IRAN
- salik79
#19076 Re: IRAN
A da ne kazem da podrzavas ama bas svaki zlocin cionisticke, fasisticke, aparhejdske, zlocinacke tvorevine Izrael.
- Nadzornik
#19077 Re: IRAN
Saudijci placaju svoju slobodu i to papreno placaju crnim zlatom.славянин wrote: Tu se slazem sa tobom, kao i dosta americke javnosti da je saradnja sa S.Arabijom... nenormalna da tako kazemo.Ali vidi onda situaciju - suadijci oce tu saradnju i idu 5 koraka naprijed kao vlada + kako bi muslimani prihvatili recimo pritisak prema saudijskoj arabiji ?? Sta mislis ?? Pa bilo bi napali su Kabu oce da zauzmu napadaju muslimane krizarski pohodi itd itd.. Vlast S.Arabije saradjuje sa Amerima i to im je dosta - ne traze neprijatelja gdje ga nemaju.Ako ih pitas dali se slazu sa drustvenim uredjenjem to je druga stvar.Eno vidio si u posjeti SA kada je Melania hodala okolo i nije bila pokrivena sve pred pocasnom gardom itd . saudijci ni muka.
Pitam se sta ce biti sa KS jednog dana kad presuse izvori ili kad se neki novi vladar osili i zavrne pipu Amerima.
Ameri ce ih vjerovatno istog dana rasturiti a da se niko u svjetu nece pobuniti a pogotovo nece spominjati Kabu,krstaske ratove ovo ili ono.
Al Aksom upravljaju Jevreji,oni odredjuju ko smije a ko ne uci,kad,koliko i u koje vrijeme i...pa nista,ko im to smije zabraniti.
Sveta mjesta ce biti zasticena ali ce pustinja pozeljeti Kraljeva,Seika i Emira ali njih biti nece.
- славянин
#19078 Re: IRAN
Ispravka - pise "city attorney" sta je to - jel to pravobranilac ili ? de prevedisalik79 wrote:
Gdje si ti vidio "state attorney"? Nije porodica, nego policija nasla "vjestaka" da napravi izvjestaj. Uglavnom, pojeo vuk magarca. Lika izresetase i niko za to nece odgovarati. Eventualno, na kraju, da neki ukor dobiju. A i to je puno.
Ti podrzavas rezim koji salje ljude sa utokama da resetaju ljude, pogotovo tamnije puti, a van zemlje da resetaju svakoga ko ne zeli "demokraciju". Znam da "ne vidis" na sta ciljam.
The family attorney for a slain California rapper on Thursday dismissed an independent report that found officers acted reasonably in the February shooting, saying he expected the city of Vallejo would hire an expert to support police.
The report released this week found that six officers fired 55 times at 20-year-old Willie McCoy in the span of 3.5 seconds shortly after he woke up from sleeping in his car in the drive-thru lane of a Taco Bell restaurant.
Ispravka od mene - nezavisni izvjestaj je odbijen - a pazi sada taj izvjestaj je oslobodio policajca - sto je City attorney odbio i rekao da nece uticati na zvanicnu istragu.City Attorney Claudia Quintana said the independent report is not expected to affect the investigations by the Vallejo Police Department or Solano County District Attorney's Office. It may take nearly two years for the office to issue a final report, police have previously said.
Covjek tamnije puti bio predsjednik.
U zemlji koju podrzavas ponavljam vlast salje miliciju/ljude sa nozevima da bodu demonstrante a ovamo glumis moralne vertikale.
- salik79
#19079 Re: IRAN
De mi reci - hoce li ko odgovarati i koliko ih je do sada odgovaralo?славянин wrote:Ispravka - pise "city attorney" sta je to - jel to pravobranilac ili ? de prevedisalik79 wrote:
Gdje si ti vidio "state attorney"? Nije porodica, nego policija nasla "vjestaka" da napravi izvjestaj. Uglavnom, pojeo vuk magarca. Lika izresetase i niko za to nece odgovarati. Eventualno, na kraju, da neki ukor dobiju. A i to je puno.
