IRAN

Post Reply
bogoljub

#2251 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Dobro je da si priznao da si bio u nesvjesti!
Ova vijest te je probudila ha?
No sikiriki! Ono što slijedi idućih godina su otprilike ovakve vijesti. Zato ne brini, iako odeš u nesvijest brzo ćeš da dođeš sebi! :-D
black

#2252 Re: IRAN

Post by black »

zonbirile wrote:
arzuhal wrote:Prof. Hafizović reče kako je Iran jedina zemlja koja još čuva obraz islamskog svijeta. Ima, sigurno, više razloga zašto je to rekao.
Meni jedna banalna stvar zaokupi misao: za razliku od svih arapskih kraljeva, emira i socijalističkih, revolucionarnih predsjednika i tih trica i kučina koji - nevezano za ekonomsko stanje u nekoj od tih zemalja i standard običnog svijeta (jer postoje razlike, naravno) - koji leže na milionima i milijardama, sa računima po svjetskim bankama, vilama, dvorcima, voznim i aero parkinzima, iranske vođe uopće ne uživaju u takvim bogatstvima. Ni ajatollah neki, ni predsjednici.
--------------------
ja i? Pa bilo je takvih,a narod grcao u nepravdi i teroru sistema.
bio je sah reza pahlavi, imao sam priliku da obidjem njegov dvor..
@arza prof. Hafizovic sigurno nije bezze rekao takvo nesto :wink:
zonbirile

#2253 Re: IRAN

Post by zonbirile »

bogoljub wrote:Dobro je da si priznao da si bio u nesvjesti!
Ova vijest te je probudila ha?
No sikiriki! Ono što slijedi idućih godina su otprilike ovakve vijesti. Zato ne brini, iako odeš u nesvijest brzo ćeš da dođeš sebi! :-D
--------------------------
ccc čudo božije kako se ne razumijemo,ali uvijek suprotno.Ja sam u nesvjest pao kada sam čuo tu vijest.Nego znali se ima li koga u kapsuli,daj više informacija,evo napeto je kao 1959g,svi napeto iščekuju nove informacije.
bogoljub

#2254 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Pa ti si rekao evo upravo sam došao iz nesvjesti kada sam čuo ovu vijest!
Otom potom!

Amerika i njeni teoretičari danas moraju priznati da još uvijek nisu u stanju realno sagledati iranski narod. Islamska Republika Iran je, uprkos svim neprijateljstvima i preprekama koje je prema njoj ispoljila Amerika, ušla u 33. godinu svoga postojanja, dok američka propagandna mašinerija nastavkon aktivnosti protiv Teheran tokom svih godina nije uspijela zadati udrac iranskoj vladi i narodu, koji uz upustvo i pronicljivost lidera Islamske revolucije, su neutralisali cjelokupne zavjere arogantnih velesila.
fidoremilienko

#2255 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

bogoljub wrote:Pa ti si rekao evo upravo sam došao iz nesvjesti kada sam čuo ovu vijest!
Otom potom!

Amerika i njeni teoretičari danas moraju priznati da još uvijek nisu u stanju realno sagledati iranski narod. Islamska Republika Iran je, uprkos svim neprijateljstvima i preprekama koje je prema njoj ispoljila Amerika, ušla u 33. godinu svoga postojanja, dok američka propagandna mašinerija nastavkon aktivnosti protiv Teheran tokom svih godina nije uspijela zadati udrac iranskoj vladi i narodu, koji uz upustvo i pronicljivost lidera Islamske revolucije, su neutralisali cjelokupne zavjere arogantnih velesila.
:thumbup:
Samo da to shvati ovaj zonbirle, ali ne može. Barijera neka u mozgu, šta li :roll: :roll: :-)
bogoljub

#2256 Re: IRAN

Post by bogoljub »

isto koo da j čipovan, pa ne može da vidi činjenice!
fidoremilienko

#2257 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

bogoljub wrote:isto koo da j čipovan, pa ne može da vidi činjenice!
E ne znam... :roll: :roll:
zonbirile

#2258 Re: IRAN

Post by zonbirile »

bogoljub wrote:Pa ti si rekao evo upravo sam došao iz nesvjesti kada sam čuo ovu vijest!
Otom potom!

