IRAN

Post Reply
jeza u ledja

#21351 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
Hvala. Kontam, aBd, u septembru, ako ikako mognem...

Da ponovim - daleko bih prije se odlucio zivjeti u Iranu, nego u SAD.

Evo kako ozbiljni, obrazovani ljudi, koji su zivjeli tamo, dozivljavaju Iran:

Govoris ljudima koji poznaju brojne obrazovane, ozbiljne ljude, koji su zivjeli tamo, sta oni stvarno misle - i uvjeravas ih da je misljenje drukcije postavljajuci kojekakve video uratke. Cirka 150k obrazovanih Iranaca svake godine u zadnjih 30 godina je napustalo Iran. To su obrazovani, ozbiljni ljudi koji su zivjeli u Iranu. Ti pak si ocigledno samo dolazio u kontakt sa vladinim aparatcikima i onim koji su na drzavnoj sisi. :wink: Onima kojima je duznost da ti prenose bajke.
salik79

#21352 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:Posto je ovaj punk band ovo po prvi puta otpjevao nakon cca 600 godina vladavine Kraljevske porodice, mozda se i u Iranu kroz 500-tinjak godina pojavi jedan bend koji bi nesto slicno otpjevao. Za koliko mozemo ocekivati politicku partiju i predstavnike, pa da mozda skontamo kada nesto takvo mozemo ocekivati i u Iranu?
U tih 600 godina Iran je imao momente kada je bio napredniji i slobodniji od VB.

Problem je sto VB ide naprijed u buducnost a Iran se vraca u srednji vijek.

A posto vidim da si ljubitelj pank muzike, evo jedna posvecena Iranu, nakon sto su mule dosle na vlast i zabranile zapadnjacku muziku

https://m.youtube.com/watch?v=bJ9r8LMU9bQ

Mozes zamisliti stepen nazadnosti i primitivizma kada zabranis muziku?? :o
Jeste, najslobodniji i najnapredniji je bio za vrijeme saha. Bilo bi dobro da im opet CIA instalira jednog...

Ko je zabranio muziku?
salik79

#21353 Re: IRAN

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:
Hvala. Kontam, aBd, u septembru, ako ikako mognem...

Da ponovim - daleko bih prije se odlucio zivjeti u Iranu, nego u SAD.

Evo kako ozbiljni, obrazovani ljudi, koji su zivjeli tamo, dozivljavaju Iran:

Govoris ljudima koji poznaju brojne obrazovane, ozbiljne ljude, koji su zivjeli tamo, sta oni stvarno misle - i uvjeravas ih da je misljenje drukcije postavljajuci kojekakve video uratke. Cirka 150k obrazovanih Iranaca svake godine u zadnjih 30 godina je napustalo Iran. To su obrazovani, ozbiljni ljudi koji su zivjeli u Iranu. Ti pak si ocigledno samo dolazio u kontakt sa vladinim aparatcikima i onim koji su na drzavnoj sisi. :wink: Onima kojima je duznost da ti prenose bajke.
Sta jos kazu tvoji? Tebi cu vjerovati, necu svojim ocima i usima, nego iskljucivo tebi i tvojima...

Kakav lik :roll:
jeza u ledja

#21354 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
Jah, nesvjesno, bla, bla, trala la, hopsa sa... Kao uvijek, isto sranje iz tvojih prstiju.

Daj da cujemo neki govor od tih politicara, koji govore u parlamentu upravo ovo sto sam ja napisao... Evo, neka krenu od toga da kraljica moze biti procesuirana po bilo kojem pitanju, pa makar to bilo ubistvo s predumisljajem.

Naravno, s obzirom da uvijek nekako s visoka seruckas, bez ikakvog pokrica, ne ocekujem da ces to i zaista pronci i postaviti.
:lol:

Vidim poceo si pruzat jezik, mora da sam te iznervirao. :-)

Da ti pomognem, odmoricu malo od teme da te ne iznerviram jos vise, da ne popijes slucajno ban.
Grehota bi bila od usta nekom odvajat.
Ljuci

#21355 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Ja nisam za svrgavanje iranskog rezima jer ja volim religioznu vlast ali ono sto Iran treba uciniti je da prestane ugrozavati Saudijsku Arabiju i Izrael. Da se Iranu ukinu sankcije ta zemlja bi mogla ekonomski da se razvije.
mirsek

#21356 Re: IRAN

Post by mirsek »

Ljuci wrote:Ja nisam za svrgavanje iranskog rezima jer ja volim religioznu vlast ali ono sto Iran treba uciniti je da prestane ugrozavati Saudijsku Arabiju i Izrael. Da se Iranu ukinu sankcije ta zemlja bi mogla ekonomski da se razvije.
Samo uz nadzor saudije koja treba da vodi sve muslimane i izvede ih na pravi put sunneta. I treba da se druze sa jevrejima da nauce kako da razvijaju tj. sire svoju zemlju i cuvaju svoje vjernike i da im bude lijepo i ugodno i da mogu da ekonomski napreduju.
swanfilter

#21357 Re: IRAN

Post by swanfilter »

jeza u ledja wrote:
swanfilter wrote: :lol: :lol: :lol:

Ti spadas u kategoriju, znas vec sam kojih ...

