Ja sam i preobjektivan, koliko su zapadni masmediji neobjektivni. Odnosno, sve je to copy-paste novinarstvo iz istih "izvora".zlajaBHF wrote:Generalno nisi objektivan, ne mislim u ovom slucaju.salik79 wrote:
Salik nije objektivan, zato su objektivni likovi poput onog s "DW" linka kojeg je postavio.
IRAN
- salik79
#21376 Re: IRAN
- jeza u ledja
#21377 Re: IRAN
Ti si naojobjektivniji, jakako. 
- jeza u ledja
#21378 Re: IRAN
Drzali radnike ambasade kao taoce godinu i po, zasnovali politiku na “death to america and israel”.zlajaBHF wrote:
Na stranu to sto Salih nije objektivan....
Ali sta je Iran uradio Americi da im tolike godine drze embargo....ne samo sto to oni rade, nego ni drugima ne daju da saradjuju sa iranom?
Ovaj put nije do njih vec do Trumpa.zlajaBHF wrote: Jeli ovaj put Iran pristao da ne obogacuje uran, i Amerika se povuce iz dogovora, bez ikakvog razloga.
Iran je po meni tu potpuno nevin.
-
zlajaBHF
#21379 Re: IRAN
Drzali radnike ambsade zarobljene prije 40 godina...... I to razlog da im se i dan danas namecu sankcije?jeza u ledja wrote:Drzali radnike ambasade kao taoce godinu i po, zasnovali politiku na “death to america and israel”.zlajaBHF wrote:
Ali sta je Iran uradio Americi da im tolike godine drze embargo....ne samo sto to oni rade, nego ni drugima ne daju da saradjuju sa iranom?
Ovaj put nije do njih vec do Trumpa.zlajaBHF wrote: Jeli ovaj put Iran pristao da ne obogacuje uran, i Amerika se povuce iz dogovora, bez ikakvog razloga.
- salik79
#21380 Re: IRAN
To sto su jezevi, od 1953, drzali cijeli Iran kao taoca, to cemo zanemariti, kao sto cemo zanemariti da su ovi taoci zivi i zdravi se kuci vratili (na kraju je ostao samo najuzi diplomatski kor i sluzbenici CIA-e, posto su sukcesivno pustani afro-amerikanci, zene i sitna buranija), dok su desetine hiljada Iranaca zaplatile glavom, a mnogi od njih u najgorim mukama, do konacnog oslobodjenja - kojeg su, za razliku od jezovih, sami izborili... Kasnije huskanje saveznika Sadama na Iran necu ni spominjati.zlajaBHF wrote:Drzali radnike ambsade zarobljene prije 40 godina...... I to razlog da im se i dan danas namecu sankcije?jeza u ledja wrote:Drzali radnike ambasade kao taoce godinu i po, zasnovali politiku na “death to america and israel”.zlajaBHF wrote:
- jeza u ledja
#21381 Re: IRAN
Desetine hiljada zaplatile glavom? Cega? Od strane Amera?
Ko je izborio sta? Kurcevu policijsku drzavu iz koje 150k intelektualaca godisnje bjezi, i tako 40 godina.
Nisu samo u pitanju taoci, politika animoziteta prema Zapadu traje cijelo vrijeme. To je uzrok, sankcije su posljedica.
Nisu samo u pitanju taoci, politika animoziteta prema Zapadu traje cijelo vrijeme. To je uzrok, sankcije su posljedica.
- salik79
#21382 Re: IRAN
Dobro ti swanfilter rece, potpisujem mu svako napisano slovo. A, za one koji stvarno nisu upuceni, a zele nesto saznati, samo dva linka, pa neka dalje istrazuju:jeza u ledja wrote:Desetine hiljada zaplatile glavom? Cega? Od strane Amera?Ko je izborio sta? Kurcevu policijsku drzavu iz koje 150k intelektualaca godisnje bjezi, i tako 40 godina.
https://en.wikipedia.org/wiki/1953_Iran ... 7%C3%A9tat
https://en.wikipedia.org/wiki/SAVAK
Malo li je?!
- salik79
#21383 Re: IRAN
Nista iznenadjujuce za cionisticke kujice:

Sloboda misljenja, sloboda govora i slicna sranja padaju u vodu kada je Izrael u pitanju.

Sloboda misljenja, sloboda govora i slicna sranja padaju u vodu kada je Izrael u pitanju.
