IRAN

Post Reply
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#18351 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Image
People in the Trump administration are trying to create a pretext for us to go to war against #Iran—a war that would cost civilians lives across the region, exacerbate the refugee crisis in Europe and strengthen ISIS and Al-Qaeda terrorists.
Tulsi Gabbard,

HoR, Havaji
jeza u ledja

#18352 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Challenger_ wrote:Image
People in the Trump administration are trying to create a pretext for us to go to war against #Iran—a war that would cost civilians lives across the region, exacerbate the refugee crisis in Europe and strengthen ISIS and Al-Qaeda terrorists.
Tulsi Gabbard,

HoR, Havaji
Lik nasao ovu islamofobku i postavlja izjave o Iranu, a veze nema zasto ona to stvarno govori. :lol:

Strateg, strucnjak, filozof. :brusli:
Challenger_

#18353 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

jeza u ledja wrote:Lik nasao ovu islamofobku i postavlja izjave o Iranu, a veze nema zasto ona to stvarno govori. :lol:

Umjesto papanskog ad hominem pristupa tuđem upisu, napiši zašto tako govori (ako uopšte znaš) a mani se kvalifikacije sagovornika.

Što se mene tiče zapazio sam SAMO njene antiintervencionističke istupe (Sirija, Iran), pro Manning-Snowden nastupe i to je za mene dovoljno.

Mnogo je bitnije da li je istina to što je rekla pripadnica Predstavničkog doma američkog Kongresa? Naravno da je istina. Notorna istina. To je tema ove emisije a ne primitivne ad hominem ocjene forumaša.
salik79

#18354 Re: IRAN

Post by salik79 »

Bolesne izjave imbecilnog lika, pred zastrasujucom masom ratnohuskaca, terorista i ratnih zlocinaca, ispred njihove krovne institucije AIPAC.

Ali, jedina dobra stvar je ta, da se do kosti ogolio cionisticki primat i snishodljivost svakog potencijalnog predsjednika i njegove administracije. Obzirom da je rijec o korporokratiji, nista novo i nista iznenadjujuce za one koji ne puse ublehu o demokratiji.
Kikibombona

#18355 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Iran objavio da ce ucetverostruciti proizvodnju uranijuma kako bi nadomjestili period tokom trajanja sporazuma.

Ako naprave konkretne korake, mislim da je to objava rata.
Kikibombona

#18356 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Totalno bizaran lik, kakve djetinjaste izjave :-D
The Fake News put out a typically false statement, without any knowledge that the United States was trying to set up a negotiation with Iran. This is a false report....

....Iran will call us if and when they are ever ready. In the meantime, their economy continues to collapse - very sad for the Iranian people!
Smijesno prestaje biti kada skontas da je predsjednik Amerike i da moze nanijeti ogromnu stetu bilo kome...

...

Tramp o povlacenju iz Sirije. Naime, ako neko ne zna, Tramp je najavio potpuno povlacenje iz Sirije, a onda su se na njega obrusili kongres, senat i Pentagon. Nakon toga je revidirao odluku...
"I said, I want to bring our troops back home -- the place went crazy. They want to keep-- you have people here in Washington, they never want to leave. ”

"I said, you know what I'll do, I'll leave a couple hundred soldiers behind, but if it was up to them they'd bring thousands of soldiers in."

O vojnoj industriji i Iranu
"They never want to leave, they always want to fight. No. I don't want to fight, but you do have situations like Iran. You can't let them have nuclear weapons. You just can't let that happen."
...

Tramp uziva podrsku jednog od najutjecajnijih republikanskih senatora, Lindzija Grema
The fault lies with the Iranians, not the United States or any other nation.

If the Iranian threats against American personnel and interests are activated we must deliver an overwhelming military response.