Ti si sam napisao to sto si napisao. Uvjeravas ljude da bi IR Iran bila oaza vrhunskog zivota i onda ocekujes ne da tebi povjeruju, vec da tebi povjeruju da stvarno mislis ono sto govoris. :lol: Sve stoji iznad napisano i zakljucci se mogu izvuci sami.
Naporan si. Molim lijepo, ignoriraj moje upise ....
exliberal-ex

#21358 Re: IRAN

Post by exliberal-ex »

Da nekaze Salik da sam protiv njega....

https://www.dw.com/hr/putovanje-kroz-dn ... a-49105555
zarko.filip

#21359 Re: IRAN

Post by zarko.filip »

Al koji je demagog Salik79.Pitam ga nesto o Iranu on mi spominje UK.Pa i BiH je sekularna drzava pa malo po malo raznorazni vjerski sluzbenici po televizijama nam sole pamet sta valja sta ne valja i sl.
Pitao sam te da li se u Iranu moze nekaznjeno reci da ne postoji Bog?
Ili prostije pitanje:da li mogu ulicom ici momak i djevojka da se drze za ruke,zagrljeni,da se poljube a da ne budu kaznjeni?
Ljuci

#21360 Re: IRAN

Post by Ljuci »

mirsek wrote:
Ljuci wrote:Ja nisam za svrgavanje iranskog rezima jer ja volim religioznu vlast ali ono sto Iran treba uciniti je da prestane ugrozavati Saudijsku Arabiju i Izrael. Da se Iranu ukinu sankcije ta zemlja bi mogla ekonomski da se razvije.
Samo uz nadzor saudije koja treba da vodi sve muslimane i izvede ih na pravi put sunneta. I treba da se druze sa jevrejima da nauce kako da razvijaju tj. sire svoju zemlju i cuvaju svoje vjernike i da im bude lijepo i ugodno i da mogu da ekonomski napreduju.
:thumbup:
salik79

#21361 Re: IRAN

Post by salik79 »

exliberal-ex wrote:Da nekaze Salik da sam protiv njega....

https://www.dw.com/hr/putovanje-kroz-dn ... a-49105555

Kakvo propagandno smece, uobicajeno za cionisticki DW, u kojem Michael Friedman kroji "javno mnijenje". Da ne bih ulazio u dublja naklapanja, a da bih ukazao o kakvom propagandnom clanku je rijec, dovoljno je citirati samo ovo:
Da, zabranjeno je mnogo toga: u podzemnoj željeznici Teherana muškarci i žene ne smiju čak niti zajedno čekati vlak.
i na to postaviti ovo:

Cionisticki smecar, koji potpisuje retke, zaboravljajuci da je ovo 21. stoljece i da svako moze provjeriti istinitost napisanog (osim onoga sto je, kao, neko nesto njemu rekao, ili ekspresije "taksiste"), vam namjerno, kroz "afirmativan" clanak, subliminalno podmece uobicajene propagandne lazi.

Istina je da u metrou imate, uz mjesoviti dio, uvijek i odvojen prostor samo za zene, ali samo ako one tako zele. Mnoge zene na zapadu, koje su to vidjele, im zavide, pogotovo kada su u pitanju kasne nocne voznje.

Kada si se vec prihvatio "DW", evo jos jedan clanak koji ce ti se, mozda, svidjeti:
https://www.dw.com/hr/koliko-istina-ima ... a-47433585
salik79

#21362 Re: IRAN

Post by salik79 »

zarko.filip wrote:Al koji je demagog Salik79.Pitam ga nesto o Iranu on mi spominje UK.Pa i BiH je sekularna drzava pa malo po malo raznorazni vjerski sluzbenici po televizijama nam sole pamet sta valja sta ne valja i sl.
Pitao sam te da li se u Iranu moze nekaznjeno reci da ne postoji Bog?
Ili prostije pitanje:da li mogu ulicom ici momak i djevojka da se drze za ruke,zagrljeni,da se poljube a da ne budu kaznjeni?

