IRAN
- Kikibombona
#18176 Re: IRAN
Serijatska policija hapsi zene koje ne zele biti zamotane u krpe
https://mobile.twitter.com/ChuiiLaFolle ... 5543348224
Ponovo masovni protesti protiv nasilnog zamotavanja zena
https://mobile.twitter.com/STehranipars ... 0223597569
Zaostala vlast, primitivna i zatucana.
https://mobile.twitter.com/ChuiiLaFolle ... 5543348224
Ponovo masovni protesti protiv nasilnog zamotavanja zena
https://mobile.twitter.com/STehranipars ... 0223597569
Zaostala vlast, primitivna i zatucana.
- rajv0sa
#18177 Re: IRAN
Bezveze se pravi neki sukob gdje nije potreban, ako kažeš da voliš iran kod nekih to odmah podrazumjeva da mrziš sve u vezi sa amerikom i zapadom. Prvi ja sam ljubitelj mnogo toga iz američke kulture i historije. Msm pratim NFL ne propuštam ni jednu utakmicu Patriotsa, neke stvari koja se inače smatra čisto američkomjeza u ledja wrote:rajv0sa wrote: Jesam, jedino žalim što intervencija nije došla još 1992 godine.![]()
I ja sam zahvalan Iranu sto su pomagali kad je najvise trebalo.
- insomnia78
#18178 Re: IRAN
I babo od onog Kima je gotivio Holivud pravo
- славянин
#18179 Re: IRAN
Nesto slicno kao voliti monarhiju i republiku u isto vrijeme.
-
The 51st State
#18180 Re: IRAN
Svi smo mi mustafa sudzuka.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#18181 Re: IRAN
General iranske revolucionarne garde prije koji čas izjavio - "Na rubu smo totalnog rata sa neprijateljem".
Last edited by Challenger_ on 15/05/2019 21:45, edited 1 time in total.
- Čitalac
#18182 Re: IRAN
Ta tema je pokrenuta prošle godine i u Iranu, kada se rasplamsala polemika da li i zašto deca nekih visokih iranskih zvaničnika studiraju ili rade u Americi. Hojjat al-Islam Mojtaba Zolnour, član parlamentarne komisije za nacionalnu bezbednost, tada je izjavio da najmanje 30 sinova i kćeri ljudi na vlasti studira u Americi. Tako se, između ostalih, u SAD nalaze sin Hosseina Fereydouna (Rouhanijevog brata) i kćerka Alija Larijanija, predsednika iranskog parlamenta.
Otud je bivši predsednik Ahmadinejad od Trumpa zatražio da američke vlasti objave podatke o svim članovima istaknutih iranskih porodica koji se nalaze u SAD, ali nisam siguran da mu je udovoljeno.
Otud je bivši predsednik Ahmadinejad od Trumpa zatražio da američke vlasti objave podatke o svim članovima istaknutih iranskih porodica koji se nalaze u SAD, ali nisam siguran da mu je udovoljeno.
- Challenger_
#18183 Re: IRAN
Cure info o rusko-kineskom pozicioniranju u odnosu na aktuelnu krizu.
_______
U međuvremenu, prva posljedica američkog pritiska na Iran i vlasti u Bagdadu: Irak najavljuje kupovinu sistema S-400I.
_______
U međuvremenu, prva posljedica američkog pritiska na Iran i vlasti u Bagdadu: Irak najavljuje kupovinu sistema S-400I.
Baghdad (IraqiNews) The Iraqi Ambassador to Moscow, Haidar Mansour Hady, announced on Wednesday, that the Iraqi government decided to purchase the Russian S-400 missile system.
- jeza u ledja
#18184 Re: IRAN
Ima i nekih radikalnijih cija su djeca u Americi. Sve se to zna, pogotovo medju zajednicom Iranaca u SAD.Čitalac wrote:Ta tema je pokrenuta prošle godine i u Iranu, kada se rasplamsala polemika da li i zašto deca nekih visokih iranskih zvaničnika studiraju ili rade u Americi. Hojjat al-Islam Mojtaba Zolnour, član parlamentarne komisije za nacionalnu bezbednost, tada je izjavio da najmanje 30 sinova i kćeri ljudi na vlasti studira u Americi. Tako se, između ostalih, u SAD nalaze sin Hosseina Fereydouna (Rouhanijevog brata) i kćerka Alija Larijanija, predsednika iranskog parlamenta.
