To je dobro. To znaci da vlada tolerancija prema sunnijama i to je dobar znak. Inace Iran mora biti tolerantniji prema jevrejima koji su dozivjeli holokaust.A_A_AKCIJA wrote:Ljuci, jaraneLjuci wrote:Iran pristaje na pregovore i to je dobro. Amerika ce ukinuti sankcije Iranu i Iran ce moci poceti da se razvija. Saudijska Arabija i Izrael mogu odahnuti jer Iran mora da se razoruza kako ne bi mogao ugroziti svoje susjede. Iran mora poceti sa izgradnjom sunijskih dzamija u Teheranu i da se sprijatelji sa Saudijskom Arabijom. Amerika je dokazala da je prava svjetska sila i da nije prenaglila sa vojnom intervencijom. Muslimani mogu biti mirni i klanjati kako bi im Allah pomogao.
Bil mi vjerovo da sam upo Teherana u džamiji klanjao kao sunija, i evo, fala Bogu, glava još na ramenima
IRAN
-
Ljuci
#20901 Re: IRAN
-
A_A_AKCIJA
#20902 Re: IRAN
Odlično, slažemo se.Ljuci wrote:To je dobro. To znaci da vlada tolerancija prema sunnijama i to je dobar znak. Inace Iran mora biti tolerantniji prema jevrejima koji su dozivjeli holokaust.A_A_AKCIJA wrote:Ljuci, jaraneLjuci wrote:Iran pristaje na pregovore i to je dobro. Amerika ce ukinuti sankcije Iranu i Iran ce moci poceti da se razvija. Saudijska Arabija i Izrael mogu odahnuti jer Iran mora da se razoruza kako ne bi mogao ugroziti svoje susjede. Iran mora poceti sa izgradnjom sunijskih dzamija u Teheranu i da se sprijatelji sa Saudijskom Arabijom. Amerika je dokazala da je prava svjetska sila i da nije prenaglila sa vojnom intervencijom. Muslimani mogu biti mirni i klanjati kako bi im Allah pomogao.
Bil mi vjerovo da sam upo Teherana u džamiji klanjao kao sunija, i evo, fala Bogu, glava još na ramenima
A znaš li da u Teheranu ima preko 20 sinagoga, da Jevreji imaju kosher mesnice širim Teherana, čak i Jevrejsku bolnicu?
Znaš li da su Jevreji zastupljeni putem svojih predstavnika u Iranskom parlamentu?
- славянин
#20903 Re: IRAN
Imas i dzamija po Tel Avivu, jel sada sve u dure ?A_A_AKCIJA wrote:
Odlično, slažemo se.
A znaš li da u Teheranu ima preko 20 sinagoga, da Jevreji imaju kosher mesnice širim Teherana, čak i Jevrejsku bolnicu?
Znaš li da su Jevreji zastupljeni putem svojih predstavnika u Iranskom parlamentu?
-
Ljuci
#20904 Re: IRAN
Ne to nisam znao. Iran je znaci otvoren i za jevreje? Ja sam mislio da Iran ugnjetava jevreje i da se forsira samo shiizam.
- asurbanipal
#20905 Re: IRAN
Ljuci wrote:Ne to nisam znao. Iran je znaci otvoren i za jevreje? Ja sam mislio da Iran ugnjetava jevreje i da se forsira samo shiizam.
Znao si i prije, samo trollaš dobru forumsku raju.
Troll na kvadrat
-
A_A_AKCIJA
#20906 Re: IRAN
Ne, nije udure. U Izraelu nisu samo problem vjerska prava, nego apsolutno sva prava ne-Jevreja.славянин wrote:Imas i dzamija po Tel Avivu, jel sada sve u dure ?A_A_AKCIJA wrote:
Odlično, slažemo se.
Biće udure kada, kao što bi morali svuda u normalnom i civiliziranom svijetu:
Prestanu ubijati civile bez pravnih procedura, podignutih parnica, bez odgovornosti za ubijanje.
Prestanu segregaciju ne-Jevreja u državi, po svim osnovama.
Omoguće pravo Palestincima na slobodno kretanje, radnička prava, socijalnu zaštitu...
Dopuste povratak izbjeglica na svoju imovinu.
Prije toga im vrate tu imovinu.
Prestanu uništavati imovinu onih koji su još tamo.
Prestanu otimati imovinu i okupirati zemljište.
E onda bi bio red da se naprave porušene i oduzete džamije, pa bi bili blizu nekog rješenja.
