IRAN
-
zonbirile
#276 Re: IRAN
koliko čovjek mora nisko pasti pa iz Švedske kakati o Iranu i dijeliti lekcije.
-
theTruePath
#277 Re: IRAN
koliko čovjek mora nisko pasti pa iz Amerike/Njemacke/xxx kakati o Iranu i dijeliti lekcijezonbirile wrote:koliko čovjek mora nisko pasti pa iz Švedske kakati o Iranu i dijeliti lekcije.
ili ovo vazi samo za svedsku
-
nista novo
#278 Re: IRAN
Sta znaci lake, objasni..theTruePath wrote:simpozijum delirijum wrote:ma nema veze , ali Iranke su stvarno lijepe zene![]()
evo analiza Indijskoga admirala
covjek objasnio uzrok problema i belaja na ovoj nasoj planeti
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... &aid=21543
najljepse fakat,ali ovdje u Sweden su previse "lake" sto bi rekli nasi.
-
zonbirile
#279 Re: IRAN
od lude države i luđeg rukovodstva najbolji lijek je bijeg u inostranstvo,samo izbor vam je dobar,ali priča degutantna,i to svima,to je kvaka.Stotine hiljada na zapadu,svi bi da šta urade,vole one i one daleko tamo,pa jarane koliko ih ode u Iran.Šta to tamo nevalja,eto niko ti neće oteti čokoladu ,u čemu je problem.Ja još da u ratu bi preki vojni sud,što je normala po objavi ratnog stanja...gdje bi nam kraj bio.
-
theTruePath
#280 Re: IRAN
Irance lijepo djevojce,pa ni Seherzada ti nije ravna

-
simpozijum delirijum
#281 Re: IRAN
opet brkas pojmove , niko ne govori protiv zapada i hajmo definisati sta je taj 'zapad "?zonbirile wrote:od lude države i luđeg rukovodstva najbolji lijek je bijeg u inostranstvo,samo izbor vam je dobar,ali priča degutantna,i to svima,to je kvaka.Stotine hiljada na zapadu,svi bi da šta urade,vole one i one daleko tamo,pa jarane koliko ih ode u Iran.Šta to tamo nevalja,eto niko ti neće oteti čokoladu ,u čemu je problem.Ja još da u ratu bi preki vojni sud,što je normala po objavi ratnog stanja...gdje bi nam kraj bio.
carstvo bijela covjeka i multinacionalnih kompanija i najjace oruzane sile na planeti koji vuce ovu planetu u propast
ako zivis na tome zapadu onda nema kritike, nema strajkova (kao sada Francuska ) nema bankrota ( kao Grcka ), Island i Britanija slijedi )i protjerivanje imigranata i ultra desnice , nema korupcije , svi su debeli i zadovoljni
sve je divno i krasno -poso' kuca . birtija
veliki Tv , dva auta u garazi i nula na bankovnome racunu i policija koja sve vise lici na armiju koja te "pazi cuva"
zapad je divan , samo nemoj slucajno da se zapitas sta se stvarno desilo 9/11 u USA i ko stoji iza toga
bolje gledati fudbal nedeljom . bolje po zdravlje
-
zonbirile
#282 Re: IRAN
ja stvarno ne znam ,da ja ne pišem možda komplikovano.Ne bih rekao,jer eto ti to potvrđuješ.Pazi to nije moja teza,to je aksiom,svi zdušili na Zapad,eto i sve je tako kako ti kažeš,ali niko ne ode u Iran u tome je problem.Ja ima i Venecuela,Kuba eventualno.Zato mi je kakanje iz tih zapadnih zemalja mučno.
- osa
#283 Re: IRAN
na to jednostavno pitanje još nitko od ljubitelja režima i likova tipa ahmadinedžad, chavez, castro, i sličnih nije odgovorio, a tako jednostavno.....zonbirile wrote:ja stvarno ne znam ,da ja ne pišem možda komplikovano.Ne bih rekao,jer eto ti to potvrđuješ.Pazi to nije moja teza,to je aksiom,svi zdušili na Zapad,eto i sve je tako kako ti kažeš,ali niko ne ode u Iran u tome je problem.Ja ima i Venecuela,Kuba eventualno.Zato mi je kakanje iz tih zapadnih zemalja mučno.
-
zonbirile
#284 Re: IRAN
@osa
s druge strane imaš velikog medvjeda,Majku Rusiju,Grčku,Bugarsku,pa ni Serba ne bi tamo u bježaniji 92-95g.Koje licemjerje,sjediti u Skandinaviji i srati o Zapadu,još na taj način
s druge strane imaš velikog medvjeda,Majku Rusiju,Grčku,Bugarsku,pa ni Serba ne bi tamo u bježaniji 92-95g.Koje licemjerje,sjediti u Skandinaviji i srati o Zapadu,još na taj način
-
sindzerveza
#285 Re: IRAN
Takodjer i Turska sada podrzava Iran na svim poljima i suprostavlja se despotizmu okupatorskih zemalja tj faroanskoj vlasti koja hoce da zagospodari citavim svijetom..Kako rece Ahmedinnezdad svjet se poceo djeliti na one koji su uz iran i one koji su uz cioniste.zonbirile wrote:ja stvarno ne znam ,da ja ne pišem možda komplikovano.Ne bih rekao,jer eto ti to potvrđuješ.Pazi to nije moja teza,to je aksiom,svi zdušili na Zapad,eto i sve je tako kako ti kažeš,ali niko ne ode u Iran u tome je problem.Ja ima i Venecuela,Kuba eventualno.Zato mi je kakanje iz tih zapadnih zemalja mučno.
