IRAN

Post Reply
denzel979

#4351 Re: IRAN

Post by denzel979 »

Optimus Prime wrote:
denzel979 wrote:
Optimus Prime wrote: Ovo su podatci o GDP-ju po kupovnim paritetima (PPP) gdje je nivo cijena uracunat.
ne mozes ni ovo uzimati kao relevantno, jer ako upotrijebimo PPP pokazatelje (koji oslikavaju kupovnu moc) proizlazi da je BDP per capita sad-a 6 puta veci od BDP-a per capita kine (sto je ne realno), ili BDP per capita irana skoro 2 puta veci nego bdp-a per capita kine. ovaj odnos bi ipak bio znatno manji od onog koji bi nastao ukoliko bi koristili tekuce tecajeve.

uostalom, ovo nije pokazatelj privredne razvijenosti neke zemlje. jer kad bi ovo bio pokazatelj onda bi npr. austrijska/svicarska privreda, a i standard, bila podobro jaca od njemacke, a da ne govorim sta bi tek katar bio za njemacku.

uostalom, izdvoji 5-10 min vremena i procitaj odlican clanak o privredi irana (molio bih te samo bez predrasuda):
http://hr.wikipedia.org/wiki/Gospodarstvo_Irana
Ne znam sta ti nije jasno?
Ovo ti je oficijelna lista nacionalnih dohodaka po glavi stanovnika, sa koeficijentima razlika u cijenama.
Dakle podaci oslikavaju kupovnu moc "prosjecnog" gradjanina jedne zemlje.

To sto ti odokativno nisi uvjeren to je tvoj problem.
I da, prosjecan Amerikanac ima doista 6 puta vecu kupovnu moc od jednog prosjecnog Kineza.
Nije Kina Shanghai i Peking. To su samo 2% Kineza.
50 % ih i dan danas zivi na selima i prezivljavaju sa 100$ mjesecno.
znaci 6 puta vecu kupovnu moc od jednog kineza?! a od indijca 13 puta?! kako li jedan prosjecni indijac uopce zivi kad je to tako?! hajde sve, ali da katar ima skoro 3 puta veci standard i razvijeniju privredu od njemacke, to mi nikako nije jasno :shock: :?

da ti pokusam na najbanalniji primjer predociti ono sto zelim reci:

po navedenoj tabeli GDP-PPP po stanovniku irana iznosi 12258 $
istovreno na istoj listi GDP-PPP po stanovniku bih iznosi 8174 $

s time da su troskovi zivota u iranu nizi 60-70% u odnosu na bih. da li ti to sta kaze?! :idea:
denzel979

#4352 Re: IRAN

Post by denzel979 »

jefferson wrote:
denzel979 wrote:
Optimus Prime wrote: Libija trenutno proizvodi tek polovinu one kolicine nafte od prije sukoba.
Racuna se tek da ce krajem 2013 doci na stari nivo proizvodnje.

Ali donekle imas pravo. Libijci ce vjerovatno ce do sebtembra uspjeti povecati proizvodnju za nekoliko stotina hiljada barela dnevno, sto ce donekle kompenzirati iranski uvoz.
da Bog da sceri:

http://www.advance.hr/vijesti/libija-gr ... a-ubijeno/
Ali RT je "zaboravio" spomenuti da je Republikanska garda prekjuce rekla da ne vidi nista opasno to sto dva americka nosaca uplovljavaju u perzijski zaljev, da je to uobicajno, bla, bla, bla.
S obzirom da ta dva nosaca ima ubojitiju moc nego cijelo iransko vazduhoplovstvo, nije ni trebalo drugaciji odgovor ocekivati.
I sta ce sad, Iranz atvoriti tjesnac sa dva americka nosaca u zaljevu? Aha, kad na vrbi zasvrbi.
Vidi da su rekli :ako bude utjecalo" ali nekako imam osjecaj da ce Iran reci kako "nije" utjecalo.
Opet, sta fali malo igre rjecima, dici ce cijenu anfte, a to iranu svakako odgovara.
kakve veze libija ima sa iranom?!
Last edited by denzel979 on 23/01/2012 19:01, edited 1 time in total.
denzel979

