Nije bolan problem u strahu. Poenta svega je da je problem u ljudskosti. Kakva kamenovanja,odsjecanja ruku i slicne kazne ,danas,u 21. vijeku.BarbaDue wrote:mene sekunde jedne nebi bilo strah takvog zakona, a vas?
IRAN
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1876 Re: IRAN
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#1877 Re: IRAN
BarbaDue wrote:mene sekunde jedne nebi bilo strah takvog zakona, a vas?
misliš da mladi Irana nisu zasićeni toga režima?
To što oni to zovu Šariah , pa neka zovu... daleko su oni od "islamske" republike.
gomila djece iz Muta braka... gdje su zene sada strpane u te muta brakove, poput prostitutki, na pola sata - sat u braku... samo dok "jaro" odradi posao... i tako se do 1993. godine rodloi 300 000 djece na tome osnovu. Sve je to Islam? Da i je?
pa !ebo to... Iran mi nikad ne može biti uzor po bilo čemu. Uvijek su bili oni koji izvrću sve, pa su i ISlam izvrnuli...
pogledajte samo po netu koje su njihove odredbe šeikova... pa i samog Homeinija...
ruglo od države.
Last edited by anthraxQ on 23/02/2011 01:17, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#1878 Re: IRAN
Mene je pravo da vam kazem strah i americkog zakona, a kamo li iranskog. 
- psydelija
#1879 Re: IRAN
anthraxQ wrote:gomila djece iz Muta braka... gdje su zene sada strpane u te muta brakove, poput prostitutki, na pola sata - sat u braku... samo dok "jaro" odradi posao... i tako se svake godine rodi 300 000 djece na tome osnovu.
300.000?!?
da li o ovome imas neki merodavan clanak ili video da postavis? imao bi zelje da nesto procitam o ovom fenomenu.
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#1880 Re: IRAN
ispravka: ne svake godine.psydelija wrote:anthraxQ wrote:gomila djece iz Muta braka... gdje su zene sada strpane u te muta brakove, poput prostitutki, na pola sata - sat u braku... samo dok "jaro" odradi posao... i tako se svake godine rodi 300 000 djece na tome osnovu.
300.000?!?, ma 3.000 (jedno vece selo) kopiladi da se rodi u indiji koja ima milijardu + stanovnika je puno, a kamo li za iran.
da li o ovome imas neki merodavan clanak ili video da postavis? imao bi zelje da nesto procitam o ovom fenomenu.
vec do 1993. se rodilo iz toga braka toliko. moja greska.
-
jefferson
#1881 Re: IRAN
Isti i za zene i za muskarce? Ne pravi se grbav svega ti!BarbaDue wrote:mene sekunde jedne nebi bilo strah takvog zakona, a vas?
- exliberal
#1882 Re: IRAN
BarbaDue wrote:mene sekunde jedne nebi bilo strah takvog zakona, a vas?
Reci mi nesto posto su ti zakoni tako dobri kako to da Iran ima velikih problema sa narkomanijom?
Kako da posto su ti zakoni tako jaki jos uvijek homoseksualizam nije "iskorjenjen" a to po Iranskom zakonu nije dopusteno?
Nije problem donijet drastican zakon, zakon kao zakon nije prepreka da se nesto radi ili ne......
Zapamtite Iran ima jako mladu populaciju...doci ce i njima do guse sto im drzava neda neke jednostavne stvari kao slobodan pristup interentu, slobodu govora .....pa i na kraju kako ce se oblacit i koju muziku slusat....puci ce na nekoj jednostavnoj stvari i onda nema zaustavljanja
- jeza u ledja
#1883 Re: IRAN
Donjeli cionisti.exliberal wrote:BarbaDue wrote:mene sekunde jedne nebi bilo strah takvog zakona, a vas?
Reci mi nesto posto su ti zakoni tako dobri kako to da Iran ima velikih problema sa narkomanijom?
A tacno je da imaju mnogo problema sa narkomanijom, dzankiji na ulicama Teherana su normalna pojava.
