IRAN

Post Reply
славянин

#17276 Re: IRAN

Post by славянин »

salik79 wrote:
славянин wrote:Svi su levati, ali mula sija i zrakama svjetlost siri :lol:
Ovo su tvoji. Citaj i uci.
Sta da je amerika jela kokice dok su se ovi rokali i da su malo motkicom lupili irance kada su pokusali prekinuti protok nafte ? To pise eto u tome sto treba da "naucim"

Pazi sada - vlada objavi dokumente CIAe za koje smatraju da je proslo dovoljno vremena i da nisu prijetnja sigurnosti a ti naravno to prihvatis (?? sta bi sa lazljivi cionisti masoni amerika) Mislis da bi objavili nesto sto ih kompromituje :lol:
King Theoden

#17277 Re: IRAN

Post by King Theoden »

jeza u ledja wrote:procesirati
Ne znam ti ja ove američke riječi, pa bih zamolio za prijevod.
jeza u ledja wrote:Nabroj
Laos, vijetnam, somalija, avganistan. Eto par komada za početak. To su konflikti gdje su dobro zalijepili. Mislim da nema potrebe da nabrajam propale akcije.
славянин wrote:Onda nema razloga za brigu, situacija sa camcem je pokazala da ce Iran odmah da pobijedi u slucaju rata a amerikanci ce da placu
Svaka ti je ka u njegoša :mrgreen:

Uglavnom, pred nama je. Lično mislim, ako bi ameri krenuli u avanturu sa iranom, prošli bi gore nego u vijetnamu.
salik79 wrote:Jedino su Sirija i djelimicno Libija (kasnije su im ga uliva s onim Scudovima) bile na strani Irana.
Deutschland war neutral und hat beide Seiten mit Waffen beliefert. :mrgreen:
King Theoden

#17278 Re: IRAN

Post by King Theoden »

Salik, odličan tekst u kojem je vrlo lijepo objašnjeno zašto amerika treba nove neprijatelje i ratove.

https://www.contra-magazin.com/2018/03/ ... g-braucht/
jeza u ledja

#17279 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Dino34 wrote: Ne znam ti ja ove američke riječi, pa bih zamolio za prijevod.
procesírati

procesírati (što) dv. 〈prez. procèsīrām, pril. sad. -ajūći, pril. pr. -āvši, gl. im. -ānje〉

Izvedeni oblici
Definicija
inform. obaviti/obavljati radnju na kompjuteru kako bi se dobio neki rezultat
Dino34 wrote: Laos, vijetnam, somalija, avganistan. Eto par komada za početak. To su konflikti gdje su dobro zalijepili. Mislim da nema potrebe da nabrajam propale akcije.
U kojim od tih sukoba je americka vojska izvrsila invaziju zemlje sa bezuspjesnim zauzimanjem glavnog grada?
славянин

#17280 Re: IRAN

Post by славянин »

Dino34 wrote:
Dino34 wrote: Laos, vijetnam, somalija, avganistan. Eto par komada za početak. To su konflikti gdje su dobro zalijepili. Mislim da nema potrebe da nabrajam propale akcije.
Laos je dio vijetnamske kampanje i nikada nisu ratovali sa laosom.Vijetnam je malo siri sukob od vijetnama ali od tebe ne ocekujem da to razumijes,afganistan ? Prosli ljudima kroz kuce bukvalno - posle "civili" zapucaju pa pobjegnu - 10 godina ostali potrosili brdo para - otisli :D problem ? :D
jeza u ledja

#17281 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
insomnia78 wrote:Sta jasta?
Jedino su Sirija i djelimicno Libija (kasnije su im ga uliva s onim Scudovima) bile na strani Irana.

Iran je bio pod svim mogucim sankcijama, Irak nije.
A Iran-Contra?
A pomoc Izraelaca?
A prodaja oruzja od strane Juge, Kine, Sjeverne Koreje?

Eeee. Mislim, tacno je da je Saddam imao mnogo vecu podrsku, a najvise od ostalih arapskih zemalja, ali ti to volis predstavit ko ono sam Iran protiv cijelog svijeta. Plus sto je podrska Saddamu s vremenom opala.

Inace sta je radjeno u tom ratu, strahota ziva. :roll: Sto kazes odrastalo se s ratom Iran-Irak i onim u Libanu svaki dan na vijestima. :-?