#4353 Re: IRAN

Post by denzel979 »

i jos nesto - da se iranci plase tih nosaca aviona, ne bi nikada izvodili vojne vjezbe i s time ih primoravali da napustaju perzijski zaljev (obrati paznju ciji je zaljev i ko je tu uljez). dakle, ako do sada nisi shvatio, kada iranska mornarica izvodi vojne vjezbe, ameri se lagano sa svojim nosacima pokupe iz zaljeva i nakon zavrsenih vjezbi se vracaju natrag. s tim da su im ovaj put iranci porucili da se ne trebaju vracati.
ljiljan89

#4354 Re: IRAN

Post by ljiljan89 »

denzel979 wrote:i jos nesto - da se iranci plase tih nosaca aviona, ne bi nikada izvodili vojne vjezbe i s time ih primoravali da napustaju perzijski zaljev (obrati paznju ciji je zaljev i ko je tu uljez). dakle, ako do sada nisi shvatio, kada iranska mornarica izvodi vojne vjezbe, ameri se lagano sa svojim nosacima pokupe iz zaljeva i nakon zavrsenih vjezi se vracaju natrag. s tim da su im ovaj put iranci porucili da se ne trebaju vracati.
proguglaj malo o SCO (Shanghai Cooperation Organisation) s kojima iranci imaju veoma bliske veze :)

ne znam da li amerikanci imaju bas tolika muda da se zajebavaju sa centralnom azijom

"Western media observers believe that one of the original purposes of the SCO was to serve as a counterbalance to NATO and the United States and in particular to avoid conflicts that would allow the United States to intervene in areas bordering both Russia and China.[47][48] And although not a member state, the President of Iran Mahmoud Ahmadinejad has used his speeches at the SCO to make verbal attacks against the United States.[49]"

"There have been many discussions and commentaries about the geopolitical nature of the Shanghai Cooperation Organisation.
Matthew Brummer, in the Journal of International Affairs, tracks the implications of SCO expansion into the Persian Gulf.[53]
Iranian writer, Hamid Golpira, had this to say on the topic: “According to [Zbigniew] Brzezinski’s theory, control of the Eurasian landmass is the key to global domination and control of Central Asia is the key to control of the Eurasian landmass....Russia and China have been paying attention to Brzezinski’s theory, since they formed the Shanghai Cooperation Organisation in 2001, ostensibly to curb extremism in the region and enhance border security, but most probably with the real objective of counterbalancing the activities of the United States and NATO in Central Asia.”[54]"
Last edited by ljiljan89 on 23/01/2012 19:09, edited 1 time in total.
jefferson

#4355 Re: IRAN

Post by jefferson »

denzel979 wrote:i jos nesto - da se iranci plase tih nosaca aviona, ne bi nikada izvodili vojne vjezbe i s time ih primoravali da napustaju perzijski zaljev (obrati paznju ciji je zaljev i ko je tu uljez). dakle, ako do sada nisi shvatio, kada iranska mornarica izvodi vojne vjezbe, ameri se lagano sa svojim nosacima pokupe iz zaljeva i nakon zavrsenih vjezbi se vracaju natrag. s tim da su im ovaj put iranci porucili da se ne trebaju vracati.
Pardon, citirao sam pogresan link, trebao sam citirati drugi.
Irans e ne mora plasiti ili ne plasiti SAD i ostalih zapadnih zemalja da bi izvodio vjezbe. Iran ima puno pravo da izvodi vojne vjezbe u svojim ili medjunarodnim vodama, i amerikanci tu ne mogu nista uciniti.
To ne mjenja cinjenicu da iranci, bojali se ili ne, bi bili vraceni u kameno doba za 72 sata u slucaju blokade prolaza!
Vjeruj mi da pored ta dva nosaca imas u tom podrucju sigurno trenutno 10-tak nuklearnih podmornica spremih na unistavanje vitalne infrastrutkure u iranu i protivvzadusne odbrane prije nego iti jedan stealth avion poleti a tek poslije obicni sa nosaca aviona. U slucaju vojnog sukoba, avioni s nosaca ne bi nista radili bar 24 sata dok se ne ocisti sta se treba ocistiti.
Pazi, iranci sve to vrlo dobro znaju, ali znaju i da se ratovi ne pocinju zbog toga sto je neko nekome zaprjetio!
denzel979