-
zonbirile
#286 Re: IRAN
@sinđerveza
drugi put fulaš konekciju između postova-daj bolan mnogi ovo čitaju.Niđe veze.Jeli problem dobiti useljeničke papire ua Iran?
drugi put fulaš konekciju između postova-daj bolan mnogi ovo čitaju.Niđe veze.Jeli problem dobiti useljeničke papire ua Iran?
- osa
#287 Re: IRAN
istina, kad god bilo kom zaškripi, svi se okrenu trulom, dekadentnom zapadu, šta ćeš ljudi su u sebi oduvijek imali dozu mazohizma, idu tamo gdje je loše, trpe kruha gladni, a iran, rusija, venezuela plivaju u nafti.....zonbirile wrote:@osa
-
simpozijum delirijum
#288 Re: IRAN
kontam ja tvoju poentu i jeste , zvuci licemjerno ugodno zavaljen i uhljebljen na tome 'zapadu" laprdati preko tastaturezonbirile wrote:ja stvarno ne znam ,da ja ne pišem možda komplikovano.Ne bih rekao,jer eto ti to potvrđuješ.Pazi to nije moja teza,to je aksiom,svi zdušili na Zapad,eto i sve je tako kako ti kažeš,ali niko ne ode u Iran u tome je problem.Ja ima i Venecuela,Kuba eventualno.Zato mi je kakanje iz tih zapadnih zemalja mučno.
nisu svi bas zdusili na zapad , u Kini imas obrnut proces da hiljade Amerikanaca se preseljava u jedan Sangaj , Hong-Kong ,Peking
ko moze tvrditi da u Iranu nema sretnih ljudi ?
otkud znamo da nema i Amerikanaca koji sretno zive i Iranu pa ne zive valjda izvan 'zapada' samo monstrumi i ljudozderi i teroristi koji zele da uniste "zapad "?
tako pogotovo Americki mediji predstavljaju drzave i ljude u njima koje im nisu po volji
koliko vidim imaju u Iranu i naucnike i skolovan kadar , nebi tek tako lansirali vlastiti satelit
i svoju muziku i kulturu i dobre filmove
ili na Kubi nema sretnih ljudi jer svi sanjaju o hamburgeru i koka-koli i kako da maznu Pamelu Anderson
ili u Venecueli, Libiji
nismo definisali sta je taj "zapad"
i da je to jedini ispravan nacin zivota ? i svi ostali koji ne zele taj sistem bit ce unisteni
pogledaj podatke o trenutnoj NATO velicini i snazi , to je monstrum izvan kontrole
to je zbog mira na planeti ili kolonizacija manjine nad vecinom najbrutalnijom vojnom mashinerijom od vremena Dzingis -Kana
a meni licno se sve vise Latinska Amerika svidja , Argentina na primjer , mogao bi zivjeti tamo ili jedan Brazil takodjer ( a ko nebi
-
sindzerveza
#289 Re: IRAN
nisam razumjela.Ja imam svoje misljenje i svoje stavove.A neznam dje sam od dva posta na ovoj temi vec drugi put profulala?zonbirile wrote:@sinđerveza
- osa
#290 Re: IRAN
simpozijum delirijum wrote:kontam ja tvoju poentu i jeste , zvuci licemjerno ugodno zavaljen i uhljebljen na tome 'zapadu" laprdati preko tastaturezonbirile wrote:ja stvarno ne znam ,da ja ne pišem možda komplikovano.Ne bih rekao,jer eto ti to potvrđuješ.Pazi to nije moja teza,to je aksiom,svi zdušili na Zapad,eto i sve je tako kako ti kažeš,ali niko ne ode u Iran u tome je problem.Ja ima i Venecuela,Kuba eventualno.Zato mi je kakanje iz tih zapadnih zemalja mučno.
nisu svi bas zdusili na zapad , u Kini imas obrnut proces da hiljade Amerikanaca se preseljava u jedan Sangaj , Hong-Kong ,Peking
ko moze tvrditi da u Iranu nema sretnih ljudi ?
otkud znamo da nema i Amerikanaca koji sretno zive i Iranu pa ne zive valjda izvan 'zapada' samo monstrumi i ljudozderi i teroristi koji zele da uniste "zapad "?