- salik79
#21384 Re: IRAN
Nista to, jer svi znamo da su oni "good guys" 

https://www.todayonline.com/world/saudi ... g-children

https://www.todayonline.com/world/saudi ... g-children
- jeza u ledja
#21385 Re: IRAN
Aha, zato trenutni rezim nije nikog zatvarao, mucio i ubijao. Za one koji su upuceni, ali se prave da nisu, evo link:salik79 wrote:Dobro ti swanfilter rece, potpisujem mu svako napisano slovo. A, za one koji stvarno nisu upuceni, a zele nesto saznati, samo dva linka, pa neka dalje istrazuju:jeza u ledja wrote:Desetine hiljada zaplatile glavom? Cega? Od strane Amera?Ko je izborio sta? Kurcevu policijsku drzavu iz koje 150k intelektualaca godisnje bjezi, i tako 40 godina.
https://en.wikipedia.org/wiki/1953_Iran ... 7%C3%A9tat
https://en.wikipedia.org/wiki/SAVAK
Malo li je?!
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Human_r ... ic_of_Iran
Znaci sjasi kurta uzjasi murta. Ocigledno dole ne znaju drukcije. De nam objasni, preobjektivni?
Pitanja koja sam postavio odnose se na komentar kojeg si ti postavio, a koji tvrdi da su Ameri ti koji su zatvarali i mucili, pa pitam o kome se radi, i o kakvom oslobadjanju se radi?
Ne postoji opravdanje za uzimanje radnika ambasade kao taoce, jednostavno ne postoji, cak i da si u direktnom ratu. To rade samo najgori divljaci. Covjek je pitao sta je to Iran uradio pa je zasluzio sankcije, to je odgovor.
Usput, sto ti sam ne napises svojim rijecima to sto “potpisujes”? Ostaces bez dnevnice?
-
Ljuci
#21386 Re: IRAN
Iran ce uspjeti samo ako udje u americki savez gdje ce Amerika imati svou zonu. Iran ne moze sprijeciti ulazak Amerike u tu zemlju.
- mirsek
#21387 Re: IRAN
Iran mora da slusa kao ostali ili ce zavrsiti kao neposlusni Palestinci. Moraju slusati Ameriku da bi mogli u miru ici u svoje dzamije i tamo prakticirati vjeru a Amerika ce ih stititi dok ce ih jevreji savjetovati kako da postignu ekonomsko blagostanje. To je jedini pravi put da ne bi bilo rata.Ljuci wrote:Iran ce uspjeti samo ako udje u americki savez gdje ce Amerika imati svou zonu. Iran ne moze sprijeciti ulazak Amerike u tu zemlju.
-
Ljuci
#21388 Re: IRAN
Da tako je. Irancima niko ne moze oduzeti Islam. Oni mogu prakticirati vjeru na slobodan nacin ali iranska vrhuska mora shvatiti da je Amerika jedini izbor.mirsek wrote:Iran mora da slusa kao ostali ili ce zavrsiti kao neposlusni Palestinci. Moraju slusati Ameriku da bi mogli u miru ici u svoje dzamije i tamo prakticirati vjeru a Amerika ce ih stititi dok ce ih jevreji savjetovati kako da postignu ekonomsko blagostanje. To je jedini pravi put da ne bi bilo rata.Ljuci wrote:Iran ce uspjeti samo ako udje u americki savez gdje ce Amerika imati svou zonu. Iran ne moze sprijeciti ulazak Amerike u tu zemlju.
-
espn
-
Ljuci
#21390 Re: IRAN
Iran je jak ali nije u pitanju napad na Iran i rat, nego iznurivanje Irana od sankcija. Gradjani lose zive i sankcije su udar na iransku ekonomiju. Iran ne moze izvoziti naftu i to je veliki problem. Amerika nece napasti Iran ali ce ga iznurivati i muciti sankcijama. Iranci lose zive i to je nesto sto se iranski rezim mora zabrinuti.
-
Ljuci
#21391 Re: IRAN
Ne sporim da je Iran tvrd orah ali sve islamske zemlje se moraju vezati za Ameriku kao sto je to KSA. Turska se igra sa strpljenjem SADa. Turska pokusava da se udalji od Amerike a vidjeli smo sta se desilo sa Lirom kad je Amerika uvela sankcije. To je pogrijesna politika Turske jer Turska ne smije izazivati strpljenje SADa jer jedino sa Amerikom Turska moze uzivati u ekonomiji. KSA vodi pametnu politiku i ne odstupa od saveznistva sa Amerikom. KSA je zato bogata zemlja koja se vodi serijatu. Islam je u KSA jak i gradjani su zadovljni zivotom u Saudijskoj Arabiji.
-
SD7
#21392 Re: IRAN
Da li Iranke zaista ne smiju jesti sladoled?
Iranac koji stoji iza jedne of prvih objava ove tvrdnje na Twitteru rekao je za RSE/RL da je to trebala biti šala.
