IRAN

Post Reply
kasparaov

#2676 Re: IRAN

Post by kasparaov »

iran nije nista jaci od kazahstana,venecuee i tih banana drzava,ne mogu se porediti sa amerikom
pa u general electricu radi vise ljudi nego u citavom iranu
Ko to tamo peva

#2677 Re: IRAN

Post by Ko to tamo peva »

kasparaov wrote:iran nije nista jaci od kazahstana,venecuee i tih banana drzava,ne mogu se porediti sa amerikom
Iran ima resurse da hrani 200 miliona stanovnika,a ne sadasnih 75 miliona ljudi dok u USA jedino sto dobro funkcionira je ta Industrija oruzja,a sto su im ljudi gladni po ulicama,to ih boli briga.
kasparaov

#2678 Re: IRAN

Post by kasparaov »

Ko to tamo peva wrote:
kasparaov wrote:iran nije nista jaci od kazahstana,venecuee i tih banana drzava,ne mogu se porediti sa amerikom
Iran ima resurse da hrani 200 miliona stanovnika,a ne sadasnih 75 miliona ljudi dok u USA jedino sto dobro funkcionira je ta Industrija oruzja,a sto su im ljudi gladni po ulicama,to ih boli briga.
reci mi dva iranska giganta ja ti nabrojim 20 americkih
simpozijum delirijum

#2679 Re: IRAN

Post by simpozijum delirijum »

ima 20 USA giganata , ali u Kini :lol: ,ne provaljuj se uz duzno postovanje, mjesecima trazim cipele koje nisu 'Made in China "
i nasao ih u vojnoj prodavnici i Americke cipele !
provjeri etiketu Kompjutera na kojem kucas svoj post ?
Kina ih uzela pod svoje totalno a ti pricas o Iranu ! :D
zonbirile

#2680 Re: IRAN

Post by zonbirile »

simpozijum delirijum wrote:
ima 20 USA giganata , ali u Kini :lol: ,ne provaljuj se uz duzno postovanje, mjesecima trazim cipele koje nisu 'Made in China "
i nasao ih u vojnoj prodavnici i Americke cipele !
provjeri etiketu Kompjutera na kojem kucas svoj post ?
Kina ih uzela pod svoje totalno a ti pricas o Iranu ! :D
--------------------------------------------------------------------------------------
najbolji si kada sam sebi zabiješ.Pa sam kažeš,američke tvornice,ali rade u Kini.Odavno se vidi da ti nije jasan pojam kapitala.Tvornica,rad,sredstva za rad,radnici,mogu biti na Mjesecu i mjesec može samo biti ekološki ugrožen zbog toga.Nova opredmećena vrijednost,kao rezultat rada,akumulira se negdje drugdje,u Monaku,recimo.Kontaš?
Ko to tamo peva

#2681 Re: IRAN

kasparaov wrote:
Ko to tamo peva wrote:
Iran nema ekonomske gigante zbog toga sto Iranske firme i ne rade van drzave,zasto ne rade,zbog te tvoje USA.
U Iranu ti je socijalizam i to uspjesan socijalizam,ima i kapitalizma,ne mozes ljudima zabranit da otvaraju privatne firme sta ces.
U Americkom kapitalizmu ima 1% bogatih ljudi i 10% sto nema sta da jede,dok u Iranu nema bogatih ali nema siromasnih.
I Iran ne zaradjuje pare na stetu drugih drzava kao recimo USA ili Njemacka.
psydelija

#2682 Re: IRAN

Post by psydelija »

konrad wrote:Inace da kazem da je rezim u Iranu milion puta gori od onog u Libiji, ali da SAD i NATO nemaju muda (sto je dobro) da bilo sta pokusaju, jer kao sto vidimo pate se mjesecima sa par miliona Libijaca.
Iranski rezim je bez sumnje zlocinacki prema svojim gradjanima, kao i sto podrzava medjunarodni terorizam,
medjutim i pored toga to je njihova unutrasnja stvar. Iran nikoga ne napada, niti pokazuje neku takvu namjeru, tako da sam kao i uvijek, protiv bilo kakve vojne intervencije.
:lol: ha :lol:
neki