Ti podrzavas rezim koji salje ljude sa utokama da resetaju ljude, pogotovo tamnije puti, a van zemlje da resetaju svakoga ko ne zeli "demokraciju". Znam da "ne vidis" na sta ciljam.![]()
The family attorney for a slain California rapper on Thursday dismissed an independent report that found officers acted reasonably in the February shooting, saying he expected the city of Vallejo would hire an expert to support police.
The report released this week found that six officers fired 55 times at 20-year-old Willie McCoy in the span of 3.5 seconds shortly after he woke up from sleeping in his car in the drive-thru lane of a Taco Bell restaurant.Ispravka od mene - nezavisni izvjestaj je odbijen - a pazi sada taj izvjestaj je oslobodio policajca - sto je City attorney odbio i rekao da nece uticati na zvanicnu istragu.City Attorney Claudia Quintana said the independent report is not expected to affect the investigations by the Vallejo Police Department or Solano County District Attorney's Office. It may take nearly two years for the office to issue a final report, police have previously said.
Covjek tamnije puti bio predsjednik.
U zemlji koju podrzavas ponavljam vlast salje miliciju/ljude sa nozevima da bodu demonstrante a ovamo glumis moralne vertikale.
Tako i ja kazem kikiju da je dugogidisnji gradonacelnik Teherana bio Kurd. I danas obnasa visoku poziciju u drzavi. Ili, da im je Lider etnicki Azer. Sta mislis sta mi odgovori?
Jasta, nozevima, s cim drugim
- славянин
#19080 Re: IRAN
Pa ja svaki drugi dan tuce a10 po demonstrantima po new yorku i to osiromasenim uranijumom. Ta fobija sto su nabili onim oko hadzica jos i dan danas traje 
Odgovaralo je policajaca koliko oces, zato stu i uvedene "body cam" itd. Gradonacelnih koji je bio Kurd neka stisne pa neka kaze nesto sto je protiv mula ili rezima pa da vidimo koliko dugo bi bio gradonacelnik
Odgovaralo je policajaca koliko oces, zato stu i uvedene "body cam" itd. Gradonacelnih koji je bio Kurd neka stisne pa neka kaze nesto sto je protiv mula ili rezima pa da vidimo koliko dugo bi bio gradonacelnik
- Nadzornik
#19081 Re: IRAN
9/11 je i te kako povezan sa Iranom kao primjer kako se jedna ili vise zemalja moze unistiti jednom perfektno organizovanom sabotazom.jeza u ledja wrote:
Otvorite temu 9/11 pa tamo nastavite o istoj.
Kao sto vidimo,zadnja sabotaza se jos vari po svjetski kuloarima ali bez nekog velikog uspjeha ocigledno amaterski izvedena u
lokalnom blisko istocnom stilu koji na globalnoj pozornici ne pije vode.
Sa nestrpljenjem ocekujemo nekog ozbiljnijeg rezisera,po mogucnosti James Cameron-a ili Stevena Spielberg-a ali poznavajuci njihov
opus,ne vjerujem da ce upustiti u takve avanture.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#19082 Re: IRAN
Ako sam dobro upratio, Trump je zaobišao Kongres i izvršnom uredbom odobrio prodaju oružja.arzuhal wrote:Ma kakav napad na Iran. Da imaju namjeru napasti Iran poslali bi 150.000-200.000 vojnika u Zaljev a ne 15.000 na šire područje BI. Ali sabotažama poput ovih u kojima će optuživati Iran i stalno uvećavati prijetnju od Irana stvara se šansa da Bijela kuća konačno iskreira zakonski puteljak kojim bi zaobišla veto Kongresa u vezi prodaje oružja KSA i UAE kojim oni satiru žene, starce i djecu po Jemenu. Dakle, nije cilj Iran nego Kongres, ogromna zarada i prodaja oružja...
Ježu, jesam li u pravu ili sam pomješao nešto?
- Challenger_
#19083 Re: IRAN
Inače, ne mislim da je odstustvo vojne agresije neka sreća kada se Iran pritišće nezapamćenim sankcijama koje obuhvataju sve više oblasti poslovanja. To je perfidan oblik izgladnjivanja čitavih naroda (isto se odnosi na Venecuelu i Sjevernu Koreju) a to jeste forma neobjavljenog rata. U takvom abijentu tenzije mogu samo rasti.
Takvo stanje je dugoročno neodrživo i puno rizika.