Stand firm Mr. President.
Challenger_

#18357 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Kikibombona wrote:Tramp o povlacenju iz Sirije. Naime, ako neko ne zna, Tramp je najavio potpuno povlacenje iz Sirije, a onda su se na njega obrusili kongres, senat i Pentagon. Nakon toga je revidirao odluku...
"I said, I want to bring our troops back home -- the place went crazy. They want to keep-- you have people here in Washington, they never want to leave. ”

"I said, you know what I'll do, I'll leave a couple hundred soldiers behind, but if it was up to them they'd bring thousands of soldiers in."

O vojnoj industriji i Iranu
"They never want to leave, they always want to fight. No. I don't want to fight, but you do have situations like Iran. You can't let them have nuclear weapons. You just can't let that happen."
Pravda se. Svojim biračima te ljudima širom svijeta koji su od njega očekivali miroljubivu politiku u skladu sa predizbornim obećanjima. Isto tako, ovi upisi se itekako (u Iranu i širom svijeta) mogu ovako prevesti:
Help me, I'm surrounded by psychopaths. Make a deal, please.
Vrlo sam uvjeren da je pobjedila ona histerična ženetina-psihopata što mlati svoga muža, da bi je odavno naveli na obračun sa Rusima, ako ne u rejonu Crnog mora onda u Siriji.

Image

Tako bi ekspresno osvanuli - oni koji prežive - u postapokaliptičnom svijetu bez sunca i mjeseca.

Iako, mislim da su ratnohuškački krugovi u USA toliko moćni da je obračun (Melhama, Apokalipsa, kako god) neminovan. Osim da neka gigantska prirodna nesreća u USA ne pomogne običnom američkom svijetu da maknu političku klasu sociopata i ponovo ne preuzmu svoju zemlju u svoje ruke.
jeza u ledja

#18358 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Challenger_ wrote:
jeza u ledja wrote:Lik nasao ovu islamofobku i postavlja izjave o Iranu, a veze nema zasto ona to stvarno govori. :lol:

Umjesto papanskog ad hominem pristupa tuđem upisu, napiši zašto tako govori (ako uopšte znaš) a mani se kvalifikacije sagovornika.

Što se mene tiče zapazio sam SAMO njene antiintervencionističke istupe (Sirija, Iran), pro Manning-Snowden nastupe i to je za mene dovoljno.

Mnogo je bitnije da li je istina to što je rekla pripadnica Predstavničkog doma američkog Kongresa? Naravno da je istina. Notorna istina. To je tema ove emisije a ne primitivne ad hominem ocjene forumaša.
Cuj papansko i primitivno sto se zajebajem? Nemas ti predtsavu sta je papansko i primitivno, ti koji dajes najpapanskije nadimke raznim svjetskim politicarima.
славянин

#18359 Re: IRAN

Post by славянин »

Jos smijesnije je sto misli da bi Rusija isla u nuklearni rat radi Irana :lol: nisu to uradili kada su direktno dosli u sukob sa amerima oko kube a sad bi radi nekog mule da idu na unistenje svijeta ...

Dogovore se veliki lako , nego pitanje je oko tajminga - problem sjeverne koreje jos nije rijesen , ekonomski problemi sa kinom su i tijeku - sumnjam da ce amerika da poduzima bilo sta konkretno osim ako iran nesto stvarno glupo ne uradi (a nece jer vlada je naravno pametna , busanje u prsa itd sluzi za kvakve kao salik i challanger da se loze)
CPT

#18360 Re: IRAN

Post by CPT »

Kikibombona wrote:Iran objavio da ce ucetverostruciti proizvodnju uranijuma kako bi nadomjestili period tokom trajanja sporazuma.

Cuj, Amerikanci parkirali borbenu grupu pred vrata a Iranci objavili rat :roll:
lajkujMe

#18361 Re: IRAN

Post by lajkujMe »

CPT wrote:
Kikibombona wrote:Iran objavio da ce ucetverostruciti proizvodnju uranijuma kako bi nadomjestili period tokom trajanja sporazuma.