-
A_A_AKCIJA
#20907 Re: IRAN
Ma naravno da je znao, ali je dobro iskoristiti priliku pa podsjetiti ostale na neke činjenice.asurbanipal wrote:Ljuci wrote:Ne to nisam znao. Iran je znaci otvoren i za jevreje? Ja sam mislio da Iran ugnjetava jevreje i da se forsira samo shiizam.
Znao si i prije, samo trollaš dobru forumsku raju.
Troll na kvadrat
- славянин
#20908 Re: IRAN
Arapi u Izraelu (ne okupiranim teritorijama) imaju drzavljanstvo izraela samim tim ista prava kao i ostali Izraelci:A_A_AKCIJA wrote:
Ne, nije udure. U Izraelu nisu samo problem vjerska prava, nego apsolutno sva prava ne-Jevreja.
Prestanu ubijati civile bez pravnih procedura, podignutih parnica, bez odgovornosti za ubijanje.
Omoguće pravo Palestincima na slobodno kretanje, radnička prava, socijalnu zaštitu...
E onda bi bio red da se naprave porušene i oduzete džamije, pa bi bili blizu nekog rješenja.

- Matzan
#20909 Re: IRAN
Direktni potomak Leonardove Mona Lize.
- jeza u ledja
#20910 Re: IRAN
Palestina nije Izrael. Vecina ovog sto si napisao se ne odnosi na stanje u samom Izraelu.A_A_AKCIJA wrote:Ne, nije udure. U Izraelu nisu samo problem vjerska prava, nego apsolutno sva prava ne-Jevreja.славянин wrote:Imas i dzamija po Tel Avivu, jel sada sve u dure ?A_A_AKCIJA wrote:
Odlično, slažemo se.
Nesto mi govori da je Arapinu u Izraelu ipak bolje nego jevreju u IR Iranu, jer ne bi ih vecina pobjegla od tamo, dok se brojka Arapa u Izraelu samo povecava, zive normalnim zivotom i boljim standardom od Arapa u susjednim zemljama.
Ali eto, sad ce salik da nam postavi slike jevrejskih proslava u Iranu, rabina i ajatolaha kako se rukuju, itd.
- славянин
#20911 Re: IRAN
Eto vidis da je sve u dure, Iranci gotive Iranske jevreje - Izraelci Izraelske arape/muslimane... sve super

Sgt. Salah Halil (center) with other Arab members of his IDF

Sgt. Salah Halil (center) with other Arab members of his IDF
-
A_A_AKCIJA
#20912 Re: IRAN
Jah...славянин wrote:Arapi u Izraelu (ne okupiranim teritorijama) imaju drzavljanstvo izraela samim tim ista prava kao i ostali Izraelci:A_A_AKCIJA wrote:
Ne, nije udure. U Izraelu nisu samo problem vjerska prava, nego apsolutno sva prava ne-Jevreja.
![]()
Bila je u VRS ona jedinica Meša Selimović, pa analogno tome i RS je pažljivo čuvala prava ne-Srba
https://www.middleeastmonitor.com/20140 ... i-strikes/
https://www.wrmea.org/012-september/the ... osque.html
Ili, jedan podatak iz Izraelskih izvora:
https://www.haaretz.com/israel-news/53- ... -1.5452856
Samo 2014 su uništili 63 džamije:
https://www.foreignpolicyjournal.com/20 ... o-burning/
Hundreds of Palestinian houses of worsh ... concrete.
https://en.wikipedia.org/wiki/Human_rights_in_Israel
Prelistaš malo linkove pa vidiš da tu ima svega: ciljanih ubistava, rušenja objekata, diskriminacije osoba iz miješanih brakova, diskriminacije crnaca, Etiopljana, sprječavanja slobodnog kretanja, imovinskih prava...Israeli treatment of non-Israelis in territories occupied by Israel, for the past forty years, has been compared to South Africa's treatment of non-whites during the apartheid era – by various parties including the Congress of South African Trade Unions,[154] Jimmy Carter,[155] archbishop Desmond Tutu, and Israel Attorney-General Michael Ben-Yair.[156] In 2009, South Africa's Human Sciences Research Council released a 300-page study that concluded that Israel practiced colonialism and apartheid in the Occupied Palestinian Territories.[157]
The term apartheid in the context of the West Bank is used in relation to certain Israeli policies in force in the area. These include segregated roads and settlements, and restrictions placed on movements of Palestinians but not Israelis – in the form of checkpoints and segmentation of the West Bank. The comparison also extends to access to natural resources such as water and access to the judicial system.