Ja licno ne vjerujem da ima puno veze sa rezimom, mada siguran sam ni oni se najbolje ne snalaze s tim problemom. Jebiga lako je odsjec ruku ili objesit nekoga, trebas sistematski rjesavati problem, a to nije lako kad ti je Afganistan prvi susjed i kad si na glavnoj ruti krijumcara.
-
jefferson
#1884 Re: IRAN
Eh tu je bila prilika da se nesto diplomatski uradi. Kada je 2001 SAD napala Afganistan, iranci su bili vjerovatno najsretnija zemlja. Iranska obavjestajna sluzba je sistematski davala informacije putem svicarskih obavjestajaca amerikancima o kretanju Talibana i Al. kaide. Iranci su vidjeli tu zajednicki interes sa amerikancima i tada je bila najbolja prilika da se stvari smire izmedju Irana i SAD. Medjutim, da je umjesto onog retardiranog kretena iz Texasa bio Clinton predsjednik ili neko drugi, stvari bi sada bile drugacije. ustvari, govor o stanju nacije 2002 kada je Iran stavljen kao "Osovina zla" se nije trebao uopste desiti na taj nacin. Jedan od ljudi koji je pisao govor je stavio iran kao Osovinu zla, i kabinet Busha to nije odobrio iz valjanih ralzoga (saradnja irana oko afganistana), medjutim, kako obicno kreten zaposljava ljude slicnih intelektualnih sposobnosti, frajer koji je stavio Iran je poslao grubi govor svojoj djevojci putem e-maila, a ova kucka je to odmah prodala Washington postu, koji je naravno govor odmah objavio. Tada vise nije bilo povratka. Suvisno je reci da su iranci odmah prekinuli svaku saradnju.jeza u ledja wrote:Donjeli cionisti.exliberal wrote:BarbaDue wrote:mene sekunde jedne nebi bilo strah takvog zakona, a vas?
Reci mi nesto posto su ti zakoni tako dobri kako to da Iran ima velikih problema sa narkomanijom?![]()
A tacno je da imaju mnogo problema sa narkomanijom, dzankiji na ulicama Teherana su normalna pojava.
Ja licno ne vjerujem da ima puno veze sa rezimom, mada siguran sam ni oni se najbolje ne snalaze s tim problemom. Jebiga lako je odsjec ruku ili objesit nekoga, trebas sistematski rjesavati problem, a to nije lako kad ti je Afganistan prvi susjed i kad si na glavnoj ruti krijumcara.
Ne znam jel tip prekino s curom ili ne
-
zonbirile
#1885 Re: IRAN
Nisu iranci MUTAvi.Sklopiš dogovor ,platiš i ljuljaj brajko do isteka ugovora.
-
sa obzirom na...
#1886 Re: IRAN
Najveci mi je supljak ovih domaćih fundamentalista-forumasa da da narod Irana zelion bi promijenio rezim, i da je razlog opstanka ovog rezima to sto to iranski narod zeli.
Izgleda da su zaboravili na Ahminog prethodnika. covjek koji je uvjerljivo bio dobio izbore, reformista, medjutim bilo koju promjenu koju je htio uraditi stopirao je Savjet za odbranu islama sastavljen pd mula, mislim da se tako zove, institucija neogranicene ovlasti i bez bilo kakve kontrole, ako ona kaze da je neki politicar antiislamski moze 300% Iranaca glasati za njega, ne pije vode, volja Iranaca se uvazava samo ako se indenticna ovoj skupini mula, a ako imalo odstupa, ma zna se, sve je to rezultat ispiranja mozga i zavjere od strane cionista i imperialista.
