IRAN

Post Reply
salik79

#22501 Re: IRAN

Post by salik79 »

salik79 wrote:Topla preporuka :thumbup: 8-)

Intervju obavio Nader Talebzadeh, sin nekadasnjeg Pahlavijevog armijskog generala, Mensura Talebzadeha.
Da dopunim biografiju:

Kikibombona

#22502 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Eksplozije oko Zelene zone u Bagdadu, u blizini americke amabasade!!
mirsek

#22503 Re: IRAN

Post by mirsek »

Kikibombona wrote:Eksplozije oko Zelene zone u Bagdadu, u blizini americke amabasade!!
Aferim. Jel to opomena ili osveta zbog bombardovanja skladista i objekata irackog hasda od strane "nepoznatih" letjelica posljednjih sedmica.
Kikibombona

#22504 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Njemacka, Francuska i Velika Britanija vise ne mogu ignorisati cinjenicu - IRAN JE NAPAO SAUDIJSKU ARABIJU.

Britain, France, Germany blame Iran for Saudi attack - statement

https://mobile.reuters.com/article/amp/ ... ssion=true

Brajan Huk je rekao da Amerika ima jasne i nedvosmislene dokaze da je napade izveo Iran. Dokazi su vec predoceni zainteresovanim stranama. Strucnjaci iz Francuske, Velike Britanije i Njemacke borave u Saudiji.

Brajan Huk je najavio da imaju tri uslova za Iran:

1. Nuklearno oruzje
2. Sponzorisanje siitskih paravojski
3. Dalekometne rakete

O tome sam vec pisao. To su tri glavna uslova Trampove administracije.

Brajan Huk je pozvao Iran na razum, da sjednu za stol, da ne provociraju sukob. Ako ne pristanu, najavljuje maksimalan pritisak.

...

Odgovor Irana na sve to su rakete oko americke ambasade u Bagdadu. Koliko ce Amerika tolerisati ova sranja ostaje da vidimo.
salik79

#22505 Re: IRAN

Post by salik79 »

A i kako ne bi, kada im Jemenci ponizavaju sva cuda tehnike, zaduzena za odbranu tih istih postrojenja.
mirsek

#22506 Re: IRAN

Post by mirsek »

Kikibombona wrote:Njemacka, Francuska i Velika Britanija vise ne mogu ignorisati cinjenicu - IRAN JE NAPAO SAUDIJSKU ARABIJU.

Brajan Huk je rekao da Amerika ima jasne i nedvosmislene dokaze da je napade izveo Iran. Dokazi su vec predoceni zainteresovanim stranama. Strucnjaci iz Francuske, Velike Britanije i Njemacke borave u Saudiji.

1. Nuklearno oruzje
3. Dalekometne rakete

Brajan Huk je pozvao Iran na razum, da sjednu za stol, da ne provociraju sukob. Ako ne pristanu, najavljuje maksimalan pritisak.

...

Odgovor Irana na sve to su rakete oko americke ambasade u Bagdadu. Koliko ce Amerika tolerisati ova sranja ostaje da vidimo.
Valjda koliko ce Iran tolerisari americka sranja. Cini mi se da Iran pojacava pritisak, ne vjerujem da blefiraju, imaju ili jaku podrsku iza zavjese od strane Kine, pa mozda i Rusije i ko zna kakvog jos oruzja koje nije izaslo u javnost. Iran se moze poraziti samo nuklearnim napadom ili konvencionalno uz ogromne, masovne gubitke napadaca.
salik79

#22507 Re: IRAN

Post by salik79 »

mirsek wrote:
Kikibombona wrote:Njemacka, Francuska i Velika Britanija vise ne mogu ignorisati cinjenicu - IRAN JE NAPAO SAUDIJSKU ARABIJU.

1. Nuklearno oruzje
3. Dalekometne rakete

...

Valjda koliko ce Iran tolerisari americka sranja. Cini mi se da Iran pojacava pritisak, ne vjerujem da blefiraju, imaju ili jaku podrsku iza zavjese od strane Kine, pa mozda i Rusije i ko zna kakvog jos oruzja koje nije izaslo u javnost. Iran se moze poraziti samo nuklearnim napadom ili konvencionalno uz ogromne, masovne gubitke napadaca.
Iran je nemoguce poraziti. 8-) ;-)
salik79

#22508 Re: IRAN

Post by salik79 »

Sanctions choke Iran's crude sales, but oil product exports booming
https://mobile.reuters.com/article/amp/idUSKCN1VN0H4

8-) :bih:
salik79

#22509 Re: IRAN

Post by salik79 »

Drzave poput Irana ovakve sankcije u konacnivi samo ojacaju, jer postaju sve vise samodostatne. Istu gresku su birvaktile Rusi napravili sa Finskom, izolujuci je u svim mogucim sferama.
1Dante1

#22510 Re: IRAN

Post by 1Dante1 »

1. Nuklearno oruzje
3. Dalekometne rakete

...