----------------------------------
najjači su usamljeni,ubij sve i vrati se sam,ja sam tarnita tvoja smrt,ima još tih filmova na koje se ložite.Smiješni se u glorifikacijinečega,što je svugdje normala.
fidoremilienko

#2259 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

zonbirile wrote:
Otom potom!

najjači su usamljeni,ubij sve i vrati se sam,ja sam tarnita tvoja smrt,ima još tih filmova na koje se ložite.Smiješni se u glorifikacijinečega,što je svugdje normala.
Ti se ložiš na one tipa, "islamski/ruski teroristi drže taoce ili planiraju/prijete da će pobiti masu ljudi" i onda dođu ma ko drugi nego čak noris i njemu slični, pobiju armiju vojnika i vrate se bez ijedne ogrebotine... :lol: :lol: :lol:
Ajde živ bio, malo ohladi... :-) :-)
zonbirile

#2260 Re: IRAN

Post by zonbirile »

neka te smisli nešto,kopije i to loše su tropa.Hajde ima li još vijesti,ima li ko osakačen?
fidoremilienko

#2261 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

Znam da te boli to, ali čak noris i njemu slični su produkt amerike i njihove filmske industrije. Moraš da živiš sa tim... :D :D
Ima, sad će još malo u americi novi pokolj. "Nekako s proljeća", dođe student/učenik uzme oružje i poroka cijeli razred i tako malo domara, malo prolaznike, pazi se da ne budeš među njima :D :D :D
zonbirile

#2262 Re: IRAN

Post by zonbirile »

fidoremilienko wrote:Znam da te boli to, ali čak noris i njemu slični su produkt amerike i njihove filmske industrije. Moraš da živiš sa tim... :D :D
Ima, sad će još malo u americi novi pokolj. "Nekako s proljeća", dođe student/učenik uzme oružje i poroka cijeli razred i tako malo domara, malo prolaznike, pazi se da ne budeš među njima :D :D :D
------------------------------------------
e to ti ne možeš shvatiti.Normala jarane,presija,recesija,prolječe,ali nema ni pod razno muriranje režisera,glumaca,umjetnika,klanje i javno vješanje,sakačenje,obrezivanje žena..... Vidiš to nekima normala,tebi nije.Drugima i meni nije ono nabrojano i nema tu ljutnje.
fidoremilienko

#2263 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

Hajd ovako. Idi redom
1. Informiši se malo o šerijatu
2. Koje klanje?
3. Koje obrezivanje? (to si čuo na BBC/CNN)???
4. Taj režiser je znao što ga čeka

Meni nije normalno to što rade amerikanci. Zaboli njih za civile i prava. Kad tako braniš tu politiku, hajde onda ti pojasni kad već tvoji prethodnici nisu mogli... Kina, Rusija, S.Koreja,BiH itd.....gdje su tu civili i ljudska prava????? :D :D :D
Nek ti bude jasno jedno, da je toliko loše tim ljudima u IRAN-u, odavno bi iselili (pa taman svi kolektivno) u idealni svijet koji se zove amerika!!!
Kako ti razmišljaš, najbolje je da se svi tamo doselimo :D :D :D
bogoljub

#2264 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Obama nobelovac za mir! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ratuje na svim merdijanima svijeta!
25 % svih zatvorenika u svijetu se nalazi u SAD u. tačnije 7 miliona i 200 hiljada ljudi!
Baš mi ta amerika izgleda miroljubiva, i skladno i uređeno da ne kažem normalno društvo!
Last edited by bogoljub on 31/03/2011 11:42, edited 1 time in total.
fidoremilienko

#2265 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

bogoljub wrote:Obama nobelovac za mir! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
25 % svih zatvorenika u svijetu se nalazi u SAD u.
Baš mi ta amerika izgleda miroljubiva, i skladno i uređeno da ne kažem normalno društvo!
Ali pazi, ratuje samo tamo gdje ima interesa (obično naftnog) :)
Što ne napadne BiH, i tu su ljudska prava ugrožena :lol:
zonbirile

#2266 Re: IRAN

Post by zonbirile »

prvo obadvojica malo znate.o režiseru oćito ništa i neka nam je na čast,čovjek najebao poslije SFF,zahvaljujući domaćoj "samosvjesnoj" gnjidi.Ostalo ne vredi komentarisati,a što se tiče Huse,pa okivali ste ga u zvijezde,šta je sad.A Nobelova,pa i Hitler je bio predložen 1936g za nju.
fidoremilienko