Takvo stanje je dugoročno neodrživo i puno rizika.
- Challenger_
#19084 Re: IRAN
Nezadovoljstvo politikom sankcija je izrazio i Vladimir Putin koji je eksplicite rekao da "odnosi između Rusije i SAD-a sve su lošiji i lošiji, idu nizbrdo".
Pametnom dosta a budalama ništa."Odnosi idu nizbrdo, sve su lošiji i lošiji", rekao je Putin u intervjuu za Mir TV. "Ova američka administracija, prema mom mišljenju, uvela je nekoliko desetaka novih sankcija protiv Rusije", istaknuo je.
- jeza u ledja
#19085 Re: IRAN
Ne, to je primjer kako neko moze lupetati, relativizirati i opravdavati doslovce svako desavanje u svijetu da bi opravdao svoje stavove. To je primjer kako se za ama bas bilo sta, pa ma kako fantasticno zvucalo, moze naci gomila ljudi koji ce provesti cijeli zivot negirajuci ono sto se desava, kraj ociju, kraj usiju.Nadzornik wrote:9/11 je i te kako povezan sa Iranom kao primjer kako se jedna ili vise zemalja moze unistiti jednom perfektno organizovanom sabotazom.jeza u ledja wrote:
Otvorite temu 9/11 pa tamo nastavite o istoj.
Kao sto vidimo,zadnja sabotaza se jos vari po svjetski kuloarima ali bez nekog velikog uspjeha ocigledno amaterski izvedena u
lokalnom blisko istocnom stilu koji na globalnoj pozornici ne pije vode.
Sa nestrpljenjem ocekujemo nekog ozbiljnijeg rezisera,po mogucnosti James Cameron-a ili Stevena Spielberg-a ali poznavajuci njihov
opus,ne vjerujem da ce upustiti u takve avanture.
U stvari 9/11 je primjer cijele jedne generacije zaglupljene internetom.
- salik79
#19086 Re: IRAN
President Xi: China to promote ties with Iran no matter what
https://www.presstv.com/Detail/2019/06/ ... Xi-Bishkek
- славянин
#19087 Re: IRAN
Gulf of Oman tanker attacks: Trump dismisses Iran denials
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-48643313
- insomnia78
#19088 Re: IRAN
salik79 wrote:President Xi: China to promote ties with Iran no matter what

- vivaldi
#19089 Re: IRAN
mah, sva ova prica je tesko sranje. sudare se dva auta usred bijela pa uvidjaj traje satima, ameri raketom zdrmaju bolnicu pa cekamo mjesecima rezultate "istrage". trampolina u ovom slucaju otkri krivca za 15 minutaславянин wrote:Gulf of Oman tanker attacks: Trump dismisses Iran denials
par sekundi mutnog snimka na kojem se nazire boga pitaj kakav i ciji brod, boga pitaj ciji i kakav camac, boga pitaj koji i ciji ljudi na njemu koji navodno skidaju minu, i sve to snimljeno boga pitaj kad i gdje. kamera ocigledno nije nadzorna vec je prati radnju, ocigledno se njom rucno upravljalo iz zraka tako da se htjelo moglo snimiti puno bolje i detaljnije, i snimiti pravac (ako vec nije moguce snimiti do samog kraja puta) u kojem pravcu ide camac. budalastine...japanci, norvezani, mornari tj svi koji su direktno pogodjeni ili jos sute ili kau da su vidjeli kako nesto leti prema njima (nikakve mine), samo donald nicim izazvan donosi ekspresne zakljucke
pravo pitanje je sta je cilj? iran je krupan zalogaj za neke kratke intervencije, a jos je vaznije sto niko ne moze pretpostaviti reakciju. ono sto je jasno jeste da iran ima potencijal da zapali taj cijeli region, a to je vec veliko sranje pa ne vjerujem da se odluka moze donijeti tek tako lako.
isto tako, on sankcije iranu uvodi kad god mu se digne kurac, pa mu i ne treba razlog za nove.
