hehe drago mi je, da nismo negdje se sreli na putu?zonbirile wrote:Iu sui Unikje,su Ariitca.
Ja sam sa Artika, ako ima ko šta da pita?
IRAN
-
mirhad
#2926 Re: IRAN
-
simpozijum delirijum
#2927 Re: IRAN
izvini na sarkazmu ali mnogo je provokatora i 'trolova" naokolo , pa su ljudi sumnjicavi kada se neko poput tebe pojavimirhad wrote:hehe drago mi je, da nismo negdje se sreli na putu?zonbirile wrote:Iu sui Unikje,su Ariitca.
evo . da se malo odmorimo od politike , iskreno; koji su kulinarski specijaliteti u ,.. u Teheranu ? i trenutno popularni ?
ili ?
daj nam primjer Iranske muzike ?
Iran je doista zemlja tradicije od hiljada godina Persije , ogromnih kulturnih vrijednosti
ljudi ce ti vjerovati ako postas primjere iz svakodnevnoga zivota obicnih ljudi , budi Iranac !
prijateljski pozdrav !
- Spejs
#2928 Re: IRAN
Istina je na strani Irana i Ahmedinedžada, kakav si to ti Iranac kad ne znaš razlučiti istinu od laži?mirhad wrote:hehe, ja sam za istinu, eh sad šta je istina ili na kojoj je strani, možda ovdje nije baš mjesto za filozofiranjeMUNAFIK wrote:Samo da vidim kako si inace ko covjekmirhad wrote:Pozdrav svima, vidim da je tema o mojoj zemlji, eto odmah onda znate odakle sam. dakle iako nisam predstavnik ove zemlje ali ipak mogu odgovoriti na pitanja, ukoliko ih ima
Za koje si ti tamo![]()
![]()
![]()
Jesi li Ahmedinedžadov ili Musavijev?
Ako si Ahmin rado ću te primiti na svoja prsa junačka,a ako si Musavijev očekuj najgore i žestoke klizeće startove
-
mirhad
#2929 Re: IRAN
Razumljivo, o tim stvarima imam dosta da napišem ali ne mogu sve odjednom, imam u životu druge obavezesimpozijum delirijum wrote:izvini na sarkazmu ali mnogo je provokatora i 'trolova" naokolo , pa su ljudi sumnjicavi kada se neko poput tebe pojavimirhad wrote:hehe drago mi je, da nismo negdje se sreli na putu?zonbirile wrote:Iu sui Unikje,su Ariitca.
evo . da se malo odmorimo od politike , iskreno; koji su kulinarski specijaliteti u ,.. u Teheranu ? i trenutno popularni ?
ili ?
daj nam primjer Iranske muzike ?
Iran je doista zemlja tradicije od hiljada godina Persije , ogromnih kulturnih vrijednosti
ljudi ce ti vjerovati ako postas primjere iz svakodnevnoga zivota obicnih ljudi , budi Iranac !
prijateljski pozdrav !
Prijateljski pozdrav i tebi
-
mirhad
#2930 Re: IRAN
Eto ja sam upravo zbog toga tu što narod ne samo u BiH već u čitavoj našoj planeti poznaje Iran po proteklim dešavanjima ove zemlje tj. predsjednički izbori koji su izazvali ono što svi znamo. međutim pokušavam svojim prijateljima - iako možda nismo istog mišljenja - prezentirati Iran kao zemlja duge civilizacije, kulture i tradicije, zemlja koja posjeduje Mevlanu dželaludina Rumija, Hafiza Širazija, Ibn sinu itd, Naravno i Ahmadinežad je dio historije ove zemlje koji se ne može odbiti. a sad koliko sam ja za njega ili protiv njega neka to ostane moja privatna stvar jer i ovamo imamo dosta rasprava o tome, a mogu ti reći da sam se dosadio tim raspravama o spomenutom čovjeku! (nadam se da nisam uvrijedio nikoga) 
-
mirhad
#2931 Re: IRAN
Evo samo jedan primijer od iranskih velikana:
http://bosnian.irib.ir/vijesti/nauka-i- ... i-astrolog
http://bosnian.irib.ir/vijesti/nauka-i- ... i-astrolog
-
severin
#2932 Re: IRAN
@mirhad
evo i ja da te pitam jel kriza u iranu kao sto je predstavljaju i vidjeli smo kako se odnose prema lopovima i kriminalcima i koji je % kriminala i kako je normalnim ljudima zivjeti u iranu kolko im zemlja pomaze obrazovanje i zdravstvo..
