Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
IranIan morality police arrest 204 individuals in the western city of Kermanshah for not observing Islamic month of Ramadan
Kermanash je kurdski grad, tj. grad u kome apsolutnu vecinu stanovnistva cine Kurdi shiitske vjere.
Istovremeno, Bagdad je u Kirkuku zabranio nosnju sorceva za muskarce.
...
U Kurdistanu je alkohol legalan, zenama je dopusteno oblacenje minica a muskarcima sorceva. Uzivaju sva prava kao mi u BiH. Sa druge strane su mracni Iran i Irak gdje se zene silom zamotavaju i gdje je strogo propisano kako se moraju oblaciti. Na alkohol se ne smije ni pomisliti.
Šta se desi kad šejtan zauzda
Skidanje i pijančenje = sva prava
Hoćeš li da ti sklopim listu i pobrojim šta sve ne smiješ iako zdrava logika kaže da nije loše ako to uradiš?
Hoćeš li da ti sklopim listu i pobrojim šta sve ne smiješ iako zdrava logika kaže da nije loše ako to uradiš?
Kakav bolan sejtan. Nismo svi zainteresovani za vjeru. Za mene su to bajke za odrasle. Vazno je da svi imaju prava raditi sto zele sve dok nikoga ne ugrozavaju.
Ne mogu zamisliti kako bih se osjecao da su me neke spodobe safatale danas dok sam ispijao casu vina.
BiH je po slobodama svjetlosnim godinama ispred zatucanih drzava poput Irana i Iraka. SDA je super liberalna stranka u odnosu na iranske mule.
Iran pa to je nevjerovatno... i sejtana su zauzdali
Challenger_ wrote:Cure info o rusko-kineskom pozicioniranju u odnosu na aktuelnu krizu.
Evo šta tvrdi Pepe Eskobar:
Ushakov said the JCPOA, or Iran nuclear deal, was “briefly discussed.”.He would only say the discussion was “interesting.”
Talk about a larger than life euphemism. Moscow is extremely uneasy over the possibility of a destabilization of Iran that allows a free transit of jihadis from the Caspian to the Caucasus.
Diplomatic sources – from Russia and Iran – confirm, off the record, there have been secret talks among the three pillars of Eurasian integration – Russia, China and Iran – about Chinese and Russian guarantees in the event the Trump administration’s drive to strangle Tehran to death takes an ominous turn.
This is being discussed at the highest levels in Moscow and Beijing. The bottom line: Russia-China won’t allow Iran to be destroyed.
Kikibombona wrote:
Kakav bolan sejtan. Nismo svi zainteresovani za vjeru. Za mene su to bajke za odrasle. Vazno je da svi imaju prava raditi sto zele sve dok nikoga ne ugrozavaju.
Ne mogu zamisliti kako bih se osjecao da su me neke spodobe safatale danas dok sam ispijao casu vina.
BiH je po slobodama svjetlosnim godinama ispred zatucanih drzava poput Irana i Iraka. SDA je super liberalna stranka u odnosu na iranske mule.
Čitajući neke tvoje postove mnijem da tu bude puno više od jedne čaše vina.
General War wrote:...Da Sefer ima za svakoga drugaciju pricu.
Kakve veze ima "drugacija prica za svakog" u ova dva slucaja? U prvom prica o Iranu i Pakistanu, a u drugoj o politickom rukovodstvu BiH. Doduse, ovo moze samo ici u prilog Iranu, jer ocito je, iz drugog, da politicko rukovodstvo nije ucinilo nista da nabavi/kupi oruzje. Odnekle je moralo doci. A tu se Seferova i rahmetli Deliceva prica u potpunosti poklapaju. A, kao sto si mogao i vidjeti, Mark Dannerov (https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Danner) clanak iz 1996 to dodatno potvrdjuje.
Fudo387 wrote:Bolje da malo primire dok je ove trenutne administracije, to ce ludi truNp sve zapalit, boli njega hargija.
A, kao, inace su "nemirni", a ovima, kada zele nekoga napasti, igra ulogu je li zrtva "mirna", ili "nemirna". Tamam da sjede skrstenih nogu i ruku, uvijek postoji stari dobri false flag.