- славянин
#20913 Re: IRAN
Imaju li Jevreja u Revolucionarnoj gardi ??
mogu li prisegnuti na toru ?
Linkovi ti se odnose na "non-israelis" a milion arapa su drzavljani Izraela.. dakle izraelci
Linkovi ti se odnose na "non-israelis" a milion arapa su drzavljani Izraela.. dakle izraelci
-
The 51st State
#20914 Re: IRAN
Bezze cinizam, Iran barem nije fasisticki ustrojen I ne okupira niciju teritoriju.
Za Israel svetionik pravicnosti.
- славянин
#20915 Re: IRAN
Samo demonstriram lijepljenje slika sa idilom na njima nista vise - to sam malo naucio od iranskih propagandistaThe 51st State wrote:Bezze cinizam, Iran barem nije fasisticki ustrojen I ne okupira niciju teritoriju.
-
A_A_AKCIJA
#20916 Re: IRAN
Ne znam, daj nam neki relevantan podatak, osim tvog mišljenja. Nikad se ne zna šta čovjek može naučiti.jeza u ledja wrote: Palestina nije Izrael. Vecina ovog sto si napisao se ne odnosi na stanje u samom Izraelu.
Nesto mi govori da je Arapinu u Izraelu ipak bolje nego jevreju u IR Iranu, jer ne bi ih vecina pobjegla od tamo, dok se brojka Arapa u Izraelu samo povecava, zive normalnim zivotom i boljim standardom od Arapa u susjednim zemljama.
Ali eto, sad ce salik da nam postavi slike jevrejskih proslava u Iranu, rabina i ajatolaha kako se rukuju, itd.
I naravno, loše je Palestincima u Izraelu, ali im je zato katastrofa na okupiranim teritorijama i Palestini, koje su pod vojnom kontrolom Izraela.
Sva navedena imovinska prava su u Izraelu i odnose se na izbjeglice koji ih ne mogu ostvariti. Jedina zemlja na svijetu gdje se izbjeglicama ne garantuje povratak.
I da skratim priču, apsolutno se zalažem za jednaka prava Jevreja u Iranu, kao i ne-Jevreja u Izraelu i Palestini.
-
The 51st State
#20917 Re: IRAN
A dobro, taj kontekst jeste dvosjekao.славянин wrote:Samo demonstriram lijepljenje slika sa idilom na njima nista vise - to sam malo naucio od iranskih propagandistaThe 51st State wrote:Bezze cinizam, Iran barem nije fasisticki ustrojen I ne okupira niciju teritoriju.
-
A_A_AKCIJA
#20918 Re: IRAN
jao, izvini, upravu si, ipak se odnosi na Klingonce i njihove non-israelis džamije.славянин wrote:Imaju li Jevreja u Revolucionarnoj gardi ??![]()
![]()
De, malo se manje uzdaj u retoriku, a više u činjenice.
Spomenik Jevrejima poginulim služeći Iransku vojsku:
https://www.timesofisrael.com/iran-unve ... -soldiers/
- славянин
#20919 Re: IRAN
Jeli uvazavas i ostatak teksta iz tvog linka ili samo da proberes a ja da procitam to sto ti proberes ?A_A_AKCIJA wrote:jao, izvini, upravu si, ipak se odnosi na Klingonce i njihove non-israelis džamije.славянин wrote:Imaju li Jevreja u Revolucionarnoj gardi ??![]()
![]()
https://www.timesofisrael.com/iran-unve ... -soldiers/
Most of Iran’s 77 million people are Shiite Muslims and its ruling establishment is led by hard-line clerics who preach a strict version of Islam.
Many Jews fled the country after the 1979 Islamic Revolution. Jews linked to Israel afterward were targeted.
- salik79
#20920 Re: IRAN
Salik je vec postavljao intervju sa jevrejkom iz Svedske, novinarkom i "mrtvom" cionistkinjom (Liberman je liberalan u poredjenju s njom), cije srce, nakon posjete, kuca za jos jednu zemlju pored Izraela - I. R. Iran.jeza u ledja wrote:Palestina nije Izrael. Vecina ovog sto si napisao se ne odnosi na stanje u samom Izraelu.A_A_AKCIJA wrote:Ne, nije udure. U Izraelu nisu samo problem vjerska prava, nego apsolutno sva prava ne-Jevreja.славянин wrote: Imas i dzamija po Tel Avivu, jel sada sve u dure ?
