IRAN

Post Reply
Republic of Bosnia

#3651 Re: IRAN

Post by Republic of Bosnia »

Iran jeste veliki zalogaj ali porediti americku i iransku vojnu moc je presmijesno. U slucaju da bombom nekako dokuce nosac aviona Amerika nebi imala izbora vec da im se "oduzi" sa svom snagom. vi ocigledno nemate pojma o kojoj se vojnoj moci radi. Amerika ulaze u vojsku vise nego sve ostale zemlje svijeta zajedno. Naravno nebi bilo kopnenih snaga ali samo bi ih bombama "izdaleka" poslali u kameno doba. malo treba citati i obrazovati se a ne samo: joj jest Iran z...ban oborili americki avion. I jos jedna stvar, u slucaju tog sukoba gotovo sve zemlje regiona bi se svrstale na Americku stranu iz raznih razloga.
jeza u ledja

#3652 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

MUNAFIK wrote:Ja se sjecam sela i zaseoka koji su hrabri ljudi odbranili od zvjeskih napada 1000 puta bolje naorzanog agresora ovdje u nasoj BiH... tako da znam da je sve moguce...
Sve to fino, ali ovdje se vise ne radi o invaziji na sela i gradove tipa Irak.
Koliko znam iranski seljaci ne zive u vodama Hormuskog tjesnaca, niti u nuklearnim, naftnim i drugim postrojenjima od vitalne vaznosti za vojnu sposobnost Irana da nesto konkretno ucini.

Ovo je kao los film u kojem znas kakav ce biti ishod.
ljiljan89

#3653 Re: IRAN

Post by ljiljan89 »

Republic of Bosnia wrote:
Znam da Amerika nije tema ali dragi moj u Americi mozes da izadjes pred Bijelu Kucu sa zastavom Al qeide i da velicas 9/11 a policija te nece ni taknuti.
:dance:
glade

#3654 Re: IRAN

Post by glade »

Republic of Bosnia wrote:Znam da Amerika nije tema ali dragi moj u Americi mozes da izadjes pred Bijelu Kucu sa zastavom Al qeide i da velicas 9/11 a policija te nece ni taknuti.
sto se i vidjelo na ovim OWS protestima... ono da oni biju mirne demonstrante je namjesteno... islamska i komunisticka propaganda
Republic of Bosnia wrote:Pakistan je upravo razlog protiv iranske bombe a ne za. Oni je nazalost vec imaju i po tom se pitanju nista vise ne moze uciniti. Dali sad svijet zbog Pakistana treba da kaze pa dobro nek je imaju svi? Ili je mozda bolje da se primjer Pakistana ili S Koreje ne ponovi?
ma ja... primjer pakistana i s koreje... nista to sto je amerika u svojoj kratkoj historiji imala vise ratova nego ovi zajedno i sto je amerika jedina koja je zapravo iskoristila atomsku bombu... mi se trebamo voditi primjerom pakistana i s koreje
Bodkin

#3655 Re: IRAN

Post by Bodkin »

MUNAFIK wrote:
Republic of Bosnia wrote:Joj, sad im dade povoda da brane svoju iransku "bracu". :mrgreen:
sad ce se javiti neko da ti objasni kako je Iran pravo vojno i tehnoloski jak.
Pa pogledaj mapu... da Iran nije jak i da ga USA moze tek tako 'odraditi' ne bi ovolike USA baze bile oko Irana, nego bi davno davno bile u Iranu...
Iran mozda i jeste jak u odnosu na ostale zemlje ali u odnosu na USA sa Izraelom je da se pokrije usima. historija ce pokazati da li je najbolje za njih bilo da se kurce Amerikancima
Murat Sabanovic

#3656 Re: IRAN

Post by Murat Sabanovic »

jevrejsko prorocanstvo(nesto kao hadis kod muslimana) kaze da ce amerika izgubiti rat protiv irana :)
Bodkin

#3657 Re: IRAN

Post by Bodkin »

Murat Sabanovic wrote:jevrejsko prorocanstvo(nesto kao hadis kod muslimana) kaze da ce amerika izgubiti rat protiv irana :)
jel kaze bas tako? sjedinjene americke drzave vodjene obamom ce u 20.. izgubiti rat od irana vodjenog ahmedom? ili je jedno od onih koje je primjenjivo na aleksandra makedonskog, kublaj-kana i dzordza busa?
Murat Sabanovic

#3658 Re: IRAN

Bodkin wrote:
Murat Sabanovic wrote:jevrejsko prorocanstvo(nesto kao hadis kod muslimana) kaze da ce amerika izgubiti rat protiv irana :)
jel kaze bas tako? sjedinjene americke drzave vodjene obamom ce u 20.. izgubiti rat od irana vodjenog ahmedom? ili je jedno od onih koje je primjenjivo na aleksandra makedonskog, kublaj-kana i dzordza busa?
smiri hormone...ja se zezam ,a ti o kublaj kanu...
Bodkin

#3659 Re: IRAN

Post by Bodkin »

Murat Sabanovic wrote:
Bodkin wrote:
smiri hormone...ja se zezam ,a ti o kublaj kanu...
izvinjavam se :) naslusao sam se prica o stvarnim prorocanstvima u koje ljudi stvarno vjeruju pa se brzo upalim :)
Murat Sabanovic

#3660 Re: IRAN

nista stari...ma i ja sam ih se naslusao... najgore sto vjerske vodje rade na tome da se prorocanstva ispune.
Richard Wagner

#3661 Re: IRAN

Post by Richard Wagner »

je li taj rat baš nužan?
Last edited by Richard Wagner on 05/01/2012 12:38, edited 1 time in total.
sumirprimus

