IRAN

Post Reply
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#20126 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

vivaldi wrote:
Challenger_ wrote:Uostalom, zbog Irana su se nekoliko dana Si i Putin družili u Dušanbeu
meni to malo lici na balkanska udruzenja "svajcarac", samo sto ih nije ostetio franak vec donaldov sankcionaski dolar :D
Ma jašta bolan. Proslavljao Si rođendan, opijali se, povraćali pred zoru i to, ne interesuje njiHA Iran.

:lol:
jeza u ledja

#20127 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: Zato i jesam bio :shock: kada naidjoh na ovo... Ali, vidim da na youtubeu, od jucer, vec ima 608 304 pregleda, sto, svakako, nije mali broj. Fakat, da mi je neko pricao da neko na FOXu ovako govori ne bih mu vjerovao. :-D

Ali, vidim, da ga jez vec deklarise kao "idiota"....Bezbeli su mu drazi ti s jutarnjeg programa.
Ne da je idiot, vec je fasista, islamofob, ljudsko govno.

Tvoja reakcija, kao i ovog sto je nesto prokomentarisao u vezi njega, samo pokazuje da je zapadni nacionalizam vrlo blizak klerikalnom fanatizmu kakav vlada u Iranu. Dvije strane iste medalje, regresivne, konzervativne, represivne ideologije.

Ja sebi ne bi dozvolio da kao ljubitelj Irana citiram ovakvog fasistu u bilo kakvom kontekstu koji bi trebao predstavljati nesto pozitivno u vezi Irana.

Da sutra Trump pocne pricu o tome kako je Iran napredna, sofisticirana civilizacija koja ce pomoci Americi u borbi protiv terorista, vi bi svi poletili da mu lizete dupe. Jadno i zalosno.
jeza u ledja

#20128 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: Pa, kako te, bolan, nije stid?! Ti nemas pojma ni kako se zove, ja te pitam je li na njega mislis, navedem ime, prezime, lozu i onda "slavodobitno" dodjes i velis:"Ti mescini nisi ni cuo za njega do sada... ". Pa, bude li te imalo stid takve, nadobudne, nicim potkrijepljene, nadmenosti? :-) :-) :-)
Pitao si me da li na njega mislim nakon sto sam 2-3 puta postavio isto pitanje - o njemu. :lol:
salik79 wrote: Inace, toliko je ovo tvoja teorija logicna da je niko nije, ni pod razno, naveo u wikipediji.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hajd priznaj da nisi ni cuo za njega, da si guglao nakon sto sam te par puta pitao, i sada nakon sto si saznao ime - iz Wikipedije ( :lol: :lol: :lol: :lol: ) - pokusavas nesto pametno napisati. :lol:
General War

#20129 Re: IRAN

Post by General War »

salik79 wrote:Image
Ne lafinaj
settlement was reached in 1996. The United States, which “expressed deep regret” for shooting down Iran Air flight 655, agreed to pay $61.8 million to the victims’ families, and Iran dropped its suit.
General War

#20130 Re: IRAN

Post by General War »

Kikibombona wrote:
vivaldi wrote:
Kikibombona wrote:Siitske milicije bi morale preci preko Kurda da dodju do Amerikanaca.
ma nisam mislio nuzno da bi napadali amere, vec opsti gerilski rat. cucni u mraku kraj puta i zapucaj na prvo auto koje naidje. autobomde, samobulicaki napadi, nasumicno granatiranje u pravcu arapa, amera, stranih firmi, brodova, aviona, kamiona, rafinerija....po svim osim po svojima. proizvest stanje opste nesigurnosti na ogormnoj geografskoj povrsini
E toga bi bilo...

Vjerovatno je to ono sto brine Amerikance u slucaju sukoba.
Amerikanci krive iran direktno za 1800 ubijenih vojnika u iraku.
salik79

#20131 Re: IRAN

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote: Zato i jesam bio :shock: kada naidjoh na ovo... Ali, vidim da na youtubeu, od jucer, vec ima 608 304 pregleda, sto, svakako, nije mali broj. Fakat, da mi je neko pricao da neko na FOXu ovako govori ne bih mu vjerovao. :-D

Ali, vidim, da ga jez vec deklarise kao "idiota"....Bezbeli su mu drazi ti s jutarnjeg programa.
Ne da je idiot, vec je fasista, islamofob, ljudsko govno.