Veli da u odredjenim segmentima imaju cak i vece vjerske slobode nego sto ih ona u svojoj zemlji ima.
Nju sam postavio, jer intervjue s iranskim, domicilnim, jevrejima ne priznajes.
- славянин
#20921 Re: IRAN
Arapi - Izraelski nacionalisti
-
A_A_AKCIJA
#20922 Re: IRAN
O čemu ti, o komentaru urednika?славянин wrote:Jeli uvazavas i ostatak teksta iz tvog linka ili samo da proberes a ja da procitam to sto ti proberes ?A_A_AKCIJA wrote:jao, izvini, upravu si, ipak se odnosi na Klingonce i njihove non-israelis džamije.славянин wrote:Imaju li Jevreja u Revolucionarnoj gardi ??![]()
![]()
https://www.timesofisrael.com/iran-unve ... -soldiers/![]()
Most of Iran’s 77 million people are Shiite Muslims and its ruling establishment is led by hard-line clerics who preach a strict version of Islam.
Many Jews fled the country after the 1979 Islamic Revolution. Jews linked to Israel afterward were targeted.
Jel ti znaš razlikovati vijest od komentara?
Jesam li ja igdje rekao da Jevrejima teče med i mlijeko u Iranu? Za vas, neobrazovane, za početak se mora pojasniti da ih uopće ima u Iranu. Pitao si za Jevreje u iranskoj vojsci, ja ti dao link a ti se praviš lud i pričaš o desetoj stvari.
Bez ljutnje, nemam ja vremena niti živaca da tebi pod nos stavljam činjenice, a da se ti kleberiš i nadaš da ćeš me isprovocirati. Ko čita, jasno mu je sve što sam htio reći, kao i sve što ti ne znaš, a praviš se da znaš. Nije mi zanimljivo da te poklopim u 10 od 10 slučajeva, a da se ti na sve kleberiš i praviš kao da se ništa nije desilo.
Svako dobro
- salik79
#20923 Re: IRAN
Dosta ih se tada iselilo zbog nestabilne situacije, kao sto su i drugi otisli, a pogotovo agresije koja je ubrzo nastupila (1980).славянин wrote:Jeli uvazavas i ostatak teksta iz tvog linka ili samo da proberes a ja da procitam to sto ti proberes ?A_A_AKCIJA wrote:jao, izvini, upravu si, ipak se odnosi na Klingonce i njihove non-israelis džamije.славянин wrote:Imaju li Jevreja u Revolucionarnoj gardi ??![]()
![]()
Oni koji su ostali su zadrti Iranci, odati domovini, za koju su spremni opet zivot dati, ako je se ko usudi ponovo napasti.
- salik79
#20924 Re: IRAN
A_A_AKCIJA wrote:O čemu ti, o komentaru urednika?славянин wrote:Jeli uvazavas i ostatak teksta iz tvog linka ili samo da proberes a ja da procitam to sto ti proberes ?A_A_AKCIJA wrote:
jao, izvini, upravu si, ipak se odnosi na Klingonce i njihove non-israelis džamije.
Jel ti znaš razlikovati vijest od komentara?
Jesam li ja igdje rekao da Jevrejima teče med i mlijeko u Iranu? Za vas, neobrazovane, za početak se mora pojasniti da ih uopće ima u Iranu. Pitao si za Jevreje u iranskoj vojsci, ja ti dao link a ti se praviš lud i pričaš o desetoj stvari.
Bez ljutnje, nemam ja vremena niti živaca da tebi pod nos stavljam činjenice, a da se ti kleberiš i nadaš da ćeš me isprovocirati. Ko čita, jasno mu je sve što sam htio reći, kao i sve što ti ne znaš, a praviš se da znaš. Nije mi zanimljivo da te poklopim u 10 od 10 slučajeva, a da se ti na sve kleberiš i praviš kao da se ništa nije desilo.
Svako dobroima za tebe jednostavnijih tema, pa se tamo oprobaj.
Jedino sto je istina je da ih nema visoko-rangiranih u vojsci. Dakle, moze biti vojnik i nizi oficir, ali ne i oficir, ili general. Samo sto je to zakon iz vremena saha, koji jos nije dosao na red za izmjenu.
- славянин
#20925 Re: IRAN
@salik
Isto arapi koji su ostali lojalni Izraelu
Isto arapi koji su ostali lojalni Izraelu