#4356 Re: IRAN

Post by denzel979 »

ljiljan89 wrote:
denzel979 wrote:i jos nesto - da se iranci plase tih nosaca aviona, ne bi nikada izvodili vojne vjezbe i s time ih primoravali da napustaju perzijski zaljev (obrati paznju ciji je zaljev i ko je tu uljez). dakle, ako do sada nisi shvatio, kada iranska mornarica izvodi vojne vjezbe, ameri se lagano sa svojim nosacima pokupe iz zaljeva i nakon zavrsenih vjezi se vracaju natrag. s tim da su im ovaj put iranci porucili da se ne trebaju vracati.
proguglaj malo o SCO (Shanghai Cooperation Organisation) s kojima iranci imaju veoma bliske veze :)

ne znam da li amerikanci imaju bas tolika muda da se zajebavaju sa centralnom azijom

"Western media observers believe that one of the original purposes of the SCO was to serve as a counterbalance to NATO and the United States and in particular to avoid conflicts that would allow the United States to intervene in areas bordering both Russia and China.[47][48] And although not a member state, the President of Iran Mahmoud Ahmadinejad has used his speeches at the SCO to make verbal attacks against the United States.[49]"

"There have been many discussions and commentaries about the geopolitical nature of the Shanghai Cooperation Organisation.
Matthew Brummer, in the Journal of International Affairs, tracks the implications of SCO expansion into the Persian Gulf.[53]
Iranian writer, Hamid Golpira, had this to say on the topic: “According to [Zbigniew] Brzezinski’s theory, control of the Eurasian landmass is the key to global domination and control of Central Asia is the key to control of the Eurasian landmass....Russia and China have been paying attention to Brzezinski’s theory, since they formed the Shanghai Cooperation Organisation in 2001, ostensibly to curb extremism in the region and enhance border security, but most probably with the real objective of counterbalancing the activities of the United States and NATO in Central Asia.”[54]"
googlo jarane i sve mi je jasno, cak i bez googlanja :D
nosara

#4357 Re: IRAN

Post by nosara »

jefferson wrote:
denzel979 wrote:i jos nesto - da se iranci plase tih nosaca aviona, ne bi nikada izvodili vojne vjezbe i s time ih primoravali da napustaju perzijski zaljev (obrati paznju ciji je zaljev i ko je tu uljez). dakle, ako do sada nisi shvatio, kada iranska mornarica izvodi vojne vjezbe, ameri se lagano sa svojim nosacima pokupe iz zaljeva i nakon zavrsenih vjezbi se vracaju natrag. s tim da su im ovaj put iranci porucili da se ne trebaju vracati.
Irans e ne mora plasiti ili ne plasiti SAD i ostalih zapadnih zemalja da bi izvodio vjezbe. Iran ima puno pravo da izvodi vojne vjezbe u svojim ili medjunarodnim vodama, i amerikanci tu ne mogu nista uciniti.
To ne mjenja cinjenicu da iranci, bojali se ili ne, bi bili vraceni u kameno doba za 72 sata u slucaju blokade prolaza!
Vjeruj mi da pored ta dva nosaca imas u tom podrucju sigurno trenutno 10-tak nuklearnih podmornica spremih na unistavanje vitalne infrastrutkure u iranu i protivvzadusne odbrane prije nego iti jedan stealth avion poleti a tek poslije obicni sa nosaca aviona. U slucaju vojnog sukoba, avioni s nosaca ne bi nista radili bar 24 sata dok se ne ocisti sta se treba ocistiti.
Pazi, iranci sve to vrlo dobro znaju, ali znaju i da se ratovi ne pocinju zbog toga sto je neko nekome zaprjetio!
:-) :-) :-) :-) :-) :-)
denzel979

#4358 Re: IRAN

Post by denzel979 »

jefferson wrote:
ipak, hollywood previse utice na tebe i na tvoj nacin rezonovanja. a sto se boldiranog tice - ne bi nista radili posto, najvjerovatnije, ne bi imali kada ni uzletiti :D
jefferson

#4359 Re: IRAN

Post by jefferson »

denzel979 wrote:
jefferson wrote:
ipak, hollywood previse utice na tebe i na tvoj nacin rezonovanja. a sto se boldiranog tice - ne bi nista radili posto, najvjerovatnije, ne bi imali kada ni uzletiti :D
Postoje dtri opcije:
1. Iran odustane od obogacivanja.
2. Iran kaze da eto embargo nije uticao-st hoce reci valja stisnut m... pa zatvorit.
3. Bradatim spodobama je previse vazna vlast pa ce po svaku cijenu ici u konflikt.
A sto se tice Hollywooda, mozda, samo nisam znao da tamo radim!
Kindzadza