Kakva glupa pitanja. Da ne objasnjavam, brzinski, iako video, pretpostavljam, ima masu ovakvih prizora, oremotaj na 5:25 i pritisni "play":

salik79

#21363 Re: IRAN

Post by salik79 »

Ko zna Njemacki, preporucujem ovaj prilog o Iranu, jednog njemackog arhitekte, koji na kraju govori upravo o tom namjernom masmedijskom kreiranju javnog mnijenja o Iranu:

exliberal-ex

#21364 Re: IRAN

Post by exliberal-ex »

Salih zasto mislis da sam ja protiv Irana....meni je zelja posjetit tu zemlju.
Ako ja kazem nesto protiv Iranske vlasti neznaci da sam na suprotnoj strani...sta vise.
Ti si 100% na Iranskoj strani...ok nema problema ali postajes ko savo i kiki u prosipanju jeftine propagande....
Do tebe je...
salik79

#21365 Re: IRAN

Post by salik79 »

exliberal-ex wrote:Salih zasto mislis da sam ja protiv Irana....meni je zelja posjetit tu zemlju.
Ako ja kazem nesto protiv Iranske vlasti neznaci da sam na suprotnoj strani...sta vise.
Ti si 100% na Iranskoj strani...ok nema problema ali postajes ko savo i kiki u prosipanju jeftine propagande....
Do tebe je...
Ja sam misljenja da je narod onakav kakva je i vlast i obrnuto.

A jeftina propaganda je ono sto si ti postavio, u sta si se i sam mogao uvjeriti, na osnovu samo jednog citata, kojeg je najlakse bilo demantovati. Do tebe je...

Ah, da, da ne zaboravim - mislim da si protiv Irana, jer je rijec o Islamskoj Republici, sto u tebi, apriori, budi negativan stav.
Rampage

#21366 Re: IRAN

Post by Rampage »

swanfilter wrote:
jeza u ledja wrote:
swanfilter wrote: :lol: :lol: :lol:

Ti spadas u kategoriju, znas vec sam kojih ...

Ti si sam napisao to sto si napisao. Uvjeravas ljude da bi IR Iran bila oaza vrhunskog zivota i onda ocekujes ne da tebi povjeruju, vec da tebi povjeruju da stvarno mislis ono sto govoris. :lol: Sve stoji iznad napisano i zakljucci se mogu izvuci sami.
Naporan si. Molim lijepo, ignoriraj moje upise ....

Lik je klasični ignorant.

U svojoj prepotentnosi jednostavno ne vidi ono što si ti tačno napisao - "da nije sankcija".

Ili vidi a ne konta šta predstavljaju takve višedecenijske sankcije za jednu državu.
exliberal-ex

#21367 Re: IRAN

Post by exliberal-ex »

salik79 wrote:
exliberal-ex wrote:Salih zasto mislis da sam ja protiv Irana....meni je zelja posjetit tu zemlju.
Do tebe je...

A jeftina propaganda je ono sto si ti postavio, u sta si se i sam mogao uvjeriti, na osnovu samo jednog citata, kojeg je najlakse bilo demantovati. Do tebe je...

Ah, da, da ne zaboravim - mislim da si protiv Irana, jer je rijec o Islamskoj Republici, sto u tebi, apriori, budi negativan stav.

Jah definitivno ides na kikijevu I savinu stranu :run:

Sto se tice da sam protiv irana jer je islamska republika?!...sta mene zaboli kakva je republika, ako je narod ok I ako hoce tako ko sam ja da im govorim sta valja sta nevalja….

Uostalom gdje sam ja rekao da sam protiv Irana?

Kritika rezima ili vlasti nije znak da sam protiv te drzave, kritikujem ja I Ameriku jer se ponasa kako se ponasa jer to znaci da je mrzim..ne ..eto neki dan sam bio kod njih na odmoru, jel kritikujem Izrael I njegovu politiku , da..ali opet neznaci da mrzim taj narod I sutra bi ponovo otisao da posjetim te predjele...

Ako sam rekao da je Amerika vojno jaca od Irana jel to znaci da sam automatski kontra Irana?...ne ja samo trezveno razmisljam .

Iran uvijek prijeti da ce napast Ameriku, da ce zatvorit hormuz...nista od toga, proglasili su ( Iran I Oman) teritorijalne vode 12 milja nautickih od obale I time fakticki zatvorili prolaz I ...nista...Americki I drugi vojni brodovi prolaze, prolaze da kontorlisu sankcije protiv Irana …? ….daj ba salih treba biti realan.
Iran je vojno jak nema tu price ali da je toliko jak da ide protiv zapada ...e to nije.

I jos nesto sutra da mi neko ponudi da obidjem ili SA ili Iran sta mislis gdje bi otisao...
salik79

#21368 Re: IRAN

Post by salik79 »

exliberal-ex wrote:
salik79 wrote:
Do tebe je...

Sto se tice da sam protiv irana jer je islamska republika?!...sta mene zaboli kakva je republika, ako je narod ok I ako hoce tako ko sam ja da im govorim sta valja sta nevalja….