Tvoja reakcija, kao i ovog sto je nesto prokomentarisao u vezi njega, samo pokazuje da je zapadni nacionalizam vrlo blizak klerikalnom fanatizmu kakav vlada u Iranu. Dvije strane iste medalje, regresivne, konzervativne, represivne ideologije.

Ja sebi ne bi dozvolio da kao ljubitelj Irana citiram ovakvog fasistu u bilo kakvom kontekstu koji bi trebao predstavljati nesto pozitivno u vezi Irana.

Da sutra Trump pocne pricu o tome kako je Iran napredna, sofisticirana civilizacija koja ce pomoci Americi u borbi protiv terorista, vi bi svi poletili da mu lizete dupe. Jadno i zalosno.
Da li ti znas citati napisano?! Ali, kada si vec tu, daj nam malo materijala fasizmu i islamofobiji ovoga lika... Da i mi malo vidimo, pa da se jis vise ibretimo njegovim, istinitim, govorima na FOXu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#20132 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» animals

7 dana
vivaldi

#20133 Re: IRAN

Post by vivaldi »

Challenger_ wrote:Ma jašta bolan. Proslavljao Si rođendan, opijali se, povraćali pred zoru i to, ne interesuje njiHA Iran.
ma kako god, svakoga uvijek najvise bole njegove rane. trpe od sankcija i kinezi i rusi, to se ne moze poreci. iran naravno trpi najvise. doduse na ruku im ide sto je donaldo zakuho i sa svojima, pa prijeti sankcijama i svabama, tako da sheme sa iranom sada lakse prolaze.

ali nevezano za sve, kineze i ruse je svakako prije ili kasnije cekao nekakav konflikt sa amerima. postojeci svjetski poredak je skrojen na temeljima rusije koja ceka u redu za hljeb i tariguz i kine koja cijela radi na poljima rize. to je bilo nenormalno. prije ili kasnije se morao pojaviti neko u obje zemlje ko ce poceti iskoristavati bar djelic vrlikog potencijala, a to znaci odredeno prekomponovanje globalnih interesnih zona. ocekivat da se milijarda kineza bavi samo sobom, i 150 miliona rusa sa 5000 nuklearki da se bave samo sobom nije normalno.karte ce morati ponovo promjesati, a trenutni vladar logicno na to sigurno ne gleda sa odobravanjem vec ce pokusati da ih sputa kako god zna i umije
salik79

#20134 Re: IRAN

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote: Pa, kako te, bolan, nije stid?! Ti nemas pojma ni kako se zove, ja te pitam je li na njega mislis, navedem ime, prezime, lozu i onda "slavodobitno" dodjes i velis:"Ti mescini nisi ni cuo za njega do sada... ". Pa, bude li te imalo stid takve, nadobudne, nicim potkrijepljene, nadmenosti? :-) :-) :-)
Pitao si me da li na njega mislim nakon sto sam 2-3 puta postavio isto pitanje - o njemu. :lol:
salik79 wrote: Inace, toliko je ovo tvoja teorija logicna da je niko nije, ni pod razno, naveo u wikipediji.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hajd priznaj da nisi ni cuo za njega, da si guglao nakon sto sam te par puta pitao, i sada nakon sto si saznao ime - iz Wikipedije ( :lol: :lol: :lol: :lol: ) - pokusavas nesto pametno napisati. :lol:
Pa, sto ga ti, onda, ne izgoogla :lol: Kakva psihopatologija, za ne povjerovati :-)

Prvi puta te nisam skontao ni sta pitas/pises, posto uvijek pisem s mobitela i, ako nemam vremena, preletim post i odgovaram na temu. Cim si me drugi puta pitao, odmah sam odgovorio (ali sam bio iznenadjen da normalan um, uopce, moze povezati ubistvo Al-Sadra sa Homeinijem, pogotovo jer je on nestao/ubijen u Libiji 1978, kada je Homeini bio u Francuskoj. Mislim, da je Homeini bio tako dobar (da mu je mogao traziti smaknuce nekoga) sa Gadafijem, valjda bi mu ovaj ponudio utociste, barem nakon sto je protjeran iz Turske, ako ne i ranije!?). A, evo i mog odgovora:
salik79 wrote:
jeza u ledja wrote: Kod nas? Kod nas niko ne prica o Libanu. Kod vas pak je to tema svakodnevne propagande.
Radi se o paramilitarnoj organizaciji koja predstavlja manjinsku grupu unutar suverene drzave, podrzanoj finansijski i vojno od strane druge drzave.
I mozes ti do sutra pricati bajke o njima, ta cinjenica se nece promjeniti.