#3662 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Richard Wagner wrote:je li taj rat baš nužan?
pa nijedan rat nije nuzan,,,
ionako nemas nijedno ministarstvo napada,nego sve odreda odbrane :D
Richard Wagner

#3663 Re: IRAN

Post by Richard Wagner »

svakako
ali ovdje se govori kao da se već ratuje
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3664 Re: IRAN

Post by JoseMujica »

vijesti koje se svakodnevno vrte kažu da se već ratuje....samo prati cijene nafte :roll:
sumirprimus

#3665 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Richard Wagner wrote:svakako
ne grije se sarma sto je vruca,nego... :D
ovo je dusu dalo da nafta ode preko 150....
Richard Wagner

#3666 Re: IRAN

Post by Richard Wagner »

pa kada bi još jednom zaratili, i to sa iranom, ja ne bih znao šta više misliti o usa i kako se prema njoj odnositi, i ne bih znao šta je sa svijetom, ako je ta zemlja u njemu vodeća

no dobro, bar je sigurno da će ih iran uvijek razvaljivati na filmskom polju :thumbup: :dance:
scimitar19

#3667 Re: IRAN

Post by scimitar19 »

Republic of Bosnia wrote:nazalost, svijet nije savrsen. Ali i bez Amerike te zemlje bi imale diktatora ali u tom slucaju nebi imali nikakvu kontrlolu nad njim. Sto se tice naroda u tim zemljama njima je isto proamericki ili antiamericki tiranin
po tebi je bilo kakav diktator boji od nikakvog, koje rezonovanje...
Kindzadza

#3668 Re: IRAN

Post by Kindzadza »

Trebam kvalitetan (original) persijski tepih vecih dimenzija (ca. 300x400)...
Zna li iko od vas kakvih int. adresa od pouzdanog prodavca?
Moze i pp...
Hvala.
Last edited by Kindzadza on 05/01/2012 13:47, edited 1 time in total.
Kindzadza

#3669 Re: IRAN

Post by Kindzadza »

Richard Wagner wrote:je li taj rat baš nužan?
Nece to biti klasican rat, vec surova agresija.
Ali bez brige, nemaju oni muda za Iran.
JoseMujica

#3670 Re: IRAN

Post by JoseMujica »

i ne trebaju im muda već tehnologija i logistika,a toga im ne fali
MUNAFIK

#3671 Re: IRAN

Post by MUNAFIK »

JoseMujica wrote:i ne trebaju im muda već tehnologija i logistika,a toga im ne fali
A eto bas me zanima cime ce opravdat pale sinove americkih majki ako krenu u ovu agresiju, jer Iran ce napast njihove vojne baze sigurno... Pa nisu ni amerikanci glupi ljudi, nece ni oni vjecno davat svoju djecu da bi se neko bogatio...
Spejs

#3672 Re: IRAN

Post by Spejs »

Rat je odavno u toku i trenutno se vodi samo diplomatsko-obavještajnim putevima!

Vojna akcija je prema vijestima iz medija samo pitanje vremena.
JoseMujica

#3673 Re: IRAN

Post by JoseMujica »

MUNAFIK wrote:
JoseMujica wrote:i ne trebaju im muda već tehnologija i logistika,a toga im ne fali
A eto bas me zanima cime ce opravdat pale sinove americkih majki ako krenu u ovu agresiju, jer Iran ce napast njihove vojne baze sigurno... Pa nisu ni amerikanci glupi ljudi, nece ni oni vjecno davat svoju djecu da bi se neko bogatio...
e drug moj ti ko da nisi preživio ove "naše" ratove :-) a za šta smo mi ginuli :? naš prost narod kaže: dok je ovaca biće i vune :!:
simpozijum delirijum

#3674 Re: IRAN

Post by simpozijum delirijum »

Spejs wrote:
Rat je odavno u toku i trenutno se vodi samo diplomatsko-obavještajnim putevima!

Vojna akcija je prema vijestima iz medija samo pitanje vremena.
na zalost , izgleda tako
EU je odobrila embargo na naftu iz Irana ( drugi najveci uvoznik poslije Kine ) , i fakticki po scenariju iz Iraka , to je uvod u rat
ratna tehnika se gomila
Amerikanci se povukli iz Iraka , vecinom , protu-raketni sistemi rasporedjeni u regionu , pocinju i velike vjezbe Izraela i USA najvece do sada u testiranju anti-raketnoga stita i tako dalje ..
fakat ludilo , sta te vodje 'zapadnih demokratija " misle ? malo bombi i raketa i sve ce biti gotovo , i Iran ce se predati ?
pa za 20 puta slabiju Libiju i trebalo im 8 mjeseci da skinu Gadafija uz veliko krvoprolice medju civilima
sto cinicno nazivaju ;"kolateralna steta " , zlocinci !
gurnuce nas u totalni belaj !
link;
http://www.informationclearinghouse.inf ... e30162.htm
StudentskiIC

#3675 Re: IRAN

Post by StudentskiIC »

Sankcije od EU,
Iran prijeti blokadom Hormuškog prolaza, prijeti USS J.C.Stennis-u da se ne vraća u prolaz, prijeti zakonom koji bi zavranjivao vojne brodove u prolazu bez njihovog odobrenja,
zatim još dva nosača su na putu u Perzijski zaljev sa pratećom vojnom grupom,
vježbe Izraela i SAD-a,
Obama najavljuje buduću strategiju Vojske SAD-a koja će biti sada već zvanično orjentisana na Azijsko-Pacifičku regiju.
Post Reply