Fudo387 wrote:Bolje da malo primire dok je ove trenutne administracije, to ce ludi truNp sve zapalit, boli njega hargija.
A, kao, inace su "nemirni", a ovima, kada zele nekoga napasti, igra ulogu je li zrtva "mirna", ili "nemirna". Tamam da sjede skrstenih nogu i ruku, uvijek postoji stari dobri false flag.
A Iran poginje glavu iskljucivo pred Jednim.
Ama dobro, eto navijaj da se pobiju, bas te briga neces ti tomahavke eskivirat.
A Iran poginje glavu iskljucivo pred Jednim.
ma dobro, eto navijaj da se pobiju, bas te briga neces ti tomahavke eskivirat.
Kako moze moje "navijanje", ili "nenavijanje" tome doprinjeti? Nisam "navijao" ni 2003, ni 2001, pa ih to nije sprijecilo u nakani.
Nisljenja sam da od ovog lajanja nema nista, ali kod kretena, koje predvodi Netanyahu, svasta je moguce.
Kakve veze ima "drugacija prica za svakog" u ova dva slucaja? U prvom prica o Iranu i Pakistanu, a u drugoj o politickom rukovodstvu BiH. Doduse, ovo moze samo ici u prilog Iranu, jer ocito je, iz drugog, da politicko rukovodstvo nije ucinilo nista da nabavi/kupi oruzje. Odnekle je moralo doci. A tu se Seferova i rahmetli Deliceva prica u potpunosti poklapaju. A, kao sto si mogao i vidjeti, Mark Dannerov (https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Danner) clanak iz 1996 to dodatno potvrdjuje.
Nije to stvar, vec se ne poklapaju datumi, zna se odakle je oruzje moralo doci a jos bolje ko je morao intervenirati da oruzje prodje kod tudjmana...barem ono sto HV i HVO ne pokupe sebi.
Nije to stvar, vec se ne poklapaju datumi, zna se odakle je oruzje moralo doci a jos bolje ko je morao intervenirati da oruzje prodje kod tudjmana...barem ono sto HV i HVO ne pokupe sebi.
Meni se sve savrseno podudara:
In September of 1991, the United Nations imposed an arms embargo on the former Yugoslavia. The embargo, predictably, favored the Bosnian Serbs, for they had ready access to the arms stockpiles and factories amassed by the Tito regime. President Bush, determined to avoid an election-year involvement in a messy Balkan war, firmly supported the embargo; and in September of 1992, when a plane loaded with Iranian arms landed in Zagreb, his Administration strongly protested.
Saudijska Arabija optuzila Iran da je odgovoran za unistenje pumpnih stanica. Naime, jemenske pobunjenike Hute podrzava i naoruzava Iran, a oni su dronovima napali naftne pumpne stanice...
Oglasili su se svi visoki zvanicnici Saudije i ostro osudili Iran.
Vice Minister of Defense
@kbsalsaud
: “The Houthi militia is a tool that #Iran's regime uses to implement its expansionist agenda in the region”
U iransku masovni protesti studentica koje ne zele da ih mulanske rugobe zamotavaju
Mlade Iranke se snimaju bez hidzaba i postavljaju zapise na drustvenim mrezama. Mnoge budu uhapsene radi toga ali ne odustaju.
I'm observing White Wednesdays here in Iran. woman without hijab: " we're a wave. If we're quiet, then it means we don't exist" victory is ours
Neki dan se desio pravi skandal jer su ucenice srednje skole pjevale i plesale uz pop muziku. Moralna policija je reagovala hapsenjima i ostro osudila nemoralan cin.
List Arab News, glasilo saudijske vladajuće porodice (vlasnik je Turki bin Salman al Saud, brat princa Mohammeda bin Salmana) piše da Iran mora biti kažnjen te da se Teheranu ne sme dozvoliti dalje ugrožavanje regionalne stabilnosti. S obzirom da sankcije nisu urodile plodom, po oceni uredništva, Washington bi trebalo da udari po Iranu na isti način na koji je to učinio u Siriji.
