Iran i Pakistan su na pocetku i bili jedini. Zajedno su koordinirali pomoc. Iranci su dostavljali oruzje.The 51st State wrote:Da, pakistanske crvene strijele su zaustavili 93 cetnicku mehanizaciju u sarajevskom polju, od tad nisu palili tenkove masovno, pomagalo se sa raznih strana samo sa iranom oprase ko da su jedini biliVizionar 1985 wrote:Pakistan je dao neko protu-tenkovsko oruzje. Cuo sam o tome. Iran ne znam sta je tacno slao. Znam da je neko i helikopter poslao ali Hrvatska ga nikad nije predala. A Ameri i drugi pakete i sl., i udare povremeno. Jbg takva situacija bila. Nisu mogli odmah udariti itd.
IRAN
- salik79
#19326 Re: IRAN
- mirsek
#19327 Re: IRAN
Pakistan je slao crvene strijele, Iran je kalase, RPG-ove, ne znam jesu li i nitroglicerinke bile njihove.salik79 wrote:Iran i Pakistan su na pocetku i bili jedini. Zajedno su koordinirali pomoc. Iranci su dostavljali oruzje.The 51st State wrote:Da, pakistanske crvene strijele su zaustavili 93 cetnicku mehanizaciju u sarajevskom polju, od tad nisu palili tenkove masovno, pomagalo se sa raznih strana samo sa iranom oprase ko da su jedini biliVizionar 1985 wrote:Pakistan je dao neko protu-tenkovsko oruzje. Cuo sam o tome. Iran ne znam sta je tacno slao. Znam da je neko i helikopter poslao ali Hrvatska ga nikad nije predala. A Ameri i drugi pakete i sl., i udare povremeno. Jbg takva situacija bila. Nisu mogli odmah udariti itd.
Ameri ili Turci/Pakistan su nam poslali 2 Herkulesa puna AT-4 i druge vojne opreme za ofanzivu na Majevicu. Ne znam za drugo oruzje koje je dolazilo u Tuzlu a mimo Hrvatske.
- Sanjarko
#19328 Re: IRAN
Neko od Arapa helikopter poslao ali ne znam ko i kad. Hrvatska ga uzela. Nikad nije ga predala. Cuo sam da je dosta kostao. Bilo u medijima o tome. Znao sam da je Pakistan strijele neke poslao ali zaboravio im ime pa nisam napisao.
Niko ovaj helikopter nije ni pokusao vratiti a Hrvatska isto nece da ga vrati. Mislim nakon rata se spominjao on cak do prije deceniju i manje ali zbog uredzenja nije se moglo nista.
Ameri tj., Klinton pa i Bush stariji su tada imali prilicno pune ruke posla da Irakom, Libijom, Ruandom, Jugoslavijom itd., i kocilo ih je kako znam u UN-u i senatu u vezi intervencije. Rusi pucali veto u UN-u a tijesno glasanje u senatu uvijek bilo, cak i ne samo za intervenciju nego i u vezi podizanja embarga.
Niko ovaj helikopter nije ni pokusao vratiti a Hrvatska isto nece da ga vrati. Mislim nakon rata se spominjao on cak do prije deceniju i manje ali zbog uredzenja nije se moglo nista.
Ameri tj., Klinton pa i Bush stariji su tada imali prilicno pune ruke posla da Irakom, Libijom, Ruandom, Jugoslavijom itd., i kocilo ih je kako znam u UN-u i senatu u vezi intervencije. Rusi pucali veto u UN-u a tijesno glasanje u senatu uvijek bilo, cak i ne samo za intervenciju nego i u vezi podizanja embarga.
- GandalfSivi
#19329 Re: IRAN
Aha, garant sam im ja apologeta i nikada ih ne kritikujem. Po milioniti put padas u istu klopku gdje ovako nesto napises i onda ti ja kazem sta sve nije u redu sa Amerikom, uz cistu kritiku ne samo trenutnog kretena na vlasti, nego sistema kao takvog, pa te onda ja pitam da ti das samo jednu kritiku Iranskog rezima, pa se ti usutis svaki put, pa ti ja kazem da je tu razlika izmedju mene koji samo samom sebi odgovaram i tebe koji si placen da imas misljenje. Davno sam ja prestao od tebe sta takvi ocekivati, nego ja pisem ovo zbog ljudi koji ovo citaju, mogao bi nekome i prodati svoju praznu demagogiju.salik79 wrote:Iransko oruzje, hurme su slali Saudi&co.GandalfSivi wrote:Neka ba, Iranake hurme su nas odrzale, ali docepalo se to Sarajeva (i to odmah pored vjecne vatre kancelarija) od Tuzle, dala braca, braniti do zadnjeg slova...
