IRAN
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#19626 Re: IRAN
Navodna lokacija gdje je dron oboren.

- General War
#19627 Re: IRAN
Razvaljujem ko " vagner" u siriji stariChallenger_ wrote:General War wrote:Legitimno pravo...![]()
Razvaljuješ pravo, stari.
- Challenger_
#19628 Re: IRAN
Ovo što, apsolutno ilegalno rade USA, nisu sankcije, već ubijanje 82 miliona ljudi.Kikibombona wrote:Amerika uvodi sankcije Rusima i Kinezima pa opet pomenuti ne gadjaju americke ciljeve.
Neobjavljeni rat USA protiv Irana.
Last edited by Challenger_ on 20/06/2019 16:42, edited 1 time in total.
- General War
#19629 Re: IRAN
Ma pusti ga, kad rusi zatvore kompletno more i pohapse ukrajinske mornare...to je legitimno.Kikibombona wrote:Amerika uvodi sankcije Rusima i Kinezima pa opet pomenuti ne gadjaju americke ciljeve.Challenger_ wrote:Notorna glupost. Nelegalne sankcije, kako Iranu tako onima koji sa njima sarađuju, a koje su starvation of population, nisu ništa drugo do oblik nevojnog ratovanja.Kikibombona wrote:Amerika jos uvijek nije izvela nijedan napad na iranske i pro-iranske milicije, ocigledno zeleci izbjeci rat.
USA već mjesecima vode neobjavljeni rat protiv Irana, a ne obrnuto.
Neka Iran uvede sankcije Americi, niko im ne brani.
- mirsek
#19630 Re: IRAN
Vidis da ima, dronovi padaju cim cuju ja Zejneb ja Ali. Ti mislis Iranci nebrazovani i zatucani arapi ?General War wrote:Kao da to kakve veze ima na modernom ratistumirsek wrote:Iran, duplo vise stanovnika od Afganistana, reljef slicno zajeban, 10 puta bolje naoruzani, velike patriote. Bujrum agresori.Janjicar wrote:Jedna od razlika izmedju Sirije, Iraka, Afganistana od Irana leži u činjenici da Iranaca ima najmanje 80 miliona.
Spominjete rat u Afganistanu i kako su to Ameri odradili, pa u Afganistanu je duplo manje stanovnika ( 35 mil ) a mislim da je Iranski patriotizam ubjedljivo jedan od najjačih.
- Challenger_
#19631 Re: IRAN
mirsek wrote:Vidis da ima, dronovi padaju cim cuju ja Zejneb ja Ali.
- mirsek
#19632 Re: IRAN
Iranska provokacija, oboren je na teritoriju koji je planiran da se da cionistima da naprave nove nastambe svojim malim slatkim radikalima. Besramni Iranci, smece antisemitsko, nepotkupljivo.Challenger_ wrote:Navodna lokacija gdje je dron oboren.
-
espn
- General War
#19634 Re: IRAN
Challenger_ wrote:mirsek wrote:Vidis da ima, dronovi padaju cim cuju ja Zejneb ja Ali.![]()
![]()
![]()
![]()
Hajte se obadvojica edukujte.
Operation "praying mantis"
- mirsek
#19635 Re: IRAN
Oduzmaj ti kako hoces al Kirkuk je uvijek u plusu. Nema sumnje da si rekorder po fulanim procjenama, samo prognoziraj do smaka svijeta.Kikibombona wrote:Odmah od te cifre oduzmi Arape, Kurde, Beludze i Azere. Dakle, nekih 30 miliona. Nemali broj pomenutih je spreman na borbu rame uz rame sa Amerikancima.Janjicar wrote:Jedna od razlika izmedju Sirije, Iraka, Afganistana od Irana leži u činjenici da Iranaca ima najmanje 80 miliona.
Spominjete rat u Afganistanu i kako su to Ameri odradili, pa u Afganistanu je duplo manje stanovnika ( 35 mil ) a mislim da je Iranski patriotizam ubjedljivo jedan od najjačih.
Isto kada je Amerika napala Irak, Kurdi su odmah krenuli zajedno sa Amerikancima. A siiti su se sklonili u stranu. Jedino su suniti kratko branili Sadamov rezim.
Dakle, nema teorije da ce Kurdi, Arapi, Azeri i Beludzi ginuti za perzijsku drzavu. Jos ce jedva docekati da se od nje odvoje.
- General War
#19636 Re: IRAN
Jel ti ista znas o Vijetnamu?espn wrote:Osim što Iran ima itekakve mogućnosti da u staro gvožđe i u smrt pošalje američke letjelice i vojnike u njima. To Srbija nije imala. A to će biti. Svakog ko napadne Iran to čeka.General War wrote:Pa ako izracunas iraq i avganistan, to ti je to...mada ne mislim da ce slati trupe vec onako kako su srbiji po tintari dali.Janjicar wrote:Jedna od razlika izmedju Sirije, Iraka, Afganistana od Irana leži u činjenici da Iranaca ima najmanje 80 miliona.
Kad počnu u mrtvačkim vrećama dolaziti američki vojnici i u komadima, vidjet ćemo hoće li pobijediti da šaraf ne ostane. To će biti Vijetnam 2 za Ameriku.
- Lincoln-Burrows
#19637 Re: IRAN
Ne znam dali je moguć vijetnamski scenarij, dugotrajan rat sa puno gubitaka,
ali ako je moguć, USA to neće moći opravdati pred svojom javnosti.