Znaci nista o izraelskim zrtvama? Nista o originalnom vodji libanskih siita?
Kako nije, vazda nesto kukate. Slomili ste se pritiscuci EU da ih proglase teroristickom organizacijom. Sto li, Boze?!

Hizbullah je vojno i politicki zastupljen u Libanu, a podrsku dobiva na izborima, plus sto je u koaliciji sa ostalim njima naklonjenim/partnerskim strankama. Hizbullah je iskljucivo osnovan za borbu protiv Izraela, koji je tada harao (doslovno) Libanom. Na tome i na svojoj socijalnoj angaziranoscu su stekli simpatije i pokupili lovorike, koje im niko, uz Boziju pomoc, ne moze uzeti. Kada je Pompeo pokusao i zapoceti nekakav razgovor na tu temu, bio je poklopljen od strane predsjednika Libana, Michela Aouna.

Sra bi ti, da pustim suzu za poginulim Izraelcima? Vi ste ti koji "oplakujete" civile.

Koji "originalni" vodja? O kome pricas? Ako mislis na sehida Al-Sadra, ne kontam tvoju poentu :?

Jedna mahsuzija, pardon, dvije - idu u paru:

jeza u ledja

#20135 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: Da li ti znas citati napisano?! Ali, kada si vec tu, daj nam malo materijala fasizmu i islamofobiji ovoga lika... Da i mi malo vidimo, pa da se jis vise ibretimo njegovim, istinitim, govorima na FOXu.
Sta sad treba, i o Carlsonovom fasizmu da dokazujem? :-)

Kakva su ovo pitanja jbt, svakih 5 postova trazis da ti dokazujem da je nebo plavo. :-)

Ko da si pitao jel Risto Djogo bio cetnik, pa da ti onda dokazujem. :-)

Ako nesto ne znas, otvori brate gugl, barem 3 recenice o tome procitaj, prije nego sto ovakvo nesto glupo bubnes.
Sanjarko

#20136 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Ovi Amerikanci misle da bi bio konvencionalni rat i da bi bilo opalit cemo Iranu par cvoka i gotovo. Kazu bio bi rat gotov za par sedmica.
Pojedini Amerikanci i kompanija stvarno ovo misle. Par cvoka opalit cemo im i to je to.
vivaldi

#20137 Re: IRAN

Post by vivaldi »

General War wrote:Amerikanci krive iran direktno za 1800 ubijenih vojnika u iraku.
iako ove teme ne pratim bas redovno, sjecam se da je savox cesto poimenicno nabrajao siitske milicije u siriji koje su dosle iz iraka, irana, libana, afganistana...ako su se tako odazvale u siriju, onda mogu misliti sta bi tek bilo u slucaja irana koji je evidentno nesumnjivi vjerski autoritet medju svim shiitima, a to je u tom regionu izgleda najvaznije. na temelju toga sam i napisao da bi se cijeli region mogao zapaliti
salik79

#20138 Re: IRAN

Post by salik79 »

General War wrote:
salik79 wrote:Image
Ne lafinaj
settlement was reached in 1996. The United States, which “expressed deep regret” for shooting down Iran Air flight 655, agreed to pay $61.8 million to the victims’ families, and Iran dropped its suit.
Sta lafinam?!!!!

Usput, da li je "reparacija" ikada isplacena (ozbiljno pitam)? I da li je kapetan broda ikada odgovarao za zlocin, ili nu je, varem, oduzeto odlikovanje zbog toga? (ovo znam da nije, bego retoricko pitanje)
salik79

#20139 Re: IRAN

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote: Da li ti znas citati napisano?! Ali, kada si vec tu, daj nam malo materijala fasizmu i islamofobiji ovoga lika... Da i mi malo vidimo, pa da se jis vise ibretimo njegovim, istinitim, govorima na FOXu.
Sta sad treba, i o Carlsonovom fasizmu da dokazujem? :-)