Izgleda da su zaboravili na Ahminog prethodnika. covjek koji je uvjerljivo bio dobio izbore, reformista, medjutim bilo koju promjenu koju je htio uraditi stopirao je Savjet za odbranu islama sastavljen pd mula, mislim da se tako zove, institucija neogranicene ovlasti i bez bilo kakve kontrole, ako ona kaze da je neki politicar antiislamski moze 300% Iranaca glasati za njega, ne pije vode, volja Iranaca se uvazava samo ako se indenticna ovoj skupini mula, a ako imalo odstupa, ma zna se, sve je to rezultat ispiranja mozga i zavjere od strane cionista i imperialista.
-
zonbirile
#1888 Re: IRAN
koliko je ozbiljno bolesno društvo najbolje pokazuje ovajintervju
INTERVIEW
Robert Newman - najpoznatiji svjetski liječnik ovisnosti
Robert Newman, koji od 1972. liječi ovisnike o heroinu od SAD-a i Hong Konga do Irana, izvršni direktor najveće grupacije bolnica u New Yorku i direktor The Baron Edmond de Rotschild Chemical Dependency Institute govori o prednostima metadonske terapije, uspješnosti hrvatskog modela borbe protiv zlouporabe droge i o tome je li ikada kušao marihuanu.
NACIONAL: Prilično se rijetko dešava da vlasti u Iranu zamole nekog Amerikanca za pomoć. Prije dvije godine pozvali su vas kako biste im pomogli uspostaviti metadonski program? – Ne znam jesu li čuli Alahov glas ili su jednostavno pragmatični, ali iranske vlasti su prije nekog vremena shvatile da imaju velik problem jer je mnoštvo u toj državi ovisno o opijumu i heroinu. Paradoksalna je situacija da prema službenim izvorima u Iranu ne postoji nijedan narkoman, a istovremeno u borbi s preprodavačima godišnje pogiba više policajaca nego u bilo kojoj drugoj zemlji u svijetu. Opijum nekontrolirano stiže iz Afganistana i Pakistana, i u nekim pograničnim krajevima služi kao neslužbena moneta. Porast broja heroinskih ovisnika doveo je i do rasta oboljelih od AIDS-a, tako da se Iran suočava s dodatnim problemom. Čak niti oni nisu najgori jer u današnjoj Rusiji imate 2 milijuna ovisnika o heroinu od kojih 800.000 su HIV-pozitivni. Kada sam ruskim vlastima predložio uvođenje metadonske terapije i pokazao odlične rezultate koje smo postigli u Njemačkoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji, odgovorili su kako je metadon zapadnjačka podvala.
NACIONAL: Kako je izgledala suradnja s Irancima? – Prilično smiješno, jer Iran je vjerojatno jedina zemlja u kojoj se nisam suočio s protivnicima metadonske terapije. U Teheranu se okupilo 150 liječnika, policajaca, socijalnih radnika i stručnjaka različitih profila, dok sam ja bio u društvu dvojice profesora iz Sydneya i Varšave. Nekoliko sati smo im objašnjavali medicinsku vrijednost metadona, utjecaj na smanjenje kriminala i oboljelih od AIDS-a, da bi nam tijekom pauze prišao zbunjeni organizator i pristojno upozorio kako oni ne žele slušati o učincima terapije, nego ih zanima na koji način pokrenuti takav program u Iranu. Bilo je to pravo olakšanje jer smo shvatili da su Iranci prvo odlučili uvesti metadonsku terapiju, a tek tada nas pozvali da ih naučimo primijeniti čitavu stvar u praksi.
INTERVIEW
Robert Newman - najpoznatiji svjetski liječnik ovisnosti
Robert Newman, koji od 1972. liječi ovisnike o heroinu od SAD-a i Hong Konga do Irana, izvršni direktor najveće grupacije bolnica u New Yorku i direktor The Baron Edmond de Rotschild Chemical Dependency Institute govori o prednostima metadonske terapije, uspješnosti hrvatskog modela borbe protiv zlouporabe droge i o tome je li ikada kušao marihuanu.
