psydelija wrote:- ovo nije fer i krajnje licemerno! iran ima pravo svoje gradjane i strance u okviru zakonskih normi da kaznjava jer je drzava, a amerika nema pravo da izigrava zandara u citavom svetu i da milionima ljudi nanosi nesagledive i vecne boli!jefferson wrote:hmmm, ovi se bar izvine. Iran uhapsi troje amerikanaca i optuzi ih za spijunazu i jos im sudi niti se kome izvinjava. Ja sad kada bi [pustio snimak kako vojnici ARBiH ubijaju srpskog zarobljenika, jel to izjednacava ARBiH i srpsku stranu? Isto kao sto je jos veci zlocin kada neko u ime islama raznese pijacu u iraku (ili ces za to optuziti amerikance)?
I po cemu sam ja licemJeran? Ja uvijek tvrdim da je u iranu problem rezim a ne narod, za razliku od toge koji generalizizras komplet zapadno drustvo i modernizam!
- da izjednacavanje je, i deluje jako tuzno kada covek takve bljuvotine cita... iako je i abih zlocine cinila (rat je bio), u poredjenju sa srpskim nisu ni masivni ni planski, a i veci deo je na vreme sankcionisan...
- niko se u ime islama ne moze/sme razneti, to su individualni cinovi iz licnog ubedjenja! naravno da je u bratoubilackom ratu u postratnom periodu u iraku veliki (planski) udeo odigrala mi6 i cia... cuvena taktika, zavadi pa vladaj! no u iraku je malo po sredi i unutar muslimanski problem koji datira jako dugo, fitilj je kratak bio, a ameri i vb su samo pridodali sibicu.
- ne samo da si licemeran (ali u svakom postu), vec i zestoko neobjektivan, nemoralan i fasisticki nastrojen (fasisticki jer se u nekim postovima gotovo i podsmejavas na patnje tvojih i imperijalistickih neprijatelja)...
sorry, tuga i jad su tvoji postovi. nista licno, ali preispitaj malo svoje stavove, razmisli o svemu pre nego sto pustis u etar.
- a ja to po 100x pisem da za 95% iranaca iranski rezim nije problem i da je od 1979 iran doziveo renesansni preporod u svakom pogledu! ovo ti pise covek koji je bio dole i koji poznaje irance u i van irana!
- ja protiv zapada nikada nista lose nisam rekao/napisao.., jesam kritican na tzv "demokratiju bez granica" i jos neke sitnice, ali sam zato i impresioniram vecim delom zapada... moje neke slobodne procene zapadnog drustva su mozda malo "ostrije", za tebe i druge ne istomisljenike, ali, bitno je da su realne i argumentovane.
ps: za razliku od tebe, ja vrlo dobro znam i zapad i istok i znam o cemu pisem.
Ti fino napisa kako ima svega na svim stranama, ali nikako nisi mogao zaobici MI6 i CIA-u. kako kazes, ti za razliku od mene znas
Stvar s tvojim postom je sto je prebijanje iracke djece od strane britanaca smisljena kampanja, a kada se raznese neko u ime islama, kao clan dobro organizovane teroristicke mreze, to nije smisljeno, to je pojedinac? halo ba? de procitaj svoj post ponovo.
O tvojim optuzbama da su moji postovi fasisticki necu da se obazirom. Ja sam drzavljanin drzvave u kojoj SVAKO ima pravo da kaze sta hoce (za razliku od mnogih drzava, pa ukljucujuci i Iran), i drzva koja se sa klerofasistima pocela obracunavati jos 1994 (mislim na one klerofasiste u kratkim pantalonama i sa bradama koji su nam taman u ratu toliko pomogli da bi im ja platio svima licno da nikad BiH nisu posjetili a kamoli dosli da nam "pomognu").
Sto se tice tih 95% sto podrzavaju iranski rezim, kako ti to znas da je 95% kada Ahmo ni sam prevarom nije dobio toliko glasova?
I de mi te svoje "argumentovane" procjene zapadnog drustva?