#2683 Re: IRAN

Post by neki »

kasparaov wrote:
Ko to tamo peva wrote:
lupas a veze nemas
ta banana drzava ima istoriju dugu nekoliko hiljada godina
Samo autoindustrija u Iranu ima vise zaposlenih nego tvoj GE u SAD. Inace autoindustrija im je 12. u svijetu po velicini, s vecom proizvodnjom od ruske, talijanske... puno za 'banana' drzavu
Ko to tamo peva

#2684 Re: IRAN

Teheran je najjeftiniji glavni grad u svijetu.
kasparaov

#2685 Re: IRAN

Post by kasparaov »

pa reci mi auto iz irana,ekonomskog giganta koji nema nijedne jedine firme,vozis li ti neko iransko auto?
iran mi je najjaci kad su zarobili one britanske mornare,mornarica im gumeni camci :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
neki

#2686 Re: IRAN

Post by neki »

kasparaov wrote:pa reci mi auto iz irana,ekonomskog giganta koji nema nijedne jedine firme,vozis li ti neko iransko auto?
iran mi je najjaci kad su zarobili one britanske mornare,mornarica im gumeni camci :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
stavovi su ti argumentovani kao zaostalom sedmogodisnjaku
zonbirile

#2687 Re: IRAN

Post by zonbirile »

neki wrote:
kasparaov wrote:pa reci mi auto iz irana,ekonomskog giganta koji nema nijedne jedine firme,vozis li ti neko iransko auto?
----------------------------------------------
nisu ni tvoji jači.Šta znači 12. proizvodnja u svijetu?
samo pitam

#2688 Re: IRAN

Post by samo pitam »

zonbirile wrote:
neki wrote:
tebe i jaffersona jel de baš žulja dupe što iran nije anglocionistička kurva ? :dance: :dance: :dance:
zonbirile

#2689 Re: IRAN

Post by zonbirile »

ne nego samo 12. mjesto,što se kurvanja tiče,valjda je riješeno kao i ugovorni brakovi.E kada bi mi povjerovao da se ni kofrčenje tamo ne dešava bez velikih igrača.Nisu ni za Lenjina vjerovali da je igrač velikih igrača,kao ni Hitler.Jebi ga scena i igrači se mjenjaju,vječni su interesi i kapital.
neki

#2690 Re: IRAN

Post by neki »

zonbirile wrote:
neki wrote:
Valjda znas sta oznacava velicina neke ekonomije?
12. po velicini u ovom slucaju znaci da su po broju proizvedenih putnickih automobila 12. u svijetu
zonbirile

#2691 Re: IRAN

Post by zonbirile »

baš si bukvalan,pa italijani su iza njih,ali oni imaju auta,a loše kopije.Drug moj život u ex.Yu me naučio da statistika je kurva.Sve zemlje Varšavskog bloka su imale bolju od Yu,ali su dolazili ovdje kao bijednici da se najedu i vide "svijeta"
neki

#2692 Re: IRAN

Post by neki »

zonbirile wrote:baš si bukvalan,pa italijani su iza njih,ali oni imaju auta,a loše kopije.Drug moj život u ex.Yu me naučio da statistika je kurva.Sve zemlje Varšavskog bloka su imale bolju od Yu,ali su dolazili ovdje kao bijednici da se najedu i vide "svijeta"
upravo, statistika je kurva, pogotovo ona o ljudskim pravima i demokratiji u drzavama koje su buduci cilj demokratizatora, a na koju se mnogi ovdje redovno pozivaju, medju njima i ti
zonbirile