#4360 Re: IRAN

Post by Kindzadza »

Ženski Dr.Med wrote:Zanimljivo je za EU tek od 01.09 hoce da uvedu embargo Iranu ,zasto ne sada ako im je toliko stalo do sakncija..
Nazalost, danas je EU uvela iste sankcije kao i USA Iranu...
Sasvim ocekivan potez, jer je EU kao i ujedinjena Amerika, tu samo zbog cionistickih interesa. Banke i Berze su oformile te saveze, kada se taj sistem (vrednosti) srusi, srusice se i one. :x
nosara

#4361 Re: IRAN

Post by nosara »

jefferson wrote:
denzel979 wrote:
jefferson wrote: Pardon, citirao sam pogresan link, trebao sam citirati drugi.
Postoje dtri opcije:
2. Iran kaze da eto embargo nije uticao-st hoce reci valja stisnut m... pa zatvorit.
3. Bradatim spodobama je previse vazna vlast pa ce po svaku cijenu ici u konflikt.
Postoji i cetvrta opcija...

denzel979

#4362 Re: IRAN

Post by denzel979 »

analitika ti je vrh, prava hollywoodska :D
Kindzadza

#4363 Re: IRAN

Post by Kindzadza »

Ma, nije to dugorocno resenje, a i UAE su vec poceli graditi naftovod prema Omanskom moru i jedan ka luckom Omanskom gradu Muskatu.
Cilj upozorenja Iranske vojske po meni je politicke prirode... Da se pokazu malo "misici", ali u principu Iran ne ide da blokira prolaz ili da izazove neki veci sukob.
denzel979

#4364 Re: IRAN

Post by denzel979 »

jefferson wrote: Postoje dtri opcije:
a opcija zvana 24.04.1980 ?! 8-)
denzel979

#4365 Re: IRAN

Post by denzel979 »

Kindzadza wrote:
Ma, nije to dugorocno resenje, a i UAE su vec poceli graditi naftovod prema Omanskom moru i jedan ka luckom Omanskom gradu Muskatu.
Cilj upozorenja Iranske vojske po meni je politicke prirode... Da se pokazu malo "misici", ali u principu Iran ne ide da blokira prolaz ili da izazove neki veci sukob.
iran nikada nece prvi uci u sukob, ali sam isto tako siguran da je na bilo koji oblik agresije spreman na zestok odgovor.
jefferson

#4366 Re: IRAN

Post by jefferson »

denzel979 wrote:
hmmm, kakve veze to ima s iranskim oruzanim snagama? Homeini se molio pa pustinjska oluja naletila a jedan avion se pokvario?
jefferson

#4367 Re: IRAN

Post by jefferson »

denzel979 wrote:
Kindzadza wrote:
iran nikada nece prvi uci u sukob, ali sam isto tako siguran da je na bilo koji oblik agresije spreman na zestok odgovor.
Uopste ne sumnjam da ce se Iran boriti.
Isto tako ako Iran zatvori prolaz to ce se smatrati oblikom agresije jer prolaz nije u sastavu iranskih voda, to je medjunardoni prolaz.
Znaci, svako zatvaranje prolaza ce se smatrati agresijom!
moa

#4368 Re: IRAN

Post by moa »

Moje generalno promatranje globalne situacije:

Bogatim odgovara ovaj status, recesije, krize, cime kontrolisu strah i odrzavaju stanje koje njima odgovara.
Previshe ljudi je na zemlji planeti i to se mora necim kontrolisati.
Mislim da USA trenutno nema vishe para da finansira ratove i pokusava preko sankcija da jos vishe oslabi
IRAN a to je vec vidjen scenarij, ali isto tako mislim ako oni krenu u ovaj obracun da bi moglo doci do globalnog rata.
sasa_t

#4369 Re: IRAN

Post by sasa_t »

Joj al ga idete u krajnost. Mjesecima ovdje dizete Iran i njegove vojne sposobnosti u neba. Kako ce oni ovo ili ono. A ovi im prst u oko sa tri nosaca aviona guraju i ovi se prave da to ne vide. Da nije smijesno bilo bi tragicno. Sankcije izglasane. Naucnici se dizu u zrak. Odgovor Irana? Nema...
SaPnA