evo i ja da te pitam jel kriza u iranu kao sto je predstavljaju i vidjeli smo kako se odnose prema lopovima i kriminalcima i koji je % kriminala i kako je normalnim ljudima zivjeti u iranu kolko im zemlja pomaze obrazovanje i zdravstvo..
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2933 Re: IRAN
Vidim i homoseksualci se nastaljaju uspjesno vjesati.
Ako,ako....samo tako neka nastavi slobodarski rezim u Iranu.
http://www.sarajevo-x.com/svijet/globus ... /110907016
-
zonbirile
#2934 Re: IRAN
mirhad je iz Irana,kao i ja sa Artika
-
severin
#2935 Re: IRAN
sta hoces da kazes da nisu to zasluzili kreni od sebe bili ti volio da di sin dovede decka u kucu...-LIBERO- wrote:Vidim i homoseksualci se nastaljaju uspjesno vjesati.
-
samo pitam
#2936 Re: IRAN
pametni ljudi..neće valjda biti pedersko-lezbačka zemlja kao USA-LIBERO- wrote:Vidim i homoseksualci se nastaljaju uspjesno vjesati.
-
zonbirile
#2937 Re: IRAN
razlika između jednih i drugih je samo što jedni priznaju,vide i "riješavaju" problem,drugi šute,kriju i vješaju.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2938 Re: IRAN
meni nije jasno
ako je kazna vješanje zašto to rade obješeni
zar je taj poriv toliko jak...
karikiram:
evo baš kontam... da je smrtna kazna za vožnju bajka ja bih hodao pjehe

karikiram:
evo baš kontam... da je smrtna kazna za vožnju bajka ja bih hodao pjehe
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2939 Re: IRAN
Zasto su zasluzili smrt,zato sto vole isti spol?? To mozda u nekim bolesnim i poremecenim umovima,sistemima i svemu slicnome sto se vodi tom logikom.severin wrote:sta hoces da kazes da nisu to zasluzili kreni od sebe bili ti volio da di sin dovede decka u kucu...-LIBERO- wrote:Vidim i homoseksualci se nastaljaju uspjesno vjesati.
Pametni ljudi?? Sta mislis da je tvoje dijete u istospolnoj ljubavnoj vezi i da je u drzavi u kojoj zvis to grijeh koji se smrcu kaznjava?? Bi l' i tada bili pametni ljudi ti sto sebi daju za pravo da zbog tih razloga nekoga vjesaju il' lincuju???samo pitam wrote:pametni ljudi..neće valjda biti pedersko-lezbačka zemlja kao USA-LIBERO- wrote:Vidim i homoseksualci se nastaljaju uspjesno vjesati.
Oprosti koji su to drugi,i ko to u civilizovanim zemljama drugacije od vecinskog sexualnog opredjeljenja kaznjava smrcu??zonbirile wrote:razlika između jednih i drugih je samo što jedni priznaju,vide i "riješavaju" problem,drugi šute,kriju i vješaju.