tako pogotovo Americki mediji predstavljaju drzave i ljude u njima koje im nisu po volji
koliko vidim imaju u Iranu i naucnike i skolovan kadar , nebi tek tako lansirali vlastiti satelit
i svoju muziku i kulturu i dobre filmove
ili na Kubi nema sretnih ljudi jer svi sanjaju o hamburgeru i koka-koli i kako da maznu Pamelu Anderson
ili u Venecueli, Libiji
nismo definisali sta je taj "zapad"
i da je to jedini ispravan nacin zivota ? i svi ostali koji ne zele taj sistem bit ce unisteni
pogledaj podatke o trenutnoj NATO velicini i snazi , to je monstrum izvan kontrole
to je zbog mira na planeti ili kolonizacija manjine nad vecinom najbrutalnijom vojnom mashinerijom od vremena Dzingis -Kana
a meni licno se sve vise Latinska Amerika svidja , Argentina na primjer , mogao bi zivjeti tamo ili jedan Brazil takodjer ( a ko nebi)
mogao bi, ali da li hoćeš....
-
zonbirile
#291 Re: IRAN
@simp.delirijum
fula opet ,pričamo o našim pobjeguljama na Zapad,odlučnim braniocima islama i pravedne revolucionarne borbe Irana na čelu (za malo ne napisah,sa drugom) Amhmom.
fula opet ,pričamo o našim pobjeguljama na Zapad,odlučnim braniocima islama i pravedne revolucionarne borbe Irana na čelu (za malo ne napisah,sa drugom) Amhmom.
-
sindzerveza
#292 Re: IRAN
po tebi svi fulaju do tebe samog.Da nije mozda fula bas u tebi pa ne primjecujes?zonbirile wrote:@simp.delirijum
-
zonbirile
#293 Re: IRAN
-------------------------------------------------sindzerveza wrote:po tebi svi fulaju do tebe samog.Da nije mozda fula bas u tebi pa ne primjecujes?zonbirile wrote:@simp.delirijum
može biti,a opet ne može,jer drugi shvate ,a ostali začatavaju.Eto jednostavno,kako to od milion izbjeglica svi zdušiše na Zapad.
-
sumirprimus
#294 Re: IRAN
Ispravka krivog navoda--muktada sadr je svojevemeno zdimio u iran,mozda je jos tamozonbirile wrote:-------------------------------------------------sindzerveza wrote:po tebi svi fulaju do tebe samog.Da nije mozda fula bas u tebi pa ne primjecujes?zonbirile wrote:@simp.delirijum
može biti,a opet ne može,jer drugi shvate ,a ostali začatavaju.Eto jednostavno,kako to od milion izbjeglica svi zdušiše na Zapad.
- osa
#295 Re: IRAN
zonbirile wrote:-------------------------------------------------sindzerveza wrote:
po tebi svi fulaju do tebe samog.Da nije mozda fula bas u tebi pa ne primjecujes?
možda ih "ustaše" nisu htjele pustiti u tursku i dalje na istok, o tom nisi razmišljao....
- JThomas
#297 Re: IRAN
ne zvuči licemjerno, nego jeste licemjerno sa zapada vaziti o blagodetima islamskih teokratija. priča i djela u totalnom raskoraku.zvuci licemjerno ugodno zavaljen i uhljebljen na tome 'zapadu" laprdati preko tastature
-
zonbirile
#298 Re: IRAN
-------------------------------------osa wrote:zonbirile wrote:-------------------------------------------------sindzerveza wrote:
po tebi svi fulaju do tebe samog.Da nije mozda fula bas u tebi pa ne primjecujes?
možda ih "ustaše" nisu htjele pustiti u tursku i dalje na istok, o tom nisi razmišljao....
ima još jedan za mene fenomen.Zna li ko da je ustoličen vojni sud na bilo čijoj strani.
-
sindzerveza
#299 Re: IRAN
@zombi. toliko pricas o onima koji su na zapadu sa nekim prezirom pa ko je zelio rat ljudi su od muke otisli.Zasto bas ka zapadu?Pa eto zapad i USA su pruzii utociste ali ne zaboravi da je od strane isti taj rat i insciniran kako je i Klinton izjavio..malo dali puno uzeli.Ko god nije radio prognan je posle su zauzeli Bosnu.Ko je ostao da im placa porez ostao je.
Jel tebi to krivo mozda sto ti nisi na zapadu pa ti sada smetaju oni su pobjegli od rata i ubijanja.ili otisli trbuhom za kruhom.ocito si nezadvoljan samim sobom i svojim stanjen.
Jel tebi to krivo mozda sto ti nisi na zapadu pa ti sada smetaju oni su pobjegli od rata i ubijanja.ili otisli trbuhom za kruhom.ocito si nezadvoljan samim sobom i svojim stanjen.
- osa
#300 Re: IRAN
kako ne svaka postrojba je imala vlastiti vojni sud, najčešća presuda, po kratkom postupku,13. bataljon, ako se ne varam....zonbirile wrote:-------------------------------------osa wrote:zonbirile wrote: -------------------------------------------------
ima još jedan za mene fenomen.Zna li ko da je ustoličen vojni sud na bilo čijoj strani.