#4370 Re: IRAN

Post by SaPnA »

sasa_t wrote:Joj al ga idete u krajnost. Mjesecima ovdje dizete Iran i njegove vojne sposobnosti u neba. Kako ce oni ovo ili ono. A ovi im prst u oko sa tri nosaca aviona guraju i ovi se prave da to ne vide. Da nije smijesno bilo bi tragicno. Sankcije izglasane. Naucnici se dizu u zrak. Odgovor Irana? Nema...
Cekaj malo, taj odgovor irana bi bio poguban za citav region pa cak i svijet, zamisli samo kada bi pocela hajka na americke trupe u afganistanu, kada bi poletjele stotine hiljada raketa prema izraelu,afganistanu, te nosace od desetina hiljada raketa pogodila bi jedna...
Bolje nemoj pisati o necemu sto ne znas, nije ovo tek radi reda iran izscenirao, dabome iran ima cime uzvratiti.
denzel979

#4371 Re: IRAN

Post by denzel979 »

jefferson wrote:
denzel979 wrote:
hmmm, kakve veze to ima s iranskim oruzanim snagama? Homeini se molio pa pustinjska oluja naletila a jedan avion se pokvario?
ovo sto si rekao i jeste najbitnija stvar. homeinijeva r.a. dova. i sve dok se drze staze koju im je on utabao, ne trebaju se nicega bojati (samo Boga dragoga). a to da se je jedan avion pokvario i oni radi toga odustali, mozes mislit :)

kraci historijski osvrt (sto bi se reklo, samo za tebe):

ta godina je bila izborna u usa i jedino sto je moglo spasiti cartera od poraza je bilo oslobadjanje talaca iz americke ambasade (bez dogovora o odmrzavanju iranske imovine i izrucenja saha), sa sekundarnim ciljem svrgavanja nove iranske vlasti. carter je prijetio vojnom akcijom (kao sto i danas prijete), a imam r.a. mu je smireno odgovorio da oni (amerikanci) to mogu pokusati, ali da im je to vec unaprijed osudjeno na propast. napominjem da u to vrijeme jos uvijek nije bila formirana prava vojna sila (radi rasula u vojsci), kojom bi iran mogao raspolagati. koristeci ovaj moment, u zoru 24.04.1980. godine sa nosaca aviona "uss nimitz", stacioniranog u arapskom moru, polijece osam helikoptera, a istovremeno iz omana (sic) avioni c-130. vec na samom pocetku , zbog mehanickog kvara, od daljnjeg leta odustaju dva helikoptera, tako da je akcija nastavljena sa samo sest helikoptera koji su stigli na predvidjenu tacku, oko 200 milja jugoistocno od teherana (na napusteni vojni aerodrom). tu ih je docekao operativac cia-e, ali je tu doslo do kvara jos jednog helikoptera. skoro istovremeno, u pjescanoj oluji, jedan od mornarickih helikoptera ch-53 sudara se sa parkiranim avionom-tankerom koji je dopremio gorivo za nadopunu. obje letjelice su planule, a poginulo je pet pilota i tri marinca. komadant donosi odluku o prekidu akcije. povrijedjeni su odmah ukrcani u avione i napustili su teritoriju irana, ostavljajuci tijela poginulih vojnika (prvi puta u svojoj historiji ratovanja), pet helikoptera i dvije olupine. taoci su oslobodjeni diplomatskim putem nakon 444 dana zarobljenistva.

jimmy carter, poslije ovih desavanja, gubi izbore, ali i drasticno mijenja svoj svjetonazor. pretpostavljam da i vojnici i dan danas pamte sta im se desilo. poslije ovog dogadjaja nikada vise, u citavoj 32-godisnjoj historiji i.r. iran, ameri nikada vise nisu pokusali nesto slicno. e sada, mozes misliti sta bi ih moglo zadesiti sa ovakvom armijom koju danas ima iran.
jefferson

#4372 Re: IRAN

Post by jefferson »

SaPnA wrote:
sasa_t wrote:Joj al ga idete u krajnost. Mjesecima ovdje dizete Iran i njegove vojne sposobnosti u neba. Kako ce oni ovo ili ono. A ovi im prst u oko sa tri nosaca aviona guraju i ovi se prave da to ne vide. Da nije smijesno bilo bi tragicno. Sankcije izglasane. Naucnici se dizu u zrak. Odgovor Irana? Nema...
Cekaj malo, taj odgovor irana bi bio poguban za citav region pa cak i svijet, zamisli samo kada bi pocela hajka na americke trupe u afganistanu, kada bi poletjele stotine hiljada raketa prema izraelu,afganistanu, te nosace od desetina hiljada raketa pogodila bi jedna...
Bolje nemoj pisati o necemu sto ne znas, nije ovo tek radi reda iran izscenirao, dabome iran ima cime uzvratiti.
Jel ovo dio iz Alisa u zemlji cudesa ili sneguljica i 7 patuljaka?
jefferson

