IRAN

Post Reply
mrtva kokoš

#1726 Re: IRAN

Post by mrtva kokoš »

cikafe wrote:
Splinter wrote:cikafe zasto komentarises nesto o cemu nemas pojma?!
sad izgledas pametno samo onima koji o islamu znaju isto koliko i ti...
Hoces reci da nisam islamski probudio dovoljno znanja da bih o tome mogao pricati? Hm... :lol: :lol: :lol:
naravno, da to znas, znao bi i koliki znacaj u islamu ima suprotstavljanje tlacitelju...
ali dobro predpostavljam kada se kaze suprotstavljanje tlacitelju ti ne ides dalje od 1789...
tako da shvatam odakle dolazi to tvoje podjebavanje...

nebitno je o kome se tu radi egiptu, tunisu ili iranu. vlast je svugdje sl., tako da situacija nije ni onakva kakvu
prikazuje cnn i amerikanci, kojima je cilj oslabiti na svaki moguci nacin svoje geopoliticke protivnike a bogami nije ni priblizna onome kakvom je prikazuju lideri arapskih zemalja, i vlast u iranu. samo oni koji zive ili su zivjeli tamo mogu o tome pricati, sve ostalo je naprdjivanje...
zonbirile

#1727 Re: IRAN

Post by zonbirile »

@spliter
pa govore oni koji su živjeli tamo,da je opće sranje.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1728 Re: IRAN

Post by -LIBERO- »

zonbirile wrote:@spliter
Ma lazu jer su americki i izraelski placenici.

Ko drugcije kaze taj klevece i laze...oooo jeh ;-) :dance:
zonbirile

#1729 Re: IRAN

Post by zonbirile »

jebo zemlju sa političkim izbjeglicama,bez interneta,mobilnog.
psydelija

#1730 Re: IRAN

Post by psydelija »

novinari nemackog "nedeljnog bild-a" oslobodjeni!

markus helvig i jens koh, dvojica reportera bilda su danas pusteni iz zarvora.
obojica su kaznjeni sa po 36.500 eura i petigodisnjom zabranom ulaska u iran.

inace, doticni su uhvaceni bez vazecih viza, ogresili su se o zakonu o stranim drzavljanima.

:thumbup:
zonbirile

#1731 Re: IRAN

Post by zonbirile »

psydelija wrote:novinari nemackog "nedeljnog bild-a" oslobodjeni!

markus helvig i jens koh, dvojica reportera bilda su danas pusteni iz zarvora.
obojica su kaznjeni sa po 36.500 eura i petigodisnjom zabranom ulaska u iran.

inace, doticni su uhvaceni bez vazecih viza, ogresili su se o zakonu o stranim drzavljanima.

:thumbup:
------------------------------------------------------
kako srcedrpajuće,šta su ih trebali objesiti? Pa naravno za tv oj pojam to je vijest.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1732 Re: IRAN

Post by -LIBERO- »

Pa to i jeste dobra vijest kada su svi svjesni kakav sizofren i brutalan rezim je IPAK pustio te novinare.

Huuuuhhhh dobro je,ljudi su bar zivi :thumbup:
zonbirile

#1733 Re: IRAN

Post by zonbirile »

A pustiše li onu udovicu što je šarala,pa osuđena na smrt.Ima kod mene mjesta vazdan.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1734 Re: IRAN

Post by Bobi »

:zoka: :cry: :zoka: gledam vas :D.
bogoljub

#1735 Re: IRAN

Post by bogoljub »

zonbirile wrote:A pustiše li onu udovicu što je šarala,pa osuđena na smrt.Ima kod mene mjesta vazdan.
:lol: :lol: :lol:
Vidim sve se prati tako, tako, samo naprijed!
exliberal

#1736 Re: IRAN

Post by exliberal »

Bobi wrote::zoka: :cry: :zoka: gledam vas :D.
Eh nagledaces se svega i svacega...... :-)
mrtva kokoš

#1737 Re: IRAN

Post by mrtva kokoš »

ja stim nemam problema, ja samo kazem ako je tamo sranje ameri bi voljeli prikazati da je tamo jos vece sranje kako bi tim svojim sranjem oslabili iransko sranje i nametnuli sebe i svoje sranje. :-) :-) naravno to je njihovo legitimno pravo, takav odnos moci funkcionise na ovome svijetu. da nema amerike bila bi rusija, turska ili neko treci... :wink:

ja to govorim po automatizmu jer sam veliki protivnik amerike, neokapitalistickog sistema i jos mnogo cega sto je doslo od njih. to naravno ne znaci da sam pristalica iranskog rezima...