Suma sumarum - IR Iran je tako utvrdila svoj autoritet, uklonila sve domace neprijatelje i opoziciju (a bilo ih je mnogo) i boga pitaj gdje bi Iran bio danas da nije bilo tog rata. S druge strane debil Saddam, tu mu je bio pocetak kraja. Poslije jos debil napao Kuvajt, isti Kuvajt koji ga je podrzao lovom u ratu. I onda znamo sta se nakon toga svega desilo - Zaljevski rat Busha starijeg, itd itd.
jeza u ledja

#17282 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

славянин wrote:
Dino34 wrote:
Laos je dio vijetnamske kampanje i nikada nisu ratovali sa laosom.Vijetnam je malo siri sukob od vijetnama ali od tebe ne ocekujem da to razumijes,afganistan ? Prosli ljudima kroz kuce bukvalno - posle "civili" zapucaju pa pobjegnu - 10 godina ostali potrosili brdo para - otisli :D problem ? :D
Sad ce ti poznavatelj historijskih cinjenica to sve objasniti. :D

Covjek uopste ne konta sta govorim. Ameri mogu uci u bilo koji glavni grad na planeti ako upru dovoljno, osim par njih koji su velesile. Da bi zauzeli grad ne treba im invazija na cijelu drzavu i zauzimanje svakog brda. To ne znaci da bi s tim zauzimanjem nesto znacajno postigli, niti da bi tu mogli vjecno ostati. Nije moja poenta da je Amerika velesila, vec da se za takvo nesto mora izdvojiti ogromna vojska, lova, i zrtve, a da i tad dugorocno ne postignes cilj. A tako nesto se naravno nece desiti osim ako ne bude kakav ogroman rat koji do sad nismo vidjeli.
Za takvo nesto ima cirka NULA apetetita.

Al ne, lik se upalio odmah da nam objasni iranski patriotizam, moc i slogu. Vjerovatno je i ustao dok je pisao post.
славянин

#17283 Re: IRAN

Post by славянин »

King Theoden

#17284 Re: IRAN

Post by King Theoden »

славянин wrote:Vijetnam je malo siri sukob od vijetnama
Mindfuck :shock: :lol:
Ostalo... Tja, vjerujem da si guglao nakon što sam nabrojao sukobe u kojima su ameri dobili po labrnjama i podvijenog repa šturnuti nazad u ju es end ej.
jeza u ledja wrote:Ameri mogu uci u bilo koji glavni grad na planeti
Da, na igricama.
Eto, da vidimo kako će to izgledati u iranu.
Ps.
Što se tiče ovog tvog istomišljenika, red je kazati da je ekspert.
Ono, loma ga handri po vlastitom priznanju maternji - bosanski jezik, al kad je riječ o svjetskoj politici i konfliktima, tu ekspert :mrgreen:
Haman2

#17285 Re: IRAN

Post by Haman2 »

Ostaje da cujemo reagiranje Rusije i Kine. Americka politika uvijek je radila ono sto zeli Izrael a posebno ova poslednja. Ovaj vodja se ne libi upotrebe sile, pa sve zavisi od reagiranja Kineza i Rusa, bolje receno od njihovih poruka vezano za Iran.
славянин

#17286 Re: IRAN

Post by славянин »

Dino34 wrote:
славянин wrote:Vijetnam je malo siri sukob od vijetnama
Mindfuck :shock: :lol:
Ostalo... Tja, vjerujem da si guglao nakon što sam nabrojao sukobe u kojima su ameri dobili po labrnjama i podvijenog repa šturnuti nazad u ju es end ej.
jeza u ledja wrote:Ameri mogu uci u bilo koji glavni grad na planeti
Da, na igricama.
Ps.
Što se tiče ovog tvog istomišljenika, red je kazati da je ekspert.
Ono, loma ga handri po vlastitom priznanju maternji - bosanski jezik, al kad je riječ o svjetskoj politici i konfliktima, tu ekspert :mrgreen:
Znas da vijetnam nije de faktno napadnut kao jedna drzava nego si imao sjeverni i juzni vijetnam 2 vlade - sjever komunisticki, kina ga podrzavala i sssr itd itd.Uglavnom kampanja u Vijetnamu koja se djelomicno prelila na laos zbog koristenja prasuma laosa od strane vietkonga za ofanzive prema jugu itd je dio sire kampanje sprjecavanja prodora komunizma u JI aziji prema Maleziji,Indoneziji pa i samoj Australiji ... medjutim - sad slijedi bla bla bla od tebe :D

Prizeljkujes rat sa USA - Iran , samo pazi da ne dobijes sto trazis pa posle “ugnjetavaju,zavjera,masoni” :lol:

Ne ne znam Bosanski jezik dobro tj. gramatiku ako si na to mislio jer sam neobrazovan :mrgreen:
asurbanipal

#17287 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

Kikibombona wrote:
Dzon Bolton je juce lijepo rekao: ne zelimo rat sa Iranom ali cemo odlucno reagovati ako Iran ugrozi interese Amerike i njenih saveznika. Reakcija je uslijedila nakon iranske prijetnje da ce zatvoriti perzijski zaljev. Nadam se da nisu ludi da to urade jer je to objava rata. Danasnja akcija je ostro upozorenje.