- insomnia78
#18185 Re: IRAN
Dzaba im kad je zastarilo. Provaljen od strane Izraela i Hamera. Vjerovatno cak i od strane ove “buranije” koja ga posjedujepoput Grcke
- Challenger_
#18186 Re: IRAN
Bojim se da bi "The Art of the Deal" mogao dovesti ne do "pada režima u Teheranu" već do gubitka cijelog BI.
- insomnia78
#18187 Re: IRAN
Ah pa cuj. Ni Hamasu se ne gade izraelske bolnice kad su u pitanju punice, šćeri i tako tojeza u ledja wrote:Ima i nekih radikalnijih cija su djeca u Americi. Sve se to zna, pogotovo medju zajednicom Iranaca u SAD.Čitalac wrote:Ta tema je pokrenuta prošle godine i u Iranu, kada se rasplamsala polemika da li i zašto deca nekih visokih iranskih zvaničnika studiraju ili rade u Americi. Hojjat al-Islam Mojtaba Zolnour, član parlamentarne komisije za nacionalnu bezbednost, tada je izjavio da najmanje 30 sinova i kćeri ljudi na vlasti studira u Americi. Tako se, između ostalih, u SAD nalaze sin Hosseina Fereydouna (Rouhanijevog brata) i kćerka Alija Larijanija, predsednika iranskog parlamenta.
- Challenger_
#18188 Re: IRAN
EDIT: Udar na Venecuelu, pa na Iran, pa S. Koreju. Trgovinski rat sa Kinom, sankcije Rusiji a sad prijete i Nijemcima.Challenger_ wrote:Bojim se da bi "The Art of the Deal" mogao dovesti ne do "pada režima u Teheranu" već do gubitka cijelog BI.
Prekombinovalo se.
- General War
#18189 Re: IRAN
Grcka ima S-300, ali i S-400 nije neka sreca, sve je to prenapuhano kao i onaj patsir ( koji ispade da mu radar ne moze detekktovati sta je golub a sta krstareca raketa) sto ga izraelci nalupase ko misa u mekinjama...a iracani opet hoce da im ISIL bude pred Bagdadominsomnia78 wrote:Dzaba im kad je zastarilo. Provaljen od strane Izraela i Hamera. Vjerovatno cak i od strane ove “buranije” koja ga posjedujepoput Grcke
Jbg, neko nikad ne nauci lekciju.
- Challenger_
#18190 Re: IRAN
Insomnija i Đeneral "stručnjaci" za naoružanje. Od njih je jači samo onaj ublehaš Džefer "PhD" so-called ekspert. Kaže lik, "rekli mu poljski i kineski piloti da su ruski avioni dobri za turističke letove a za fajt, jok".

- славянин
#18191 Re: IRAN
Challenger_ wrote:Insomnija i Đeneral "stručnjaci" za naoružanje. Od njih je jači samo onaj ublehaš Džefer "PhD" so-called ekspert. Kaže lik, "rekli mu poljski i kineski piloti da su ruski avioni dobri za turističke letove a za fajt, jok".
![]()
![]()

- jeza u ledja
#18192 Re: IRAN
A sto ti sam sebeChallenger_ wrote:EDIT: Udar na Venecuelu, pa na Iran, pa S. Koreju. Trgovinski rat sa Kinom, sankcije Rusiji a sad prijete i Nijemcima.Challenger_ wrote:Bojim se da bi "The Art of the Deal" mogao dovesti ne do "pada režima u Teheranu" već do gubitka cijelog BI.
Prekombinovalo se.
- jeza u ledja
#18193 Re: IRAN
citiras?jeza u ledja wrote:A sto ti sam sebeChallenger_ wrote:
EDIT: Udar na Venecuelu, pa na Iran, pa S. Koreju. Trgovinski rat sa Kinom, sankcije Rusiji a sad prijete i Nijemcima.
Prekombinovalo se.
- Challenger_
#18194 Re: IRAN
Dopunjavam Ježu, dopunjavam. BTW, tebe volim čitati i mislim da nisi šalabajzer. Ne mislim, znam.