Last edited by Lincoln-Burrows on 20/06/2019 16:53, edited 1 time in total.
- nosara
#19638 Re: IRAN
Ridji ce, u dogovoru s Sefom Svega i mulama, bacit koju raketlu, idu izbori. I to je to.
Dobar je ridji, da ne slusa fino, ne bi ga Sef postavio.
- mirsek
#19639 Re: IRAN
Operacija BejrutGeneral War wrote:Challenger_ wrote:mirsek wrote:Vidis da ima, dronovi padaju cim cuju ja Zejneb ja Ali.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hajte se obadvojica edukujte.
Operation "praying mantis"
- Challenger_
#19640 Re: IRAN
nosara wrote:Ridji ce, u dogovoru s Sefom Svega i mulama, bacit koju raketlu, idu izbori. I to je to.
- General War
#19641 Re: IRAN
Aha, vidis kako znas, samo je pitanje za koga navijasmirsek wrote: Operacija BejrutA inace ovaj put Iran nece imati Sadama na grbaci, stavise, imat ce dodatne snage u Iraku. Sad ce hrabri Ameri morati sami i direktno da se nose sa Iranom i proxy snagama.
- Challenger_
#19642 Re: IRAN
Glupavi majmuni Duboke države žele da gurnu Trumpa u avanturu koja će mu onemogućiti reizbor i tako jednim udarcem eliminišu i njega i Iran.Lincoln-Burrows wrote:Ne znam dali je moguć vijetnamski scenarij, dugotrajan rat sa puno gubitaka,
Ako je paglu, nasješće a onda i ne zaslužuje drugi mandat.
- SmokingMan
#19643 Re: IRAN
Srbi su sa S-125 oborili F-117A,nevakidašnji događaj,a ovi se nisu ni bog zna što počešali....Nemojte od drona praviti mitomaniju o nepobedivosti Irana majke vam.Sada bi i ovi trebali otvoriti kojekakav muzej posvećem ovom događaju.Pomalo pretjerujete i na sličnim temama.mirsek wrote:Ovo je najskuplji i najbolji dron koji USA ima, oko 180 milion dolara kosta, mozda ih 10-20 ukupno imaju.SmokingMan wrote:Ma imaju oni ovih igrački na bacanje.Jeste da je skupo,ali po potrebi oni uvijek izdvoje dodatni budžet za vojne projekte.
Lood ovaj Iran, sve najbolje dronove koje je USA imala i poslala u iranski prostor, ovi su uspjeli da ruse.
Fina samarcina od strane Irana.
Rata neće biti.
- nosara
#19644 Re: IRAN
Ne da njega bato, nikome!Challenger_ wrote:Glupavi majmuni Duboke države žele da gurnu Trumpa u avanturu koja će mu onemogućiti reizbor i tako jednim udarcem eliminišu i njega i Iran.Lincoln-Burrows wrote:Ne znam dali je moguć vijetnamski scenarij, dugotrajan rat sa puno gubitaka,
- Challenger_
#19645 Re: IRAN
Ma kakva Turska, nema od njih ništa. Notorni oportunisti.mirsek wrote:Pise jos uz veliku pomoc saveznickih drzava. Kina, Turska ?salik79 wrote:Da li je neko objavio vijest da je Iran razotkrio najvecu US cyber spijunsku mrezu na svijetu?
-
espn
#19646 Re: IRAN
Bio je i Vijetnam podijeljen, pa su na kraju pobijedile pro-vijetnamske snage.Kikibombona wrote:Odmah od te cifre oduzmi Arape, Kurde, Beludze i Azere. Dakle, nekih 30 miliona. Nemali broj pomenutih je spreman na borbu rame uz rame sa Amerikancima.Janjicar wrote:Jedna od razlika izmedju Sirije, Iraka, Afganistana od Irana leži u činjenici da Iranaca ima najmanje 80 miliona.
Isto kada je Amerika napala Irak, Kurdi su odmah krenuli zajedno sa Amerikancima. A siiti su se sklonili u stranu. Jedino su suniti kratko branili Sadamov rezim.
Dakle, nema teorije da ce Kurdi, Arapi, Azeri i Beludzi ginuti za perzijsku drzavu. Jos ce jedva docekati da se od nje odvoje.
Last edited by espn on 20/06/2019 17:04, edited 1 time in total.
- Challenger_
#19647 Re: IRAN
nosara wrote:Ne da njega bato, nikome!
- jeza u ledja
#19648 Re: IRAN
Sta ja ocekujem nije bitno. Nece meni bombe po glavi padati.Challenger_ wrote:A šta ti očekuješ? Da vojni dron leti iranskim vazdušnim prostorom kako i kad hoće?jeza u ledja wrote:Pa otprilike igra macke i misa. Sve do jednom...
- jeza u ledja
#19649 Re: IRAN
Prvo mu omogucili izbor da bi mu poslije onemogucili reizbor. Zajebana ta duboka drzava.Challenger_ wrote:Glupavi majmuni Duboke države žele da gurnu Trumpa u avanturu koja će mu onemogućiti reizbor i tako jednim udarcem eliminišu i njega i Iran.Lincoln-Burrows wrote:Ne znam dali je moguć vijetnamski scenarij, dugotrajan rat sa puno gubitaka,
- Challenger_
#19650 Re: IRAN
E, sad... "Nobody can predict the future".jeza u ledja wrote:Sta ja ocekujem nije bitno. Nece meni bombe po glavi padati.
Ko zna Ježu, krhko je znanje.