bi automatski sebi otvorio vrata pakla i pokrenuo svoje vlastito uništenje jer bi se čitav arsenal atomskog naoružanja Amerike i Izraela sručio na njih. To Iranci dobro znaju i budite ubjeđeni da u Teheranu nije niko toliko glup i naivan da krene tim putem.

Iranski nuklearni program ne predstavlja apsolutno nikome nikakvu prijetnju osim američkom interesu na Bliskom istoku.

Atomska bomba je prije svega poluga kojom se vlada i znak da sa državom koja posjeduje tu vrstu naoružanja nema zajebancije. Rusi,Kinezi,Amerikanci,Francuzi...nikad između sebe neće direktno ratovati isključivo zbog spoznaje da u tom sukobu nema pobjednika.

To i Iranci vrlo dobro znaju i svjesni su da su planovi o invaziji na njihovu državu davno skrojeni i očajnički pokušavaju da se domognu atomskog oružja kako bi sačuvali svoju glavu i ne bi prošli kao njihovi susjedi. A onog dana kada se u Iranu izvrši testiranje nuklearke, to će biti znak da se Iran iz regionalne sile transformisao u svjetsku silu sa kojom nema zajebancije.
Payton

#4619 Re: IRAN

Post by Payton »

Jednostavno se radi o tome da su Iran i Sirija jos jedine prostale drzave koje su bukvalno nezavisne na tim dole prostorima, dok su ove sve ostale vec odavno porobljene i rade kako im London diktira.

Sad su oni na redu i tu ih nazalost nista ne moze spasit.

Samo postavlja se pitanje do kad ce citav svijet sutjeti i trpiti tu diktaturu iz Londona. Namjerno kazem iz Londona, jer tamo sjedi sami vrh te piramide koja upravlja sa svime, dok su Amerika i NATO samo izvrsioci njihovih naredbi, a Vatikan duhovni pokrovitelj.

Kako god da je stanje u Iranu glede ljudskih i svih ostalih prava, to nikome ne daje za pravo da im se mijesa u njihove unutrasnje poslove. Ali vec tamo od pada Berlinskog zida se vise niko i nista ne pita. Oni jednostavno rade kako njima pase.

Recept se dobro zna. Prvo ti preko medija navuku da imas sta ti ja znam kakvo oruzije i da prijetite citavom svijetu s njime, naprave te kojekakvim teroristima, a same teroristicke ciljeve oni sami izvedu i to fino snimaju kamerama iz 100 pozicija i u 3D-u i onda to mjesecima prikazuju svom narodu.
Tako se ta masa fino upali, da svi dobrovoljno skacu da idu u rat, iako nikad nekog tamo afrikanca, azijca ili ti muslimana u zivotu ni sreli nisu.

Tako je na red nakon desetine drzava (izmedju ostalih i bivse SFRJ) doso Iran.

Scenario ce biti isti kao u Iraku, Afganistanu...

Zali boze samo nevinih ljudi.
simpozijum delirijum

#4620 Re: IRAN

Post by simpozijum delirijum »

Baudelaire wrote:
NIN wrote:Jebel ko sta na ovoj temi? :oops:

Komedija su i jedni i drugi. Postoji grupa ljudi na ovom forumu koji će se svrstati kontra Amerike i generalno Zapada, o čemu god da se radi, a postoji grupa koja će se svrstati na stranu Amerike i Zapada o čemu god da se radi. Kad se takve dvije grupe sastanu na forumu, šuplje je jako puno, a istine i zdravog razuma jako malo. Zato ja sve više izbjegavam ovakve teme. Ničije maslo nije za ramazana, niti narod u Iranu uživa puna ljudska prava, niti će eventualna američka intervencija biti usmjerena na donošenje demokratije Iranu. To će nastati kao nuspojava. Meni lično puno više smeta američka politika nego iranska, ali to je najmanje bitno, bitno je da će u slučaju rata stotine hiljada ljudi stradati radi nafte.
dobro receno ,ali nije u pitanju ko je za Iran ili za USA i zapad , vec cinjenice ; 60 % Amerikanaca je protiv rata ,slicno je u Evropi , samo krvolocna elita ne haje
ne ubjedjujem nikoga samo sljedeci put kada budete gledali CNN ili BBC vijesti i hvalospjeve "velicanstvenim oslobodiocima " i 'hrabrim NATO i USA vojnicima koji donose demokratiju u drzave trecega svijeta "
prvo pogledajte ovaj video , u pitanju je samo biti covjek pobogu vise , dosta je bilo :x ;
http://www.informationclearinghouse.inf ... e30450.htm
Teea

#4621 Re: IRAN

Post by Teea »

Image
alibegoa

#4622 Re: IRAN

Post by alibegoa »

incognito73

#4623 Re: IRAN

Post by incognito73 »

1 dio.
Pre nego da pozdravim moram reci nekoliko stvari, izvinjavam se unapred!
1-ako budete videli greske u toku pisanje text nadam se da cete mi oprostiti, ipak nije moj materni jezik i sami znate da vas jezik je veoma (veoma mu je samo ja jedan sekund) tesko.
2-ako za sada sebe necu prestaviti zao mi je imam svoj razloge koji mozda u toku text i cu objaiti.