Amerika je ranije imala po dvije borbene grupe blizu Irana ovo je nista.
Mene zivo zanima sta su to obavještajci otkrili kao prijetnju Americi da bi reagovali ovako.
CPT

#18362 Re: IRAN

Post by CPT »

lajkujMe wrote:
CPT wrote:

Amerika je ranije imala po dvije borbene grupe blizu Irana ovo je nista.
Mene zivo zanima sta su to obavještajci otkrili kao prijetnju Americi da bi reagovali ovako.
otkrili su u inboxu naredjenje od Izraela koje se poklopilo sa predizbornom kampanjom D. Trumpa
King Theoden

#18363 Re: IRAN

Post by King Theoden »

jeza u ledja wrote:predtsavu
Aaaa bratooo, nijesi zno hoš li metnut d il t pa metno oba :lol:
Utrni oti internet i poštedi nas patnje čitanja tvojih postova :mrgreen:

Nego, kontam neš u vezi kikijevih upisa kad kaže da će iranske mule pobjeć ako bi stvarno došlo do nekih udara.
Kontam, gdje će, majku mu :?
Najpostenije bi bilo da idu sebi kući, što bi rekla moja poznanica dudija, inače romkinja.
Dakle, nek idu u mekku i medinu, pa nek tam vaze o čemu goj hoće.
lajkujMe

#18364 Re: IRAN

Post by lajkujMe »

Iran ne moze pasti kao sto je Irak.
Prvo ameri su umorni od ratova drugo Iran je drugačiji kalibar, prava drzava s narodom koji demokratski bira svoju vlast.
Da ne govorim sto je veci i skroz drugačiji teren.
Ameri ako krenu to ce biti nalik Nato bombardovanju Srbije.
Nece oni slati americkog vojnika na Iran.
Druga opcija je destibilizacija drzave kao u Siriji sponzorstvo grupa ili ti ga placenika.
sumirprimus

#18365 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

ako ameri krenu na iran, su kim olitiga sucim ce biti ovi evropski desnicari, :D ?
Ako, da bogdo nikad ne saznali :thumbup:
Kikibombona

#18366 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

lajkujMe wrote:Iran ne moze pasti kao sto je Irak.
Prvo ameri su umorni od ratova drugo Iran je drugačiji kalibar, prava drzava s narodom koji demokratski bira svoju vlast.
Da ne govorim sto je veci i skroz drugačiji teren.
Ameri ako krenu to ce biti nalik Nato bombardovanju Srbije.
Nece oni slati americkog vojnika na Iran.
Druga opcija je destibilizacija drzave kao u Siriji sponzorstvo grupa ili ti ga placenika.
Je li ovo sa demokratijom neka sala?

Upravo tako, Amerika bi naoruzala, avijacijom i logistikom podrzala lokalne igrace u Iranu, narocito Arape, Kurde i Beludze. Sva tri naroda imaju oruzane skupine na iranskim planinama i vec definisan vid otpora prema iranskoj drzavi.

Niko ne bi kidisao na Teheran. Ekspresno bi se zauzeli rubni dijelovi u kojima ne zive Perzijanci i gdje je iranska drzava nije nimalo omiljena. Osigurao bi se perzijski zaljev i to je to. U slucaju sukoba mislim da bi zavrsli mnogo brze nego mislimo...

Image
muzicar_iz_parka

#18367 Re: IRAN

Post by muzicar_iz_parka »

Mene Kiki podsjeca na film Balkanski spijun, kad onaj kaze "izvini se Đuri sto te tukao".
Kikibombona

#18368 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

muzicar_iz_parka wrote:Mene Kiki podsjeca na film Balkanski spijun, kad onaj kaze "izvini se Đuri sto te tukao".
Postoje dvije opcije:

1. Prihvatiti autoritet jaceg
2. Boriti se

Neke zemlje biraju prvu neke drugu opciju.

Srbija je 90-tih birala drugu opciju i dobila po labrnji. Danas ipak biraju prvu, batina ih naucila ponasanju.