ni jedna vlast nije idealna i svaka vlast i sistem ima svoje prednosti i mane. nekome su te prednosti a nekome mane i to je sasvim normalno. problem je sto mi ne mozemo ziviti gdje zelimo vec gdje moramo.

da li sada "normalan" stanovnik irana moze dobiti azil u SAD osim ako nije u pitanju politicki azil??
da li ja sada mogu dobiti azil u SAD, na osnovu toga sto BiH krsi moja ljudska prava. manimo se te price o
amerima kao zastitnicima covjecanstva...
internet, hmm pravo da ti kazem ja licno od njega imam vise stete nego koristi, bezveze dangubim vrijeme.
tako da to nije nesto bez cega ne bih mogao i tako jos 1000 stvari...
zasto je sada ovako vrijeme kako je. imamo sve, mobitele, internet, avione, auta pm. i opet ljudi nisu sretni...
sta su sve prije imali, kako su zivjeli, ni cetvrtinu nisu imali onoga sto danas imaju ali su bili sretni, zadovoljni i sta vec ne. podjes od svoje kuce i dosta ti je. moji su radili prije rata, rade i sada hvala Bogu imaju ako ne i vise nego sto su imali. ali opet nemaju taj rahatluk kakav je bio prije. ja idem tom logikom...

daj sada irancima sve, i dozvoli im da imaju i da rade sta se radi po americi. je li mislis da bi iranci bili sretniji, zadovoljniji i da bi iran bio idealna drzava...
ma nema sanse, svaki sistem i vrijeme koje dolazi moze biti samo losije od onoga predhodnog.

meni se ne svidja demokratija ovakva kakva je, ne svijdja mi se nista u ovoj jebenoj drzavi u kojoj zivim i mogu li sta promjeniti?? koja je razlika izmedju nas ovdje i njih tamo, sto mozemo piti po ulici, sto mozemo jebavati politicarima
mater a nikakve koristi , sto imamo internet da piskaramo po forumu a nista od toga nemamo(u najvise slucajeva). sto imamo policiju, zakone sudove a ne smijemo izaci na ulicu kako treba...
cega bi se ti odrekao prije, nase ili slobode iranaca??

ne znam mozda smo mi potpuno razliciti kao osobe i razlicito kapiramo svijet, zivot i sta vec ne ali ja bih vec sutra
mijenjao ovu nasu slobodu za iransku (ako su u pitanju samo mobiteli, internet i politicke izbjeglice). :mrgreen:

za mene bi idealna bila bivsa juga, samo bez nacija. ali tako mi je kako mi je, nazalost...
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1738 Re: IRAN

Post by -LIBERO- »

Adekvatan muzicki uradak od popularne sarajevske grupe "Dvadesetorica"

Naziv numere :Sherijatska policija.. :mrgreen: :dance: :thumbup:

http://www.myspace.com/174544927/music/ ... 3-79962776
zonbirile

#1739 Re: IRAN

Post by zonbirile »

Splinter wrote:
ja stim nemam problema, ja samo kazem ako je tamo sranje ameri bi voljeli prikazati da je tamo jos vece sranje kako bi tim svojim sranjem oslabili iransko sranje i nametnuli sebe i svoje sranje. :-) :-) naravno to je njihovo legitimno pravo, takav odnos moci funkcionise na ovome svijetu. da nema amerike bila bi rusija, turska ili neko treci... :wink:

ja to govorim po automatizmu jer sam veliki protivnik amerike, neokapitalistickog sistema i jos mnogo cega sto je doslo od njih. to naravno ne znaci da sam pristalica iranskog rezima...

ni jedna vlast nije idealna i svaka vlast i sistem ima svoje prednosti i mane. nekome su te prednosti a nekome mane i to je sasvim normalno. problem je sto mi ne mozemo ziviti gdje zelimo vec gdje moramo.