Kao sto si se ti docepo Amerike (ne znam gdje ti je kancelarija) od Sarajeva (valjda?!). Moras opravdati svoje bistvovanje preko bare, ljubiti im stope i biti apologeta za sve njihove rabote....
A to “docepo se Amerike” nekome drugom. Ja sam ovdje dosao kroz svoj rad i obrazovanje, mogao sam ici bilo gdje drugo, kao sto cesto i idem. Gradjanin svijeta majstore, gdje god hoces, sloboda...
- славянин
- Sanjarko
#19331 Re: IRAN
Dobro neinteresuje vise Bosna, Iran toliko jer im je glava u torbi da se tako izrazim. Vise ih regija interesuje.славянин wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/stabiln ... /190616027
Iran uz pomoc Rusije zavrce ruke malo dodiku
Ne znam. Sve mi se cini kako je Nedzo otisao sa mjesta predsjednika Irana da je krenulo sa Iranom nizbrdo.
Mislim na relaciju US, EU, Iran.
- jeza u ledja
#19332 Re: IRAN
Placenik.salik79 wrote:I ja kazem.jeza u ledja wrote: Hajde ba dosta lafine.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#19333 Re: IRAN
E *bg stari. To ti je potpuno nepotrebno. I nadasve netačno.jeza u ledja wrote:Placenik.
- Challenger_
#19334 Re: IRAN
Dok Vašington očekuje (?) kolaps vlasti u Teheranu, vrše pritisak na Indiju, kao i na Tursku, da ne kupuju sistem S-400, prijeteći "ozbiljni posljedicama" ukoliko se ogluše na upozorenje.
Indija danas uvela takse na 27 američkih proizvoda.
LINK
Show se nastavlja...
Indija danas uvela takse na 27 američkih proizvoda.
Show se nastavlja...
Last edited by Challenger_ on 16/06/2019 14:22, edited 1 time in total.
- ioannes
#19335 Re: IRAN
političke neistomišljenike nazivati plaćenicima je znak fašizma i nedostatka demokratske kulture. To je sve u skladu sa rastom mišljenjičkog diktata u zapadnim zemljama.
- славянин
#19336 Re: IRAN
Zato su slobodnim zemljama osovine cvijeca politicke neistomisljenike zatvarajuioannes wrote:političke neistomišljenike nazivati plaćenicima je znak fašizma i nedostatka demokratske kulture. To je sve u skladu sa rastom mišljenjičkog diktata u zapadnim zemljama.
- Challenger_
#19337 Re: IRAN
Ne razmišljaj kao prostitutka kojoj je potreban makro. Budi slobodan čovjek a ne podanik. Neka ti uzor bude Emerik Blum a ne prosječan Kliksoriksaš.
- славянин
#19338 Re: IRAN
Da slobodan kao IranciChallenger_ wrote:Ne razmišljaj kao prostitutka kojoj je potreban makro. Budi slobodan čovjek a ne podanik. Neka ti uzor bude Emerik Blum a ne prosječan Kliksoriksaš.
- eltroxin
#19339 Re: IRAN
A njegove insinuacije da sam valjda bio u cetnicima, pa pita jesam li bio u Lukavici ili Rajlovcu? Samo zato sto sam napisao da bez znanja i odobrenja Amerike nije moga jedan flaster proci prema Bosni.Challenger_ wrote:E *bg stari. To ti je potpuno nepotrebno. I nadasve netačno.jeza u ledja wrote:Placenik.
Naravno da je placenik, barem je to jasno.
- Challenger_
#19340 Re: IRAN
Ma da, Blum tipski Iranac.славянин wrote:Da slobodan kao Iranci![]()
Ništa, zaboravi.
______
- jeza u ledja
#19341 Re: IRAN
ioannes wrote:političke neistomišljenike nazivati plaćenicima je znak fašizma i nedostatka demokratske kulture. To je sve u skladu sa rastom mišljenjičkog diktata u zapadnim zemljama.
a ti mene nazivas fasistom i to je ok? ti bi mogao bar od njega naucit kako da sta zaradis pisuci gluposti koje pises na forumu.
-
Fudo387
#19342 Re: IRAN
I Rusi.славянин wrote:Da slobodan kao IranciChallenger_ wrote:Ne razmišljaj kao prostitutka kojoj je potreban makro. Budi slobodan čovjek a ne podanik. Neka ti uzor bude Emerik Blum a ne prosječan Kliksoriksaš.![]()
Ko god proturijeci njihovim idolima, putinima, asadima, ajatolasima...nadju ga kako slobodno cuci u kontejneru, bez glave.