NACIONAL: Prilično se rijetko dešava da vlasti u Iranu zamole nekog Amerikanca za pomoć. Prije dvije godine pozvali su vas kako biste im pomogli uspostaviti metadonski program? – Ne znam jesu li čuli Alahov glas ili su jednostavno pragmatični, ali iranske vlasti su prije nekog vremena shvatile da imaju velik problem jer je mnoštvo u toj državi ovisno o opijumu i heroinu. Paradoksalna je situacija da prema službenim izvorima u Iranu ne postoji nijedan narkoman, a istovremeno u borbi s preprodavačima godišnje pogiba više policajaca nego u bilo kojoj drugoj zemlji u svijetu. Opijum nekontrolirano stiže iz Afganistana i Pakistana, i u nekim pograničnim krajevima služi kao neslužbena moneta. Porast broja heroinskih ovisnika doveo je i do rasta oboljelih od AIDS-a, tako da se Iran suočava s dodatnim problemom. Čak niti oni nisu najgori jer u današnjoj Rusiji imate 2 milijuna ovisnika o heroinu od kojih 800.000 su HIV-pozitivni. Kada sam ruskim vlastima predložio uvođenje metadonske terapije i pokazao odlične rezultate koje smo postigli u Njemačkoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji, odgovorili su kako je metadon zapadnjačka podvala.
NACIONAL: Kako je izgledala suradnja s Irancima? – Prilično smiješno, jer Iran je vjerojatno jedina zemlja u kojoj se nisam suočio s protivnicima metadonske terapije. U Teheranu se okupilo 150 liječnika, policajaca, socijalnih radnika i stručnjaka različitih profila, dok sam ja bio u društvu dvojice profesora iz Sydneya i Varšave. Nekoliko sati smo im objašnjavali medicinsku vrijednost metadona, utjecaj na smanjenje kriminala i oboljelih od AIDS-a, da bi nam tijekom pauze prišao zbunjeni organizator i pristojno upozorio kako oni ne žele slušati o učincima terapije, nego ih zanima na koji način pokrenuti takav program u Iranu. Bilo je to pravo olakšanje jer smo shvatili da su Iranci prvo odlučili uvesti metadonsku terapiju, a tek tada nas pozvali da ih naučimo primijeniti čitavu stvar u praksi.
- madner
#1889 Re: IRAN
Kakav argument, znaci ko ga pristavi prije papira bicem?BarbaDue wrote:mene sekunde jedne nebi bilo strah takvog zakona, a vas?
Kako to toga nece biti strah
-
zonbirile
#1890 Re: IRAN
------------------------madner wrote:Kakav argument, znaci ko ga pristavi prije papira bicem?BarbaDue wrote:mene sekunde jedne nebi bilo strah takvog zakona, a vas?
Kako to toga nece biti strah
zato sklopiš muta brak i pristavljaš bez problema.
- jeza u ledja
#1892 Re: IRAN
Ako smijem primjetiti - kakve izvore informacija je zonbirile poceo prenositi kao relevantne.zonbirile wrote:izvršni direktor najveće grupacije bolnica u New Yorku i direktor The Baron Edmond de Rotschild Chemical Dependency Institute .
Pasce snjeg!
-
severin
#1893 Re: IRAN
ev sad citam na sa-x
"Iranski brodovi u Suecu su prijetnja Evropi"
http://www.sarajevo-x.com/forum/posting ... =3&t=80981
nemogu da vjerujem dokle ide ta propaganda pa stvarno smjesno
iran plovi tim morem pola stoljeca i jedan shimon perez(pravo prezime Perski, rođen u Poljskoj, koji je promjenio ime da nebi smjesno zvucao ) nadje da mu tako govori ti isti koji su u MEDJUNARODNIM vodama napali humanitarnu flotilui pobili 9 ljudi....i krse pravila kako im se hoce
DNO DNA.. odron...
kao sto sam i rekao sve se svodi na kontrolu neznam gdje to pise da smo oni trebaju da koriste suecki kanal i da se samo oni pitaju za prolazak? vajda puca ih paranoja znaju da rade zlocine i da ce im se sve odbiti od glavu..