Kakva su ovo pitanja jbt, svakih 5 postova trazis da ti dokazujem da je nebo plavo. :-)

Ko da si pitao jel Risto Djogo bio cetnik, pa da ti onda dokazujem. :-)

Ako nesto ne znas, otvori brate gugl, barem 3 recenice o tome procitaj, prije nego sto ovakvo nesto glupo bubnes.
Be zelim da googlam, bas kao i ti neki dan. ;-)

Lijepo rekoh, nemam pojma ko je lik, nego me prosto fascinira da smije reci iatinu na FOXu, a ti smori s njegovim fasizmom i islamofobijom. Pa, de, daj da vidim o cemu je rijec!
jeza u ledja

#20140 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
Pa, sto ga ti, onda, ne izgoogla :lol: Kakva psihopatologija, za ne povjerovati :-)
Zasto bi ja guglao o necemu o cemu sam vec upoznat i o cemu tebe pitam?
salik79 wrote: Prvi puta te nisam skontao ni sta pitas/pises, posto uvijek pisem s mobitela i, ako nemam vremena, preletim post i odgovaram na temu. Cim si me drugi puta pitao, odmah sam odgovorio (ali sam bio iznenadjen da normalan um, uopce, moze povezati ubistvo Al-Sadra sa Homeinijem, pogotovo jer je on nestao/ubijen u Libiji 1978, kada je Homeini bio u Francuskoj. Mislim, da je Homeini bio tako dobar (da mu je mogao traziti smaknuce nekoga) sa Gadafijem, valjda bi mu ovaj ponudio utociste, barem nakon sto je protjeran iz Turske, ako ne i ranije!?). A, evo i mog odgovora:
I ja se pitam kako normalan um moze iz dana u dan vjerovati u propagandu koju nam ti postavljas, pa sta da se radi? :oops:

Nisi skontao jer ne znas o kome se radi i apsolutno sam siguran da nisi ni znao da je on uopste postojao. :wink:
salik79

#20141 Re: IRAN

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:
Zasto bi ja guglao o necemu o cemu sam vec upoznat i o cemu tebe pitam?
salik79 wrote: Prvi puta te nisam skontao ni sta pitas/pises, posto uvijek pisem s mobitela i, ako nemam vremena, preletim post i odgovaram na temu. Cim si me drugi puta pitao, odmah sam odgovorio (ali sam bio iznenadjen da normalan um, uopce, moze povezati ubistvo Al-Sadra sa Homeinijem, pogotovo jer je on nestao/ubijen u Libiji 1978, kada je Homeini bio u Francuskoj. Mislim, da je Homeini bio tako dobar (da mu je mogao traziti smaknuce nekoga) sa Gadafijem, valjda bi mu ovaj ponudio utociste, barem nakon sto je protjeran iz Turske, ako ne i ranije!?). A, evo i mog odgovora:
I ja se pitam kako normalan um moze iz dana u dan vjerovati u propagandu koju nam ti postavljas, pa sta da se radi? :oops:

Nisi skontao jer ne znas o kome se radi i apsolutno sam siguran da nisi ni znao da je on uopste postojao. :wink:
:-) :-) :-) :roll:

Sta reci?! :skoljka:
Kikibombona

#20142 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Tramp najavio nove teske sankcije za Iran u ponedjeljak!! :thumbup:
jeza u ledja

#20143 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:

Lijepo rekoh, nemam pojma ko je lik, nego me prosto fascinira da smije reci iatinu na FOXu, a ti smori s njegovim fasizmom i islamofobijom. Pa, de, daj da vidim o cemu je rijec!
Ti si ga postavio, nisam ja. Ti bi trebao da znas sta postavljas, ne ja. Ako ne znas sta postavljas i koga postavljas, to je tvoja greska, ne moja. :wink:

Postavis nesto, ja ti kazem radi se o kretenu, ti onda da ti dokazujem da je kretino. :-) Ako ne znas, nije problem, ali nemoj dalje o njemu ako ne znas o kome se radi. Lik je debil, a ovo je samo teve program za priglupu publiku.
Ovo moze biti predmet polemike mozda samo likovima koji misle da je recimo Trump drzavnicki mag. .