Koji sok i nevjerica, ko je mogao ocekivat da ce pronaci pronaci "dokaze" da je Iran napao Saude :oops:
joe_black

#22511 Re: IRAN

Post by joe_black »

salik79 wrote:Drzave poput Irana ovakve sankcije u konacnivi samo ojacaju, jer postaju sve vise samodostatne. Istu gresku su birvaktile Rusi napravili sa Finskom, izolujuci je u svim mogucim sferama.

Salik, mislim da je ovdje Iran kvalitetno popusio jer su ga prepredeni Europljani prisilili da igra njihovu igru i to otvorenih karata...Iako su iranci porpisali ugovor bez kvalitetnih garancija i Iran bi bio u daleko povoljnijoj situaciji da su ostali na situaciju gdje niko nije imoa predstave o nuklearnim kapacitetima Irana i mozda bi i,m cak i sada bilo pametno uz suglasnost Rusije i Kine se potpuno zatvoriri, istjerat inspektore i ubrzati razvoj nuklerane tehnologije gdje bi ih kroz par godina USA i Evropa molili za dolazak na sadasnje stanje.
General War

#22512 Re: IRAN

Post by General War »

salik79 wrote:Drzave poput Irana ovakve sankcije u konacnivi samo ojacaju, jer postaju sve vise samodostatne. Istu gresku su birvaktile Rusi napravili sa Finskom, izolujuci je u svim mogucim sferama.
:-)
jeza u ledja

#22513 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Ja ne kontam na kakve sankcije Rusije na Finsku misli? :?

Znam da su Sovjeti i Finci imali...interesantne relacije, ali zar su imali sankcije? :?
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#22514 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Neoliberalni koncept i njegovi globalni protagonisti su u dubokoj krizi. Ova drama sa Iranom me asocira na hroničnog kockara (politički tzv. "zapad") koji nakon serije katastrofalnih poraza (Afganistan, Sirija, Ukrajina, Brexit, Jemen pa i Libija) i velikih gubitaka igra na terenu Irana svoje zadnje pare.

All in pa šta dragi Bog da.
dragma
Vozim: Pješe

#22515 Re: IRAN

Post by dragma »

Amerika je imala jasne i nedvosmislene dokaze da Sadam Husein posjeduje hemijsko oružje. Gadafi takođe.

Pljuc...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#22516 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

onda se iranu ne piše dobro - baš kao i pomenutima

svi ovi arapski i muslimanski vlastodršci, diktatori, predsjednici, pukovnici, kraljevi i slično, kao i političke organizacije koje nisu dio vlasti, mediji, intelektualci, vjerske vođe i drugi utjecajni ljudi a koje su amerikanci napali, svrgnuli sa vlasti ili to pokušavaju i na koje vrše pritiske raznih vrsta imaju jednu zajedničku stvar

svi su u lošim(neprijateljskim) odnosima sa saudijskom arabijom
Kikibombona

#22517 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

dragma wrote:Amerika je imala jasne i nedvosmislene dokaze da Sadam Husein posjeduje hemijsko oružje. Gadafi takođe.

Pljuc...
Sta cemo sa Nijemcima i Francuzima?

Svi znamo kakvi su Nijemci i koliku tezinu ima njihova rijec. Ako je neko u ovom sranju realan, onda je to Njemacka. Ni oni nisu mogli ignorisati dokaze i potvrdili su da iza napada stoji Iran.
muhafuca

#22518 Re: IRAN

Post by muhafuca »

1Dante1 wrote:

1. Nuklearno oruzje
3. Dalekometne rakete

...

Koji sok i nevjerica, ko je mogao ocekivat da ce pronaci pronaci "dokaze" da je Iran napao Saude :oops:
Sok je ovdje samo njemacka - ne znam cime su njih pritisnuli

UK i Fra svakako se lizu sa Saudijom pa je bilo ocekivati prije ili kasnije

da im MBS baci neki bilionski ugovor da promjene misljenje.
salik79

#22519 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
dragma wrote:Amerika je imala jasne i nedvosmislene dokaze da Sadam Husein posjeduje hemijsko oružje. Gadafi takođe.