Iran bira drugu opciju, protivi se, prkosi, provocira. Ne priznaje autoritet i nadmoc Amerike. Sami su izabrali.
Kikibombona

#18369 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Gospodin Tramp je izjavio da ceka poziv Irana. Zeli nove pregovore. Iran kaze da ne zeli. Dakle...

UPDATE 1-Rouhani rejects talks, says Iran faces U.S. "economic war"

https://www.reuters.com/article/usa-ira ... SL5N22X17I

I nemojte samo srati sa laznim moralom. Amerika je najjaca i tako se ponasa. Diktira pravila igre. Ili pregovaraj ili se bori. Isto se ponasa Iran u odnosu prema slabijima. Sa opozicijom u vlastitoj drzavi uopste ne zele pregovarti vec ih kace na bandere. :idea: Iran nastupa iz pozicije moci u Iraku, Siriji, Libanu - tamo gdje su jaci agresivno namecu svoja pravila igre. Ponasaju se isto ili jos gore od Amerike.

A ove ucjene Evropi su smijesne. Iran nije u poziciji da postavlja ultimatume. Moze ih postavljati jedino Hezbolahu, Hashd al-Shabiju, Asaib al-Haku, Fatimiunu, Abu Fadl al-Abasu i drugih siitskim paravojskama koje sponzorisu.

Europe will not succumb to Iran ultimatums, says French finance minister

https://www.reuters.com/article/iran-fr ... SP6N22I003
Sanjarko

#18370 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Trebaju se paziti Irana. Misle da ce bit maciji kasalj on. Ima sigurno i Iran u arsenalu sto imaju i Amerikanci.

Oruzja tipa hemijskog, bioloskog, mozda cak i prljave bombe, Termobaricke bombe, pandane Sjekacu tratincica itd.

Ako misli neko rokat ce tomahavci samo, mislim da ce se grdno prevariti.
AleksoMKD

#18371 Re: IRAN

Post by AleksoMKD »

Mislim da bi se Rusija obradovala ratu.

Skocice cena nafte.
Kikibombona

#18372 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Vizionar 1985 wrote:Trebaju se paziti Irana. Misle da ce bit maciji kasalj on. Ima sigurno i Iran u arsenalu sto imaju i Amerikanci.

Oruzja tipa hemijskog, bioloskog, mozda cak i prljave bombe, Termobaricke bombe, pandane Sjekacu tratincica itd.

Iran ako ima pameti i mudrosti pozvat ce gospodina Trampa. I neka urade sljedece:

- odustanu od nuklearnog programa, uniste sve kapacitete
- raspuste sve paravojne formacije diljem BI i prestanu se mijesati u unutrasnja pitanja susjeda
- obustave program razvoja dalekometnih ofanzivnih raketa

Amerika ce odmah ukinuti sve sankcije i obnoviti diplomatske i ekonomske veze sa Iranom.

Neka se ugledaju na Japan i slijede isti primjer. Ne treba im valjda japanska katastrofa da nauce lekciju? Sta danas fali Japanu? Sta danas fali Njemackoj?

...

Bolje da ne razmisljate o ratu. Iz svakog sukoba Iran ce izaci kao porazen. Ratom ne mogu nista dobiti. Sjeti se Drezdena, a to je bilo prije koliko godina? Kakva je danas vojna moc u odnos na period razaranja Drezdena? Mogu ih pretvoriti u prah i pepeo. Na svaki udarac Irana uzvratit ce sa hiljadu jacih. Nema nikakvog smisla. Direktni sukob sa Amerikom je nemoguc, jedino gerila moze nesto napraviti. Amerika uopste ne bi slala kopnenu vojsku vec bi razvaljivala sa distance i pomagala lokalne snage u Iranu, kao sto rade danas u Siriji.

Dakle, ako su iranski lideri imalo pametni i normalni, nece dozvoliti da dodje do rata. Pozvat ce Trampa i postici dogovor.
Sanjarko

#18373 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

AleksoMKD wrote:Mislim da bi se Rusija obradovala ratu.