@Golabberoot je izjavio da ga ne čudi što su neki ljudi ovu šalu ozbiljno shvatili.
Rekao je da je to zbog toga što postoji toliko mnogo apsurdnih zabrana za žene u Iranu da čak i “nerelevantne” zabrane postaju “normalne”
https://www.slobodnaevropa.org/a/30074777.html
...kakva zemlja
Iranac koji stoji iza jedne of prvih objava ove tvrdnje na Twitteru rekao je za RSE/RL da je to trebala biti šala.
@Golabberoot je izjavio da ga ne čudi što su neki ljudi ovu šalu ozbiljno shvatili.
Rekao je da je to zbog toga što postoji toliko mnogo apsurdnih zabrana za žene u Iranu da čak i “nerelevantne” zabrane postaju “normalne”
...kakva zemlja
- salik79
#21393 Re: IRAN
Identicne propagandne lazi - copy paste:SD7 wrote:Da li Iranke zaista ne smiju jesti sladoled?
...kakva zemlja
salik79 wrote:exliberal-ex wrote:Da nekaze Salik da sam protiv njega....
https://www.dw.com/hr/putovanje-kroz-dn ... a-49105555
Kakvo propagandno smece, uobicajeno za cionisticki DW, u kojem Michael Friedman kroji "javno mnijenje". Da ne bih ulazio u dublja naklapanja, a da bih ukazao o kakvom propagandnom clanku je rijec, dovoljno je citirati samo ovo:
i na to postaviti ovo:Da, zabranjeno je mnogo toga: u podzemnoj željeznici Teherana muškarci i žene ne smiju čak niti zajedno čekati vlak.
Cionisticki smecar, koji potpisuje retke, zaboravljajuci da je ovo 21. stoljece i da svako moze provjeriti istinitost napisanog (osim onoga sto je, kao, neko nesto njemu rekao, ili ekspresije "taksiste"), vam namjerno, kroz "afirmativan" clanak, subliminalno podmece uobicajene propagandne lazi.
Istina je da u metrou imate, uz mjesoviti dio, uvijek i odvojen prostor samo za zene, ali samo ako one tako zele. Mnoge zene na zapadu, koje su to vidjele, im zavide, pogotovo kada su u pitanju kasne nocne voznje.
Kada si se vec prihvatio "DW", evo jos jedan clanak koji ce ti se, mozda, svidjeti:
https://www.dw.com/hr/koliko-istina-ima ... a-47433585
- salik79
#21394 Re: IRAN
Nastup ninja djevojcica/djevojaka na "Iran got talent":
-
SD7
#21395 Re: IRAN
Dzaba sto je najveci kada ga zene ne smiju lizati, bar ne javno. I ona slatkica sto ga na jednoj od onih slika slatko lize bi mogla zavrsiti pred vlastima.salik79 wrote:
- salik79
#21396 Re: IRAN
Usput da napomenem da je kiki neki dan spominjao kako je u Iranu zabranjena muzika
A i on je tu laz morao negdje pokupiti...
Jedna za kikija:
Jedna za kikija:
- salik79
#21397 Re: IRAN
Svi su ga na ovoj slici lizali javno, pasa moj "solarni"...SD7 wrote:Dzaba sto je najveci kada ga zene ne smiju lizati, bar ne javno. I ona slatkica sto ga na jednoj od onih slika slatko lize bi mogla zavrsiti pred vlastima.salik79 wrote:
-
SD7
#21398 Re: IRAN
Haha, pa ti nisi ni procitao onaj moj post gdje sam fino izdvojio iz texta dio gdje twitteras kaze da je twitt bio sala, ali ga ne cudi da je ozbiljno shvacen, jer u Iranu postoji tiliko apsurdnih zabrana za zene da i se i ovakve cine realnim.salik79 wrote:Svi su ga na ovoj slici lizali javno, pasa moj "solarni"...SD7 wrote:
Dzaba sto je najveci kada ga zene ne smiju lizati, bar ne javno. I ona slatkica sto ga na jednoj od onih slika slatko lize bi mogla zavrsiti pred vlastima.
Inace, bio sam sa dvije Iranke, a sa jednom od njih u duzoj vezi. Obadvije su bile mrak, a ova s kojom sam bio u vezi me toliko palila da sam samo na sex mislio kada sam sa njom. A, moram priznati da su obje znale sta rade.
- Idemedosumom
#21399 Re: IRAN
Samo da pohvalim brata salika, samo ih kosi
Selamun alejkum
Selamun alejkum
- salik79
#21400 Re: IRAN
Idemedosumom wrote:Samo da pohvalim brata salika, samo ih kosi![]()
Selamun alejkum
Alejkumu selam!
Allah razi olsun