Kojih saveznika?
славянин

#17288 Re: IRAN

Post by славянин »

asurbanipal wrote:
Kikibombona wrote:
Dzon Bolton je juce lijepo rekao: ne zelimo rat sa Iranom ali cemo odlucno reagovati ako Iran ugrozi interese Amerike i njenih saveznika. Reakcija je uslijedila nakon iranske prijetnje da ce zatvoriti perzijski zaljev. Nadam se da nisu ludi da to urade jer je to objava rata. Danasnja akcija je ostro upozorenje.

Kojih saveznika?
*hint:

NATO :D
A_A_AKCIJA

#17289 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

KSA i Izrael nisu NATO
Za razliku od Turske, kojoj isto prijete sankcijama...
славянин

#17290 Re: IRAN

Post by славянин »

A_A_AKCIJA wrote:KSA i Izrael nisu NATO
NATO + ostali saveznici - moze tako ? :D
asurbanipal

#17291 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

славянин wrote:
A_A_AKCIJA wrote:KSA i Izrael nisu NATO
NATO + ostali saveznici - moze tako ? :D

Amerika, Izrael i KSA.
славянин

#17292 Re: IRAN

Post by славянин »

asurbanipal wrote:

Amerika, Izrael i KSA.
Sta ceka onda Evropa sa prijemom Turske u EU ? :D
King Theoden

#17293 Re: IRAN

Post by King Theoden »

славянин wrote:Znas da vijetnam nije de faktno napadnut kao jedna drzava nego si imao sjeverni i juzni vijetnam

славянин wrote:Prizeljkujes rat sa USA - Iran
Ko ga prizeljkivo u kući mu bio.
Samo kažem da ne bi bilo ni blizu ko što predviđate ti i tvoj lega.
славянин wrote: Ne ne znam Bosanski jezik dobro tj. gramatiku ako si na to mislio jer sam neobrazovan
Vidim. Ali, libo te briga, barem se razumiješ u svjetsku politiku :mrgreen:
славянин

#17294 Re: IRAN

Post by славянин »

Pa na forumu , pokusavam da naucim ali ne moze se doci do nekih normalnih kvalitetnih info pored svih jursinika :lol:
jeza u ledja

#17295 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Dino34 wrote: Da, na igricama.
U kojim sukobima su Ameri imali za cilj ulazak u glavni grad, a da im to nije poslo za rukom?
King Theoden

#17296 Re: IRAN

Post by King Theoden »

jeza u ledja wrote:
Dino34 wrote: Da, na igricama.
U kojim sukobima su Ameri imali za cilj ulazak u glavni grad, a da im to nije poslo za rukom?
Znaš ono kad insan zausti da neš kaže, skonta da nije vrijedno i stane napola riječi :(
jeza u ledja

#17297 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Dino34 wrote: Znaš ono kad insan zausti da neš kaže, skonta da nije vrijedno i stane napola riječi :(
Lupio si, nemas odgovor. Hvala lijepo.
mirsek

#17298 Re: IRAN

Post by mirsek »

Napoleon je odero Ruse, osvojio Moskvu i pobijedio....ovaj.... :D
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#17299 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

asurbanipal wrote:Amerika, Izrael i KSA.
Upravo.

Današnji seljoberski "zapad". Ono što ja istrajno i sasvim tačno nazivam bliskoistočni nazovi-zapad. Izraelski software, saudijske pare, hardware i krv američkih Shabbat-Goy glupana.
славянин

#17300 Re: IRAN

Post by славянин »

mirsek wrote:Napoleon je odero Ruse, osvojio Moskvu i pobijedio....ovaj.... :D
Poljaci su uzeli moskvu bili :D ,jadni poljaci su se bas naratovali i uradili stvarno velikih stvari ali su zaboravljeni jer su zaglavljeni izmedju dva diva :)
Post Reply