al me vise fascinira znaju da su ironicni i licjemjerni da prosipaju takvu pricu i hoce da ih se svati ozibljno
pa vajda je narod davno prestao pusiti te fore ili vajda samo da imaju opravdanje neko pa makar bilo i toliko jadno?
nemogu da vjerujem dokle ide ta propaganda pa stvarno smjesno
DNO DNA.. odron...
kao sto sam i rekao sve se svodi na kontrolu neznam gdje to pise da smo oni trebaju da koriste suecki kanal i da se samo oni pitaju za prolazak? vajda puca ih paranoja znaju da rade zlocine i da ce im se sve odbiti od glavu..
al me vise fascinira znaju da su ironicni i licjemjerni da prosipaju takvu pricu i hoce da ih se svati ozibljno
pa vajda je narod davno prestao pusiti te fore ili vajda samo da imaju opravdanje neko pa makar bilo i toliko jadno?
-
jefferson
#1894 Re: IRAN
De malo knjigu u ruke (istorija po mogucnosti), rat 1973, mir u Camp Davidu i sl. pa onda valjaj takve komentare.severin wrote:ev sad citam na sa-x
nemogu da vjerujem dokle ide ta propaganda pa stvarno smjesnoiran plovi tim morem pola stoljeca i jedan shimon perez(pravo prezime Perski, rođen u Poljskoj, koji je promjenio ime da nebi smjesno zvucao ) nadje da mu tako govori ti isti koji su u MEDJUNARODNIM vodama napali humanitarnu flotilui pobili 9 ljudi....i krse pravila kako im se hoce
DNO DNA.. odron...
Suecki kanal je vlasnistvo egipta, a kontrolu nad istim je imao Izrael nakon sto je zauzeo Sinaj 1973. Kontrola je vracena egiptu uz demilitarizaciju Sinaja, ali se Izrael mnogo toga pita.
Ovako, kada ahmo kaze da mu je cilj da unisti Izrael, onda bi i ja imao nesto protiv prolaska njegovih brodova. Doduse da smo mi u toj poziciji u kojoj je Izrael, sa tolikom naoruzanjem, do sada bi ahmi jebali sve po spisku samo zbog izjava a kaoli zbog naoruzavanja Hezbolaha i uplitanja i rasturanja Libana.
-
GOLFER
#1895 Re: IRAN
koja komedija
kada se radi o cionistima i njihovim zlocinima odmah se prica prebacuje na nekakve Ahmine govore o ''UNISTENjU'' Izraela, a dok jedni pricaju (a i to je upitno) Cionisti svakodnevno RADE i dokazuju da zele UNISTITI i koga zele unistiti, al to se ne pika pa ja jer to su USA sticenici i oni imaju pravo na sve
ah da, na kraju krajeva i mi bi isto da smo na njihovom mjestu
tuzan si ti djefersone
Pa nije Iran napao turske brodove na medjunarodnim vodama nego IZRAEL... Zna se ko je prijetnja i za Evropu i za brodove u tom dijelu svojeta i za Mir u svijetu inace... IZRAEL, Al po nekima Izrael SIMBOL mira
i sve sta Izrael uradi to je radi svjetskog mira i harmonije 
Pa nije Iran napao turske brodove na medjunarodnim vodama nego IZRAEL... Zna se ko je prijetnja i za Evropu i za brodove u tom dijelu svojeta i za Mir u svijetu inace... IZRAEL, Al po nekima Izrael SIMBOL mira
-
severin
#1896 Re: IRAN
gdje si jefkojefferson wrote:severin wrote:ev sad citam na sa-x
nemogu da vjerujem dokle ide ta propaganda pa stvarno smjesnoiran plovi tim morem pola stoljeca i jedan shimon perez(pravo prezime Perski, rođen u Poljskoj, koji je promjenio ime da nebi smjesno zvucao ) nadje da mu tako govori ti isti koji su u MEDJUNARODNIM vodama napali humanitarnu flotilui pobili 9 ljudi....i krse pravila kako im se hoce
DNO DNA.. odron...
pa vajda je narod davno prestao pusiti te fore ili vajda samo da imaju opravdanje neko pa makar bilo i toliko jadno?De malo knjigu u ruke (istorija po mogucnosti), rat 1973, mir u Camp Davidu i sl. pa onda valjaj takve komentare.