Ne znam sto si navalio ovoliko da ispadas neupucen? :?
zrakomlat

#20144 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

insomnia78 wrote:Al sta kaze. Morali bi preci preko Kurda. Morali bi sko ih stignu :lol:
Pesmerge trljaju ruke unaprijed, čuli Iranci imaju tehnike i mehanizacije, taman prilika da dopune arsenal ko onomad u Iraku.

A usput šta bi s pesmergom. Dođe mi da pitam za njih na onoj temi "dje su, šta rade"
zrakomlat

#20145 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

Kikibombona wrote:Tramp najavio nove teske sankcije za Iran u ponedjeljak!! :thumbup:
Tako je :thumbup: nek ni djeci hrane nemaju kupiti. Go Donald, go.
salik79

#20146 Re: IRAN

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:

Ti si ga postavio, nisam ja. Ti bi trebao da znas sta postavljas, ne ja. Ako ne znas sta postavljas i koga postavljas, to je tvoja greska, ne moja. :wink:

Postavis nesto, ja ti kazem radi se o kretenu, ti onda da ti dokazujem da je kretino. :-) Ako ne znas, nije problem, ali nemoj dalje o njemu ako ne znas o kome se radi. Lik je debil, a ovo je samo teve program za priglupu publiku.
Ovo moze biti predmet polemike mozda samo likovima koji misle da je recimo Trump drzavnicki mag. .

Ne znam sto si navalio ovoliko da ispadas neupucen? :?
Opet kognitivna malfunkcija? Postavim prilog u kojem se na najvecem ratnohuskackom kanalu u SAD govori antiratna istina i tome se ibretim, a ti se nadovezes lika kao celav kape. Pa te pitam, kada si vec se nadovezao njega, bez osvrta na ono o cemu prica, da nas upoznas sa njegovom islamofobijom i fasizmom. Jer, ako je on fasista i islamofob, sta su onda ostali FOXovi ratnohuskaci?!

Zamisli kakav je tek Iran, kada Islamofob onako pohvalno prica o njemu :oops:
jeza u ledja

#20147 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
Opet kognitivna malfunkcija? Postavim prilog u kojem se na najvecem ratnohuskackom kanalu u SAD govori antiratna istina i tome se ibretim, a ti se nadovezes lika kao celav kape. Pa te pitam, kada si vec se nadovezao njega, bez osvrta na ono o cemu prica, da nas upoznas sa njegovom islamofobijom i fasizmom. Jer, ako je on fasista i islamofob, sta su onda ostali FOXovi ratnohuskaci?!

On je najgori od svih na FOX-u, znaci u zajebanoj konkurenciji.

Ti nisi izdvojio "antiratnu istinu", vec citirao recenicu koja prica o Iranu kao "bogatoj, sofisticiranoj drevnoj civilizaciji", u stilu propagande koju i ti sam postavljas. Valjda ti godi kad to cujes, pa makar i od debila na FOXu. :roll:
salik79

#20148 Re: IRAN

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote:
salik79 wrote:

On je najgori od svih na FOX-u, znaci u zajebanoj konkurenciji.

Ti nisi izdvojio "antiratnu istinu", vec citirao recenicu koja prica o Iranu kao "bogatoj, sofisticiranoj drevnoj civilizaciji", u stilu propagande koju i ti sam postavljas. Valjda ti godi kad to cujes, pa makar i od debila na FOXu. :roll:
Ono je bilo za kikija izdvojeno, a najbitniji dio je onaj o koheziji stanovnistva ;-) A kompletan prilog je antiratna istina.

Kada jedan "islamofob" onako pohvalno govori o Iranu, onda je to golemo :thumbup:

Kao kada je onaj bivsi arkanovac u superlativima pricao o 505. Buzimskoj brigadi i rahmetli Izetu Nanicu :bih:
insomnia78

#20149 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

zrakomlat wrote:
insomnia78 wrote:Al sta kaze. Morali bi preci preko Kurda. Morali bi sko ih stignu :lol:
Pesmerge trljaju ruke unaprijed, čuli Iranci imaju tehnike i mehanizacije, taman prilika da dopune arsenal ko onomad u Iraku.

A usput šta bi s pesmergom. Dođe mi da pitam za njih na onoj temi "dje su, šta rade"
:lol:
jeza u ledja

#20150 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

dupli
Last edited by jeza u ledja on 23/06/2019 03:16, edited 1 time in total.
Post Reply