Sexualni poriv je cudo,zamisli hipoteticki gledano,da tebi u drustvu kojem zivis zabrane da imas ljubavnu vezu (a i sexualnu) sa djevojkom koju volis..ko zna,mozda bi isao logikom,ma nece me skontati volim je ,zelim je..i sistem te skonta i na banderu.Black swan wrote:meni nije jasno
karikiram:
evo baš kontam... da je smrtna kazna za vožnju bajka ja bih hodao pjehe![]()
![]()
![]()
Ma poremeceni umovi ,koji se vade na pricu da rjesavaju devijacije i bolesti,a oni sami sastavni dio devijantnog i nenormalnog sistema i razmisljanja.
-
MUNAFIK
#2940 Re: IRAN
U Iranu je jasna sankcija protiv perverzija i devijacija poput pederluka, pa ko voli da se K**** zna sa kojim rizikom se susrece.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#2941 Re: IRAN
mirhad wrote:Naravno i Ahmadinežad je dio historije ove zemlje koji se ne može odbiti. a sad koliko sam ja za njega ili protiv njega neka to ostane moja privatna stvar jer i ovamo imamo dosta rasprava o tome, a mogu ti reći da sam se dosadio tim raspravama o spomenutom čovjeku! (nadam se da nisam uvrijedio nikoga)
Kolikog je obima ta cenzura?
I jos jedno pitanje, .... sto se Ahmo ne brije redovnije? Neobrijan djeluje jako zapusteno, ....
-
severin
#2942 Re: IRAN
Zasto su zasluzili smrt,zato sto vole isti spol?? To mozda u nekim bolesnim i poremecenim umovima,sistemima i svemu slicnome sto se vodi tom logikom.
naj lakse je tako pricati kad se tebi to ne desava a i pitao sam te fino sta bi ti da ti tvoj sin dovede svoga decka kuci bil bio ravnodusan?
naj lakse je tako pricati kad se tebi to ne desava a i pitao sam te fino sta bi ti da ti tvoj sin dovede svoga decka kuci bil bio ravnodusan?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#2943 Re: IRAN
Naj lakse se pise najlakse(zajednoseverin wrote:Zasto su zasluzili smrt,zato sto vole isti spol?? To mozda u nekim bolesnim i poremecenim umovima,sistemima i svemu slicnome sto se vodi tom logikom.
Puno vaznije i bitnije su neke druge stvari,vrijednosti i shvatanja.A neciju seksualnu orijentaciju osudjivati na smrt mogu samo poremeceni umovi i devijantni sistemi vrijednosti.
-
severin
#2944 Re: IRAN
super!! a ja cu odgajati svoje djete da ne bude tako i da budem dedo abd sto je po prirodnom redosljedu...tako isto i iran ima pravo ako tako zive 1000 godina to im je kucno pravilo kome se ne svidja nek idu u manje moralne zemlje i svi sretni....-LIBERO- wrote:Naj lakse se pise najlakse(zajednoseverin wrote:Zasto su zasluzili smrt,zato sto vole isti spol?? To mozda u nekim bolesnim i poremecenim umovima,sistemima i svemu slicnome sto se vodi tom logikom.
naj lakse je tako pricati kad se tebi to ne desava a i pitao sam te fino sta bi ti da ti tvoj sin dovede svoga decka kuci bil bio ravnodusan?), i naravno da bi mi apsolutno bilo svejedno koja je seksualna orijentacija moga djeteta,to je njegova licna stvar.
Puno vaznije i bitnije su neke druge stvari,vrijednosti i shvatanja.A neciju seksualnu orijentaciju osudjivati na smrt mogu samo poremeceni umovi i devijantni sistemi vrijednosti.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#2945 Re: IRAN
Ti bas brkas "babe i zabe",al' hajd' dobro... 
-
breuer
#2946 Re: IRAN
a šta kad te manje moralne, a više naoružane zemlje pokucaju na vrata?severin wrote:super!! a ja cu odgajati svoje djete da ne bude tako i da budem dedo abd sto je po prirodnom redosljedu...tako isto i iran ima pravo ako tako zive 1000 godina to im je kucno pravilo kome se ne svidja nek idu u manje moralne zemlje i svi sretni....