Suecki kanal je vlasnistvo egipta, a kontrolu nad istim je imao Izrael nakon sto je zauzeo Sinaj 1973. Kontrola je vracena egiptu uz demilitarizaciju Sinaja, ali se Izrael mnogo toga pita.
Ovako, kada ahmo kaze da mu je cilj da unisti Izrael, onda bi i ja imao nesto protiv prolaska njegovih brodova. Doduse da smo mi u toj poziciji u kojoj je Izrael, sa tolikom naoruzanjem, do sada bi ahmi jebali sve po spisku samo zbog izjava a kaoli zbog naoruzavanja Hezbolaha i uplitanja i rasturanja Libana.
pa sta ti nije jasno onda jesam gore u mom postu napisao da hoce kontrolu i da se samo oko toga vrti sve
cuj cilj unistiti izrael
e ovako mislim sto se mene tice meni tu pricu nemozes prodavati "pakovati govn.. i prodavati ko bombone"
nije njima cij unistiti izrael vec je cilj zaustaviti izrael ,zar se ne vidi ko dan da sve otimaju otimali siriji golansku visoravan, otimaju egiptu eto naveo si jedan dio u svome postu, pa palestina....
kralj si podvale
-
jefferson
#1897 Re: IRAN
Ja ti govorim sta je Ahmo rekao, a ti ocito bolje znas od njega jbg.
Ja kralj podvale? Necemo se prepirati, kao sto sam reko, jos jedan dokaz sta nam rat donese!
Ja kralj podvale? Necemo se prepirati, kao sto sam reko, jos jedan dokaz sta nam rat donese!
-
GOLFER
#1898 Re: IRAN
a ono sto Izrael RADI to nije bitnojefferson wrote:Ja ti govorim sta je Ahmo rekao, a ti ocito bolje znas od njega jbg.
-
zemo_online
#1899 Re: IRAN
izrael je bio na koljenima u ratu sa egiptom 1973. i tada su ih spasili isporuke americkih aviona za unistavanje tenkova po noci. ne znam tacno kako se ta tehnologija zove.
izreal je usa vojnik u tom dijelu svijeta. valjda vam je to svima jasno.
izreal je usa vojnik u tom dijelu svijeta. valjda vam je to svima jasno.
-
jefferson
#1900 Re: IRAN
Bitno je. Vi uporno gledate samo jednu stranu. Fazon je sto kada Ahmo kaze da izrael treba unistiti onda sutite. Kada Iran isporucuje oruzje u Liban, i namjerno destabilizuje tu zemlju prakticno formirajuci i snadbjevajuci paravojsku unutar suverene drzave, onda je to OK? Sve strane gledaju tu striktno svoj interes. izrael, SAD, Iran i sl. I mojne mi te moralnosti, eto fol Iran moralan. A ako su oni primjer moralnosti ja cu biti onda prvi covjek na marsu!GOLFER wrote:a ono sto Izrael RADI to nije bitnojefferson wrote:Ja ti govorim sta je Ahmo rekao, a ti ocito bolje znas od njega jbg.
Ja kralj podvale? Necemo se prepirati, kao sto sam reko, jos jedan dokaz sta nam rat donese!![]()
![]()
Ja sam vec rekao da je dobro sto je Egipat pustio iransku fregatu kroz suecki kanal, iako je fregata ocit potez da se testira i iskoristi nestabilnost u egiptu radi svojih ciljeva. Da Egipat nije dopustio prolaz fregate odmah bi se nadigao rezim u iranu i rekao kako je to zavjera amerike, cionista i sl. Ovako neka ljudi malo treniraju dok jos mogu
Last edited by jefferson on 23/02/2011 18:50, edited 1 time in total.