Ovu mraku da podrzavas, ili si placen za to, ili si bas dobro prehladjen.
- jeza u ledja
#19343 Re: IRAN
Placenik brani placenika.Challenger_ wrote:E *bg stari. To ti je potpuno nepotrebno. I nadasve netačno.jeza u ledja wrote:Placenik.
Nek dokaze da je netacno tako sto se prestane sluziti forumom za sirenje propagande onoga ko ga placa. A i ti sa njim.
- ioannes
#19344 Re: IRAN
na takvo etiketiranje je nužno odgovoriti. Na tebi je hoćeš li reflektirati svoje razmišljanje. što se tiče ovog drugog : za nekoga su gluposti a za nekog drugoga činjenice.jeza u ledja wrote:ioannes wrote:političke neistomišljenike nazivati plaćenicima je znak fašizma i nedostatka demokratske kulture. To je sve u skladu sa rastom mišljenjičkog diktata u zapadnim zemljama.
a ti mene nazivas fasistom i to je ok? ti bi mogao bar od njega naucit kako da sta zaradis pisuci gluposti koje pises na forumu.
- jeza u ledja
#19345 Re: IRAN
Kazem ti, posalji mu upit, cujem da regrutiraju.ioannes wrote: na takvo etiketiranje je nužno odgovoriti. Na tebi je hoćeš li reflektirati svoje razmišljanje. što se tiče ovog drugog : za nekoga su gluposti a za nekog drugoga činjenice.
- General War
#19346 Re: IRAN
Slovenci su jedan helikopter "kupljen" za mup SR BiH maznuli nov, a jedan Srbija, pa ga tek vratila izraubovanog prije nekoliko godina.Vizionar 1985 wrote:Neko od Arapa helikopter poslao ali ne znam ko i kad. Hrvatska ga uzela. Nikad nije ga predala. Cuo sam da je dosta kostao. Bilo u medijima o tome. Znao sam da je Pakistan strijele neke poslao ali zaboravio im ime pa nisam napisao.
Nije hrvatska zaplijenila koliko znam nikakav helikopter, ali nisu dali Mi24 da doddju preko RH iz Turske.
- славянин
#19347 Re: IRAN
Zato sto taj blum zivi u demokratiji pa moze i da prica sta oce o vladi upravi politici , da vidim u Iranu da ustane neki covjek i javno kaze nasa politika u Siriji i Jemenu je pogresnaChallenger_ wrote:Ma da, Blum tipski Iranac.славянин wrote:Da slobodan kao Iranci![]()
Ništa, zaboravi.
______
- Sanjarko
#19348 Re: IRAN
A mozda je to taj sto je Slovenija maznula ali mi se cini da je i Hrvatska maznula jedan. Moguce da me sjecanje dobro ne sluzi pa da sam pomijesao Sloveniju i Hrvatsku. Znam da je bilo dok jos FTV nije propao kao sad na emisiji Crta ili tako nesto o tome. Nesjecam se ni naziva emisije.General War wrote: Slovenci su jedan helikopter "kupljen" za mup SR BiH maznuli nov, a jedan Srbija, pa ga tek vratila izraubovanog prije nekoliko godina.
Nije hrvatska zaplijenila koliko znam nikakav helikopter, ali nisu dali Mi24 da doddju preko RH iz Turske.
- jeza u ledja
#19349 Re: IRAN
Emerik Blum je osnivac sarajevskog Energoinvesta. Davno umro.славянин wrote: Zato sto taj blum zivi u demokratiji pa moze i da prica sta oce o vladi upravi politici , da vidim u Iranu da ustane neki covjek i javno kaze nasa politika u Siriji i Jemenu je pogresna
- General War
#19350 Re: IRAN
https://www.slovenskenovice.si/novice/s ... -ne-vrnejoVizionar 1985 wrote:A mozda je to taj sto je Slovenija maznula ali mi se cini da je i Hrvatska maznula jedan. Moguce da me sjecanje dobro ne sluzi pa da sam pomijesao Sloveniju i Hrvatsku. Znam da je bilo dok jos FTV nije propao kao sad na emisiji Crta ili tako nesto o tome. Nesjecam se ni naziva emisije.General War wrote: Slovenci su jedan helikopter "kupljen" za mup SR BiH maznuli nov, a jedan Srbija, pa ga tek vratila izraubovanog prije nekoliko godina.