#2693 Re: IRAN

Post by zonbirile »

neki wrote:
zonbirile wrote:baš si bukvalan,pa italijani su iza njih,ali oni imaju auta,a loše kopije.Drug moj život u ex.Yu me naučio da statistika je kurva.Sve zemlje Varšavskog bloka su imale bolju od Yu,ali su dolazili ovdje kao bijednici da se najedu i vide "svijeta"
upravo, statistika je kurva, pogotovo ona o ljudskim pravima i demokratiji u drzavama koje su buduci cilj demokratizatora, a na koju se mnogi ovdje redovno pozivaju, medju njima i ti
-----------------------------
nije tačna tvoja tvrdnja.meni je smiješno stalno i iznova kukanje na Amere.Oni su takvi kakvi su,ali oni ne mogu biti alibi za neke unutarnje stvari,koje su pogubne za stanovništvo.
kasparaov

#2694 Re: IRAN

Post by kasparaov »

ma ameri su debeli jer jedu mcd,a iranci su zdravi oni su 12 uu svijetu po autima
porediti ove dvije drzav jedna super sila druga banana drzava(tipa venecuela,kazahstan,zanzibar)
amerika ima veci promet u hoolywoodu i kasinima nek citav iran
Ko to tamo peva

#2695 Re: IRAN

kasparaov wrote:ma ameri su debeli jer jedu mcd,a iranci su zdravi oni su 12 uu svijetu po autima
porediti ove dvije drzav jedna super sila druga banana drzava(tipa venecuela,kazahstan,zanzibar)
Sta ti imas protiv Kazahstana,Kazahstan ima jak ekonomski rast od 12%,imaju naftu,plin i jak poljoprivredni sektor.
Da bi da BiH barem pola radi kao Kazahstan.
kasparaov

#2696 Re: IRAN

Post by kasparaov »

Ko to tamo peva wrote:
kasparaov wrote:ma ameri su debeli jer jedu mcd,a iranci su zdravi oni su 12 uu svijetu po autima
Sta ti imas protiv Kazahstana,Kazahstan ima jak ekonomski rast od 12%,imaju naftu,plin i jak poljoprivredni sektor.
hhahahha kzahstan je banana drzava
zaboravih reci,iran se fura u neku silu vojnu,a na paradi vojnoj najbolji ima avio mig 29 hahahha
mornarica-gumeni camci(kupljeni u konzumu na napuhivanje)(da se poredi sa americkom6. flotom :D :D)
Ko to tamo peva

#2697 Re: IRAN

kasparaov wrote:
Ko to tamo peva wrote:
hhahahha kzahstan je banana drzava
zaboravih reci,iran se fura u neku silu vojnu,a na paradi vojnoj najbolji ima avio mig 29 hahahha
mornarica-gumeni camci(kupljeni u konzumu na napuhivanje)(da se poredi sa americkom6. flotom :D :D)
Americkih 100 000 vojnika u Afganistanu,uz podrsku svih zemalja svijeta,cak ih i Afganistan podrzava ne moze nista da uradi protiv 3 000 talibana.
Jedino sto uspjesno rade u Afganistanu je to sto muce i ubijaju civile.
kasparaov

#2698 Re: IRAN

Post by kasparaov »

cuj ne mogu,pa jesu ih skrsili za 2 dana onog sa jednim okom talibana
Ko to tamo peva

#2699 Re: IRAN

kasparaov wrote:cuj ne mogu,pa jesu ih skrsili za 2 dana onog sa jednim okom talibana
Skrsili?osim sto ubijaju civile.
Prognoze govore da bi ovim tempom Americka velesila mogla za nekih 12500000 godina oslobodit citav Afghanistan :D ,pa ce se okrenut Iranu.
bosanska senzacija

#2700 Re: IRAN

Post by bosanska senzacija »

Svakako da između Amerike i Irana ne možemo, a i ne smijemo, staviti znak jednakosti.

Sa jedne strane imamo genetski šljam nastao na pokolju i genocidu, koji i dan danas vođen primitivnim životinjama čitav svijet zagađuju svojim primitivizmom i smradom.

A sa druge strane imamo jedan drevni narod,jednu od kolijevki civilizacije koja je i dan danas pojam civilizacije i ljudskosti naspram te Jamerike.
Post Reply