-
kojeime
#2947 Re: IRAN
Opet...severin wrote:super!! a ja cu odgajati svoje djete da ne bude tako i da budem dedo abd sto je po prirodnom redosljedu...tako isto i iran ima pravo ako tako zive 1000 godina to im je kucno pravilo kome se ne svidja nek idu u manje moralne zemlje i svi sretni....
Da li bi smio izbrojati koliko je ljudi pobjeglo iz moralnih zemalja u nemoralne, a koliko iz nemoralnih u moralne?
Pa da vidimo sta ljudi kazu, je li ljepse, lakse, bolje zivjeti u moralnoj ili nemoralnoj zemlji.
I ne zive u Iranu tako vec 1000 godina, ono kako se danas zivi u Iranu zivi se od 1979. godine kada je bila Homeinijeva revolucija (necu namjerno reci Islamska, jer zaboga, i prije te revolucije Iranci su (vecinom) bili muslimani, nisu postali muslimani tek od revolucije). Prije toga se malo drugacije zivjelo. Nije Iran poceo ni od Homeinija, ni od Muhammeda, Iran je mnogo stariji od obojice. Doduse zvao se malo drugacije, ali nema veze.
- psydelija
#2948 Re: IRAN
mislis na arKtik?zonbirile wrote:mirhad je iz Irana,kao i ja sa Artika
@mirhade,
dobro dosao na pdf-u "IRAN"... vidis kako smo se mi na ovom forumu setili diskutovati o nama dalekom (ali bratskom) iranu... brigate li i vi dole (po forumima) o nama?
ps. daj ako imas kakvu vezu. izlobiraj da me g-din ahmadinedzad primi kada budem sledeci put dolazio u teheran ili isfahanu... ali, da bude na nivou diplomate prijateljske vam zemlje.
- psydelija
#2949 Re: IRAN
smrt su zasluzili zato sto su se tesko ogresili o zakonu te zemlje... ne radi se ovde o poremecenim umovima i sistemima, vec o zakonu jedne zemlje. ps. zadiranje u zakon jedne zemlje je narusavanje integr. i suveren. iste!-LIBERO- wrote:Zasto su zasluzili smrt,zato sto vole isti spol?? To mozda u nekim bolesnim i poremecenim umovima,sistemima i svemu slicnome sto se vodi tom logikom.
Pametni ljudi?? Sta mislis da je tvoje dijete u istospolnoj ljubavnoj vezi i da je u drzavi u kojoj zvis to grijeh koji se smrcu kaznjava?? Bi l' i tada bili pametni ljudi ti sto sebi daju za pravo da zbog tih razloga nekoga vjesaju il' lincuju???
Ma poremeceni umovi ,koji se vade na pricu da rjesavaju devijacije i bolesti,a oni sami sastavni dio devijantnog i nenormalnog sistema i razmisljanja.![]()
dete ako odgajas u duhu vere (a oni to mogu), sanse da se desi istopolna ljubav se svodi na zanemarljiv, tj., smesan postotak koji na nivou drustva ne doseze vise od 0,01 %.
ne daju oni sebi za pravo, vec sistem... drzava.
oni se ne vade, oni se uspesno bore protiv devijativnog, nemoralnog (zapadnog) razmisljanja i (o)ponasanja.
-
scimitar19
#2950 Re: IRAN
hehehe ovi liberalni moralisti ne bi mozda ni kuckali iz svojih fotelja da nije nama Iran pomagao tokom rata, naravno ispod zita sa amerima doturali oruzije ali su na njihovu inicijativu opet pomagali. niko, apsolutno niko nam nije pristizao u pomoc od citavog golemog islamskog svijeta
... kretencina gadafi cak sta vise je finansirao tudjmana i milosevica i njegovu krvnicku vladu protiv nas. ¨braca˝ turci kao turci nikada nisu ni marili za bosnjake u Bosni. ali hvala Bogu pa se neko nasao da nam pomogne...