nije nemoguce da se uz pomoc ovakvih incidenata pravi jaci pritisak na sve one koji jos uvijek imaju kakvu takvu saradnju sa iranom
- славянин
#19090 Re: IRAN
Naravno da jeste ali posto vidim da se press.tv valja na temi da i ja ubacim konja za trkuvivaldi wrote:mah, sva ova prica je tesko sranje. sudare se dva auta usred bijela pa uvidjaj traje satima, ameri raketom zdrmaju bolnicu pa cekamo mjesecima rezultate "istrage". trampolina u ovom slucaju otkri krivca za 15 minutaславянин wrote:Gulf of Oman tanker attacks: Trump dismisses Iran denials
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-48643313![]()
par sekundi mutnog snimka na kojem se nazire boga pitaj kakav i ciji brod, boga pitaj ciji i kakav camac, boga pitaj koji i ciji ljudi na njemu koji navodno skidaju minu, i sve to snimljeno boga pitaj kad i gdje. kamera ocigledno nije nadzorna vec je prati radnju, ocigledno se njom rucno upravljalo iz zraka tako da se htjelo moglo snimiti puno bolje i detaljnije, i snimiti pravac (ako vec nije moguce snimiti do samog kraja puta) u kojem pravcu ide camac. budalastine...japanci, norvezani, mornari tj svi koji su direktno pogodjeni ili jos sute ili kau da su vidjeli kako nesto leti prema njima (nikakve mine), samo donald nicim izazvan donosi ekspresne zakljucke
pravo pitanje je sta je cilj? iran je krupan zalogaj za neke kratke intervencije, a jos je vaznije sto niko ne moze pretpostaviti reakciju. ono sto je jasno jeste da iran ima potencijal da zapali taj cijeli region, a to je vec veliko sranje pa ne vjerujem da se odluka moze donijeti tek tako lako.
isto tako, on sankcije iranu uvodi kad god mu se digne kurac, pa mu i ne treba razlog za nove.
nije nemoguce da se uz pomoc ovakvih incidenata pravi jaci pritisak na sve one koji jos uvijek imaju kakvu takvu saradnju sa iranom
Ovo lici na "zalijetanje" prema drugom mandatu.Sumnjam da ce biti bilo kakve intervencije u ovom ali u sledecem mandatu moglo bi biti problemcica...
Last edited by славянин on 14/06/2019 23:06, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#19091 Re: IRAN
AhahahahahaChallenger_ wrote:Nezadovoljstvo politikom sankcija je izrazio i Vladimir Putin koji je eksplicite rekao da "odnosi između Rusije i SAD-a sve su lošiji i lošiji, idu nizbrdo".
Pametnom dosta a budalama ništa."Odnosi idu nizbrdo, sve su lošiji i lošiji", rekao je Putin u intervjuu za Mir TV. "Ova američka administracija, prema mom mišljenju, uvela je nekoliko desetaka novih sankcija protiv Rusije", istaknuo je.
Jebe Pelosi, ne vadi.
Pa sta ste vi mislili, internet trolanjem razjebat drzavu?
Nije mu ovo Tadzikistan.
- vivaldi
#19092 Re: IRAN
ma ok, ali ako je salik sija ili mu je zena iranka, ili samo radi na neki nacin za irance, poptuno ga razumijem. cuo si danas izjavu birtanaca - nemamo nikakvih saznanja, ali vjerujemo amerima jer su nasi najduzi saveznici. ako oni slijepo vjeruju amerima, sto ne bi salkik slijepo vjerovo pressu?славянин wrote:Naravno da jeste ali posto vidim da se press.tv valja na temi da i ja ubacim konja za trku
jos pogotovo u tom dijelu svijeta. nema tamo "ispravne" strane, svima su dzepovi puni oraha.
- славянин
#19093 Re: IRAN
Pih pa Amerika ne krije da udara i nogama i rukama za svoje interese.Dok ovamo se prosipa pjesma cvijeca,ljepote,dobrote Irana i Rusijevivaldi wrote:ma ok, ali ako je salik sija ili mu je zena iranka, ili samo radi na neki nacin za irance, poptuno ga razumijem. cuo si danas izjavu birtanaca - nemamo nikakvih saznanja, ali vjerujemo amerima jer su nasi najduzi saveznici. ako oni slijepo vjeruju amerima, sto ne bi salkik slijepo vjerovo pressu?славянин wrote:Naravno da jeste ali posto vidim da se press.tv valja na temi da i ja ubacim konja za trku
jos pogotovo u tom dijelu svijeta. nema tamo "ispravne" strane, svima su dzepovi puni oraha.