List podseća da je 2008. godine kralj Abdullah pozvao SAD da “zmiji otkinu glavu”, a da je princ Mohammed skoro deceniju kasnije nazvao iranskog lidera Khameneia “novim Hitlerom”.
”We are in 2019 and Iran continues to wreak havoc in the region, both directly and through its well armed proxies. Crown Prince Mohammed was therefore clearly correct when he argued that appeasement does not work with the Iranian regime, just as it did not work with Hitler. The next logical step — in this newspaper’s view — should be surgical strikes. The US has set a precedent, and it had a telling effect: The Trump strikes on Syria when the Assad regime used Sarin gas against its people...Our point of view is that they must be hit hard. They need to be shown that the circumstances are now different. We call for a decisive, punitive reaction to what happened so that Iran knows that every single move they make will have consequences".
Čitalac wrote:List Arab News, glasilo saudijske vladajuće porodice (vlasnik je Turki bin Salman al Saud, brat princa Mohammeda bin Salmana) piše da Iran mora biti kažnjen te da se Teheranu ne sme dozvoliti dalje ugrožavanje regionalne stabilnosti. S obzirom da sankcije nisu urodile plodom, po oceni uredništva, Washington bi trebalo da udari po Iranu na isti način na koji je to učinio u Siriji.
List podseća da je 2008. godine kralj Abdullah pozvao SAD da “zmiji otkinu glavu”, a da je princ Mohammed skoro deceniju kasnije nazvao iranskog lidera Khameneia “novim Hitlerom”.
”We are in 2019 and Iran continues to wreak havoc in the region, both directly and through its well armed proxies. Crown Prince Mohammed was therefore clearly correct when he argued that appeasement does not work with the Iranian regime, just as it did not work with Hitler. The next logical step — in this newspaper’s view — should be surgical strikes. The US has set a precedent, and it had a telling effect: The Trump strikes on Syria when the Assad regime used Sarin gas against its people...Our point of view is that they must be hit hard. They need to be shown that the circumstances are now different. We call for a decisive, punitive reaction to what happened so that Iran knows that every single move they make will have consequences".
Izvoli pa ih sam "kaznjavaj", ne petljaj ostale u to. Hoces da se igras ta-ta, fino sve to para sto trosis na svoju vojsku bujrum pa na Iran. Pa se rokajte dok se boje ne rastope.
jeza u ledja wrote:Izvoli pa ih sam "kaznjavaj", ne petljaj ostale u to. Hoces da se igras ta-ta, fino sve to para sto trosis na svoju vojsku bujrum pa na Iran. Pa se rokajte dok se boje ne rastope.
Oduprijeti se željama (i parama) Sauda možda i nije problem ali šta je sa gospodarima iz Izraela? Još mi se smije kada pomenem Zio-USA-Wahhabi osovinu koja se očituje u izraelskom softwaru (intelektu), saudijskim parama i akidi, te američkom hardwaru i krvi.
- Inače, juče je neformalni izaslanik EU, predsjednik Austrije Alexander Van der Bellen, bio u Sočiju kod Putina gdje je tražio da Rusija uloži napore da se sačuva Sporazum sa Iranom.
Putin je izjavio da Rusija "nije dežurna vatrogasna brigada" koja treba da gasi sve požare na planeti, te ako se želi da se sačuva Sporazum i "spriječe katastrofalne posljedice" (Van der Bellen), svi moraju da ulože napor.
jeza u ledja wrote:Izvoli pa ih sam "kaznjavaj", ne petljaj ostale u to. Hoces da se igras ta-ta, fino sve to para sto trosis na svoju vojsku bujrum pa na Iran. Pa se rokajte dok se boje ne rastope.
Oduprijeti se željama (i parama) Sauda možda i nije problem ali šta je sa gospodarima iz Izraela? Još mi se smije kada pomenem Zio-USA-Wahhabi osovinu koja se očituje u izraelskom softwaru (intelektu), saudijskim parama i akidi, te američkom hardwaru i krvi.