- славянин
#18195 Re: IRAN
Napokon nesto veoma tacno.Challenger_ wrote:Dopunjavam Ježu, dopunjavam. BTW, tebe volim čitati i mislim da nisi šalabajzer. Ne mislim, znam.
- King Theoden
#18196 Re: IRAN
Da se barem jednom složim sa kikijem 
I lično sam protiv nasilnog stavljanja hidžaba.
Hidžab je čast i ibadet i kao takav ne smije biti nametan.
Osim toga, iman se mora razlikovati od kufra.
Da je u pitanju neka druga država, ostalo bi na verbalnom.
Ovako, iranu prijete sjedinjene terorističke države poznate po započinjanju agresija i mnogim terorističkim akcijama. Pogotovo kad imaju "neoborive dokaze"
I lično sam protiv nasilnog stavljanja hidžaba.
Hidžab je čast i ibadet i kao takav ne smije biti nametan.
Osim toga, iman se mora razlikovati od kufra.
Pa šta će drugo nego se pripremati.Challenger_ wrote:General iranske revolucionarne garde prije koji čas izjavio - "Na rubu smo totalnog rata sa neprijateljem".
Da je u pitanju neka druga država, ostalo bi na verbalnom.
Ovako, iranu prijete sjedinjene terorističke države poznate po započinjanju agresija i mnogim terorističkim akcijama. Pogotovo kad imaju "neoborive dokaze"
- jeza u ledja
#18197 Re: IRAN
I ja tebe obozavam citati. Mislim da ne postoji forumas sa vecim poznavanjem materije kad su u pitanju geostrateska desavanja i otkrivanja sta se krije iza zavjese u potezima globalnih igraca.Challenger_ wrote:Dopunjavam Ježu, dopunjavam. BTW, tebe volim čitati i mislim da nisi šalabajzer. Ne mislim, znam.
- insomnia78
#18198 Re: IRAN
Toliko su dobri da se nisu usudili ni pucati kad IDF leti po Siriji. Bolje da se ne izofiraju. Jbg valja ga udati levatimaChallenger_ wrote:Insomnija i Đeneral "stručnjaci" za naoružanje. Od njih je jači samo onaj ublehaš Džefer "PhD" so-called ekspert. Kaže lik, "rekli mu poljski i kineski piloti da su ruski avioni dobri za turističke letove a za fajt, jok".
![]()
![]()
- Challenger_
#18199 Re: IRAN
Napisao sam da se "bojim da bi USA mogle izgubiti čitav Bliski istok". Da pojasnim. Nisam bio cinik. Naravno, USA su neuporedivo jače su od Irana, ali ovdje nije stvar snage nego stvar ravnoteže. Ovakav pristup može dovesti do tektonskih potresa na BI koji bi za krajnju posljedicu mogao da ima potpuni gubitak BI za USA, a to nije dobro.
Zašto?
Iako sam zagovornik filozofije "neka živi hiljadu cvjetova" nasuprot svijeta jedne vrste, mislim da bi takva situacija stvorila opsan vakuum sa vrlo neizvjesnim posljedicama, kako za BI tako za svijet. Stvar treba balansirati između lokalnih, regionalnih i globalnih aktera u jednom prefinjenom EKVILIBRIJUMU, a ovakav nasilnički pristup je antiteza takvom pristupu.
Zašto?
Iako sam zagovornik filozofije "neka živi hiljadu cvjetova" nasuprot svijeta jedne vrste, mislim da bi takva situacija stvorila opsan vakuum sa vrlo neizvjesnim posljedicama, kako za BI tako za svijet. Stvar treba balansirati između lokalnih, regionalnih i globalnih aktera u jednom prefinjenom EKVILIBRIJUMU, a ovakav nasilnički pristup je antiteza takvom pristupu.
- Challenger_
#18200 Re: IRAN
Držali su kontrolu nad aparatima i NISU DALI DA SE SISTEMI UPOTREBE. Plus, Sirijcima su dostavili "osunećene" rakete sa vrlo limitiranim dometom da ne bi mogli gađati avione izvan sirijskog vazdušnog prostora. O ovome su neki dan svjedočili sirijski oficiri.insomnia78 wrote:Toliko su dobri da se nisu usudili ni pucati kad IDF leti po Siriji. Bolje da se ne izofiraju. Jbg valja ga udati levatima
Zašto?
Politika.