Ja se drzim svojih, radilo se sa istim
- salik79
#19094 Re: IRAN
Ni jedno, ni drugo, ni trece. Doduse, ovo trece, ako se podrazumijeva snabdijevanje nasih firmi koje izvode radove u Iranu, onda da (indirektno). Ali i to je vezano za projekte.vivaldi wrote: ma ok, ali ako je salik sija ili mu je zena iranka, ili samo radi na neki nacin za irance, poptuno ga razumijem.
- salik79
#19095 Re: IRAN
Cionista?славянин wrote:Pih pa Amerika ne krije da udara i nogama i rukama za svoje interese.Dok ovamo se prosipa pjesma cvijeca,ljepote,dobrote Irana i Rusijevivaldi wrote:ma ok, ali ako je salik sija ili mu je zena iranka, ili samo radi na neki nacin za irance, poptuno ga razumijem. cuo si danas izjavu birtanaca - nemamo nikakvih saznanja, ali vjerujemo amerima jer su nasi najduzi saveznici. ako oni slijepo vjeruju amerima, sto ne bi salkik slijepo vjerovo pressu?славянин wrote:Naravno da jeste ali posto vidim da se press.tv valja na temi da i ja ubacim konja za trku
Ja se drzim svojih, radilo se sa istima sada cu u komsiluku i da zivim
- славянин
#19096 Re: IRAN
Imao sam dobrog druga iz Izraela, bio tenkinsta - komandir merkava IV dok je sluzio.Stalno sam ga prcao kada bi krenuo da prica "when we were at gaza" - ja odmah uskocim "thats when you were shooting at the orphanage right... "salik79 wrote:
Cionista?
Sada ako i amere pod cionistima zavodis onda ... ih potrefio si
PS: O da bio je ateista...
- salik79
#19097 Re: IRAN
славянин wrote:Imao sam dobrog druga iz Izraela, bio tenkinsta - komandir merkava IV dok je sluzio.Stalno sam ga prcao kada bi krenuo da prica "when we were at gaza" - ja odmah uskocim "thats when you were shooting at the orphanage right... "salik79 wrote:
Cionista?![]()
![]()
![]()
Otkud onda u Kanadu? Sto ne "voljenim"?
- vivaldi
#19098 Re: IRAN
ma ne kriju ni oni, ustvari kako sta i po potrebi, ali to vazi za sve. cak stavise jednom sam ovdje postavio putinovu izjavu na glupo pitanje svapskih novinara ", i to je po meni najkraca i narodskim jezikom izrecena definicija politike.славянин wrote:Pih pa Amerika ne krije da udara i nogama i rukama za svoje interese.Dok ovamo se prosipa pjesma cvijeca,ljepote,dobrote Irana i Rusije
od 0:56
- славянин
#19099 Re: IRAN
Lakse otvoriti biznis u maple landu, jos mnogo ljepse za ziviti. Postat cu "snow mexican"salik79 wrote:славянин wrote:Imao sam dobrog druga iz Izraela, bio tenkinsta - komandir merkava IV dok je sluzio.Stalno sam ga prcao kada bi krenuo da prica "when we were at gaza" - ja odmah uskocim "thats when you were shooting at the orphanage right... "salik79 wrote:
Cionista?![]()
![]()
![]()
Otkud onda u Kanadu? Sto ne "voljenim"?
Last edited by славянин on 14/06/2019 23:24, edited 1 time in total.
- славянин
#19100 Re: IRAN
Ja sam pricao o ovoj temi konkretno. Rusi ne kriju i ne prosipaju maglu oni su direktni - za razliku od ove iransko moskovske osovine na forumuvivaldi wrote:ma ne kriju ni oni, ustvari kako sta i po potrebi, ali to vazi za sve. cak stavise jednom sam ovdje postavio putinovu izjavu na glupo pitanje svapskih novinara ", i to je po meni najkraca i narodskim jezikom izrecena definicija politike.славянин wrote:Pih pa Amerika ne krije da udara i nogama i rukama za svoje interese.Dok ovamo se prosipa pjesma cvijeca,ljepote,dobrote Irana i Rusije
od 0:56