Amerikanci se nadaju padu TrampaVjecita_zavrzlama wrote: ↑16/06/2025 08:36 Iranci se bogami nadaju padu ajatolasa, dosta ih ne zeli islamsku vlast
treba i njih bombardovati i donijeti demokratiju
Amerikanci se nadaju padu TrampaVjecita_zavrzlama wrote: ↑16/06/2025 08:36 Iranci se bogami nadaju padu ajatolasa, dosta ih ne zeli islamsku vlast
A njegov otac i nije nesto gotivio Jevreje.JoseMujica wrote: ↑16/06/2025 08:56
@asker šta rekoh.....evo ga![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
otvorio bbc, a saće i na neke mainstream američke medije 100%
samo da se uprati kada se počeo ovaj gmaz pojavljivati u zapadnim medijima i biće kristalno jasno kada je ova operacija protiv Irana zaista otpočela, a pripremljena je bog te pito kada...njegovo prvo pojavljivanje je siguran znak kada je dato zeleno svijetlo da se ide u ovo
A to su oni što stoje po čoškovima njemačkih ulica i dijele letke kao Jehovini svjedoci evo 35 godina kako u Iranu sijeku ruke, vješaju itd. Znam ih i ja nekoliko, Selama, Humama...pobjegli od iračko - iranskog rata i dobili azile i stanove, uglavnom Kurdi koji drže Lenjinove statue u vitrinama.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑16/06/2025 08:51Ja samo pricam iz izvora dijaspore njihove, posto radim medju njima.Doduse ovo su visokoobrazovani urbani iranci, vjerujem da 90% iranaca ruralaca vjeruju prvo u Alaha pa u ajatolahaskupljac_zeljeza wrote: ↑16/06/2025 08:47Iz čijeg je izvora taj info? Čitam ja i kako je Plestina od rijeke do mora iz nekih izvora. Ko čini opoziciju u Iranu koja je spremna da preuzme vlast. Kralj u izgnanstvu?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑16/06/2025 08:36 Iranci se bogami nadaju padu ajatolasa, dosta ih ne zeli islamsku vlast
Direktni potomak svete Petke trojeručice
Pa ne sastoji se Iran samo od tih pobjegulja i urbanih,ima Iran i seljaka i nepismenihVjecita_zavrzlama wrote: ↑16/06/2025 08:51Ja samo pricam iz izvora dijaspore njihove, posto radim medju njima.Doduse ovo su visokoobrazovani urbani iranci, vjerujem da 90% iranaca ruralaca vjeruju prvo u Alaha pa u ajatolahaskupljac_zeljeza wrote: ↑16/06/2025 08:47Iz čijeg je izvora taj info? Čitam ja i kako je Plestina od rijeke do mora iz nekih izvora. Ko čini opoziciju u Iranu koja je spremna da preuzme vlast. Kralj u izgnanstvu?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑16/06/2025 08:36 Iranci se bogami nadaju padu ajatolasa, dosta ih ne zeli islamsku vlast
Samo sto zapadnjake jebe sto na tlu Irana nemaju podršku slicno nesto kao slobo sa srbima iako su ga i 99e mrzili zbog sankcija i svega bili su spremni za njega izginuti kad su ih bombardovaliJoseMujica wrote: ↑16/06/2025 08:56
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
samo da se uprati kada se počeo ovaj gmaz pojavljivati u zapadnim medijima i biće kristalno jasno kada je ova operacija protiv Irana zaista otpočela, a pripremljena je bog te pito kada...njegovo prvo pojavljivanje je siguran znak kada je dato zeleno svijetlo da se ide u ovo
nejgov stari je bio debelo navučen na američku sisu, baš kao Saudi danas...na kraju amerikanci su ga i doveli na vlastalijagoro wrote: ↑16/06/2025 08:58A njegov otac i nije nesto gotivio Jevreje.JoseMujica wrote: ↑16/06/2025 08:56
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
E pa ako ljudi s kojim radis kazu tako onda mora da je tako!Vjecita_zavrzlama wrote: ↑16/06/2025 08:51Ja samo pricam iz izvora dijaspore njihove, posto radim medju njima.Doduse ovo su visokoobrazovani urbani iranci, vjerujem da 90% iranaca ruralaca vjeruju prvo u Alaha pa u ajatolahaskupljac_zeljeza wrote: ↑16/06/2025 08:47Iz čijeg je izvora taj info? Čitam ja i kako je Plestina od rijeke do mora iz nekih izvora. Ko čini opoziciju u Iranu koja je spremna da preuzme vlast. Kralj u izgnanstvu?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑16/06/2025 08:36 Iranci se bogami nadaju padu ajatolasa, dosta ih ne zeli islamsku vlast
king-in -exileJoseMujica wrote: ↑16/06/2025 08:56
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Znam,ali u jednom intervju je rekao da zraelci imaju previse moci i da ce im se to obiti o glavuJoseMujica wrote: ↑16/06/2025 09:03nejgov stari je bio debelo navučen na američku sisu, baš kao Saudi danas...na kraju amerikanci su ga i doveli na vlastalijagoro wrote: ↑16/06/2025 08:58A njegov otac i nije nesto gotivio Jevreje.JoseMujica wrote: ↑16/06/2025 08:56