da li sada "normalan" stanovnik irana moze dobiti azil u SAD osim ako nije u pitanju politicki azil??
da li ja sada mogu dobiti azil u SAD, na osnovu toga sto BiH krsi moja ljudska prava. manimo se te price o
amerima kao zastitnicima covjecanstva...
internet, hmm pravo da ti kazem ja licno od njega imam vise stete nego koristi, bezveze dangubim vrijeme.
tako da to nije nesto bez cega ne bih mogao i tako jos 1000 stvari...
zasto je sada ovako vrijeme kako je. imamo sve, mobitele, internet, avione, auta pm. i opet ljudi nisu sretni...
sta su sve prije imali, kako su zivjeli, ni cetvrtinu nisu imali onoga sto danas imaju ali su bili sretni, zadovoljni i sta vec ne. podjes od svoje kuce i dosta ti je. moji su radili prije rata, rade i sada hvala Bogu imaju ako ne i vise nego sto su imali. ali opet nemaju taj rahatluk kakav je bio prije. ja idem tom logikom...

daj sada irancima sve, i dozvoli im da imaju i da rade sta se radi po americi. je li mislis da bi iranci bili sretniji, zadovoljniji i da bi iran bio idealna drzava...
ma nema sanse, svaki sistem i vrijeme koje dolazi moze biti samo losije od onoga predhodnog.

meni se ne svidja demokratija ovakva kakva je, ne svijdja mi se nista u ovoj jebenoj drzavi u kojoj zivim i mogu li sta promjeniti?? koja je razlika izmedju nas ovdje i njih tamo, sto mozemo piti po ulici, sto mozemo jebavati politicarima
mater a nikakve koristi , sto imamo internet da piskaramo po forumu a nista od toga nemamo(u najvise slucajeva). sto imamo policiju, zakone sudove a ne smijemo izaci na ulicu kako treba...
cega bi se ti odrekao prije, nase ili slobode iranaca??

ne znam mozda smo mi potpuno razliciti kao osobe i razlicito kapiramo svijet, zivot i sta vec ne ali ja bih vec sutra
mijenjao ovu nasu slobodu za iransku (ako su u pitanju samo mobiteli, internet i politicke izbjeglice). :mrgreen:

za mene bi idealna bila bivsa juga, samo bez nacija. ali tako mi je kako mi je, nazalost...
---------------------------------
problem fanova je što se užive,dramatično mnogo.Nije pitanje šta ti misliš o Iranu,im šta ko piše,porazna je činjenica da ljudi bježe.
bogoljub

#1740 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Činjanica je porazna kao i tvoji argumenti! :lol: :lol:
zonbirile

#1741 Re: IRAN

Post by zonbirile »

i Kuba je nekome divna,samo brate vole među ajkulama plivati na plinskim bocama do Floride.Šta će stoka,kad ne zna da im je lijepo.
black

#1742 Re: IRAN

Post by black »

black wrote:
...

Washingtonska licemjerna politika

Washington je odlučio preuzeti iranske demonstracije kako bi unaprijedio svoju strategiju „promjene režima“ u Iranu, te promijenio mišljenje svijeta o sebi nakon debakla američke politike u Egiptu i tunisu, a iznad svega zbog odgovornosti podržavanja diktatorskih režima poput Mubarakovog i Ben Alijevog.

U svome govoru od utorka, predsjednik Obama je rekao da je „ironično da iranski režim proslavlja ono što se dogodilo u Egiptu“, tvrdeći da su iranske vlasti „djelovale suprotno od onoga što se događalo u Egiptu“, koristeći represiju protiv demonstranata. Činjenica da su stotine Egipćana ubijene u ustanku protiv Mubaraka, a još hiljade njih povrijeđeno, zatvoreno i mučeno, nije spomenuto u službenom američkom stajalištu o egipatskom „demokratskom pokretu.“ U nekoliko navrata, Obama je hvalio egipatsku vojsku finansiranu od strane SAD, istu ona koja je preuzela kontrolu nad državom i sada nastoji razbiti štrajkove i proteste.

Američka državna sekretarka Hillary Clinton je u svome govoru u ponedjeljak osudila Iran zbog represije nad demonstrantima, optužujući Teheran za „licemjerstvo“ zbog podržavanja protesta u Egiptu, dok ih istovremeno zabranjuje u Iranu. Pri tome je ponovila podršku Washingtona „univerzalnim ljudskim pravima iranskog naroda“.

Ono što primjetno nedostaje njenim ocjenama jeste spominjanje bilo kakvih prava za ljude koji demonstriraju protiv ostatka proameričkih bliskoistočnih diktatora i monarha u državama kao što su Jemen, Bahrein, Jordan i Saudijska Arabija.