Sad zelim svima dobar dan i uspesan dan u ovakav prelep zimski dan.
Od nedavno citam na forum svasta o Iranu, neke lepe stvari neke ruzne stvari, neke istine, neke naocne fantazije itd itd itd, jedan dan kad sam malkice napio odlucio sam da i ja ocestvujem malo ipak ajde pricamo ovde o moja drzava jeli tako?
Kako je vec svima jasno ja sam iz Irana i mogu rec otprilike dugo zivim kod vas, ponosan sam da sam iz Irana i da sam Perzijac (jesam li ovo dobro napisao! jedan prijatelji kaze ako nepisem ispravno to znaci da sam cilim!) i sam ponosan da zivim u BiH i sam pokupio vase fore.

A sad Iran?! Na moje mislenje veoma komplikovana i do duse zeznuta tema, Pitate zasto komplikovano rece cu vam, a zasto zeznuto opet cu vam reci malo kasnije.

Pitali su me puno ljude 1001 pitanje o Iranu i ponekad kad im dajem odgovor (naravno kako to ja vidim) budu sokiran ili jos gore vise konfuzni nego pre.

Kako svi znamo Iran nije samo Iran sada nego Islamic Republic of Iran, sta ovaj naziv kaze i sta upravo ne kaze, ovaj naziv kaze da sastav i ustav Irana je baziran na Islam (necu sada u tome ulaziti je li je tako ili nije, je li to seriatski ili sitski ili ni slucajno da nesto lose o vjeru, koja god vjera ili vjernici da kaze, ja sam sam nevernik postujem vere i vernikei mogu rec da im zavidim(envy) ipak veruju u nesto a ja ni to nemam), a da nastavimo temu, ali ovaj naziv ne dokaze da iraci (mislim na muslimane) postali su muslimani od pre 33 god, ne oni su poceli biti muslimani od kad islam invaded Iran u 637-651 god.
To be continued...
incognito73

#4624 Re: IRAN

Post by incognito73 »

2 dio.
Necu o tome ulaziti je li to bilo nesto dobro ili ne ili takve stvari to je sada History i ni ja ni ti ni mi mozemo ista promeniti.
Tako da Iranci poceli su da postanu muslimani (danas oko 94% Iranci kao da su muslimani-Sunni i shi'iti) prama tome to nije desilo pre 33 god, Muslimani u Iran su bili odavno pre pobede islamska republika muslimani a ako dozvolite da dodajem svoje mislenje ovde, na moj emislenje tada Muslimani u Iran su bili bolje i kako je sada moda VECI muslimani nego sada, zato sto tada (mislim pre revolucije, ne idemo pre daleko) nije bilo da moras nego ako zelis, nije bilo da moras klanjati da moras postiti da moras pustiti brade da moras voleti Khamanija ili Ahmadinedzada onda si musliman u suprtnom nisi musliman nego si Americki musliman (ovaj naziv sam ja cuo sa svoje usi) i takve muslimani njima netreba (nebrinite oni za sve i za svakave situacije imaju posebne nazive ili ce izmisljati), da ne smijes piti da se kladis itd itd, mozda sad neki od vas kazu pa dobro pravi muslimani moraju te stvari koji oni kazu raditi i nesmiju raditi one ostale stvari, upravo ste nemam sta reci, ALI tamo te neko stoji iznad glave i te kaze moras i nemoras i svaki put kad nebudes slusao dobices batine a ovde sa zeljom a iz duse se klanja ili se posti ne zbog batine nad glavom. Tako da ja posmatram da Iranci oni koji su bili muslimani i jos su muslimani bili su bolje muslimani pre revolucije, moze se dovesti 1001 razlog zbog cega, verujte mi.
Pre revolucije vera je bilo odvojen iz poletika tako da vera upravo bila vera onako kako treba da bude nesto cist nesto bozanstven nesto sto putuje kroz srce i dusa, a poletika je bila kao poletika kako svi kazemo poletika je kurva!!!
A poslje revulucije uzeli su veru i pomesali su sa poletikom, ajde reci te vi mene na cega ce to liciti?
To be continued...

ps. sad cu ispasti papak hahahaha, molim vas neko me objasni kako da stavim slike ili link ovde, hvala unapred.
Marketa24

#4625 Re: IRAN

Post by Marketa24 »

de malo ohladite od "Ako nisi sa nama , protiv nas si"

Ako ja (ili neko) npr u konkretnom slucaju stanem u odbranu Irana po jednom pitanju
ne znaci to da velicamo Iran a pljujemo po zapadu. Iran ima svoje odlicne strane Zapad ima svoje
odlicne strane - Iran ima svoje lose strane Zapad ima svoje lose strane

Konkretno u ovom slucaju niko nema pravo da brani Iranu da imaju Nuklearnu bombu
ako zele (a niko od relevatnih faktora u svijetu nije podastro ni jedan dokaz da uopste zele)
dok god nuklearnu bombu imaju sve velesile i najveca prijetnja Iranskoj sigurnosti Izrael

Ko ne moze preko toga vidjeti po meni nema mogucnost objektivnog rasudjivanja ni kolko zrno graska
Ko god kaze nemozemo S Koreji nista zbog Kine nema moralnog prava da bilo kome sta prica dok ne rijesi
veci "problem" - jer je ovi vec imaju a Iranci "navodno" po CNN-u i kompaniji zele imati

Poenta je brani se pricip ne Iran itd
Post Reply