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Evo, Mujice.JoseMujica wrote: ↑16/06/2025 08:30 izgleda da nije ni iron dome ko što pričaju....ovo irancima daje koliki toliki balans
prednost irana je ogromna teritorija koju izrael ne može pokriti bez obzira na sistemsku i tehnološku nadmoć
sad je prava igra ko će koga prije iscrpiti, a ni jedni ne mogu bez pomoći s vana
Ja to onaj KaradjordjeToffee karamela wrote: ↑16/06/2025 09:04king-in -exileJoseMujica wrote: ↑16/06/2025 08:56
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
otkad je on king? koliko mene sjećanje služi njegov otac je zbrisao iz zemlje sa krunom na glavi, dječak nikada nije okrunjen
on može samo biti aspirant na prijestol, prijestolonasljednik kao što je onaj debeli Aca u BG koji ne zna nazvat dobro jutro na srpskom
znači prejudiciraju stvari i u lingvističkom smislu
mogu misliti kako bi mu se obradovali u Teheranu![]()
Dabome, doduse selendre su druga prica ali su ujedno selendre velika vecina Iranadonnie_darko wrote: ↑16/06/2025 09:04E pa ako ljudi s kojim radis kazu tako onda mora da je tako!Vjecita_zavrzlama wrote: ↑16/06/2025 08:51Ja samo pricam iz izvora dijaspore njihove, posto radim medju njima.Doduse ovo su visokoobrazovani urbani iranci, vjerujem da 90% iranaca ruralaca vjeruju prvo u Alaha pa u ajatolahaskupljac_zeljeza wrote: ↑16/06/2025 08:47
Iz čijeg je izvora taj info? Čitam ja i kako je Plestina od rijeke do mora iz nekih izvora. Ko čini opoziciju u Iranu koja je spremna da preuzme vlast. Kralj u izgnanstvu?
![]()
![]()
barem koliko sam ja upoznat s modernom politčkom historijom Irana, ne kontam ko će uopće podržati ovog likatramvajtrojka wrote: ↑16/06/2025 09:02Samo sto zapadnjake jebe sto na tlu Irana nemaju podršku slicno nesto kao slobo sa srbima iako su ga i 99e mrzili zbog sankcija i svega bili su spremni za njega izginuti kad su ih bombardovaliJoseMujica wrote: ↑16/06/2025 08:56
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Narod je cudna sorta posebno kad te napada neprijatelj o kojem ti pričaju citav život, bolje im je da su pokusali kesovinom da svrgnu rezim a ne na ovaj nacin
Ali, jesu li svi tad zamisljali islamsku vlast?JoseMujica wrote: ↑16/06/2025 09:08barem koliko sam ja upoznat s modernom politčkom historijom Irana, ne kontam ko će uopće podržati ovog likatramvajtrojka wrote: ↑16/06/2025 09:02Samo sto zapadnjake jebe sto na tlu Irana nemaju podršku slicno nesto kao slobo sa srbima iako su ga i 99e mrzili zbog sankcija i svega bili su spremni za njega izginuti kad su ih bombardovaliJoseMujica wrote: ↑16/06/2025 08:56
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Narod je cudna sorta posebno kad te napada neprijatelj o kojem ti pričaju citav život, bolje im je da su pokusali kesovinom da svrgnu rezim a ne na ovaj nacin![]()
kada su mu svrgavali starog sve političke opcije su bile protiv njega od islamista, preko liberala i demokrata do komunista...naravno u ovakvim društvima gotovo uvijek ima zagriženih monarhista, ali mislim to je manjina u vidu statističke greške
ali to je ovima nebitno, već im treba bilo kakva figura da fingiraju političku opoziciju...čisto radi narativa
Ta prica vise ide za prosjecnog zapadnjaka,da lakse podnese bombardovanje neke zemlje,jer pomazes narodu da se oslobodi rezimaJoseMujica wrote: ↑16/06/2025 09:08barem koliko sam ja upoznat s modernom politčkom historijom Irana, ne kontam ko će uopće podržati ovog likatramvajtrojka wrote: ↑16/06/2025 09:02Samo sto zapadnjake jebe sto na tlu Irana nemaju podršku slicno nesto kao slobo sa srbima iako su ga i 99e mrzili zbog sankcija i svega bili su spremni za njega izginuti kad su ih bombardovaliJoseMujica wrote: ↑16/06/2025 08:56
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Narod je cudna sorta posebno kad te napada neprijatelj o kojem ti pričaju citav život, bolje im je da su pokusali kesovinom da svrgnu rezim a ne na ovaj nacin![]()
kada su mu svrgavali starog sve političke opcije su bile protiv njega od islamista, preko liberala i demokrata do komunista...naravno u ovakvim društvima gotovo uvijek ima zagriženih monarhista, ali mislim to je manjina u vidu statističke greške
ali to je ovima nebitno, već im treba bilo kakva figura da fingiraju političku opoziciju...čisto radi narativa