#4373 Re: IRAN

Post by jefferson »

ovo sto si rekao i jeste najbitnija stvar. homeinijeva r.a. dova. i sve dok se drze staze koju im je on utabao, ne trebaju se nicega bojati (samo Boga dragoga). a to da se je jedan avion pokvario i oni radi toga odustali, mozes mislit :)

kraci historijski osvrt (sto bi se reklo, samo za tebe):

ta godina je bila izborna u usa i jedino sto je moglo spasiti cartera od poraza je bilo oslobadjanje talaca iz americke ambasade (bez dogovora o odmrzavanju iranske imovine i izrucenja saha), sa sekundarnim ciljem svrgavanja nove iranske vlasti. carter je prijetio vojnom akcijom (kao sto i danas prijete), a imam r.a. mu je smireno odgovorio da oni (amerikanci) to mogu pokusati, ali da im je to vec unaprijed osudjeno na propast. napominjem da u to vrijeme jos uvijek nije bila formirana prava vojna sila (radi rasula u vojsci), kojom bi iran mogao raspolagati. koristeci ovaj moment, u zoru 24.04.1980. godine sa nosaca aviona "uss nimitz", stacioniranog u arapskom moru, polijece osam helikoptera, a istovremeno iz omana (sic) avioni c-130. vec na samom pocetku , zbog mehanickog kvara, od daljnjeg leta odustaju dva helikoptera, tako da je akcija nastavljena sa samo sest helikoptera koji su stigli na predvidjenu tacku, oko 200 milja jugoistocno od teherana (na napusteni vojni aerodrom). tu ih je docekao operativac cia-e, ali je tu doslo do kvara jos jednog helikoptera. skoro istovremeno, u pjescanoj oluji, jedan od mornarickih helikoptera ch-53 sudara se sa parkiranim avionom-tankerom koji je dopremio gorivo za nadopunu. obje letjelice su planule, a poginulo je pet pilota i tri marinca. komadant donosi odluku o prekidu akcije. povrijedjeni su odmah ukrcani u avione i napustili su teritoriju irana, ostavljajuci tijela poginulih vojnika (prvi puta u svojoj historiji ratovanja), pet helikoptera i dvije olupine. taoci su oslobodjeni diplomatskim putem nakon 444 dana zarobljenistva.

jimmy carter, poslije ovih desavanja, gubi izbore, ali i drasticno mijenja svoj svjetonazor. pretpostavljam da i vojnici i dan danas pamte sta im se desilo. poslije ovog dogadjaja nikada vise, u citavoj 32-godisnjoj historiji i.r. iran, ameri nikada vise nisu pokusali nesto slicno. e sada, mozes misliti sta bi ih moglo zadesiti sa ovakvom armijom koju danas ima iran.
I ti ovo smatras ozbiljnom raspravom gdje bi neko sad trebao reci da ce ih Homeinijeva dova spasiti?
Sto se tic ehistorijskog osvrta, vrlo dobro sam upucen, a garant dova i kojekakve gluposti nisu o tome odlucivale.
Last edited by jefferson on 23/01/2012 22:23, edited 1 time in total.
SaPnA

#4374 Re: IRAN

Post by SaPnA »

jefferson wrote:
SaPnA wrote:
Jel ovo dio iz Alisa u zemlji cudesa ili sneguljica i 7 patuljaka?
Iz Alisa u zemlji cuda, unaprijed vidim da rasprava sa tobom nema smisla pa prepustam drugima malo duzih zivaca da potvrde ove navode.
jefferson

#4375 Re: IRAN

Post by jefferson »

Jel ovo dio iz Alisa u zemlji cudesa ili sneguljica i 7 patuljaka?[/quote]
Iz Alisa u zemlji cuda, unaprijed vidim da rasprava sa tobom nema smisla pa prepustam drugima malo duzih zivaca da potvrde ove navode.[/quote]
Potvrde navode? koje ba navode? Odakle ti to navodis? :lol:
Post Reply