Skocice cena nafte.
I plina. :evil:

Salu na stranu svi bi njb-li. Srednji Istok, Kina, EU, mi ovdje na Balkanu i Ameri.

Ne u smislu zrtava toliko iako bi ih bilo vjerovatno puno nego u ekonomskom smislu.

Podivljale bi cijene hrane, goriva itd., i mozda bi bilo i nestasica ovoga jer je u ljudi takav mentalitet.

Pohrle odmah kad krenu cijene da divljaju da gomilaju zalihe svega.

Jos sjetve podbacile zbog ovakvog vremena, i u Bosni i u Americi. Za Bosnu sam cuo preko televizije da nasadi su podbacili a za Ameriku sam cuo preko interneta. Navodno samo 40% su dosad samo posadili tako da se ocekuje kasna zetva. Ako i ona ne podbaci kao prosle godine.
Sanjarko

#18374 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Kikibombona wrote:
Vizionar 1985 wrote:Trebaju se paziti Irana. Misle da ce bit maciji kasalj on. Ima sigurno i Iran u arsenalu sto imaju i Amerikanci.

Iran ako ima pameti i mudrosti pozvat ce gospodina Trampa. I neka urade sljedece:

- odustanu od nuklearnog programa, uniste sve kapacitete
- raspuste sve paravojne formacije diljem BI i prestanu se mijesati u unutrasnja pitanja susjeda
- obustave program razvoja dalekometnih ofanzivnih raketa

Amerika ce odmah ukinuti sve sankcije i obnoviti diplomatske i ekonomske veze sa Iranom.

Neka se ugledaju na Japan i slijede isti primjer. Ne treba im valjda japanska katastrofa da nauce lekciju? Sta danas fali Japanu? Sta danas fali Njemackoj?

...

Bolje da ne razmisljate o ratu. Iz svakog sukoba Iran ce izaci kao porazen. Ratom ne mogu nista dobiti. Sjeti se Drezdena, a to je bilo prije koliko godina? Kakva je danas vojna moc u odnos na period razaranja Drezdena? Mogu ih pretvoriti u prah i pepeo. Na svaki udarac Irana uzvratit ce sa hiljadu jacih. Nema nikakvog smisla. Direktni sukob sa Amerikom je nemoguc, jedino gerila moze nesto napraviti. Amerika uopste ne bi slala kopnenu vojsku vec bi razvaljivala sa distance i pomagala lokalne snage u Iranu, kao sto rade danas u Siriji.

Dakle, ako su iranski lideri imalo pametni i normalni, nece dozvoliti da dodje do rata. Pozvat ce Trampa i postici dogovor.
Pa nece Iran napasti prvi. Kako vidim prvi koji hoce da napadnu i budu agresori su Amerikanci.

Koji su u proteklih oko 40-tak godina ubili oko 30 miliona civila mislim ako se nevaram ili i civila i vojnika zajedno.

Nisam siguran je su li samo civili ili i civili i vojnici zajedno.
Kikibombona

#18375 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Vizionar 1985 wrote:Pa nece Iran napasti prvi. Kako vidim prvi koji hoce da napadnu i budu agresori su Amerikanci.

Koji su u proteklih oko 40-tak godina ubili oko 30 miliona civila mislim ako se nevaram ili i civila i vojnika zajedno.

Nisam siguran je su li samo civili ili i civili i vojnici zajedno.
Te cifre su apsolutno netacne ali nije vazno.

Ko ce napasti, menje je vazno. Ako dodje do rata, Iran ce biti pregazen. To je jedino cinjenica.

Zbog toga je interes Irana da nazove Trampa i postigne kompromis koji ce zadovoljiti Ameriku. Iran je ugrozen, iranski narod pati, njihova zemlja je suocena sa velikom opasnoscu, oni trebaju ponuditi rjesenje koje ce zadovoljiti Ameriku.

Sta danas fali Japanu i Njemackoj?
Post Reply