#2267 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

zonbirile wrote:prvo obadvojica malo znate.o režiseru oćito ništa i neka nam je na čast,čovjek najebao poslije SFF,zahvaljujući domaćoj "samosvjesnoj" gnjidi.Ostalo ne vredi komentarisati,a što se tiče Huse,pa okivali ste ga u zvijezde,šta je sad.A Nobelova,pa i Hitler je bio predložen 1936g za nju.
Kina, Rusija, Venecuela, S.Koreja, BiH??? kad već toliko znaš :D
zonbirile

#2268 Re: IRAN

Post by zonbirile »

fidoremilienko wrote:
bogoljub wrote:Obama nobelovac za mir! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
25 % svih zatvorenika u svijetu se nalazi u SAD u.
Ali pazi, ratuje samo tamo gdje ima interesa (obično naftnog) :)
Što ne napadne BiH, i tu su ljudska prava ugrožena :lol:
---------------------------------------------
pucat smajliće možeš samo kada si 100% siguran i znaš veći dio istine.Najveći dušman iranskog i iračkog naroda je bila Bosna,jer su se sudarali kupci granata u Deronjinom kabinetu,a Momo i Uzeir samo su rasli.Toliko o interesu-našem i ne kakaj više.Nauči da svijetom vlada interes,najjačeg je i najajči, prvi u redu,ostali kupe mrvice.
zonbirile

#2269 Re: IRAN

Post by zonbirile »

vas dvojica dosta naučiste,hajmo sada malo guglati,pa opet za 1h sa novim kontrama.Šta je sa režiserom,film je Krug,ko će nastaviti dalje....hajmo
Last edited by zonbirile on 31/03/2011 11:49, edited 1 time in total.
fidoremilienko

#2270 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

zonbirile wrote: pucat smajliće možeš samo kada si 100% siguran i znaš veći dio istine.Najveći dušman iranskog i iračkog naroda je bila Bosna,jer su se sudarali kupci granata u Deronjinom kabinetu,a Momo i Uzeir samo su rasli.Toliko o interesu-našem i ne kakaj više.Nauči da svijetom vlada interes,najjačeg je i najajči, prvi u redu,ostali kupe mrvice.
Eno ga, dolazi tobe. Tako je koleg, INTERES. Riječ dana je INTERES!
Zapiši to u rokovnik ili si zalijepi na čelo :-)
zonbirile

#2271 Re: IRAN

Post by zonbirile »

fidoremilienko wrote:
zonbirile wrote: pucat smajliće možeš samo kada si 100% siguran i znaš veći dio istine.Najveći dušman iranskog i iračkog naroda je bila Bosna,jer su se sudarali kupci granata u Deronjinom kabinetu,a Momo i Uzeir samo su rasli.Toliko o interesu-našem i ne kakaj više.Nauči da svijetom vlada interes,najjačeg je i najajči, prvi u redu,ostali kupe mrvice.
Eno ga, dolazi tobe. Tako je koleg, INTERES. Riječ dana je INTERES!
Zapiši to u rokovnik ili si zalijepi na čelo :-)
------------------------------------------
šta misliš koliko je ljudi poginulo od Pretisovih granata o ti moralisto svjetskog glasa.Nastavi o režiseru.
fidoremilienko

#2272 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

Što mene pitaš, ti si ekspert za ta pitanja.
Kakav režiser, rekoh znao je šta ga čeka. Odmah je poslije toga trebao pravac za ameriku, gore bi bio heroj, ovako :-) :-)
black

#2273 Re: IRAN

Post by black »

kako vam ba ne dojadi, posebno sa trolovima koji uvijek verglaju isto, i koji bi volili da vide "spasavanje" naroda na ovakav nacin..

Image
zonbirile

#2274 Re: IRAN

Post by zonbirile »

fidoremilienko wrote:Što mene pitaš, ti si ekspert za ta pitanja.
Kakav režiser, rekoh znao je šta ga čeka. Odmah je poslije toga trebao pravac za ameriku, gore bi bio heroj, ovako :-) :-)
kako znao,film Krug snimljen i nagrađen 2001g u Veneciji,čovjek "pao" 2010g zbog tog filma.Dobio 6g zatvora i 10g zabrane napuštanja zemlje.Za tu kaznu,dugooooo nije se čulo.
fidoremilienko

#2275 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

Ne vrijedi s tobom, stvarno :run:
Post Reply