Pljuc...

Svi znamo kakvi su Nijemci i koliku tezinu ima njihova rijec. Ako je neko u ovom sranju realan, onda je to Njemacka. Ni oni nisu mogli ignorisati dokaze i potvrdili su da iza napada stoji Iran.
Nikakvi dokazi, nego americki pritisak, koji bi trebao umanjiti bruku koju su ("ubogi") Jemenci nanijeli americkom najnaprednijem odbrambenom sistemu. Jednostavno ne mogu shvatiti da su Jemenci u stanju izvesti takvo sta. Pa im je nekako lakse ako su to Iranci. A, jos im dobro dodje u cjelokupnoj cio-wehabitskoj hajki na "iransku prijetnju".

Image

U ovoj izjavi bih primjetio svu licemjernost pomenutih, koji se u svojoj osudi napada "suosjecaju sa Kraljevinom i njenim stanovnistvom". Isti oni koje zaboli klinac za masakrima u Jemenu i najvecoj humanitarnoj katastrofi u 21. stoljecu, "zahvaljujuci" upravo toj Kraljevini.

Ista kritika upucena od strane Zlatka Dizdarevica nasoj troglavoj azdahi, vazi i za gore navedene licemjere:
"Prema tome, kada se to sve skupa sabere, onda odluka Predsjedništva BiH da podrži Saudijsku Arabiju koja je najklasičniji agresor u Jemenu, koja stoji iza najstrašnijeg humanitarnog genocida u Jemenu, gdje se svjesno i ciljano izgladnju stotine hiljada djece, gdje se puštaju virusi kolere da bi se bukvalno potamanilo tamošnje stanovništvo, gdje se fizički zatvaraju luke kroz koje može doći humanitarna pomoć...., samo na prvu loptu može biti neko neznanje. Ako ne zna, to je skandalozno, a ako zna pa to radi, onda je to za mene kraj smisla političkog organizovanja, suštine i bitisanja Bose i Hercegovine".
muhafuca

#22520 Re: IRAN

Post by muhafuca »

Kikibombona wrote:

Pljuc...

onaj Francuz je sa MBSom haman najbolji gu.ni haver tako da Fra nije neko iznenadjenje.

Svabe su upitnik - jedino da im nisu obecali popustiti oko Nord Stream 2 (utisali se Ameri oko toga u zadnje vrijeme)

al sumnjam da je to - sitno mi nesto - mora da su Merkelovu necim drugim pogurali.

Da nece ici u upravni odbor kakve americke firme sad kad napusti predsjednikovanje (?)

Sta ti mislis Kiki?
Last edited by muhafuca on 24/09/2019 22:57, edited 1 time in total.
Kikibombona

#22521 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:Nikakvi dokazi, nego americki pritisak,
Pritisak na Njemacku?

Nijemci sve vrijeme brane Iran. Cak su branili u slucaju napada na Saudijsku Arabiju. Bice da su dokazi toliko jasni da ni oni vise ne mogu oklijevati.

Merkel i Njemacka ne mogu smisliti Trampa i njegovu administraciju. Glupo je pomisliti da je moguce ucijeniti Njemacku da prizna nesto sto nije istina.

I Makron drzi stranu Iranu ali je i on morao prihvatiti cinjenice.
salik79

#22522 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:Nikakvi dokazi, nego americki pritisak,
Pritisak na Njemacku?

Nijemci sve vrijeme brane Iran. Cak su branili u slucaju napada na Saudijsku Arabiju. Bice da su dokazi toliko jasni da ni oni vise ne mogu oklijevati.

Merkel i Njemacka ne mogu smisliti Trampa i njegovu administraciju. Glupo je pomisliti da je moguce ucijeniti Njemacku da prizna nesto sto nije istina.

I Makron drzi stranu Iranu ali je i on morao prihvatiti cinjenice.
Procitaj sta pise u izjavi. Uokvirio sam.

A ti vjeruj onima za koje si i sam rekao da su stvorili i naoruzali Isil.
Challenger_

#22523 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

muhafuca wrote:Sok je ovdje samo njemacka - ne znam cime su njih pritisnuli
Drže ih za *uda.
salik79

#22524 Re: IRAN

Post by salik79 »

Challenger_

#22525 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Što se tiče Micronove Francuske i Melikine Njemačke, a povodom Irana, baš me nasmijao jedan komentar: "a tako su pametno izgledali dok su šutali".

:lol: :lol:
Post Reply