Dok zbacivanje iranske vlade i njena zamjena režimom direktno subordiniranim interesima SAD, ostaje strateški cilj američkog imperijalizma, Washington bi uzdizanje izvornog iranskog radničkog pokreta, dakle izazov s lijeva, a ne s desna, tretirao istom količinom neprijateljstva koje gaji naspram nezavisne radničke borbe u Tunisu, Egiptu i državama širom regiona.

Bill Van Auken (WSWS)
:wink:
nikad_vise

#1743 Re: IRAN

Post by nikad_vise »

uzadlud vam trud sviraci..ne mogu oni iranu papuca okrenit..tako je nedzade normalno da ce pozdraviti svrgavanje sa vlasti titanina mubaraka :bih: :bih:
Gat'Gor

#1744 Re: IRAN

Post by Gat'Gor »

-LIBERO- wrote:Opet ovi bojovnici sa islambosnia mjesaju kruske i jabuke. Iranski nafrod je ejdan od najvecih naroda uopste,ko to spori.

Druga je stvar sto vi izjednacavate iranski narod i Iran = ovaj idiotski rezim.
To niko normalan nikada nije ni rekao.

Al' ok vi znate da je taj rezim najbolja varijanta za iranski narod :lol: Cirkusanti.
Nigdje na svjetu se nemoze logicno razgovarati sa religijoznim fanaticima, pa nemoze ni ovdje.
mrtva kokoš

#1745 Re: IRAN

Post by mrtva kokoš »

@Gat'Gor je li ti mislis da bi religiozni fanatici u BiH podrzavali iran, cak sta vise mislim da su ostri protivnici ahme i nedzada?! a trebao bi znati zbog cega je to tako...

ja ovdje vidim samo simpatisanje od pojedinih ucesnika iz ovoga ili onoga razloga...
sto je sasvim normalno, naravno ako je to simpatisanje u granicama...
BarbaDue

#1746 Re: IRAN

Post by BarbaDue »

ljudi pogresno rezonuju, evo recimo ja ne mogu reci da volim iran, ne, ja volim svoju bosnu, ali iran mogu da gledam kao prijateljsku zemlju i postujem irance kao narod. dalje ovo je najvaznije, iran vidim kao mogucnost da ce se kad tad napraviti ravnoteza na bliskom istoku. iran pokusava da kaze da je upravo to njegov cilj. ako bi bog dao da i ostale muslimanske zemlje u tom regionu pocnu razmisljati na taj nacin sigurno bi u buducnosti zivjeli u vecem miru. kada bi se uspostavila ravnoteza u tom dijelu svijeta sigurno bi se stanje promjenilo i u ostalim dijelovima pa tako i u nasoj zemlji.

zbog tih stvari smatram da je iran na strani dobra, i bog im pomogao u tom nastojanju.
severin

#1747 Re: IRAN

Post by severin »

jefferson wrote:Ako su svi progresivni kao severin koji jos uvijek nije naucio citirati, onda nek im je bog na pomoci!
Severin, uopste necu vise da obracam paznju na to sta pises dok ne pocnes citirati kako treba, jer necu da provodim 5min kontajuci gdje ti pocinje a gdje zavrsava post.
zar ti treba za to 5 min ja mislio ti pametniji.... :lol:
severin

#1748 Re: IRAN

Post by severin »

jeferson,zone i ostala kompanije smjesni ste :lol: :lol: :lol: :lol:
kad vec moram birati radje cu izabrati iran i njihov rezim nego da mi okupatori sire demokratiju... ;-)
cikafe

#1749 Re: IRAN

Post by cikafe »

-LIBERO- wrote:Adekvatan muzicki uradak od popularne sarajevske grupe "Dvadesetorica"

Naziv numere :Sherijatska policija.. :mrgreen: :dance: :thumbup:

http://www.myspace.com/174544927/music/ ... 3-79962776
Oplakao sam hahahaha :lol: :lol: :lol: :thumbup:
jefferson

#1750 Re: IRAN

Post by jefferson »

severin wrote:
jefferson wrote:Ako su svi progresivni kao severin koji jos uvijek nije naucio citirati, onda nek im je bog na pomoci!
Severin, uopste necu vise da obracam paznju na to sta pises dok ne pocnes citirati kako treba, jer necu da provodim 5min kontajuci gdje ti pocinje a gdje zavrsava post.
zar ti treba za to 5 min ja mislio ti pametniji.... :lol:
Sta ces, s obzirom s kim diskutujem nije ni cudo sto mi mozak usporava.
Post Reply