Kritika rezima ili vlasti nije znak da sam protiv te drzave, kritikujem ja I Ameriku jer se ponasa kako se ponasa jer to znaci da je mrzim..ne ..eto neki dan sam bio kod njih na odmoru, jel kritikujem Izrael I njegovu politiku , da..ali opet neznaci da mrzim taj narod I sutra bi ponovo otisao da posjetim te predjele...

Ako sam rekao da je Amerika vojno jaca od Irana jel to znaci da sam automatski kontra Irana?...ne ja samo trezveno razmisljam .

Iran uvijek prijeti da ce napast Ameriku, da ce zatvorit hormuz...nista od toga, proglasili su ( Iran I Oman) teritorijalne vode 12 milja nautickih od obale I time fakticki zatvorili prolaz I ...nista...Americki I drugi vojni brodovi prolaze, prolaze da kontorlisu sankcije protiv Irana …? ….daj ba salih treba biti realan.
Iran je vojno jak nema tu price ali da je toliko jak da ide protiv zapada ...e to nije.

I jos nesto sutra da mi neko ponudi da obidjem ili SA ili Iran sta mislis gdje bi otisao...
Posto trenutno nisam u prilici, molim te, samo da mi odgovoris, odakle ti to da americki vojni brodovi kontrolisu nekakve sankcije kontra Irana?! Odakle ti ta glupost?
jeza u ledja

#21369 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Rampage wrote: Lik je klasični ignorant.

U svojoj prepotentnosi jednostavno ne vidi ono što si ti tačno napisao - "da nije sankcija".

Ili vidi a ne konta šta predstavljaju takve višedecenijske sankcije za jednu državu.
Takoe, policijska drzava koju vode neizabrani vjerski vladari, sa drakonskim zakonima na nivou Srednjeg vijeka, u kojoj ne mozes normalno na ulicu izac, a da nemas pokrivenu glavu, u kojoj ne mozes javno kritikovati rezim, u kojoj korumpirani politicari ne odgovaraju za svoj nerad....to je zemlja uzor svim ostalim, oaza vrhunskog zivota. :oops: :lol: Pretpostavljam, svi bi vi tamo poletili "samo da nije sankcija". :oops:

Kakva diskusija, ono mi bi kao htjeli, a oni nam kao ne daju, vjerujte nam da je to tako. :oops:
zlajaBHF

#21370 Re: IRAN

Post by zlajaBHF »

exliberal-ex wrote:
salik79 wrote:
Do tebe je...

Na stranu to sto Salih nije objektivan....

Ali sta je Iran uradio Americi da im tolike godine drze embargo....ne samo sto to oni rade, nego ni drugima ne daju da saradjuju sa iranom?

Jeli ovaj put Iran pristao da ne obogacuje uran, i Amerika se povuce iz dogovora, bez ikakvog razloga.

Iran je po meni tu potpuno nevin.
Ljuci

#21371 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Amerika ne zeli svrgnuti iranski rezim jer ona trazi samo razoruzavanje Irana saradnju sa Amerikom. Amerika zeli da zaustavi prijetnju po Bliski Istok.
Ljuci

#21372 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Ja postujem iransku islamsku revoluciju i smatram da gradjani Irana bolje zive sada nego za vrijeme Saha. Islamska Revolucija treba ostati na vlast i da pocnu saradjivati sa Amerikom. Garantujem tada bi Iran bio u boljim odnosima sa Saudijskom Arabijom.
salik79

#21373 Re: IRAN

Post by salik79 »

zlajaBHF wrote:
exliberal-ex wrote:
salik79 wrote:

Na stranu to sto Salih nije objektivan....

Ali sta je Iran uradio Americi da im tolike godine drze embargo....ne samo sto to oni rade, nego ni drugima ne daju da saradjuju sa iranom?

Jeli ovaj put Iran pristao da ne obogacuje uran, i Amerika se povuce iz dogovora, bez ikakvog razloga.

Iran je po meni tu potpuno nevin.

Salik nije objektivan, zato su objektivni likovi poput onog s "DW" linka kojeg je postavio. :roll:
salik79

#21374 Re: IRAN

Post by salik79 »

Ljuci wrote:Ja postujem iransku islamsku revoluciju i smatram da gradjani Irana bolje zive sada nego za vrijeme Saha. Islamska Revolucija treba ostati na vlast i da pocnu saradjivati sa Amerikom. Garantujem tada bi Iran bio u boljim odnosima sa Saudijskom Arabijom.
To smatra i bivsi sahov zet, ambasador i ministar vanjskih poslova:

zlajaBHF

#21375 Re: IRAN

Post by zlajaBHF »

salik79 wrote:

Salik nije objektivan, zato su objektivni likovi poput onog s "DW" linka kojeg je postavio. :roll:
Generalno nisi objektivan, ne mislim u ovom slucaju.
Post Reply